דרוש מידע מתי יגיע הזמן שקניית סוכה ליחידת דיור יהיה גם על חשבון המשכיר???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש לי חבר שהתחתן לפני חצי שנה, הוא עכשיו צריך לבנות סוכה ע"פ הדרישות שיש לו ביחי"ד שלו, שם יש לו סוכה בבית אך צריך לקנות סכך ולייסטים בגודל מסויים.
עוד שנה שנתיים הוא יגור בדירה אחרת ואז שוב יצטרך להתאים את הסכך/לייסטים/דפנות לגודל הסוכה שתהיה לו.
והוא שואל (ובצדק) אולי הגיע הזמן שהמשכיר יצטרך לשלם את הסוכה ואז יישאר כל שנה במחסן של הבניין לשוכר הבא?
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
דעתי שאולי גם אוכל ומוצרי צריכה בסיסים הוא יקנה לשוכר.

ועכשיו ברצינות...
יותר הגיוני שהשוכר יבנה סוכה וישתמש להנאתו וביום שהוא יוצא מהדירה ישאל ת'משכיר אולי הוא רוצה לקנות את הסוכה לשוכר הבא. זה הרבה יותר הגיוני.

• הוסף לסימניות
בעיקרון מי שמשכיר לתקופות ארוכות זה על חשבון השוכר ומי שמשכיר ליומי ולא לתקופות ארוכות זה על חשבון המשכיר
לא בטוחה שזה כזה נכון שהמשכיר צריך לשלם בכל מצב!
זה עולה הרבה כסף וזה גם מקום שהדפנות וכל האביזרים תופסים ובנוסף לכל גם תחזוקה מידי שנה!

• הוסף לסימניות
יש לי חבר שהתחתן לפני חצי שנה, הוא עכשיו צריך לבנות סוכה ע"פ הדרישות שיש לו ביחי"ד שלו, שם יש לו סוכה בבית אך צריך לקנות סכך ולייסטים בגודל מסויים.
עוד שנה שנתיים הוא יגור בדירה אחרת ואז שוב יצטרך להתאים את הסכך/לייסטים/דפנות לגודל הסוכה שתהיה לו.
והוא שואל (ובצדק) אולי הגיע הזמן שהמשכיר יצטרך לשלם את הסוכה ואז יישאר כל שנה במחסן של הבניין לשוכר הבא?
מה דעתכם?
כישיחוקקו בכנסת חוק יחידות דיור הקובע בדיוק מה צריך להיות בכל יחידה אז יכניסו סעיף כזה.

עד אז זה שייך לשוק של ביקוש היצע וכמובן שיווק, כל משכיר עושה את החשבון שלו מה לכלול ביחידה ומה לא, אין סוף מה אפשר להוסיף כדי לחסוך מהשוכרים, הבעיה שהכל עולה כסף ואחזקה ונזקים ובלאי וכמובן ברגע שזה חלק מהעסקה אז גם חלה חובת אחזקה ותיקונים (''הסכך עם תולעים תביא ריסוס'') ואין לדבר סוף.

נ.ב. הודעה כזו אולי צריכה להיות מופנית כלפי הזוצי''ם שיקחו בחשבון בחיפוש היחידה גם לחשוב מהי העלות והטרחה בבניית סוכה שם

• הוסף לסימניות
מה דעתכם?
תכנס שנייה לראש של המשכיר,
מה זה יועיל לו?
בשביל מה להשקיע בדבר שהוא לא בטוח שמיש לכל השוכרים (הרבה זוצי"ם כמעט ולא נמצאים בבית בחג בשנים הראשונות) ובשביל פעם בשנה.
חוץ מזה זה לא יחזיר לו את ההשקעה בשקל, כי תסכים איתי שאי אפשר לדרוש מהשוכר אפי' עוד 50 שקל לחודש כי יש לי לייסטים חתוכים במחסן... ואני גם לא חושב שזה יתן לדירה איזו שהיא עדיפות על פני דירה דומה אחרת שהוא יגיד לעצמו שווה לי להשקיע בשביל שאני אמצא שוכרים יותר מהר.

מה שאולי כן אפשר לעשות:
אם יש מישהו בעל ראש עסקי הוא יכול לקנות את הסוכה ואז להציע אותה לשוכר בנפרד לפני סוכות תמורת סכום סמלי ומעלה שיכסה לו את העלויות ואולי גם ירוויח לו כמה גרושים לאורך זמן.

• הוסף לסימניות

מה שאולי כן אפשר לעשות:
אם יש מישהו בעל ראש עסקי הוא יכול לקנות את הסוכה ואז להציע אותה לשוכר בנפרד לפני סוכות תמורת סכום סמלי ומעלה שיכסה לו את העלויות ואולי גם ירויח לו כמה גרושים לאורך זמן.
כל סכום סמלי שידרוש זה יתפס כסחיטה וניצול, וגם אין סיכוי לכסות כזה דבר מסכום סמלי, אולי אחרי 10 שנים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דרך אגב, מהזוצי"ם מימיני ומשמאלי אני רואה שרובם המוחלט מתנחל אצל ההורים בסוכות בשיטת החצי-חצי (גם אלו שכבר קנו דירה, מתכננים להוציא מרפסת לכשירווח, ועד אז כנ"ל.

• הוסף לסימניות
דרך אגב, מהזוצי"ם מימיני ומשמאלי אני רואה שרובם המוחלט מתנחל אצל ההורים בסוכות בשיטת החצי-חצי (גם אלו שכבר קנו דירה, מתכננים להוציא מרפסת לכשירווח, ועד אז כנ"ל.
חלק נרחב מהזוצ"ים שאני מכירה עושה את זה כי אין בררה
יש הרבה כאלה שלא נהנים מלהתארח שבוע

• הוסף לסימניות
תכלס אני גרתי ביחידה עם סוכה 2X1, באמת היתה שם איזו פרגולה פשוטה מה שמאוד עזר לי
שילמתי 100 ש"ח על סכך של 1X2 ועוד כמה גרושים על קצת סדינים, היה נחמד.
לא כזה הוצאה גדולה.
והסכך עוד נשאר איתי...

• הוסף לסימניות
???
דפנות, סכך קיינעס, לייסטים, דשא סינטטי- מה הדרישות של חזו"א?
סוכת חזו"א שונה מסוכה רגילה

בתור בעל דירה מה פתאום שאני ישלם לשוכר שלי סוכה
שיתכבד ויקנה ואם הוא רוצה שימכור את זה לשוכר הבא בתור אחריו
יש גבול מה אפשר לדרוש מבעל דירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה