כללי מתיקות הנתינה >>נו, כבר פתרתם את החידה??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;2302556:
החוברת מקסימה!!!
העיצוב, הכל משהו מיוחד.

אבל לי נורא הציק שניסיתי לחפש מה הפעילות שהארגון עושה, וכלום... רק כמה מילים בנושא אחר שנכתב שם כמה מילים על חסד בבתי חולים. והסכמות מלפני 10 ו30 שנה.
בבוטות אומר שזה נראה ארגון חסד שעושה מכירות סיניות.

מציק או לא, המבחן יהיה בתוצאה.

• הוסף לסימניות
אולי אני ישמע כשגריר של הארגון, אבל לא כך הם פני הדברים
אני אכן אהיה גאה להיות שגריר בהתנדבות בלהאיר את עיני האנשים
יש כיום ב"ה כ"כ הרבה ארגונים כן ירבו אבל כזה ארגון לא ניתן למצוא, כן.
מנהל אותו אדם שכל כולו חסד, בלי צוות עוזרים (יש מזכיר אחד במשכורת) בלי אגפי משרדים ובלי שיירות רכבים. (עד לפני כמה שנים היה 'המנכ"ל' מלמד בחיידר, ייתכן וכיום כבר יצא לפנסיה)
הוא פתח את הפעילות לפני ארבעים ומשהו שנה (לא יודע בדיוק) כשעוד לא הכירו ברחוב סוג של ארגונים כאלו, בהחלט ניתן לקרוא לו 'האבא' של ארגוני החסד בציבור החרדי.

לפני יותר משלושים שנה כשלא היו כ"כ הרבה ארגונים ב'שוק' הציעו לו מעיריית בני ברק לקבל שטח (ברחוב חיד"א...) ושעליו יקים בניין למען פעילות הארגון. הרב ויינריך סירב, 'בשביל מה צריך מגרש? בשביל מה צריך בניין? בשביל חסד צריך לב, ורק לב' הוא אמר.

לפני כמה שנים נכנסה קטגוריה במשרד הרווחה לתקציבי עתק עבור סיוע לזקנים (שטיפת זקנים סיעודיים גלמודים), 'מפעל חסד' שהיה אז הארגון היחיד שעשה זאת עם מתנדבים מסורים זכאי היה לתקציב הנ"ל.
אולם פנו אליו מארגון 'גדול מאד' (לא אנקוב בשמו) וביקשו ממנו אם הם יוכלו להגיש לעצמם בקשה לתקציב הנ"ל ושמתנדבי 'מפעל חסד' ייקראו מתנדבים 'שלהם' וכך יוכלו לקבל את התקציב עבור פעילותם הענפה בתחומים אחרים.
מה ענה הרב ויינריך מיד? 'בשמחה' וכך את התקציב קיבל הארגון הגדול ומתנדבי 'מפעל חסד' המשיכו לשטוף קשישים בביתם... עד יום.
הידעתם על חוליית הפעילות הענפה הזאת שפועלת עד היום, יום יום? לא, וגם אף אחד לא מפרסם את זה.

• הוסף לסימניות
מעולה, אני שמח על ההודעות שעלו פה. ידעתי שאלו ההודעות שאקבל, וזה אחד הסיבות שכתבתי את ההודעה שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל חי;2304998:
יש ארגונים שצריכים לכתוב מה הם עושים ולהביא תמונות כמה הם גדולים ולהבליט דמעות של ילדים בכדי שישתכנעו שהם עושים
מה שאין כן 'מפעל חסד' שכל מי שהיה בשבת בבתי חולים ב40 שנה האחרונות (וזה רוב הציבור) יודע את הפעילות הענפה שלהם אפילו שאין להם רכבים ומשרדים וכד' וכד'
אלא כוך קטן בבני ברק והפעילות כולה מתבצעת ע"י מתנדבים שרואים זכות עצומה לסייע לזה וכל אחד מהם מספר ישועות שראה במוחשי בעקבות התנדבותו
(אני יודע שאני נשמע פתי במשהו, אבל אני כותב את הדברים אחרי שהייתי יום שישי אחד בחלוקה וראיתי מתנדבים מגיל 20 ועד גיל 70 עובדים במרץ ושמעתי את הסיפורים מפי רבים מהם)

וזה עוד לפני הפעילות שרבים לא נחשפים אליה כ: ביקור שבועי ב(כל ה)בתי חולים לפגועי נפש..., ביקורים שבועיים ומסירת שיעורים בבתי כלא ועוד ועוד

יש לי תחושה שעיקר הפעילות של הארגון הוא בבני ברק, ולכן אני כירושלמי פחות מכיר.
והייתה לי תחושה שאכן היה כל כך ברור למארגנים שכולם מכירים את הארגון, ולכן שכחו לבדוק שזה מפורט בחוברת.
עדיין אני חושב שזה היה חשוב לכתוב אפי' דברים בסיסים לכל אלו שלא ברור להם מטרת הארגון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;2305122:
יש לי תחושה שעיקר הפעילות של הארגון הוא בבני ברק, ולכן אני כירושלמי פחות מכיר.
והייתה לי תחושה שאכן היה כל כך ברור למארגנים שכולם מכירים את הארגון, ולכן שכחו לבדוק שזה מפורט בחוברת.
עדיין אני חושב שזה היה חשוב לכתוב אפי' דברים בסיסים לכל אלו שלא ברור להם מטרת הארגון.

גם אני כתושבת בני ברק
אין לי מושג מה מפעל חסד עושה
חוץ מהמכירות הסניות

אני מאמינה שהמון, אבל חוץ מזה 6ין לי שום ידע

• הוסף לסימניות
עיקר פעילות הארגון אינה דווקא בבני ברק (אף שבבני ברק ממוקם מטבח שלהם), כי אם בבתי חולים באזורים חילוניים. מאושפז חרדי ומלוויו מקבלים מהם סלי מזון עשירים ביותר.

הארגון באמת פועל יחסית בצניעות מבחינת יח"צ, פרט למכירה המתוקשרת, ויתכן שחוסר הפירוט על היקף הפעילות ומהותה נובע מהעובדה שבחצר החסידית עליה נמנים מקימי הארגון (גור) אין מי שלא מכיר ומוקיר אותם. זו באמת תפיסה אסטרטגית שגויה להשליך זאת על כלל המגזר.

• הוסף לסימניות
דווקא בחוברות של פעם היה פירוט של הפעילות, עם תמונות של עגלות עמוסות, חלוקת סלים וכד'.
אני זוכרת חוברת מלפני כ-10 שנים, זה מזמן! והיו שם תמונות ופירוט.
כך התוודענו אליהם ותרמנו (ולשמחתי גם זכינו בפרס נחמד ביותר)

הארגון בהחלט פועל בצניעות רבה, אפילו את הלוגו שלהם לא שינו במשך המון שנים, והיה מיושן מאוד עד ששודרג לא מזמן.

אולי הגיעו למסקנה שכולם כבר יודעים מי הם?
הרי זו "המכירה הסינית המקורית" - הראשונה בציבור שלנו.

• הוסף לסימניות
באמת חבל שהפעילות לא מופיעה בהרחבה בחוברת המכירה הסינית.

ראשי הארגון והמתנדבים עושים עבודת קודש - החל מהכנת האוכל, אריזתו, שליחתו וחלוקתו בקיצור מערך ענק שכולו התנדבות, וזה רק ענף אחד - אם כי הגדול שבפעילות של "מפעל חסד".

מהיכרות אישית של קרוב ל-30 שנה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה