התייעצות מתי ילדים מושקעים יותר....?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הי,
היה אצלנו ויכוח-דיון
לא בחינה מוסרית-רוחנית וכו' אלא מבחינה פרקטית מעשית.
האם משפחה שיש לה יותר ילדים, הילדים פחות מושקעים ממשפחה עם מעט ילדים?
לדוג' משפחה עם 2\3 ילדים, יושבים על הילדים על ש"ב, לימוד אותיות, קריאה, מבצעים וכו'
אבל משפחה עם יותר ילדים, בילד החמישי שישי וכו' פחות יושבים על ש"ב ופחות משקיעים.
זה נכון או שלא?
שבילד העשירי משקיעים בדיוק כמו בראשון?

• הוסף לסימניות
תלוי בסוג הורים
לא קשור לדעתי מספר ילדים!

• הוסף לסימניות
ברור שכשיש ילד עשירי, אוטומטי להורים יש פחות זמן לכל ילד
(אי אפשר לייצר יותר זמן- ואוטומטי הוא מתחלק ליותר ילדים...)
מצד שני
לא תמיד הורים לילד או 2 פנויים לילדים...
לפעמים הם במקום של ילד בעצמם...
מה שאצל הורים למספר גבוה יותר, בדר"כ קורה

תלוי מאוד בסוג ההורים
ביכולת ובפניות...
ותלוי בהמון דברים

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש הבדל גדול בין שניים שלושה לבין חמישה שישה ילדים
אבל ברור שיש הבדל בין שישה לבין שתים עשרה
אני משתדלת להתפלל כל בוקר על כל ילד פרק תהילים אחד לפי השנה שלו (כך לפי בעל התניא) ולא תמיד מצליחה להתפלל על כולם בפרטות ומדובר על מספר לא גבוה.
ברור לי שעם עשרה ילדים אין מצב שהייתי מספיקה להתפלל על כל אחד ולדאוג לרווחה הרגשית והנפשית של כל ילד.
מבחינה כלכלית לא ראיתי קושי גדול יותר עם גדילת מספר הנפשות אבל מהבחינות הנ"ל אני מתקשה לספק אותן לכל הילדים למרות שבחברה חרדית אנחנו לא מוגדרים כמשפחה ברוכת ילדים

• הוסף לסימניות
אבל נגיד מי שיש לו 2\3\4 ילדים, בקריאה נגיד - עושים מבצע כל עמוד שאתה קורא אתה מקבל חצי שקל...
לילד 7\8\9 כבר לא יעשו במצעים כאלה, לא?!

• הוסף לסימניות
תלוי בסוג ההורים!
ממש לא למספר הילדים....

יכול להיות שלהורים עם יותר ילדים יהיה פחות זמן-
אבל ברור שיהיה להם יותר ניסיון והבנה לצורך של הילד!

• הוסף לסימניות
אבל נגיד מי שיש לו 2\3\4 ילדים, בקריאה נגיד - עושים מבצע כל עמוד שאתה קורא אתה מקבל חצי שקל...
לילד 7\8\9 כבר לא יעשו במצעים כאלה, לא?!
ממש לא חושבת!

ספציפית הדוגמא הזו-
מכירה משפחה עם יותר מ10 שהאבא נותן כסף על קריאת ספרים...

• הוסף לסימניות
תלוי בהורים.
יש הורים שגם לילד אחד לא יהיו קשובים.
וישנם הורים לילד ה 13 שיקבל את כל הצומי והתמיכה לגדול ולהצליח.

• הוסף לסימניות
ברור שכל שמספר הילדי עולה
השעות מתחלקות בינהם
הורה שזה חשוב לו יכול להצליח להשקיע גם כשהמשפחה ברוכה.
לדעתי דווקא זה שמבין שהזמן הפנוי לכל ילד הוא מועט וחשוב לו לנצל
הוא יצליח להגיע לכל אחד.
יותר מאלו שמתכחשים למציאות.

• הוסף לסימניות
סתם נקודה למחשבה-
מעניין למה הורים חושבים שפחות ילדים זה מה שיעשה את הילדים מושקעים יותר?
ולא למשל-
להוריד שעות בעבודה ו/או במחשב, שזה ברור ומוכח שזה טוב לילדים!
(מה שלא הוכח במשפחות מרובות ילדים...)

• הוסף לסימניות
סתם נקודה למחשבה-
מעניין למה הורים חושבים שפחות ילדים זה מה שיעשה את הילדים מושקעים יותר?
ולא למשל-
להוריד שעות בעבודה ו/או במחשב, שזה ברור ומוכח שזה טוב לילדים!
(מה שלא הוכח במשפחות מרובות ילדים...)
הוא אשר רמזתי- למה זה משנה...

• הוסף לסימניות
הי,
היה אצלנו ויכוח-דיון
לא בחינה מוסרית-רוחנית וכו' אלא מבחינה פרקטית מעשית.
האם משפחה שיש לה יותר ילדים, הילדים פחות מושקעים ממשפחה עם מעט ילדים?
לדוג' משפחה עם 2\3 ילדים, יושבים על הילדים על ש"ב, לימוד אותיות, קריאה, מבצעים וכו'
אבל משפחה עם יותר ילדים, בילד החמישי שישי וכו' פחות יושבים על ש"ב ופחות משקיעים.
זה נכון או שלא?
שבילד העשירי משקיעים בדיוק כמו בראשון?
יש הבדל, כמובן.
במישור היבש:
תלוי באופי של ההורים.
כמה ילדים יש
מה הפרש הגילים
(הכוחות של ההורים....)

כמובן שיש עוד אי אילו דברים, אבל זה בגדול.

• הוסף לסימניות
אם ההורים הם ברמה רגשית ותפקודית טובה אז כשמספר הילדים עולה יש משהו מיוחד במשפחתיות שנותן גב ועוגן חזקים ותורם מאוד לביטחון העצמי ועוד
לנו יש שעת איכות עם כל ילד לבד מדי פעם וגם בילד השישי זה ממשיך על 12 קשה לדעת....

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש הבדל גדול בין שניים שלושה לבין חמישה שישה ילדים
אבל ברור שיש הבדל בין שישה לבין שתים עשרה
אני משתדלת להתפלל כל בוקר על כל ילד פרק תהילים אחד לפי השנה שלו (כך לפי בעל התניא) ולא תמיד מצליחה להתפלל על כולם בפרטות ומדובר על מספר לא גבוה.
ברור לי שעם עשרה ילדים אין מצב שהייתי מספיקה להתפלל על כל אחד ולדאוג לרווחה הרגשית והנפשית של כל ילד.
מכירה סביבי נשים צדיקות שאומרות על הילדים שלהם את הפרק האישי, 10 ילדים ויותר, יום יום, שנים על גבי שנים.
הלוואי עלי..

• הוסף לסימניות
אמא למשפחה ברוכה אמרה לי פעם שהילד החמישי שלה הם מפונקים יותר כי האחות הגדולה היתה מטפלת בהם הרבה (היא פשוט אהבה את זה וגם כנראה אופי כזה של ילדה טובה.)

במשפחות גדולות הרבה פעמים להורים יש פחות זמן אבל הם מקבלים מהאחרים הגדולים את העזרה הנדרשת לדוג' לשבת על שיעורי בית .

• הוסף לסימניות
ממה שראיתי סביבי ממשפחות ברוכות ילדים, ממש לא היה קשר.
היתה אחת ממשפחה עם הרבה ילדים שתמיד חשבתי לעצמי שבטח היא כזאת בלגניסטית כי היא ממשפחה כזאת גדולה, עד שפגשתי את... אחותה. שתיים שחיות באותו בית והן הפכים גמורים.
אם כבר, יש את הפתגם שביער העצים צומחים ישר. החוויה המשפחתית, האחים שמהווים דוגמא אישית, הביחד והגיבוש הם מסגרת מאוד חמימה וטובה לגידול ילדים.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שגדלה במשפחה ברוכה מאד בליעה"ר ( קרוב ל 20 )
יכולה להגיד בכנות שמצד אחד לא חסר לי דבר בילדות, היינו מושקעים מאד, בבגדים נקיים ומסודרים ( הפס בחולצת תלבושת כל בוקר, המורות החדשות חשבו שאני בת יחידה, עד שגילו שיש לי עוד 6 אחיות בבית ספר..., הלוואי שהיום אספיק בכלל לגהץ לבנות שלי )
וביחס אישי ומעורב
מצד שני כן יש דברים שאני חושבת שהתפספסו מזה שיש משפחה גדולה מאד
( נגיד פחות שימת דגש על חוזקות ותחביבים של כל אחד בפני עצמו )
ושוב, מעריצה את ההורים שלי, וגדלנו משפחה מאוחדת ומאושרת

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שמעתי פעם בשיחה מהגר"ד כהן למחנכים שאמר בערך במילים האלו: פעם לכל משפחה היו שנים-שלשה ילדים והיה לאבא זמן ללמוד עם כל אחד ולהשקיע בו, היום זה כבר לא ככה, להורים אין מספיק זמן לכל אחד והמחנכים צריכים להיכנס לתמונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה