סליחה שאני כותב פה בעניין זה אבל לדעתי צריך לא רק לבנות חומות מבחינה חינוכים אלא גם חוסן שגם שיראו את זה יבינו שיש חילונים ואנחנו יש לנו את ערכי התורה ואם זה לא מספיק לנו גם כתשובה אז כדאי לצאת לדרך לחפש משמעות....אני גרה בבנין מעורב בתוך שיכון ה' בתוך בני ברק, אך בסוף החוזה בורחת משם לטובת חינוך הילדים, הם פוזלים על השכנים ועל חילולי השבת לפעמים רואים אותם לגשת למעלית שואלים למה הם כן ואנחנו לא?
לא מסכימה בכלל!!!סליחה שאני כותב פה בעניין זה אבל לדעתי צריך לא רק לבנות חומות מבחינה חינוכים אלא גם חוסן שגם שיראו את זה יבינו שיש חילונים ואנחנו יש לנו את ערכי התורה ואם זה לא מספיק לנו גם כתשובה אז כדאי לצאת לדרך לחפש משמעות....
אני אישית מצאתי דרך הרב פייבלזון מענה הוא דיי נדיר אך ניתן לשמוע עוד... משמעות שהיא לא רק מתוך התורה אלא משמעות אוניברסלית של התורה..(כדי שגם כשהוא יעמוד מול חילוני יוכל לענות בבחינת דע מה שתשיב..)
זו עמדתי ולא בטוח מתאים לכולם..
סליחה על החוצפה ועל ההתפרצות.
התגובה הזו של ההבדל בינך לבין תושבת אופקים, רק מחזקת את הטיעון עליו הגבת.לא מסכימה בכלל!!!
כי ראיית חילונים בכל המצבים כגון: לבוש, חילול שבת וכו'
מקררת את הנפש!!!!!!!!!
הייתי השבת באופקים אני הזדעזעתי מכל מכונית
ותושבת אופקים לא...
דווקא נראה לי יהודים בדרך כלל גרו בנפרד ב"גטאות".יהודים בכל הדורות גרו עם גויים ולא קרה כלום,
החשיפה שלהם לשונות צמחה יחד עם ההגדרה היהודית הפנימית שלהם, וגם יצרה אותה.
אם אתם חיים בשכירות הייתי מציע לכם לנסות משהו כמו רכסים אם זה רלוונטיאני גרה בבנין מעורב בתוך שיכון ה' בתוך בני ברק, אך בסוף החוזה בורחת משם לטובת חינוך הילדים, הם פוזלים על השכנים ועל חילולי השבת לפעמים רואים אותם לגשת למעלית שואלים למה הם כן ואנחנו לא?
אייפונים ודומיהם בכניסה לבנין בשבת ולא רק אנו לא מהסוג שמשתמשים
מקוה למצוא משהו נורמלי במחיר שאנו משלמים...
עיין ערך קהילת הרשר הירש מגרמניהוהיהודים שגרו ביחד עם הגויים כמו בגרמניה, התבוללו.
בתור אחד שרצה לשכור שם ובחודשים האחרונים זה עלה כל חודש בכמה אחוזים ניכריםטיפ - כדאי לקחת בחשבון שרוב הניקים כאן הם אנונימיים, וייתכן שלעולם לא תוכלו לדעת האם הם שוכרים שרוצים להוריד את מחירי השכירות, משכירים שרוצים להגיע למחירי שכירות גבוהים יותר, והאם הניק שמולכם הוא חרדי או לא, וזה עוד לפי שמדברים על גיל, וד"ל.
רכסים ממש לא זולהאם אתם חיים בשכירות הייתי מציע לכם לנסות משהו כמו רכסים אם זה רלוונטי
אנשים יורים לעצמם ברגלים....רכסים ממש לא זולה
לר בקניה ולא בשכירות
כרגע יש קצת יותר היצע בשכירות אז המחירים התמתנו
אבל לפני חצי שנה לא היה שייך למצוא יחידה בפחות מ 3
דירות 4 חדרים באזור 5
מי שמכיר את ההיסטוריה של רכסים יודע שעד לפני כמה שנים היה אפשר למצוא אפילו בית פרטי עם 2 קומות וחצר ענקית ב 4
הכל זה עניין של היצע וביקושאנשים יורים לעצמם ברגלים....
ברור שאפשר וצריך להעלות את המחיר,
אממה, להגיע למחירי יחידות במרכז,בשביל יחידה ברכסים,.. זה טיפשי,
בסוף אנשים שהיו מגיעים ושוכרים במחירים זולים מהמרכז, יתכן ו"וחן המקום על יושביו" - היה גורם להם לקנות דירה...
אם מחירי השכירות ברכסים זהה למחירי היחידות במרכז (בהנחה שהיחידות בערך באותו הגודל!)
ומחירי הדיור שם עפים לשמים - ללא הצדקה, ונושקים למרכז או לבית שמש,
זה אולי משמח את התושבים, אבל זה יגרום שהזגות הצעירים ימשיכו במסע הנדודים הלאה, ולא יגיעו לרכסים...
וחבל..
בסוף בסוף האנשים מתעשתים, אלא אם אין הרבה יחידות ברכסים, וההיצע דומה לכמות בנות המקום שמתחתנות - שאז את צודקת..הכל זה עניין של היצע וביקוש
המחירים עלו בגלל ביקוש שגובר על ההיצע
והיחידות בד"כ יותר גדולות אבל גם זה כבר הולך ונהיה דומה למרכז
ברגע שהמקום גדל ויש הרבה זוגות שמתחתנים ורוצים לגור ליד ההורים
הביקוש גדל
וזה זוגות שרוצים דווקא את רכסים , לא מוויתור על המרכז
כשהסתובבתי בשכונה בשבוע האחרון ראיתי ברחוב רק חרדיםאכן יש שם חילונים כל אחד יחליט כמה חילונים הוא רוצה לייד הבית
הצעתי את רכסים כי היא חיפשה מקום חרדי ולא מעורב זה הכלאם אתם חיים בשכירות הייתי מציע לכם לנסות משהו כמו רכסים אם זה רלוונטי
נכון מאודכשהסתובבתי בשכונה בשבוע האחרון ראיתי ברחוב רק חרדים
לחילונים אין חנויות ומתחמי בילוי בתוך השכונה (למעט מתחם דן דיזיין הסמוך)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים