כללי מתיחת אותיות באינדיזיין

• הוסף לסימניות
האם מישהו יודע אם ישנה אפשרות למתוח אותיות (כמו בספר תורה)

• הוסף לסימניות
רק בפונטים מסוג אופן טייפ המכילים חלופות כאלו.
בפונט אופן טייפ, בחלונית התו, לחיצה על המשולש הפצפון בצד ימין למעלה, אופן טייפ, חלופת יישור. יש עוד אופציות בנוגע למינון וכו'.

או: להמיר את הטקסט לעקומות (shift+ctrl o) ואז למתוח ידנית מה שרוצים...

• הוסף לסימניות
מתיחת אותיות (כללי) באמצעות חלון התו - Character, יש אפשרות לשנות באחוזים אורך/רוחב בלבד.
כדי למתוח אות מסוימת - אין צורך להמירה לעקומות, אפשר להשחיר אותה בלבד ולשנות אחוזי רוחב.

מתיחה אוטומטית של אותיות מסוימות כדי לתאים לרוחב העמודה - אפשרית בגופני אופן טייפ מסוימים.

• הוסף לסימניות
במחילה,

המתיחה של האותיות בגופני אופן טייפ היא לא סתם מתיחה לרוחב. מתיחה לרוחב של אותיות ע"י הגדלת אחוזי הרוחב תעוות את צורת האות!

ידעתי גם ידעתי כי אפשר להרחיב ע"י הגדלת אחוזי רוחב, אבל זה לא תקני מבחינה טיפוגרפית.
ע"י המרה לעקומות, אני יכול 'לתפוס' (באמצעות החץ הלבן) רק את החלק השמאלי לדוגמא של האות ר' או ד' ולמתוח רק את הגוף מבלי לפגוע בסיום השמאלי של האות.

רק גליפים שנוצרו באופן טייפ ובנויים בצורה כזאת הם יפים ונכונים מבחינה טיפוגרפית. מי שינסה לעשות את זה ע"י מתיחה שרירותית בהגדלת אחוזי רוחב, יקבל אות מעוותת ולא מקצועית ואכמ"ל.

• הוסף לסימניות
איזה אותיות ניתנות למתיחה? להדר"ת?
אז מה עושים אם הפונט שיש לי אין אותו בopen type?

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שאין לי אופן טייפ ומתיחה לא באה בחשבון כי זה מעוות את האות
ויש לי 35 עמודים של טקסט...

• הוסף לסימניות
אם זה לא הרבה אותיות, אפשר להמיר לעקומות ולהריב ידנית.
נראה לי שאפשר להרחיב את אותיות בהלפ - דחכרת, חלק (הראשון) אפשר להרחיב רק קצת, וחלק אפשר כמה שרוצים.

• הוסף לסימניות
אז תדאג לך לגופן אופנטייפ.
יש גופן אופנטייפ חינמי. השאלה אם זה טוב לך (ייתכן ואתה צריך גופן ספר תורה דווקא).
אב, זה לא יפה לעשות 35 עמודים עם מתיחת אותיות.

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה זה:
חינמי. לא גופן ספר-תורה.

קבצים מצורפים

• SBL_Hbrw.rar
    KB 115.5 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
א. אני צריכה גופן ספר תורה
ב. זה תעודות הוקרה שבכל תעודה יש פסוק שונה...
המתיחה ממש יפה (אם היא תתאפשר)
אשקול לעשות זאת ידנית באין אפשרות אחרת

• הוסף לסימניות
איך את מכניסה את 35 השורות האלו? ידנית?

• הוסף לסימניות
35 עמודים, בכל עמוד פסוק אחד (3-4 שורות קצרות)
שאמורים לצאת לבסוף כיחידות נפרדות (ולא חוברת רצופה)

• הוסף לסימניות
אבל ידנית או עם מיזוג דואר?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע האם המתיחה נכונה.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 51.5 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
זה בסדר. הרווח לא אחיד בכל מקום. אבל זה יעבור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;206435:
זה בסדר. הרווח לא אחיד בכל מקום. אבל זה יעבור.

המרווח בין האותיות או המילים?
איך אני יכולה לעשות מרווחים שוים יותר?

• הוסף לסימניות
חבל על העבודה.
Guttman Stam הוא פונט 'סת"ם' אופן טייפ שמגיע עם אופיס.
בסגנון פיסקה יש לבחור יישור לשני הצדדים מסוג Naskh, ובאפשרויות אופןטייפ 'חלופות יישור'.

[ונתנו, איך יכול להיות שאתה לא מכיר את זה?]

• הוסף לסימניות
אבל אם הלקוח רוצה דווקא פונט שאין אותו ב open type?

• הוסף לסימניות
אומרים לו שאי אפשר

• הוסף לסימניות
ניסיתי להגיד אולי ממש סתם ספרדי אבל הוא מתעקש אשכנזי.
לא היתה ברירה אז עבדתי קצת קשה! (עם נקודות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה