משרת אם והשלמה למינימום

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
אני גננת ואני זכאית למשרת אם, ומעיון בתלוש שלי אני רואה שאכן בכל רכיבי השכר עודכן לי השכר ל100%, אבל ב"תוספת עפ"י חוק"- היינו השלמה למינימום הוא רק 90% משרה.
כאילו ההוספה היא רק על בסיס המשרה ולא על הההשלמה למינימום.
אשמח לדעת האם ככה זה צריך להיות, או שהדבר מצריך תיקון (זה ניכוי של 10% משכר המינימום- 622 ש"ח)
תודה לכל המגיבים,
אני מתייגת את האלו שאולי יענו, @טילון ?? @יועץ ארגוני פדגוגי

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
אני גננת ואני זכאית למשרת אם, ומעיון בתלוש שלי אני רואה שאכן בכל רכיבי השכר עודכן לי השכר ל100%, אבל ב"תוספת עפ"י חוק"- היינו השלמה למינימום הוא רק 90% משרה.
כאילו ההוספה היא רק על בסיס המשרה ולא על הההשלמה למינימום.
אשמח לדעת האם ככה זה צריך להיות, או שהדבר מצריך תיקון (זה ניכוי של 10% משכר המינימום- 622 ש"ח)
תודה לכל המגיבים,
אני מתייגת את האלו שאולי יענו, @טילון ?? @יועץ ארגוני פדגוגי
כנראה שהם צודקים החוק קובע שהשלמת מינימום לא חלה על תוספות משפחתיות אפשר לראות כאן

• הוסף לסימניות
כנראה שהם צודקים החוק קובע שהשלמת מינימום לא חלה על תוספות משפחתיות אפשר לראות כאן
מה שמופיע בהוראות חוק מינימום לא קשור לכאן כמובן,
ולעצם העניין, כנראה זה לא חוקי הצורה הזו של חישוב משרת אם בעולם הישן, מה שעושים עיריית ******, וכפי ששמעתי מעורך דין שיש כאן עילה לתביעה ייצוגית,
וכמובן שהחינוך העצמאי אינו מחשב כך אלא משלם את מלוא התוספת,
יש בצורת התשלום הזו עוול נוסף, שקשה להסביר במילים קצרות(אולי בפרטי),
בכל אופן מי שירים את הכפפה, יעזור לעצמו ולהרבה אחרים.
@MRYEK @טילון @יועץ ארגוני פדגוגי @נבחר @חי 523 וסליחה מכל מי ששכחתי

• הוסף לסימניות
מה שמופיע בהוראות חוק מינימום לא קשור לכאן כמובן,
ולעצם העניין, כנראה זה לא חוקי הצורה הזו של חישוב משרת אם בעולם הישן, מה שעושים עיריית ******, וכפי ששמעתי מעורך דין שיש כאן עילה לתביעה ייצוגית,
וכמובן שהחינוך העצמאי אינו מחשב כך אלא משלם את מלוא התוספת,
יש בצורת התשלום הזו עוול נוסף, שקשה להסביר במילים קצרות(אולי בפרטי),
בכל אופן מי שירים את הכפפה, יעזור לעצמו ולהרבה אחרים.
@MRYEK @טילון @יועץ ארגוני פדגוגי @נבחר @חי 523 וסליחה מכל מי ששכחתי
לא כל הובן הטיעון שלך
בכל זכות מופיע בצורה די ברורה שהשלמה לזכר מינימום לא מקבלים על תוספות משפחתיות, איפה הטעות?

• הוסף לסימניות
לא כל הובן הטיעון שלך
בכל זכות מופיע בצורה די ברורה שהשלמה לזכר מינימום לא מקבלים על תוספות משפחתיות, איפה הטעות?
חוק שכר מינימום פירושו שחובה על המעסיק-כל מעסיק לשלם שכר X לשעה,

תוספות משפחתיות אינם מחושבות לשכר מינימום, פירושו שהשכר לשעה חייב להיות לכל הפחות סכום X ואין להביא בחישוב הX תוספות כלשהם, אלא ככל וישנם תוספות עליהן להיות מחושבות מלבד שכר X לשעה, עד כאן לכאורה לא שייך לענייננו,

השלמה לשכר מינימום אינה חוק אלא הסכם קיבוצי למורים, הקובע כי שכר הבסיס של מורים לשעה לא יהיה נמוך משכר מינימום, ולכן מורה אף על פי שיש לו תוספות שכר שאינם משפחתיות, ולמרות שהשכר הכולל שלו גבוה משכר המינימום, מחמת תוספות המותרות בחישוב כחלק משכר מינימום, הוסכם כי שכר הבסיס לשעה לבדו, ללא תוספות מסוימות יושלם לכדי ערך שכר המינימום במשק,

מלבד זאת ישנו הסכם שכר למורים (בעולם הישן) הקובע כי כל מורה עם ילד מתחת גיל 14 המועסק בלמעלה מ79% משרה, יחשב כמועסק ב10% משרה יותר מאחוזי המשרה שעובד בפועל,

ולנידון כאן, האם אותם 10% נוספים משמעותם שרכיבי השכר יחושבו עם תוספת של 10% כדעת המעסיקים הנדונים לעיל, וממילא ככל שרכיבי השכר בסיס יותר גבוהים ב10%, יפחת הצורך להשלים את שכר הבסיס לגובה שכר המינימום לשעה, בכל שעות המשרה כיוון שהשכר לשעה עלה, (זה העוול הנוסף שרמזתי עליו), וכן כפי שהופיע בהודעה הפותחתאת הנושא, שהשלמה למינימום משולמת על שעות עבודה בלבד ולא תוספת על תוספת,

אפשרות החישוב הנוספת כפי שמחושב במשרד החינוך והחינוך העצמאי, שרואים את העובד כאילו עובד ביותר אחוזי משרה, וממילא אם השכר חושב עבור 79% משרה (X שעות), כעת יחושב עבור 89% משרה ( Y+X שעות), ובמילים כאילו עובד יותר שעות, וממילא גם על שעות אלו הנוספות משולמת השלמה לשכר מינימום, וכן השכר לשעה לא עלה ולכן לא תופחת ההשלמה למינימום מכל השעות,

ואסיים שוב בקריאה לכל מי שיכול לתת יד או להטות כתף כדי לתקן את העוול, יושלם לו שכרו משמים.

• הוסף לסימניות
השלמה לשכר מינימום אינה חוק אלא הסכם קיבוצי למורים, הקובע כי שכר הבסיס של מורים לשעה לא יהיה נמוך משכר מינימום, ולכן מורה אף על פי שיש לו תוספות שכר שאינם משפחתיות, ולמרות שהשכר הכולל שלו גבוה משכר המינימום, מחמת תוספות המותרות בחישוב כחלק משכר מינימום, הוסכם כי שכר הבסיס לשעה לבדו, ללא תוספות מסוימות יושלם לכדי ערך שכר המינימום במשק,
ובזה לא כוללים בחשבון תוספות משפחתיות בדיוק כמו בשכר המינימום
ולנידון כאן, האם אותם 10% נוספים משמעותם שרכיבי השכר יחושבו עם תוספת של 10% כדעת המעסיקים הנדונים לעיל, וממילא ככל שרכיבי השכר בסיס יותר גבוהים ב10%, יפחת הצורך להשלים את שכר הבסיס לגובה שכר המינימום לשעה, בכל שעות המשרה כיוון שהשכר לשעה עלה, (זה העוול הנוסף שרמזתי עליו), וכן כפי שהופיע בהודעה הפותחתאת הנושא, שהשלמה למינימום משולמת על שעות עבודה בלבד ולא תוספת על תוספת,
זה לא קורה בחינוך העצמאי תוספת המינימום לא פותחתת בגלל משרת אם.

השאלה הייתה האם התוספת של המינימום צריכה לחול גם על התוספת של משרת אם, ועל זה התשובה לא

• הוסף לסימניות
ובזה לא כוללים בחשבון תוספות משפחתיות בדיוק כמו בשכר המינימום

זה לא קורה בחינוך העצמאי תוספת המינימום לא פותחתת בגלל משרת אם.

השאלה הייתה האם התוספת של המינימום צריכה לחול גם על התוספת של משרת אם, ועל זה התשובה לא
כדאי לקרוא עד הסוף לפני התגובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה