משקפי מגדלת לילד בן 5

• הוסף לסימניות
בבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים גילינו שהילד צריך משקפי מגדלת מידה 4.5
לא חשדנו בכלום לפני. הילד ראה מצוין. גם מקרוב (גם אותיות עיתון) אמנם כן התקשה קצת בהשחלה של חרוזים קטנים.
קנינו לו משקפיים.
והוא טוען שהוא רואה מטושטש.ובלי המשקפיים רואה יותר טוב..
אולי תוכלו להסביר לי מנסיונכם, מה מטרת המשקפי מגדלת.
אמרו לנו שחשוב שילבש את זה כל היום כדי שהמספר ירד.

• הוסף לסימניות
יש לי שני ילדים שהיו להם מגדלת. (אחד גם עם צילינדר)
ובכן: אל תזלזלי בתלונות הילד. הורידי לו את המשקפיים, קבעי עם רופא ילדים מומחה. (אין ברירה העיניים זה דבר יקר מידי) הביאי את המשקפיים לרופא המומחה שיבדוק אם אכן המשקפיים עשויות היטב. -לפעמים זו הבעיה של האופטיקה.
המלצתי:ד"ר קטי ברגוויק מקבלת בירושלים ובמודיעין. (דרך קופ"ח) גם מקצועית, גם נחמדה ומבינה לנפש הילד.
משקפי מגדלת חשובות במיוחד לראיה מקרוב, ולילד בגיל חמש שעסוק בלמידת הקריאה - זה ממש חיוני.
לראיה מרחוק, בטח שהוא מסתדר. (הבן שלי היה מציץ באופן קבוע מעל המשקפיים שרצה לבחון משהו ממרחק)
בברכת בריאות טובה,, ואיחולי חיים ארוכים למשקפיים. (כל אם לממושקפים- בנים יודעת עד כמה חשובה ברכה זו)

• הוסף לסימניות
אצל ילדים קורה מאד שרופא טועה
לא יודעת אצל איזה רופא היית אבל חשוב ללכת לרופא שמתמחה דוקא בילדים
לא יודעת איזה קופ"ח אתם
אני הייתי מטעם מכבי אצל ד"ר קריסטל שליט בתל אביב והיתי מרוצה ממנה עד הגג (ועד בכלל)
יחס מהמם לילד ומקצועיות ועדינות

היתה לי בת נוספת שבגלל שהיתה כבר גדולה יחסית(ד"ר קריסטל מטפלת עד גיל 7 נדמה לי)
הלכנו לרופא רגיל והוא קבע מספר מגדיל מאד גדול , ובגלל שאת אותו מספר קבע גם האופטימיטריסט התעקשנו איתה קרוב לשנה כשבאמצע הלכנו שוב לאותו רופא כדי לברר למה הילדה לא רוצה את המשקפיים אולי יש טעות במספר וכו'
אחרי שנה הלכנו לביקורת אצל רופא אחר והוא טען שזה לא המספר שלה (טען שזה נמוך בהרבה) אבל היה מספיק כן להודות שהוא לא יכול לקבוע לה מספר ושלח אותנו לורדה לנדאו שהיא אורטופיסטית מומחית מטעם מכבי
מאז באה הרווחה לנו ולילדה

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם.
יש לציין שהלכנו לרופא עיניים מומחה (לא ידוע לי עד כמה מתמחה בילדים)
המשקפיים עדיין לא שבוע על הילד.
הילד לא מתלונן הוא מרגיש מאד חשוב עם המשקפים.
אבל כשאני שואלת אותו הוא אומר שרואה מטושטש ובלי המשקפיים רואה טוב יותר.
מצד שני לא מוכן לוותר עליהם (יכול להיות מאד בגלל התשומת לב הרבה לה הוא זוכה בזכותם..)
האם זה אמור לקחת כמה ימים עד שהעין מתרגלת.
מה בדיוק המגדלת אמורה לתקן? אמרו לנו שיקפיד ללבוש אותם כל הזמן.
אמרו לי באופטיקה שאקנה משקפיים גדולות כדי שיכסו את כל העין שלא תהיה משיכה לעין החוצה.
והילד מסתכל כל הזמן דרך המשקפים. ולא מנסה להציץ מהצדדים.
מידי פעם הוא מוריד אותם כדי לראות עד כמה הוא רואה טוב יותר בלעדיהם.
האם המשקפי מגדלת מפריעות בראיה למרחוק?
המלצתי:ד"ר קטי ברגוויק מקבלת בירושלים ובמודיעין. (דרך קופ"ח) גם מקצועית, גם נחמדה ומבינה לנפש הילד.
היא עובדת יחד עם הרופא שהלכנו אליו. ושניהם יחד בדקו את הילד וקבעו את המספר.

• הוסף לסימניות
אם התלונות ממשיכות כדאי לך לחזור אליה.
היא בד"כ קובעת מלכתחילה מספר נמוך יותר במרשם למשקפיים, ע"מ שהילד יתרגל.
(אצלנו, אחרי מעקב וטיפול מקצועי ב"ה ירד המספר משמעותית לשני הבנים)

• הוסף לסימניות
מספר פלוס (מגדילות) + העובדה שאמרו לכם להקפיד על הרכבת המשקפיים - נשמע כמו פזילה. אמרו לכם משהו בעניין?
אם אכן מדובר במשקפי פזילה - אחרי שהילד מתרגל המשקפיים אמורות לסייע לו לראות טוב יותר. הבת שלי, שהראיה שלה כבר התיישרה, ב"ה, גם אמרה לי כל הזמן שהיא רואה יותר טוב בלי המשקפיים. השאלה היא למה הילדים מתכוונים כשהם אומרים שהם "רואים יותר טוב".
ושוב, אם אכן מדובר בפזילה - חשוב מאוד מאוד להרכיב את המשקפיים מהרגע שקמים עד שהולכים לישון.

• הוסף לסימניות
לא מדובר בפזילה כלל, וגם לא בעין עצלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;706087:
בבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים גילינו שהילד צריך משקפי מגדלת מידה 4.5
לא חשדנו בכלום לפני. הילד ראה מצוין. גם מקרוב (גם אותיות עיתון) אמנם כן התקשה קצת בהשחלה של חרוזים קטנים.
קנינו לו משקפיים.
והוא טוען שהוא רואה מטושטש.ובלי המשקפיים רואה יותר טוב..
אולי תוכלו להסביר לי מנסיונכם, מה מטרת המשקפי מגדלת.
אמרו לנו שחשוב שילבש את זה כל היום כדי שהמספר ירד.

4.5 + זה מספר די גבוה !
אם הילד רואה טוב בלי משקפיים גם מקרוב וגם מרחוק אין שום סיבה בעולם
שירכיב משקפיים כל הזמן, הוא רק יהרוס לעצמו את הראיה
אם יש לו בעיה בהשחלת חרוזים , שירכיב אותם רק כשהוא ממשחיל חרוזים
אם הוא אף פעם לא משחיל חרוזים אין סיבה שירכיב משקפיים כשהוא רואה טוב
יש סיכוי שבהרכבה ממושכת הוא יוכל לראות איתם טוב לא כי הוא צריך אותם
אלא כיוון שאצל ילדים שרירי העין האחראיים על השינוי במיקוד מאוד מאוד גמישים
אז הם יתאימו את עצמם למשקפיים מה שבמשך הזמן כשיגדלו השרירים לא יוכלו לתפקד נורמלי ואז הם באמת יצטרכו משקפיים
קח למשל אנשים מבוגרים לרוב מעל גיל 50 שכל חייהם לא נצרכו למשקפיים
פתאום לא מסוגלים לראות כלום מקרוב בלעדיהם, למה זה קורה?
הסיבה היא כי שרירי העין איבדו את הגמישות שלהם וקשה להם להביא את גלגל העין למצב מאורך המאפשר לראות טוב מקרוב ורוב הזמן גלגל העין שלהם נמצא במצב פחוס ולכן הם מסוגלים לראות מצויין מרחוק (גם זה משתנה כשהגיל עולה עוד יותר) אבל לא מקרוב

הכי טוב קחי אותו לבדיקה אצל אופטומטריסט (לא רופא עיניים) שאת יכולה לסמוך עליו , אל תגידי מילה על זה שהרופא קבע לו משקפיים , תגידי שבאת לבדיקה שגרתית לראות איך הילד רואה מקרוב ומרחוק , תתחמקי באלגנטיות מכל שאלה שלו לגבי מה פתאום החלטת לבדוק אותו אם הכל בסדר ותראי מה הוא יחליט לגבי הראיה שלו, אם הוא יקבע שהיא בסדר אל תתני לילד יותר את המשקפיים!
בהצלחה :)

• הוסף לסימניות
המספר של הילד 4.5+
בפועל במשקפיים נותנים שתי מידות פחות.. כך שהמשקפיים הם מספר 2.5+
אבל אמת אם הוא יתלונן שאינו רואה אקח אותו לבדיקה נוספת.
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;706354:
המספר של הילד 4.5+
בפועל במשקפיים נותנים שתי מידות פחות.. כך שהמשקפיים הם מספר 2.5+
אבל אמת אם הוא יתלונן שאינו רואה אקח אותו לבדיקה נוספת.
תודה.

גם מספר אחד למי שלא צריך , מזיק לראיה!
אל תחכי שיתלונו שלא רואה עם המשקפיים ,העין יכולה להתרגל לראות טוב עם משקפיים אצל ילדים קטנים גם אם לכתחילה לא צריך אותם, אם הוא רואה טוב בלי כמו שציינת ,קחי אותו לבדיקה נוספת
:)

• הוסף לסימניות
אם לא מדובר בפזילה (אמרו לך כך בפירוש?) - ממש מעניין אותי למה נועדו המשקפיים. בכל אופן, אופטימטריסטים אינם רשאים לבצע בדיקות על ילדים מתחת לגיל 9.

• הוסף לסימניות
המשקפיים נועדו לראיה מקרוב אין שום פזילה.
ואכן תלונות הילד פסקו. כנראה שזה היה שלושה ימים של הסתגלות (כך גם אמרו לי באופטיקה שיתכן ולא יראה בהם טוב בשלושה ימים הראשונים)
אחד הסימנים הטובים שלי זה שמיד בבוקר כשהוא קם הוא ממהר להרכיב את המשקפיים, ובמשך היום הוא בכלל לא מנסה להסיר אותם.
אם זה היה מפריע לו ודאי שהיה מוריד אותם.
דבר נוסף ומאד מענין...
לתינוקת שלי יש שיער קצרצר.. ועד היום הוא לא ראה את השיער שלה.
הוא מגיע אלי כולו מרוגש שיש לתינוקת שיער...
אז כנראה שבאמת הוא היה צריך את המשקפים.
אופטימטריסטים אינם רשאים לבצע בדיקות על ילדים מתחת לגיל 9.
מאיפה לך?
בדק אותו רופא עיניים ואופטמריסטית באותה מרפאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;707220:
מאיפה לך?
בדק אותו רופא עיניים ואופטמריסטית באותה מרפאה.

התכוונתי בחנות אופטיקה. כשמדובר במרפאה זה דבר אחר. אם תלכי לאופטיקה ותבקשי לבדוק את בן החמש שלך - הם לא יוכלו לבצע את הבדיקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה