שיתוף - לביקורת מתחיל מבראשית בפעם האלף

• הוסף לסימניות
נכון שעברתי כבר את כל המסע הזה. לא פעם אחת. המון פעמים.
ובכל זאת, אני מתחיל מבראשית.
כי תמיד התחלה רעננה אוחזת בעקב של כל סיומת עייפה.

למה לי?
איזו שאלה משונה.
מה אמרת? שכל ההתחלות הקודמות התנוונו תוך זמן קצר?
איזו שטות.

ההתחלות שלי כולן נותרו טריות לעד. הן מלאות חיות וברק.
גם אותה התחלה של גיל שלוש, עם הדבש, האותיות והסוכריות,
עדיין מתוקה בפי עד היום.
איזה דבש משובח הוא היה. עובדה. טעמו לא התפוגג מעולם.

אז על הבראשית הזו אתה רוצה שאוותר?
רק מפני שאולי אתעייף שוב, אפול שדוד לשגרה שוחקת?
לכן אוותר על המתוק הזה?

אניח לצעירות העליזה, הטהורה, שמעולם לא מתבגרת?
אדלג על הטריות הזו שלעולם לא מתיישנת?
אהרוג בעודו באיבו חיים שלא מפסיקים לחיות,
גם בגוף שכבר חצי מעולף?

ברור שאני מתחיל מבראשית.

• הוסף לסימניות
מיוחד איך הקטע הקצר והעוצמתי הכתוב ביד אׂמן מצליח להעביר את היופי והמתיקות שבחוויית הבראשית, את ההנאה מהצעידה בה - במנותק מהפסיעות הבאות שאולי (או קרוב לוודאי) יהיו תשושות ויבשות...
תודה על הקטע היפה הזה.

שמעולם לא מתבגרת
שלעולם

• הוסף לסימניות
דבר ראשון זה כתוב יפה, מאוד.
ודבר שני- זה כמו מים קרים על נפש עייפה וסחוטה מהבטחות!!!!
אז יישר כוח גדול על קטע יפה כל כך, ומרענן מאוד!!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה