בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

• הוסף לסימניות
קודם כל- רק תפילות, וזה לא משנה אם זה הוראה, תכנות , אדריכלות או אפילו מטפלת - כולן צריכות תפילות והמון ס"ד לפרנסה.
בפרקטי:
תגדירי חיפשתי עבודה לא מצאתי.
כי יצא לי לנסות לעזור לכמה בנות למצוא עבודה, הגעתי עם משרות והתגובות שלהן היו בסגנון:
"אה....זה אוטומציה...כאילו בדיקות וכאלה...אז לא תודה."
"אה...מזאת החברה הזאת? מה היא עושה? אה...היא קבלן -אז לא נראה לי."
"אה...אז את אומרת שאני אצטרך לנסוע מחוץ לעיר...והם דורשים 3 פעמים בשבוע ולא מוכנים להתגשמ על זה...מממ...אני חושבת שאני ארד מזה" (מדובר על בחורה רווקה בלי ילדים, כן?!)
שוב- לא מדובר על כולן
אבל לצערי יצא לי יותר ויותר להיתקל בבנות שבטוחות שאחרי שנתיים וחצי בסמינר עם תעודה של מה"ט גאמפ"א יפרשו להן שטיח אדום ויחכו להן עם ידיים פרושות.
(וחבל שלא מסבירים להן לאיזה עולם תחרותי הן נכנסות.)
תכנות זה ללמוד ללמוד ללמוד ושוב ללמוד.
ישבת מעל חודשיים וחצי בבית וראית שזה לא זז:
פני לחברות השמה: gotfriends ,נישה, דיאלוג ועוד.
במקבלי חפשי לך חלקיק משרה שתיתן לך פרנסה ותעסוקה (בחנות, בבנק, בגן מה שזה לא יהיה)
ותעשי בערב תרגילים בleetcode.
עדין לא מצאת משהו - צאי ללימודים:
קורס של מטריקס, קורס של קמאטק, קורס של מי שלא יהיה שיתן לך נקודות זכות על בנות אחרות ותוסיפי את המידע הזה בקורות חיים
הציעו לך משרה כלשהי? גם אם זאת לא משרת חלומותייך - נסי אותה! צברי ניסיון ואחרי שנתיים תתקדמי למשהו טוב יותר.
תודה!!

יכולה לתת לי שמות של חברות השמה?

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה לך להשקיע בכתיבת קורות החיים – לחדד את הניסוחים ולכלול תכונות או ניסיון שמייחדים דווקא אותך. כאחת שקיבלה לא מעט קו"ח, שמתי לב שבסופו של דבר רובם נראים דומים – כולן מציינות עבודה תחת לחץ, אחריות, וכדומה.
בנוסף, הייתי ממליצה לקחת קורס באנגלית – כיום, ברוב מקומות העבודה נדרשת אנגלית ברמה, ולעיתים זה אפילו תנאי בסיס מבחינת המנהלים.
הצלחות!!

• הוסף לסימניות
א. שהקו"ח יהיו מקצועיים ומושכים (לפעמים אפשר להוסיף מילים מודגשות פה ושם, וכן פרובוקציות בשליחת המייל - למשל לכתוב בכותרת משהו שיגרום למגייסת לפתוח אותו מסקרנות).
ב. לא להתבייש להתקשר למגייסות כמה שיותר בלי להתייאש במיוחד מחברות קבלן ולא לחשוב על הכסף בשלב ההתחלתי.

• הוסף לסימניות
הדרך של לירות קורות חיים לכל הכיוונים פחות עובדת, במיוחד כיום.
תשלחי קורות חיים לכל משרה שאת יכולה, אבל תוודאי שאת עומדת בדרישות הסף או קרובה לשם.
לשלוח קו"ח למשרות לא רלוונטיות שדורשות ניסיון משמעותי מבזבז זמן ומשאבים לכל הצדדים, וחבל.

תעשי עבודה יותר ממוקדת.
עשית כמה פרוייקטים צדדים בהתנדבות, תחפשי חברות שעובדות עם אותו סטאק טכנולוגי ותיכנסי לעמוד "קריירה" שלהן מידי פעם. שימי קישור לפרוייקטים האלה בקו"ח, לא רק לספר אודותיהם.
תחפשי משרות בלינקדאין. גם אם את לא רוצה לתחזק פרופיל - את יכולה רק לחפש שם. זהו לוח המשרות הגדול ביותר בתחום.
תתרגלי ליטקוד על בסיס יומי, אפשר לציין את ההישגים בקו"ח.
תפתרי בעיות בגיט האב או בפלטפורמות קוד פתוח אחרות, וכמובן לציין ולקשר בקו"ח.
תספרי לכולם שאת מחפשת עבודה. גם למי שנראה לך פחות קשור לתחום.
תחפשי קורסים או הכשרות ממוקדות עם השמה בקצה. גם אם ההכשרה מיושנת ואומרים לך שזה כבר לא רלוונטי, לכי על זה. (כמובן שלא מיזמי ניצול למיניהם שבהם את צריכה לשלם על הזכות לעבוד)

וכמו שכבר כתבו - לחדד את קורות החיים. את צריכה להיות מסוגלת לעמוד מאחורי כל שורה שאת כותבת ולתת דוגמאות אם תידרשי. (כתבת שאת פרואקטיבית? תני לי בבקשה דוגמה לבעיה שפתרת בגישה פרואקטיבית)
חפשי חברות השמה ותיצרי קשר עם המגייסות. אפשר טלפוני. תציגי את עצמך וחשבי מה יכול להבליט אותך יותר מסתם מסיימת לימודים חסרת ניסיון. נסי לתמצת את זה לשיחת סמול טוק קצרה ושלחי קו"ח במקביל.

אם את עובדת במקביל, השתדלי שזה יהיה משיק איכשהו לתחום. מתרגלת, מגישה לפרוייקטים, מתחזקת אתרים, תמיכה טכנית וכד'.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אם זה יעודד אותך_
אני מחפשת כבר מעל חצי שנה ואני עם שנתיים נסיון מעולההה ןהייתי בינתיים ב2 ראיונות בלבד!!!! ויש לי לינקדאין, וקורות חיים מצוינים ואני משקיעה וכותבת קוד מהצד ומה שלא צריך...
וצריך להשלים עם זה שזה כרגע המצב בשוק ההיטק ושזה לא יכניס בנות ליאוש שהבעיה בהן כי זה לא!
והייתי ממליצה לגוניוריות לנסות להשקיע בנישות בתכנות ששם עוד יש להן סיכוי להשאר בתחום לפני שגם שם המצב יתהפך...

• הוסף לסימניות
חפשי חברות השמה ותיצרי קשר עם המגייסות. אפשר טלפוני. תציגי את עצמך וחשבי מה יכול להבליט אותך יותר מסתם מסיימת לימודים חסרת ניסיון. נסי לתמצת את זה לשיחת סמול טוק קצרה ושלחי קו"ח במקביל.

ב. לא להתבייש להתקשר למגייסות כמה שיותר בלי להתייאש במיוחד מחברות קבלן ולא לחשוב על הכסף בשלב ההתחלתי.
בטוחות??
להתקשר?
אוי כמה הזהירו אותי לאחרונה לא להעיז לעשות את השטות הזו ולא להציק לא עלינו למגייסות ושהכי נורמלי במייל....

• הוסף לסימניות
מניסיון אישי- אל תבחלי במשרת בדיקות תוכנה.. שם יש יותר ביקוש, המשכורת גבוהה מהממוצע בשוק וזו אחלה דלת אחורית לעולם ההייטק! אני התחלתי משם וכיום אני מנתחת מערכות.. זה מסלול די ידוע ומוכר...

• הוסף לסימניות
בטוחות??
להתקשר?
אוי כמה הזהירו אותי לאחרונה לא להעיז לעשות את השטות הזו ולא להציק לא עלינו למגייסות ושהכי נורמלי במייל....
כן, יש הרבה בסביבה שלי שמצאו עבודה ככה, מקסימום מה יכול להיות, לא יקבלו? שלא יקבלו, את ניסית

• הוסף לסימניות
בטוחות??
להתקשר?
בכמה תנאים:
א. שזו חברת השמה ולא החברה המגייסת. לחברות השמה יש אינטרס למצוא עובדים ללקוחות כמו שלך יש אינטרס למצוא עבודה.
ב. לא להציק. להתקשר בקטע של שיחת היכרות ובירור האם יש אופציות פתוחות. לא להתקשר לגבי משרה ספציפית שראית אלא להציג את עצמך באופן כללי.
ג. לא להתמסכן. אין צורך לספר את התלאות בחיפוש עבודה, רק להציג את עצמך בענייניות ואם אפשר בנחמדות. המטרה שהיא תזכור דווקא אותך מכל עשרות הג'וניורים אם וכאשר תיפתח משרה מתאימה.
ד. בהחלט אפשר גם במייל אם לא מרגיש לך מתאים להתקשר. מומלץ לנסח פתיח טוב בגוף המייל.

• הוסף לסימניות
אני באותו המצב - סיימתי לפני שנה תכנות מטעם מה"ט,
הציעו לי משרה בחברה מאוד גדולה אבל המשרה עצמה לא בתכנות ובלי קוד בכלל במשכורת לא גבוהה(כ7000 לחודש)
זה נראה לכן שווה? או שאולי מתחילים את זה ומתרחקים מהקוד...
מצד שני מכירים אנשים וקשרים....

• הוסף לסימניות
אני באותו המצב - סיימתי לפני שנה תכנות מטעם מה"ט,
הציעו לי משרה בחברה מאוד גדולה אבל המשרה עצמה לא בתכנות ובלי קוד בכלל במשכורת לא גבוהה(כ7000 לחודש)
זה נראה לכן שווה? או שאולי מתחילים את זה ומתרחקים מהקוד...
מצד שני מכירים אנשים וקשרים....
אם את טיפוס שמכיר אנשים וכו' זה מצוין
אבל אם את טיפוס שיעשה את העבודה וזהו לא כדאי

• הוסף לסימניות
מניסיון אישי- אל תבחלי במשרת בדיקות תוכנה.. שם יש יותר ביקוש, המשכורת גבוהה מהממוצע בשוק וזו אחלה דלת אחורית לעולם ההייטק! אני התחלתי משם וכיום אני מנתחת מערכות.. זה מסלול די ידוע ומוכר...
אשמח אם תוכלי לכתוב לי בפרטי איך עשית את זה ואיפה למדת ניתוח מערכות.
ממש תודה.

• הוסף לסימניות
@מפתחת ג'וניורית נתנו לך פה אוסף טיפים מעולה, לא אחזור על הדברים.
זה נכון שקו"ח מקצועיים זה הבסיס לחיפוש עבודה, אם את פונה למשרות לא ממשלתיות - מומלץ מאד לתרגם לאנגלית (התרגום חייב להיות ברמה גבוהה, משמעותי מאד).

את כותבת שאת מתחילה להתייאש, אז אל יאוש!
יש הרבה כלים מנטליים לחיזוק, תמצאי את מה שעוזר לך לשמור את הראש מעל המים, אבל תשמרי על עצמך.
קחי בחשבון שמגייסים לא יודעים כמה ארוך המסלול שעברת קודם, הם רוצים אותך בכל תהליך מחדש במקסימום שלך.
אז אם את מרגישה שלב של שחיקה, ממליצה לפעמים לקחת הפוגה של כמה ימים מחיפוש עבודה, לנקות את הראש, לעשות דברים שאת אוהבת ומאווררים אותך - כדי להחזיר לעצמך את האנרגיה.

ממליצה ללכת למיטאפים וכנסים מקצועיים, מעבר לנטוורקינג זה מאד נחמד, מעשיר וממלא.

המון בהצלחה!

• הוסף לסימניות
סיימתי לימודי תכנות שנה שעברה!
עשיתי פרקטיקום
התנדבתי במספר פרויקטים, נתתי המון כאילו זו עבודה בתשלום!
וקצת עבודות ללקוחות קטנים באופן עצמאי.
רשמתי הכל בקורות חיים...
ואין שום הענות..... לא מצליחה למצא עבודה!

באמת התחום נעול לג'וניוריות?
או שיש דרך שאני עדיין לא יודעת עליה?

אשמח לעזרה לחיפוש עבודה!
לא ראיתי שכתבו לך
אבל ישנו הבדל גדול בהתיחסות לקו"ח
אם הם מוגשות דרכך או דרך מגייסת או מישהו שעוןבד בחברה
את יכולה לנסות בלינקדאין לבקש מעובדים בפנים שיגישו לך
לדעתי זה הכי חשוב ועוזר מכל מה שכתבו לך
בלי קשר לזה שכדאי לך כל עבודה בתחום על מנת לצבור ניסיון(אפי' לא אמיתי)

• הוסף לסימניות
@מפתחת ג'וניורית נתנו לך פה אוסף טיפים מעולה, לא אחזור על הדברים.
זה נכון שקו"ח מקצועיים זה הבסיס לחיפוש עבודה, אם את פונה למשרות לא ממשלתיות - מומלץ מאד לתרגם לאנגלית (התרגום חייב להיות ברמה גבוהה, משמעותי מאד).

את כותבת שאת מתחילה להתייאש, אז אל יאוש!
יש הרבה כלים מנטליים לחיזוק, תמצאי את מה שעוזר לך לשמור את הראש מעל המים, אבל תשמרי על עצמך.
קחי בחשבון שמגייסים לא יודעים כמה ארוך המסלול שעברת קודם, הם רוצים אותך בכל תהליך מחדש במקסימום שלך.
אז אם את מרגישה שלב של שחיקה, ממליצה לפעמים לקחת הפוגה של כמה ימים מחיפוש עבודה, לנקות את הראש, לעשות דברים שאת אוהבת ומאווררים אותך - כדי להחזיר לעצמך את האנרגיה.

ממליצה ללכת למיטאפים וכנסים מקצועיים, מעבר לנטוורקינג זה מאד נחמד, מעשיר וממלא.

המון בהצלחה!
אמר לי ידיד מאנבידיה כאן בארץ ראש צוות שם שמראיין לעשרות תקנים שהוא כישראלי שעברית היא השפת אם שלו, שאת כל הקורות חיים באנגלית הוא ישר גורס [וירטואלית כמובן - היום הכל במייל] יותר נח לו לקרוא בעברית, ויש מספיק טובים שכותבים בעברית, ולכן הוא לא שובר את הראש לקרוא את האנגלית.

• הוסף לסימניות
אמר לי ידיד מאנבידיה כאן בארץ ראש צוות שם שמראיין לעשרות תקנים שהוא כישראלי שעברית היא השפת אם שלו, שאת כל הקורות חיים באנגלית הוא ישר גורס [וירטואלית כמובן - היום הכל במייל] יותר נח לו לקרוא בעברית, ויש מספיק טובים שכותבים בעברית, ולכן הוא לא שובר את הראש לקרוא את האנגלית.
יש כאלה והם נדירים.
ליוויתי מהנדס בכיר עם ניסיון של 25+ שנים בתעשיה בחיפוש עבודה, הוא נכנס לחברת הייטק גלובלית בתחום הסייבר עם קו"ח (מעולים) בעברית.

לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אבל רוב המגייסים בחברות הייטק מתרשמים יותר מקו"ח באנגלית.

מסייגת מכרזים ממשלתיים שבהם חובה להגיש בעברית.
חברות חרדיות, לואו טק, חברות השמה - אפשר בעברית, לפעמים יש עדיפות לאנגלית ולפעמים לא.

• הוסף לסימניות
תוך כמה זמן בערך אפשר להתקדם לניתוח מערכות ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה