קורונה משרד הבריאות בלבלו אותי לגמרי...

• הוסף לסימניות
בכיתה של הבת שלי (8) התגלתה ילדה מאומתת
הילדה ההיא כבר לא מגיעה 8 ימים,
לפי ההנחיות החדשות שהעלו פה אתמול, כתוב שרק מי ששהה 4 ימים במקרה של חולה עם תסמינים
ו-7 ימים בחולה בלי תסמינים,
ולכן היה לי ברור שהבת שלי לא צריכה בידוד
אבל עכשיו קבלנו טלפון ממשרד הבריאות והם טוענים שהיא כן צריכה בידוד
לשאלתי, מה לגבי ההנחיות החדשות, הם טוענים שזה קשור רק להם ולא לכלל הציבור
מישהו יכול להסביר לי מה הסיפור?????

• הוסף לסימניות
כבר כתבו שזה לא משנה את הוראות את הבידוד זה רק שינוי במדיניות הבדיקה האפמדיאולוגית

• הוסף לסימניות
אז מה העניין??
כאילו למי זה משנה?
או במילים יותר ברורות : מה הבשורה בזה ? ואם זה רק משהו פנימי אז מה היה העניין לפרסם את זה?

• הוסף לסימניות
ההנחיות הן בידוד למי שהיה בקרבת חולה מאומת:
1. בחולה עם תסמינים שידוע מתי התחילו התסמינים - 4 ימים לפני תחילת התסמינים
2. בחולה עם תסמינים כשלא ידוע מתי התחילו התסמינים - 10 ימים לפני תשובה חיובית
3. בחולה ללא תסמינים - 7 ימים לפני תשובה חיובית .
כך שאם לחברה החולה לא ידוע מתי התחילו התסמינים, והיא לא הגיע רק ב-8 ימים האחרונים, כן צריך להכנס לבידוד למשך 14 ימים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בכיתה של הבת שלי (8) התגלתה ילדה מאומתת
הילדה ההיא כבר לא מגיעה 8 ימים,
לפי ההנחיות החדשות שהעלו פה אתמול, כתוב שרק מי ששהה 4 ימים במקרה של חולה עם תסמינים
ו-7 ימים בחולה בלי תסמינים,
ולכן היה לי ברור שהבת שלי לא צריכה בידוד
אבל עכשיו קבלנו טלפון ממשרד הבריאות והם טוענים שהיא כן צריכה בידוד
לשאלתי, מה לגבי ההנחיות החדשות, הם טוענים שזה קשור רק להם ולא לכלל הציבור
מישהו יכול להסביר לי מה הסיפור?????
אלו ההנחיות מכאן http://kore.co.il/viewArticle/66231
  • חשיפה לחולה עם תסמינים – נודע לכם ששהיתם ליד חולה מאומת שפיתח תסמינים? כל מי שבא איתו במגע ארבעה ימים לפני שהחלו התסמינים צריך להיכנס לבידוד
  • חשיפה לחולה ללא תסמינים – שהיתם ליד חולה שנודע כמאומת, אך אין לו תסמינים? כל מי בא איתו במגע 7 ימים לפני קבלת תוצאת הבדיקה החיובית חייב להיכנס לבידוד.
  • איתור שב"כ או חשיפה לחולה שלא ידוע מתי החלו התסמינים – כל מי שבא במגע עם החולה 10 ימים לפני קבלת תשובה חיובית

הכוונה היא 4 ימים לפני הופעת התסמינים כלומר אם לפני 8 ימים הועפיעו התסמינים כל מי שהיה אתה במגע במשך
יום האחרונים חייב בבידוד של 14 יום מהמגע האחרון
אם הילדה בלי תסמינים ורק היום קיבלה תשובה חיובית וב7 ימים הקודמים לא באו במגע באמת לא אמור להיות צורך להכנס לבידוד

• הוסף לסימניות
טעות, התכוונתי שיש תסמינים אבל לא ידוע מתי התחילו.
תיקנתי בהודעה.

• הוסף לסימניות
עדיף להחמיר....
מישרד הבריאות בעצמו מבולבל......
כמו שהוא אומר שמשהו יש לי בבית אחד שנימצא בבידוד לא צריך בידוד.....

• הוסף לסימניות
אוקי, זה בדיוק מה שאני שואלת
לילדה לא היה תסמינים, היא לא הגיעה ונבדקה בגלל מישהו במשפחה שהיה עם תסמינים
ז"א לא היתה בביה"ס ב-8 ימים האחרונים
אז למה הבת שלי צריכה בידוד????????

• הוסף לסימניות
כי לחברה לא היו תסמינים, אז לוקחים את כל אלו שהיא נפגשה איתן ב-10 ימים האחרונים, ולא רק ב-4 הימים האחרונים, וכל אלו צריכים להיות בבידוד 14 יום. (בגלל שהיא בלי תסמינים לא יודעים מתי היא פיתחה את המחלה)

• הוסף לסימניות
ללא תסמינים מספיק 7 ימים
אבל מצד הסברא
המדידה היא מזמן לקיחת הבדיקה ולא מזמן התוצאה

• הוסף לסימניות
אוקי, זה בדיוק מה שאני שואלת
לילדה לא היה תסמינים, היא לא הגיעה ונבדקה בגלל מישהו במשפחה שהיה עם תסמינים
ז"א לא היתה בביה"ס ב-8 ימים האחרונים
אז למה הבת שלי צריכה בידוד????????
שאלה מצוינת...
כמו המון שאלות כאלה בתקופה האחרונה
יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה