דרוש מידע מתי יגיע הזמן שקניית סוכה ליחידת דיור יהיה גם על חשבון המשכיר???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
באמת הגיע הזמן שמי שהולך להכנס ליחידה יברר מה יש בה לפני ששוכר
ולא יחשוב שהכל יגיע מוכן על חשבון בעל הבית. (הלו??? לא שכרת חדר בבית מלון...)
ויקח בשיקלול שלו את כל מה שהיחידה כוללת
כי יש שוכרים שחושבים שיקבלו הכל בלי לשלם תוספת על האיבזור (לא תאמינו, אבל מישהו שילם על זה)
(סוכה, ספה, הכנה לגנרטור וכדו') אלא נכנסים, מסתכלים על גופי התאורה המהממים ועל הנוף
וכל השאר זה מובן מאליו...

• הוסף לסימניות
תכלס אני גרתי ביחידה עם סוכה 2X1, באמת היתה שם איזו פרגולה פשוטה מה שמאוד עזר לי
שילמתי 100 ש"ח על סכך של 1X2 ועוד כמה גרושים על קצת סדינים, היה נחמד.
לא כזה הוצאה גדולה.
והסכך עוד נשאר איתי...
שלא מן העניין, איש חריש@ אתה גר שם, ניתן לברר אצלך על המקום?

• הוסף לסימניות
בואו נאמר שכן, הייתי לחלוטין בוחרת יחידה עם סוכה.
במיוחד שלא היה לנו שם מרפסת וזה היה סיוט ..
איכשהו קוששנו חומר מאנשים ולא קנינו, אבל לחלוטין אם היתה סוכה ואפילו בתשלום נוסף לשכירות של חודש תשרי, הייתי משלמת כמה שרק צריך.
אנחנו לא היינו מהזוגות שאהבו לחיות מחוץ לבית ועם ילדים במשך שבוע.
ולא תמיד להורים גם יש סוכה כזו גדולה בשביל שעוד גבר ישן בה.
ולא לכולם זה מתאפשר בלי קשר.
ולא ברור לי על איזה בלאי מדברים, סכך ארוז, כמה קרשים? אנשים שומרים כאלה דברים כמה עשורים.

• הוסף לסימניות
יש לי חבר שהתחתן לפני חצי שנה, הוא עכשיו צריך לבנות סוכה ע"פ הדרישות שיש לו ביחי"ד שלו, שם יש לו סוכה בבית אך צריך לקנות סכך ולייסטים בגודל מסויים.
עוד שנה שנתיים הוא יגור בדירה אחרת ואז שוב יצטרך להתאים את הסכך/לייסטים/דפנות לגודל הסוכה שתהיה לו.
והוא שואל (ובצדק) אולי הגיע הזמן שהמשכיר יצטרך לשלם את הסוכה ואז יישאר כל שנה במחסן של הבניין לשוכר הבא?
מה דעתכם?
עצם זה שיש לו מקום לסוכה שיגיד תודה

• הוסף לסימניות
ולא ברור לי על איזה בלאי מדברים, סכך ארוז, כמה קרשים? אנשים שומרים כאלה דברים כמה עשורים.
הבעיה המרכזית היא שאין לדבר סוף, שוכרים יפתחו אשכול בפרוג למה אין תשתית גנרטור ''אני בתור שוכר אמור לשלם תשתית''?
אח''כ למה אין תשתית אינטרנט
למה אין בוידעם
למה אין דלת פלדלת
למה אין תנור
למה אין מרפסת
למה אין סוכה
למה יש סוכה לא חזו''א
למה יש סוכה אבל בלי סכך
למה אין מזגן נייד לסוכה בחום הנורא הזה

התשובה, תבדקו מראש מה כלול במה שאתם שוכרים, מעבר לזה אף אחד לא חייב לכם כלום,
וגם אם העצה שלכם נראת לכם כלכלית ושימושית - זה הבלים, כי כל זוג יש לו את הדגשים שלו, ואם בעה''ב ישקיע מאות ש''ח לסוכה ואח''כ 4 שנים השוכרים לא יבנו בכלל?, לכן בעה''ב עושה חשבון היכן להשקיע והיכן לא (מתוך הרבה נסיון בשטח מדיירים קודמים וכן מאלה שבאים לראות ועל מה פוסלים) וכמובן הכל בראש עסקי - בשביל זה הוא בנה את זה לא? לפני שהוא אמור לחסוך לכם בזבוז כסף הוא אמור לדאוג לעצמו קודם

• הוסף לסימניות
לכל המשכירים האומללים שבטוחים שחוץ מארבע קירות וריהוט מינימלי הם לא חייבים שום דבר לשוכר.
כדאי מאד שיעשו חושבים על זה עוד פעם בפרט שעוד מעט יוה"כ. שיחשבו איך הם היו מרגישים בתור שוכרים,
אני לא אומר שהמשכיר חייב לתת סוכה אבל גם מזגן הוא לא חייב לתת הרי זה "מותרות". וכן ריהוט הוא לא יקנה לשוכר ריהוט חדש. הוא יקנה לעצמו ריהוט חדש ואת הישן שלו הוא ייתן לשוכר כנהוג בהרבה "מקומות קדושים". שום דבר הוא לא חייב. ואם השוכר יתקשר שיש נזילה או סתימה וכו' אז יעברו חודשים עד שזה יתוקן (כמובן אני לא אומר שזה כולם). אבל אם המשכיר יתקשר להזכיר על התשלום זה חייב להיות במיידי, אז בבקשה לקחת פרופורציות אף אחד לא דורש מאף אחד כלום רק שכל אחד יהיה הוגן כלפי השני.

• הוסף לסימניות
הבעיה המרכזית היא שאין לדבר סוף, שוכרים יפתחו אשכול בפרוג למה אין תשתית גנרטור ''אני בתור שוכר אמור לשלם תשתית''?
אח''כ למה אין תשתית אינטרנט
למה אין בוידעם
למה אין דלת פלדלת
למה אין תנור
למה אין מרפסת
למה אין סוכה
למה יש סוכה לא חזו''א
למה יש סוכה אבל בלי סכך
למה אין מזגן נייד לסוכה בחום הנורא הזה

התשובה, תבדקו מראש מה כלול במה שאתם שוכרים, מעבר לזה אף אחד לא חייב לכם כלום,
וגם אם העצה שלכם נראת לכם כלכלית ושימושית - זה הבלים, כי כל זוג יש לו את הדגשים שלו, ואם בעה''ב ישקיע מאות ש''ח לסוכה ואח''כ 4 שנים השוכרים לא יבנו בכלל?, לכן בעה''ב עושה חשבון היכן להשקיע והיכן לא (מתוך הרבה נסיון בשטח מדיירים קודמים וכן מאלה שבאים לראות ועל מה פוסלים) וכמובן הכל בראש עסקי - בשביל זה הוא בנה את זה לא? לפני שהוא אמור לחסוך לכם בזבוז כסף הוא אמור לדאוג לעצמו קודם
לא כתבתי בשומקום שמישו חייב לי משו.
כתבתי למה הייתי מעדיפה יחידה כזו על פני האחרת, במיוחד בהצפה שיש היום..
ולא אמור להיות שום בלאי.
וזה בעיני לא בר השוואה לחצי מהרשימה שלך.
נ.ב, נקודה עיקרית בשיווק זה לתת ערך נוסף מהמתחרים שלך.
ולהוציא כסף בשביל להכניס כסף.
בע”הב יכול לקחת עלות נוספת לחודש תשרי שיכסה את העלות של הכמה קרשים וגליל סכך ומאד מהר יכסה וגם ירוויח.
אף אחד לא בא לשדוד משכיר או חושב שמגיע לו משו, אבל עם קצת מחשבה זה יכול להיות שווה לכולם.
זה הכל.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא כתבתי בשומקום שמישו חייב לי משו.
כתבתי למה הייתי מעדיפה יחידה כזו על פני האחרת, במיוחד בהצפה שיש היום..
ולא אמור להיות שום בלאי.
וזה בעיני לא בר השוואה לחצי מהרשימה שלך.
נ.ב, נקודה עיקרית בשיווק זה לתת ערך נוסף מהמתחרים שלך.
ולהוציא כסף בשביל להכניס כסף.
בע”הב יכול לקחת עלות נוספת לחודש תשרי שיכסה את העלות של הכמה קרשים וגליל סכך ומאד מהר יכסה וגם ירוויח.
אף אחד לא בא לשדוד משכיר או חושב שמגיע לו משו, אבל עם קצת מחשבה זה יכול להיות שווה לכולם.
זה הכל.
ברור ששוכר שנכנס לדירה בחודשים אב-אלול יעדיף לשלם עוד כמה שקלים בשביל שיהיה לו סוכה, וגם שוכר שמגיע בחשוון ייתכן שירצה סוכה לשנה הבאה.
אבל-
אם אני משכיר דירה בחנוכה ואומר לשוכר שיוסיף עוד 100 ש"ח על סוכה - הוא יסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח, ויגיד לי - תוריד לי 100 ש"ח לחודש ועד סוכות אני יסתדר לבד (מקסימום אלך להורים שלי......... תזכורת! מדובר בתקופת חנוכה!)
לכל המשכירים האומללים שבטוחים שחוץ מארבע קירות וריהוט מינימלי הם לא חייבים שום דבר לשוכר.
כדאי מאד שיעשו חושבים על זה עוד פעם בפרט שעוד מעט יוה"כ. שיחשבו איך הם היו מרגישים בתור שוכרים,
אני לא אומר שהמשכיר חייב לתת סוכה אבל גם מזגן הוא לא חייב לתת הרי זה "מותרות". וכן ריהוט הוא לא יקנה לשוכר ריהוט חדש. הוא יקנה לעצמו ריהוט חדש ואת הישן שלו הוא ייתן לשוכר כנהוג בהרבה "מקומות קדושים". שום דבר הוא לא חייב. ואם השוכר יתקשר שיש נזילה או סתימה וכו' אז יעברו חודשים עד שזה יתוקן (כמובן אני לא אומר שזה כולם). אבל אם המשכיר יתקשר להזכיר על התשלום זה חייב להיות במיידי, אז בבקשה לקחת פרופורציות אף אחד לא דורש מאף אחד כלום רק שכל אחד יהיה הוגן כלפי השני.
מצטער לאכזב, המשכיר לא חייב כלום!!! חוץ מלהעמיד 4 קירות ולדאוג לתחזוקה של הדירה! (+מה שכתוב בחוזה).
הסיבה שמשכיר מתקין מזגן זה לא בגלל שהוא נחמד ולא בגלל שעוד מעט יום כפור, הוא שם מזגן בשיקול כלכלי נטו, שהוא יצליח להשכיר יותר בקלות/ביותר כסף.
אותו דבר תשתית לגנרטור ו......כן, גם צביעת קירות, זכותו המליאה של המשכיר להשאיר את הקיר מלוכלך ומוכתם מכל הקשקושים של השוכר הקודם ולא להשקיע שקל בדירה, בדיוק לכן השוכר מגיע לראות את הדירה ומחליט אם היא מתאימה לו.
שאלה קטנה, התחייבתי בחוזה למישהו להביא לו מכונת כביסה לשנה, יש לי בבית מכונה מצויינת שעושה עבודה טובה, מה ההיגיון שאקנה לו מכונה חדשה ואמשיך עם הישנה ? למה לא לקחת את החדשה לעצמי????
ולגבי התיקון נזילות, מצטער, לא רלוונטי לנושא.

• הוסף לסימניות
ברור ששוכר שנכנס לדירה בחודשים אב-אלול יעדיף לשלם עוד כמה שקלים בשביל שיהיה לו סוכה, וגם שוכר שמגיע בחשוון ייתכן שירצה סוכה לשנה הבאה.
אבל-
אם אני משכיר דירה בחנוכה ואומר לשוכר שיוסיף עוד 100 ש"ח על סוכה - הוא יסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח, ויגיד לי - תוריד לי 100 ש"ח לחודש ועד סוכות אני יסתדר לבד (מקסימום אלך להורים שלי......... תזכורת! מדובר בתקופת חנוכה!)

מצטער לאכזב, המשכיר לא חייב כלום!!! חוץ מלהעמיד 4 קירות ולדאוג לתחזוקה של הדירה! (+מה שכתוב בחוזה).
הסיבה שמשכיר מתקין מזגן זה לא בגלל שהוא נחמד ולא בגלל שעוד מעט יום כפור, הוא שם מזגן בשיקול כלכלי נטו, שהוא יצליח להשכיר יותר בקלות/ביותר כסף.
אותו דבר תשתית לגנרטור ו......כן, גם צביעת קירות, זכותו המליאה של המשכיר להשאיר את הקיר מלוכלך ומוכתם מכל הקשקושים של השוכר הקודם ולא להשקיע שקל בדירה, בדיוק לכן השוכר מגיע לראות את הדירה ומחליט אם היא מתאימה לו.
שאלה קטנה, התחייבתי בחוזה למישהו להביא לו מכונת כביסה לשנה, יש לי בבית מכונה מצויינת שעושה עבודה טובה, מה ההיגיון שאקנה לו מכונה חדשה ואמשיך עם הישנה ? למה לא לקחת את החדשה לעצמי????
דיברתי על תוספת לחודש תשרי, לא לכל השנה

• הוסף לסימניות
בדיוק על זה דיברתי. על משכירים אטומי לב שחושבים נטו על עצמם ועל ההגיון ועל השכל ללא שום טיפת מחשבה שיהיה נוח לשני שיהיה לו נחמד. אתה צודק שמצד הדין ומצד ההלכה ומצד החוק אינך חייב כלום מלבד מה שהזכרת. אבל מי מדבר פה על החוק וההלכה דיברתי על זה שאין טיפת מחשבה שיהיה טוב לשני לכן הצעתי שתחשוב מה אתה היית חושב בתור שוכר ולא בתור משכיר. האם היית חושב שזה הוגן להשאיר קיר מקושקש לשוכר הבא או דירה בלי מזגן וכו'

• הוסף לסימניות
בדיוק על זה דיברתי. על משכירים אטומי לב שחושבים נטו על עצמם ועל ההגיון ועל השכל ללא שום טיפת מחשבה שיהיה נוח לשני שיהיה לו נחמד. אתה צודק שמצד הדין ומצד ההלכה ומצד החוק אינך חייב כלום מלבד מה שהזכרת. אבל מי מדבר פה על החוק וההלכה דיברתי על זה שאין טיפת מחשבה שיהיה טוב לשני לכן הצעתי שתחשוב מה אתה היית חושב בתור שוכר ולא בתור משכיר. האם היית חושב שזה הוגן להשאיר קיר מקושקש לשוכר הבא או דירה בלי מזגן וכו'
זה הוגן כל עוד זה מה שסוכם, זה עסק כלכלי, לא רוצה אל תשכור...

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין את ההיגיון הזה, שמשווה בין דירה בלי מזגן ועם קיר מקושקש לדירה בלי סוכה.
בתור שוכרת הייתי שמחה גם אם היו מבשלים לי ארוחות. אז מה? אם לא מסננים לי יין וצולים לי בשר זה הופך את המשכירים לאטומי לב? הגזמת לגמרי.
ואם נראה לך שמשכיר שלא קונה על חשבונו סוכה דומה באיזשהו פרמטר למשכיר שלא מתקן סתימה - אין לי עוד מה להוסיף.
במאמר מוסגר, לפעמים אנשים נוטים לחשוב שהמשכירים הם עשירים ויושבים על סיר הבשר, והשוכרים הם עניים ואומללים. אז לא. היום הרבה משכירים פשוט מנסים לשלם את המשכנתא שלהם בצורה טובה יותר, ואם יש להם כמה אלפי שקלים שנפלו עליהם פתאום הם ממש לא מתכוונים לתרום בהם סוכה לשוכרים. ובעיניי, גם אם הם היו בעלי ממון רב הם לא אמורים לקנות להם סוכה, כמו שלא עולה על הדעת שיקנו להם עריסה לתינוק החדש שנולד.
השכרת יחידה היא עסק לכל דבר, והכל עניין של היצע וביקוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה