התייעצות מתחילים לדאוג לאוכלוסיה השקופה!!- משפחות חד הוריות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הקדמת אותי
12%?
זה המווון
המספר לא נשמע לי נכון
מה בכל כיתה יש כמה משפחות חד הוריות?? בסביבה שלי, עכ"פ, זה רחוק מהמציאות
המון?
תתפלאו אני מכירה בסביבה שלי המון שהתגרשו לאחרונה,
וכן מכירה כיתות עם לפחות 2 הורים גרושים.. כיתות קטנות..

• הוסף לסימניות
דווקא אני מסתכלת על הסביבה והחברה של הילדים שלי (5)
ויש לי ילדה אחת מתוך כל הילדים
שיש לה בכיתה בת להורים גרושים
האמא התחתנה שוב. (כלומר היא חיה בבית שיש בו אבא, אבל הוא לא שלה...)

חוץ מזה אין עוד בסטאטוס הזה...
(ואם היה הייתי יודעת)
ככה שזה 1 מתוך בערך 150.... פחות מאחוז
יתומים/ות יש משמעותית יותר

• הוסף לסימניות
ילדה אחת שמספרת...
לרוב ילדים מפחדים לספר לחבריהם מחשש לתגובה...

• הוסף לסימניות
האמא התחתנה שוב. (כלומר היא חיה בבית שיש בו אבא, אבל הוא לא שלה...)

חוץ מזה אין עוד בסטאטוס הזה...
(ואם היה הייתי יודעת)
ככה שזה 1 מתוך בערך 150.... פחות מאחוז
יתומים/ות יש משמעותית יותר
ילדה אחת שאת יודעת ועוד המון שאת לא יודעת.....

• הוסף לסימניות
הפיצו!!!

קריאת זעקה: הילדים השקופים, השבר הגדול בלב הקהילה החרדית

לכבוד ראשי הערים וחברי המועצה,

די לשתוק! הפקרנו אותם! כשכל העיר עטופה בזוהר החגים, יש אוכלוסייה שלמה שמתייפחת בחדרי חדרים. אלו הם הילדים הגרושים, בני ובנות המשפחות החד-הוריות בציבור החרדי, שאיש לא סופר, איש לא רואה. לא עוד סטטיסטיקה יבשה: מעל 12% מתושבי העיר מורכבים ממשפחות שקרסו תחת נטל הגירושין. זו לא רק 'בלאגן בבית' – זו קטסטרופה רגשית ורוחנית שמתרחשת לנגד עינינו.

בזמן שכולנו בוכים ומתפללים על גילוי כבוד שמיים בימים הנוראים, האם יש חילול השם גדול יותר מזה שאנו מאפשרים לו להתרחש? נערים בני 12 בקהילה שלנו אינם יודעים כיצד נראית תפילה במניין, מהי חזרת הש"ץ, ומהם סדרי בית הכנסת הבסיסיים. החיידר לא מלמד זאת, ואבא... אין אבא בבית שיוביל, ילמד, וידגים.

הפער הוא בלתי נתפס:

• בניגוד ליתום, שעולמו נקרע אך הוא זוכה לרשת ביטחון קהילתית, לארגוני חסד ייעודיים ולרחמים גלויים, הילד הגרוש הוא "היתום השקוף". הוא נושא תווית של "משפחה גרושה" שמדירה אותו, משתיקה את כאבו, ומונעת ממנו כל תמיכה מערכתית.
  • בזמן שבני כיתתו מתכוננים לחגים עם אבא שבונה סוכה, קונה אתרוג, עומד לצידם בתפילות ראש השנה ויום כיפור, ומלמד אותם את דרך בית הכנסת – ילדי הגרושים נותרים בבית ובוכים! אין להם אבא שינהל את שולחן השבת, שיחזור על ה'נלמד בחיידר', שירקוד איתם בשמחת תורה.
האם אנו באמת חושבים שאין לזה מחיר? הנתונים זועקים: מעל 30% מילדי הגרושים חוזרים על גורל הוריהם – מתגרשים בעצמם. אנחנו מגדלים פה דור שבור שדן את עצמו לכאב!

אנו שואלים: עד מתי? האם נמשיך להתעלם מהפצע הפתוח הזה רק כי הוא "לא מביא יחסי ציבור"?!

זה הרגע לשים סוף לאטימות! אנו דורשים מהעירייה להפסיק להתחבא מאחורי הסטטיסטיקה ולהקים "יחידה לטיפול במשפחות חד הוריות" – יחידה מצילת חיים שתפעל לשקם את השבר.

אנו נמצאים בתוך ימי התשובה, ימים של חשבון נפש אמיתי. השתיקה שלנו היא פשע! אנו דורשים, כאן ועכשיו, להקים את "יחידת לטיפול במשפחות חד הוריות"!

אנו דורשים מהעירייה להקצות תקציב מיידי ומשמעותי שייכנס לתוקפו כבר בתקציב 2026, בהיקף זעום של 3 מיליון ש"ח בלבד – סכום שהוא פירור בתקציב העירייה, אך הוא חיים שלמים עבור הילדים הללו!

היחידה תיישם תוכנית מצילת חיים שתכלול:

1. סיוע רגשי מקצועי לילדים: טיפולים פרטניים וקבוצתיים בתרפיות שונות, שיאפשרו לילדים לבטא את הטראומה בסביבה תומכת ונטולת שיפוט.
  2. חונכים רגשיים: רשת ביטחון חיונית שתספק ליווי אישי קבוע בשעות אחר הצהריים, ותשלים את החסר האבהי/הורי.
  3. שיקום רוחני וקהילתי – שבתות וחגים מודרכים: ארגון שבתות וסעודות חג מסודרות שידגימו כיצד נראה שולחן שבת כהלכתו, ויעניקו לילדים מודל חיובי ותחושת שייכות – כי זכותו של כל ילד לחוש חלק מהקהילה! ("כולם פה ילדים גרושים?" שאל אחד הילדים– זו השאלה הנוקבת שצריכה להזעיק אותנו!).
  4. תמיכה כלכלית: חלוקת תלושים משמעותית לחג וקמחא דפסחא.
זו אינה דרישה ל'יחסי ציבור', זהו צורך של תיקון עולם. לשם כך, אנו דורשים כי עם אישור התקציב, עו"סיות מומחיות מהרווחה יישבו באופן מיידי עם וועדת רבנים ומחנכים לדיון משותף על דרך הפעולה הראויה והמדויקת ביותר להפעלת היחידה.

אנו מצפים להתחייבות מיידית לפעולה. נפש של ילד להורים גרושים אינה הפקר!

• הוסף לסימניות
כבר העירו אין ספור אך לא אוכל להתאפק

אין מצב לאחוז כזה (וללא שום קשר לצדקת מאבקך/דרישתך והלוואי ותצליח/י)
אני חי בקהילה גדולה שכולםםםם מכירים את כולםםםםםםם (לפחות היאכנ'יים שביניהם) ואם אקח כמדגם צד אחד במשפחתי (מתוך 4) אז מתוך 65 בני דודים נשואים ומאות רבות של בניהם רק 3 התגרשו כשמתוכם אחד ללא ילדים והתחתן תוך שנה+ השני ללא ילדים ועדיין גרוש (שנים ארוכות) והשלישי היחיד שאכן עונה לסיטואציה הטראגית עם מעל לעשר ילדים בני גרושים, או שאקח כמדגם את מחזורי, אז מתוך מעל מאה במחזור (מעל 10 שנות נישואין) 6-7 התגרשו + 1 שעזבו שידוך כשרק במקרה אחד היה יתום חי יחיד

וכשנתון כזה מופיע בסטטיסטיקות (אם מופיע) הכוונה כולל יתומים, וכדאי לדייק יותר בנתונים כשמנסים לעורר מודעות ע"מ לשדר לנמען מקצועיות דעתי

אכן ביחס כלל ישראלי כ - 12% מכלל המשפחות הן חד הוריות וכ - 9% מכלל הילדים גדלים במשפחות חד הוריות
כשבערך 3/4 מהם מכח גירושים או פרודים דהיינו כ - 6.67% מכלל הילדים
אך א. ברור לכל שיחס מקרי הגירושין במגזר הכללי הוא לכה"פ כפול מה שכבר אמור להוריד את זה למקסימום 3.34%,
ב. ברור לכל שמקרי גירושין קורים הרבה יותר בשנים הראשונות לנישואין כשבמגזר הכללי זה אחרי לידת רוב ילדיהם (מבחינת הממוצע למשפחה) אבל במגזר החרדי המשפחות החד הוריות מכח גירושין יהיו משפחות הרבה יותר קטנות מהממוצע למשפחה במגזר, מה שמוריד בהרבה את אחוזם מכלל הילדים במגזר החרדי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הפיצו!!!

קריאת זעקה: הילדים השקופים, השבר הגדול בלב הקהילה החרדית

די לשתוק! הפקרנו אותם! כשכל העיר עטופה בזוהר החגים, יש אוכלוסייה שלמה שמתייפחת בחדרי חדרים. אלו הם הילדים הגרושים, בני ובנות המשפחות החד-הוריות בציבור החרדי, שאיש לא סופר, איש לא רואה. לא עוד סטטיסטיקה יבשה: מעל 12% מתושבי העיר מורכבים ממשפחות שקרסו תחת נטל הגירושין. זו לא רק 'בלאגן בבית' – זו קטסטרופה רגשית ורוחנית שמתרחשת לנגד עינינו.

בזמן שכולנו בוכים ומתפללים על גילוי כבוד שמיים בימים הנוראים, האם יש חילול השם גדול יותר מזה שאנו מאפשרים לו להתרחש? נערים בני 12 בקהילה שלנו אינם יודעים כיצד נראית תפילה במניין, מהי חזרת הש"ץ, ומהם סדרי בית הכנסת הבסיסיים. החיידר לא מלמד זאת, ואבא... אין אבא בבית שיוביל, ילמד, וידגים.

הפער הוא בלתי נתפס:

• בניגוד ליתום, שעולמו נקרע אך הוא זוכה לרשת ביטחון קהילתית, לארגוני חסד ייעודיים ולרחמים גלויים, הילד הגרוש הוא "היתום השקוף". הוא נושא תווית של "משפחה גרושה" שמדירה אותו, משתיקה את כאבו, ומונעת ממנו כל תמיכה מערכתית.
  • בזמן שבני כיתתו מתכוננים לחגים עם אבא שבונה סוכה, קונה אתרוג, עומד לצידם בתפילות ראש השנה ויום כיפור, ומלמד אותם את דרך בית הכנסת – ילדי הגרושים נותרים בבית ובוכים! אין להם אבא שינהל את שולחן השבת, שיחזור על ה'נלמד בחיידר', שירקוד איתם בשמחת תורה.
האם אנו באמת חושבים שאין לזה מחיר? הנתונים זועקים: מעל 30% מילדי הגרושים חוזרים על גורל הוריהם – מתגרשים בעצמם. אנחנו מגדלים פה דור שבור שדן את עצמו לכאב!

אנו שואלים: עד מתי? האם נמשיך להתעלם מהפצע הפתוח הזה רק כי הוא "לא מביא יחסי ציבור"?!

זה הרגע לשים סוף לאטימות! אנו דורשים מהעירייה להפסיק להתחבא מאחורי הסטטיסטיקה ולהקים "יחידה לטיפול במשפחות חד הוריות" – יחידה מצילת חיים שתפעל לשקם את השבר.

אנו נמצאים בתוך ימי התשובה, ימים של חשבון נפש אמיתי. השתיקה שלנו היא פשע! אנו דורשים, כאן ועכשיו, להקים את "יחידת לטיפול במשפחות חד הוריות"!

אנו דורשים מהעירייה להקצות תקציב מיידי ומשמעותי שייכנס לתוקפו כבר בתקציב 2026, בהיקף זעום של 3 מיליון ש"ח בלבד – סכום שהוא פירור בתקציב העירייה, אך הוא חיים שלמים עבור הילדים הללו!

היחידה תיישם תוכנית מצילת חיים שתכלול:

1. סיוע רגשי מקצועי לילדים: טיפולים פרטניים וקבוצתיים בתרפיות שונות, שיאפשרו לילדים לבטא את הטראומה בסביבה תומכת ונטולת שיפוט.
  2. חונכים רגשיים: רשת ביטחון חיונית שתספק ליווי אישי קבוע בשעות אחר הצהריים, ותשלים את החסר האבהי/הורי.
  3. שיקום רוחני וקהילתי – שבתות וחגים מודרכים: ארגון שבתות וסעודות חג מסודרות שידגימו כיצד נראה שולחן שבת כהלכתו, ויעניקו לילדים מודל חיובי ותחושת שייכות – כי זכותו של כל ילד לחוש חלק מהקהילה! ("כולם פה ילדים גרושים?" שאל אחד הילדים– זו השאלה הנוקבת שצריכה להזעיק אותנו!).
  4. תמיכה כלכלית: חלוקת תלושים משמעותית לחג וקמחא דפסחא.
זו אינה דרישה ל'יחסי ציבור', זהו צורך של תיקון עולם. לשם כך, אנו דורשים כי עם אישור התקציב, עו"סיות מומחיות מהרווחה יישבו באופן מיידי עם וועדת רבנים ומחנכים לדיון משותף על דרך הפעולה הראויה והמדויקת ביותר להפעלת היחידה.

אנו מצפים להתחייבות מיידית לפעולה. נפש של ילד להורים גרושים אינה הפקר!
לענ"ד הטון הנוכחי של המכתב רק עשוי לגרום לריאקציה,
מתאים יותר להתנסח בטון עניני ושקול,
כך למשל:

קריאה דחופה לשיתוף פעולה קהילתי: תמיכה בילדי המשפחות החד-הוריות במגזר החרדי​

בצל שמחת החגים והאור שבקהילותינו, קיימת קבוצה שקטה וכואבת הזקוקה לקולנו - ילדי המשפחות החד-הוריות בציבור החרדי.
מדובר באלפי ילדים וילדות שחווים מציאות רגשית מאתגרת, לעיתים ללא מערכת תומכת מספקת. על פי הנתונים, למעלה מ־12% ממשפחות העיר הן משפחות חד-הוריות - מספר שאינו ניתן להתעלמות.

בעוד שאנו מקפידים להעניק סיוע נרחב ליתומים ולמשפחות במצוקה, ילדים ממשפחות גרושות נותרים לעיתים מאחור, ללא מערך קבוע של חונכים, תמיכה רגשית, או מסגרת חינוכית־קהילתית שתאזן את החסר.
נוצר מצב שבו ילדים רבים אינם נחשפים לדוגמה חיה של אב בבית הכנסת, לשולחן שבת מסורתי, או למבנה משפחתי קבוע - דבר המשפיע על תחושת השייכות והביטחון האישי שלהם.

על כן, אנו קוראים לעירייה להוביל מהלך מתקן וחשוב - הקמת יחידה עירונית לטיפול ולתמיכה במשפחות חד-הוריות, שתפעל בשיתוף פעולה בין מחלקת הרווחה, אנשי חינוך ורבנים.

היחידה תתמקד בארבעה תחומים עיקריים:
  1. תמיכה רגשית לילדים – טיפולים פרטניים וקבוצתיים בליווי אנשי מקצוע מוסמכים.
  2. חונכות אישית – חיבור בין מתנדבים לבין ילדים לצורך ליווי רגשי, לימודי וחברתי.
  3. חיזוק רוחני וקהילתי – שבתות וחגים מודרכים לילדים, שיספקו חוויה חיובית ושייכת.
  4. סיוע כלכלי ממוקד – תלושי חג ו"קמחא דפסחא" למשפחות במצוקה.
הצעה זו ניתנת ליישום במסגרת תקציב עירוני של כ־3 מיליון ש"ח בלבד - השקעה צנועה שתניב השפעה עצומה לדורות.

אנו מבקשים לקיים ישיבה משותפת של נציגי הרווחה, רבני העיר ומנהלי מוסדות החינוך, במטרה לגבש תוכנית פעולה מותאמת ויעילה.
מדובר באחריות מוסרית וציבורית מהמעלה הראשונה - לספק לכל ילד תחושת שייכות, אהבה וביטחון.

בברכה,
החותמים לדאגת הדור הצעיר במשפחות החד-הוריות

• הוסף לסימניות
כבר העירו אין ספור אך לא אוכל להתאפק

אין מצב לאחוז כזה (וללא שום קשר לצדקת מאבקך/דרישתך והלוואי ותצליח/י)
אני חי בקהילה גדולה שכולםםםם מכירים את כולםםםםםםם (לפחות היאכנ'יים שביניהם) ואם אקח כמדגם צד אחד במשפחתי (מתוך 4) אז מתוך 65 בני דודים נשואים ומאות רבות של בניהם רק 3 התגרשו כשמתוכם אחד ללא ילדים והתחתן תוך שנה+ השני ללא ילדים ועדיין גרוש (שנים ארוכות) והשלישי היחיד שאכן עונה לסיטואציה הטראגית עם מעל לעשר ילדים בני גרושים, או שאקח כמדגם את מחזורי, אז מתוך מעל מאה במחזור (מעל 10 שנות נישואין) 6-7 התגרשו + 1 שעזבו שידוך כשרק במקרה אחד היה יתום חי יחיד

וכשנתון כזה מופיע בסטטיסטיקות הכוונה כולל יתומים, וכדאי לדייק יותר בנתונים כשמנסים לעורר מודעות ע"מ לשדר לנמען מקצועיות דעתי
שוב אומר, זה הנתונים שנתנו לי מהרווחה, אחרי החג אני ינסה לבדוק שוב מול אגף ההנחות בארנונה, לבדוק כמה משפחות מקבלות הנחה מחמת שהם חד הוריים, ונעדכן.
מסכים שחשוב לדייק בנתונים.

• הוסף לסימניות
אני מכירה מקרוב ממש מקרים של גירושין- מנועה מלפרט...
יש ארגון מדהים שנקרא 'אם הבנים' מארגן חגים ושבתות עם מתנדבים מסורים שנמצאים עם הילדים בעזרת גברים, קבוצות טיפוליות, ייעוץ של עורכי דין ועוד.

אנחנו כיחידים יכולים לעזור בהרבה נקודות שלא ראיתי התייחסות אליהם באשכול:

- כמעט כל החלוקות של הקהילות השונות בערבי חגים או במשך השנה הם לגברים בלבד וכמובן גם מכירת ארבעת המינים, מה לדעתכם עושות חד הוריות?
בעלי השפעה כאן בפורום, תנסו לגרום לכך שיהיה גם שעה לנשים בחלוקה.
ואנחנו כיהודים גומלי חסדים, נשים לב אם יש שכנה או קרובה ונאסוף לה את המוצרים מהחלוקה.

- ילדים קטנים הרבה פעמים צוחקים או מזלזלים בילדי משפחות חד הוריות מה שגורם לילדים להיות נתונים ללעג ולקלס מחבריהם או לחילופי לחיות בהסתרה בשנות ילדותם או אפילו כל החיים.
נחנך לפחות את ילדינו הפרטיים לכבד ילדי הורים גרושים ואף להעריך אותם על ההצלחה שלהם למרות מה שהם עוברים- זה חשוב!!!

- נשים צעירות עם ילדים קטנים לא יכולות לצאת להתאוורר קצת, אפילו להליכה קצרה בערב. כל אישה צריכה את זה ובמיוחד אישה שעוברת וכנראה גם עברה חיים מורכבים כל כך. למה לא להציע לה לשמור על הילדים והיא תוכל להתאוורר אפילו כמה דקות? זה קריטי!

- כל התפקידים שמוטלים בדרך כלל על הגברים כמו להוריד את הפח, קניות, תיקונים בבית- הכל מוטל על אישה אחת בודדה- מורידים את הפח? נוריד גם את שלה. הולכים לקניות? נקנה גם בשבילה, אי אפשר לתאר כמה כל עזרה קטנה משמעותית הן במובן הטכני ובעיקר במובן הרגשי.

- בערבי חגים יש את בניית הסוכה, שריפת חמץ ועוד, אתם לא מבינים איזה בושות זה לאישה חד הורית לעמוד כאחד הגברים, בבקשה- תחשבו עליה!!

- בבית כנסת ילדים קטנים נמצאים בתפילות ולא יודעים מימינם ומשמאלם ואין אבא שיעזור להם, בשמחת תורה כל האבות רוקדים עם הילדים והם ל-ב-ד!!! בשבתות חתן זורקים סוכריות, כל האבות תופסים לילדים שלהם וממלאים כיסים והילדים האלו- נדחקים ונרמסים כדי להצליח אולי לתפוס סוכריה בודדת, ב'אבות ובנים'- כל הילדים לומדים בכיף עם אבא והם כנראה בכלל לא מגיעים- עם מי הם יילמדו?????
אז בואו נשים לב לכך ואם נראה ילד בודד, נעזור לו, נתמוך בו, גם אם הוא לא מוכר, כי מי יודע איזה שינוי אנחנו יכולים לעשות בנפש של ילד קטן!!!

אז אפשר לדבר גבוהה גבוהה על הקמת ארגונים והשגת סיוע מהעיריה שזה חשוב! חד משמעית!

אבל אין ספק המשמעותי ביותר זאת העזרה ה'קטנה' שלנו בכל הנ"ל.
ואם בזכות האשכול הזה תהיה עזרה אחת ממישהו אחד שקרא את האשכול- הכל היה שווה!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני מכירה מקרוב ממש מקרים של גירושין- מנועה מלפרט...
יש ארגון מדהים שנקרא 'אם הבנים' מארגן חגים ושבתות עם מתנדבים מסורים שנמצאים עם הילדים בעזרת גברים, קבוצות טיפוליות, ייעוץ של עורכי דין ועוד.

אנחנו כיחידים יכולים לעזור בהרבה נקודות שלא ראיתי התייחסות אליהם באשכול:

- כמעט כל החלוקות של הקהילות השונות בערבי חגים או במשך השנה הם לגברים בלבד, מה עושות חד הוריות?
בעלי השפעה כאן בפורום, תנסו לגרום לכך שיהיה גם שעה לנשים בחלוקה.
ואנחנו כיהודים גומלי חסדים, נשים לב אם יש שכנה או קרובה ונאסוף לה את המוצרים מהחלוקה.

- ילדים קטנים הרבה פעמים צוחקים או מזלזלים בילדי משפחות חד הוריות מה שגורם לילדים להיות נתונים ללעג ולקלס מחבריהם או לחילופי לחיות בהסתרה בשנות ילדותם או אפילו כל החיים.
נחנך לפחות את ילדינו הפרטיים לכבד ילדי הורים גרושים ואף להעריך אותם על ההצלחה שלהם למרות מה שהם עוברים- זה חשוב!!!

- נשים צעירות עם ילדים קטנים לא יכולות לצאת להתאוורר קצת, אפילו להליכה קצרה בערב. כל אישה צריכה את זה ובמיוחד אישה שעוברת וכנראה גם עברה חיים מורכבים כל כך. למה לא להציע לה לשמור על הילדים והיא תוכל להתאוורר אפילו כמה דקות? זה קריטי!

- כל התפקידים שמוטלים בדרך כלל על הגברים כמו להוריד את הפח, קניות, תיקונים בבית- הכל מוטל על אישה אחת בודדה- מורידים את הפח? נוריד גם את שלה. הולכים לקניות? נקנה גם בשבילה, אי אפשר לתאר כמה כל עזרה קטנה משמעותית הן במובן הטכני ובעיקר במובן הרגשי.

- בבית כנסת ילדים קטנים נמצאים בתפילות ולא יודעים מימינם ומשמאלם ואין אבא שיעזור להם, בשמחת תורה כל האבות רוקדים עם הילדים והם ל-ב-ד!!! בשבתות חתן זורקים סוכריות, כל האבות תופסים לילדים שלהם וממלאים כיסים והילדים האלו- נדחקים ונרמסים כדי להצליח אולי לתפוס סוכריה בודדת, ב'אבות ובנים'- כל הילדים לומדים בכיף עם אבא והם כנראה בכלל לא מגיעים- עם מי הם יילמדו?????
אז בואו נשים לב לכך ואם נראה ילד בודד, נעזור לו, נתמוך בו, גם אם הוא לא מוכר, כי מי יודע איזה שינוי אנחנו יכולים לעשות בנפש של ילד קטן!!!

אז אפשר לדבר גבוהה גבוהה על הקמת ארגונים שזה חשוב! חד משמעית!
אבל אין ספק המשמעותי ביותר זאת העזרה ה'קטנה' שלנו בכל הנ"ל.
ואם בזכות האשכול הזה תהיה עזרה אחת ממישהו אחד שקרא את האשכול- הכל היה שווה!!
מסכים ומצטרף לכל מילה!!
רובם ציונו, אבל תמיד חשוב לחזור ולהדגיש את הדברים.
אנחנו נמצאים בתקופה שהיא אחת הקשות עבור הילדים הללו (וזה בין היתר הסיבה שהוחלט עכשיו לצאת ולעלות לאויר העולם את התודעה ע"כ), בתקופה שבה כמעט הכי חסר אבא בבית, וזה מוביל לכך שבזמן שכל הילדים הולכים לישון היום ולקום מחר בבוקר בעז"ה עם חשק ללכת לבית הכנסת עם אבא, וליטול ארבעת המינים/ ולרקוד בשמחת תורה, הילדים הללו יושבים בבית ובוכים, זה נורא!!!!
וכמובן שיש לנו כציבור הרבה איך להשפיע בנושא,
ועדיין זה לא מוריד מעירייה, למלא את תפקידה וחובתה המוסרית כלפי תושביה. (אציין שנשלח הבוקר הודעה לכלל חברי המועצה במודיעין עילית, בית שמש ואלעד, {לירושלים ובני ברק נשלח לפני למעלה משבוע).
בתקווה לבשורות טובות
חג שמח לכולם!!

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הבעיה של בנים להורים גרושים לא דומה לידלים יתומים
היא אותב בעיה של בנים לאבא לא מתפקד...
יש הרבה ילדים שיש להם אבא בבית שנשוי לאמא שלהם ועדיין אין מי שיקח אותם לבית כנסת ויראה להם איך להתפלל
אין אף אחד שיקח אותם לים או לטיולים
אי אי אי אי הילדים האילה ככ מתביישים שאבא להם צועק ברחוב
וככה זה
לילדים יתומים אין אבא
ולידים אחרים יש אבא, ויכול להיות שהוא מתפקד,
ויכול להיות שהוא גר בבית אחר והוא אבא מוששלםםםםם ואוהב
א"א לסנן את הילדים האילה, שאין מי שיקח אותם יראה להם וילמד אותם, למה שילדים שההורים יתגרשו ירויחו יותר מילד שההורים שלו נשואים אבל לא הכי מתפקדים?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלת''ק מחוסר זמן היום.
אמת שזה נושא סופר חשוב ודחוף
אבל
צריך מאד להזהר ממקרים בהם יש אבא חי נושם ודואג
שמטפל בילדיו מעולה בזמני המשמורת שלו
והאם מנסה לדחוק את מקומו וליתר אותו
ומשתמשת בכל מיני נשמות טובות של צדיקים שבאים כביכול 'לעזור' לילד
דוגמה טריה מהיום!
ילד שנמצא חצי שבוע אצל אביו
האב הלך עמו לשוק ארבעת המינים וחיבר אותו לחוויה וקנה לו ד' מינים הכי מהודרים בשוק בסכום עתק.
הילד הגיע היום בצהרים לבית האם ליו''ט ראשון של סוכות
ושם חיכה לו סט ד' מינים שקנו לו יחד כמה נשמות טובות לבקשת האם 'כי אין לו אבא'..
הילד יצא בוכה לרחוב והתקשר לאביו לבכות למה עושים אותו יתום מאב!
יש עוד ים דוגמאות וסיפורים כואבים, אבל אין לי זמן בערב החג לפרט.
בקיצור, צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
בלת''ק מחוסר זמן היום.
אבל
דוגמה טריה מהיום!
האב הלך עמו לשוק ארבעת המינים וחיבר אותו לחוויה וקנה לו ד' מינים הכי מהודרים בשוק בסכום עתק.
גם זו נקודה חשובה
יישר כוח

• הוסף לסימניות
בלת''ק מחוסר זמן היום.
אבל
דוגמה טריה מהיום!
מועדים לשמחה!

הלוואי וזאת תהיה הבעיה של כל הילדים....

לרוב זה הפוך (יש מלא ילדים שבכלל לא נמצאים במשמרות אצל האבא עקב סיבות מצערות).

אבל ברור שגם לחלק הזה עם קצת מחשבה ניתן לדאוג מראש

• הוסף לסימניות
יש הרבה ילדים שיש להם אבא בבית שנשוי לאמא שלהם ועדיין אין מי שיקח אותם לבית כנסת ויראה להם איך להתפלל
וככה זה
לילדים יתומים אין אבא
א"א לסנן את הילדים האילה, שאין מי שיקח אותם יראה להם וילמד אותם, למה שילדים שההורים יתגרשו ירויחו יותר מילד שההורים שלו נשואים אבל לא הכי מתפקדים?
אני לא חושבת שאמורים להרוויח יותר אבל המצב כרגע שילד יתום מקבל המון תמיכה בעוד ילד להורים גרושים כל מה שהוא מקבל זה להיות סוג ב
ואני אומרת את זה בתור בת להורים גרושים אמא שלי נשואה בזיווג שני

וככה זה
לילדים יתומים אין אבא
צריך להוסיף למכתב הזה גם את המשפחות של מתמודדי הנפש שיש להם אבא, אבל בפועל האמהות שלהם עושות הכל לבד ולילדים שלהם אין אבא ולרווחה אין מענים עבורן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה