את זה כתבתי באריכות באשכולות רבים.
לטווח הרחוק זה יגדיל משמעותית את הביקוש ואת היקף המשרות.
הוכח שוב ושוב בהיסטוריה הטכנולוגית שקיצור וייעול תהליכים גורם לעוד ועוד ייצור טכנולוגי.
כבר היינו בזה בהקטנת השבבים, היינו בזה במעבר לשפות עיליות,
ואני רואה כבר עכשיו איך חברות הייטק גדולות ומרכזיות לוקחות את הסצנה הנוכחית למקום של:
איך אנחנו מבדלים את עצמינו מאדם פרטי עם חשבון base44,
לאן אנחנו יכולים להעיף את החברה עם הביצועים והיכולות החדשים של המפתחים**
ולא: את מי אנחנו יכולים להעיף מהתפקיד כי קורסור עושה 50% עבודת פיתוח.
דברי טעם!**אגב, מפתח שלא שיפר משמעותית את קצב הפיתוח שלו בחודשים האחרונים באמצעות הכלים החדשים,
מהווה נורת אזהרה חמורה בעיני והוא צריך לוודא שזה קורה, בחודשים הקרובים.
חן חן.דברי טעם!
טיעונים לוגיים, מבוססי עובדות הסטוריות,
הוכחות קיימות,
פרשנות מועטה.
כמה חבל שהפוסט הזה לא נכתב בתחילת הדיון המנומס שהתנהל פה.
טעות חמורה של החברה.
את התפוקה המוגברת שלך הם אמורים לנצל כדי להביא עוד פיצ׳רים,
כדי לחשוב איך הם שוברים את תקרת הזכוכית של המוצר
איך הם מעיפים את החברה קדימה.
לא כדי לחסוך בכסף על עובדים חדשים.
במיוחד כיום כשחברות הייטק מוכרחות לעשות את מה שתארתי,
כדי לבדל את עצמן מסטרטאפ של אדם אחד, שבונה את המוצר שלו עם קורסור במקרה הסולידי,
וbase44 במקרה המוגזם-אך-שכיח.
כמו המשפט המפורסם.
הAI לא יחליף את המפתחים.
מפתחים שיודעים לעשות שימוש יעיל בAI, יחליפו מפתחים שלא יודעים.
כשנגיע לשלב הזה, יהיה עוד יותר קריטי להיות מפתח שיודע להפעיל אותה.
לא חושבת שבהכרח זה יותר יכולות.
אולי סקיל סט קצת שונה שהיום קצת מלחיץ אותנו,
אבל כל השנים המהות של המקצוע היתה ללמוד דברים חדשים ולא מוכרים.
ואז את באה, לא טורחת לקרוא הודעות קודמות ואת הדיון הענייני,אני חושבת שקשה לצפות את זה,
אבל אני רואה את אותם משפטים בדיוק נאמרים לפני 60-80 שנה,
במעבר מקוד אסמבלי לשפות עיליות.
צודקת, אכן לא זוכרת שנתקלתי בטקסט הזהחן חן.
חבל שלא טרחת לקרוא את הדיון מתחילתו.
זו ההודעה השניה שכתבתי באשכול זה:
אני מהתחום,מה עם כל תחומי ההנדסה, לא מסלולי הנדסאים, אלא מהנדסים שרק הכניסה לשוק בחיפושי עבודה עם תעודה של מהנדס מקפיצה בהרבה רמות,
הבעיה לימודים ארוכים וקשים ממוצע 4 שנים וכן מקצועות אלו לא נכנסו לסמינרים, מקווה שבקרוב כן,
המדובר זה, מהנדסי חשמל, אינסטלציה,מיזוג,אלקטרוניקה, מכונות, בניין, ביוטכנולוגיה, רובוטיקה, וכו'
אלה מקצועות ברמה ממש גבוהה, שאין להם צפי להעלמות בעידן הבינה המלאכותית, החסרונות כפי שציינתי, אך הכניסה לשוק הרבה יותר קלה, כי עצם התעודה ומעבר הלימודים מכניסים לשוק.
ההבדל בארץ בין מהנדס והנדסאי הוא שמים וארץ,
מי שיכול להרים את הכפפה, אולי שווה לשקול, לדוג' דיברתי עם מישהי שלמדה הנדסת חשמל והיום היא מהנדסת באלביט והיא אמרה לי שהכניסה לשוק זה באזור ה25-30אל"ש.
אני רואת חשבון, ואני לא ממליצה.אני מתכנתת,
והמלצתי לקרובת משפחה ללכת לראיית חשבון בגלל המצב
למה?אני רואת חשבון, ואני לא ממליצה.
זה עבודה קשה מאד מאד עם תקרת זכוכית די נמוכה (אלא אם כן היא יוצאת לעצמאות, אבל שוב - זה עבודה קשה מאד, יכולה להיות של 13 שעות ביום)למה?
הרבה לפני שהבינה תחליף את המתכנתים, היא תחליף את החשבונאיים לסוגיהם. (גם אם מבחינה רגולטורית בהתחלה יהיה צורך בחתימה של רו"ח מוסמך, אבל זה כבר יהיה שונה לגמרי, ולא ידרוש הרבה כוח אדם)אני מתכנתת,
והמלצתי לקרובת משפחה ללכת לראיית חשבון בגלל המצב
אם זה קשה-זה עבודה קשה מאד מאד עם תקרת זכוכית די נמוכה (אלא אם כן היא יוצאת לעצמאות, אבל שוב - זה עבודה קשה מאד, יכולה להיות של 13 שעות ביום)
אני ממליצה על -הרבה לפני שהבינה תחליף את המתכנתים, היא תחליף את החשבונאיים לסוגיהם. (גם אם מבחינה רגולטורית בהתחלה יהיה צורך בחתימה של רו"ח מוסמך, אבל זה כבר יהיה שונה לגמרי, ולא ידרוש הרבה כוח אדם)
על אלו כלים מדובר, שהגיעו בחודשים האחרונים ולא היו בשנתיים האחרונות?**אגב, מפתח שלא שיפר משמעותית את קצב הפיתוח שלו בחודשים האחרונים באמצעות הכלים החדשים,
אשמח לשמוע איך אפשר לשפר (אלא אם כן הכוונה לשאול אותו שאלות, שברובן הן קוד נקודתי).**אגב, מפתח שלא שיפר משמעותית את קצב הפיתוח שלו בחודשים האחרונים באמצעות הכלים החדשים,
כבר התנצלתי על כך,כי התגובה שלך הייתה לא יפה ל @java שמההתחלה טוענת שוב ושוב אותו דבר
אשמח אם יש מתכנתת דוברת אנגלית שפת אם לעבור לי על קורות חיים.
על אלו כלים מדובר, שהגיעו בחודשים האחרונים ולא היו בשנתיים האחרונות?
על MCP? O3? קרסר? base44?
קרסר, VS code Agent mode, <הכנס שם כלי אג׳נטי>.אשמח לשמוע איך אפשר לשפר (אלא אם כן הכוונה לשאול אותו שאלות, שברובן הן קוד נקודתי).
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים