התייעצות מתי ילדים מושקעים יותר....?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תלוי מאוד בהורים,
אבל ברור שלגדל ילד דורש הרבה אנרגיות, וככל שיש יותר ילדים צריך יותר כוחות.
ואם יש להורים את היכולת לגדל 20 ילדים , אשריהם!,
ויש כאלה שגם לילד 1 אין להם ......

• הוסף לסימניות
את שואלת האם הילדים יותר מושקעים
דבר ראשון כמו שאמרו תלוי בהורים!!!!!!!!!
ואני יענה גם מזווית אחרת
מבחינת חוסן כישורי חיים כישורים חברתיים ועוד ועוד
אין כמו לגדול במשפחה ברוכה
הקשר בין האחים הוא מדהים ותורם בכל בחינה אפשרית! כן, גם המריבות;)
התעסוקה- שהיא בתוך הבית כי כיף ביחד!
הנסיון של ההורים, האהבה שמתרחבת בצורה מוחשית
ועוד ועוד נקודות ותחומים שלא עולים לי עכשיו
וחוץ מזה זה פורום חרדי אז אי אפשר להתעלם מעובדה פשוטה מוכחת
נגזר על אדם כמות צער גידול ילדים
אם זה נופל על פחות ילדים אז תחלקו את זה לבד..
(מנסיון בשטח!!, כמה ריצות לפרא רפואי ולצרכים רפואיים שונים שאני לא מכירה ב"ה ולא רק אני)
וכמובן לכל צד יש יוצאים מן הכלל, מדברת על מה שלכאורה בידיים שלנו

• הוסף לסימניות
מצטרפת לכל האחרות שבדעה שזה תלוי בהורים
ומוסיפה גם שגם אם "נפלו" על הורים בטיפוס הפחות מצליח לנצל את הזמן ולהגיע לכל אחד בד"כ הקטנים כבר לומדים המון מהגדולים ויש להם ידע טבעי במה שלא קיים לאלו עם 2-3 ילדים
למשל אני רואה אפילו אצלי המשחק בבובות טבעי לקטנים מה שהיה צריך לשבת וללמד את הגדולים
כנ"ל בקריאה או מושגי עולם וכו
וכן צומי בד"כ גדול יותר למשפחות ברוכות ילדים כי כל מילה שהקטן מוציא מוציאה צעקות ממלאי אחים ולא רק 1 או 2
כך שנראה לי לא יוצאים מופסדים בכלל
שמעתי פעם בשיחה מהגר"ד כהן למחנכים שאמר בערך במילים האלו: פעם לכל משפחה היו שנים-שלשה ילדים והיה לאבא זמן ללמוד עם כל אחד ולהשקיע בו, היום זה כבר לא ככה, להורים אין מספיק זמן לכל אחד והמחנכים צריכים להיכנס לתמונה.
כמובן לא חולקת על שום רב רק מוסיפה שאני מכירה משהו עם שתי ילדים בלבד עם גישה חינוכית שגם הוא עסוק ולא לומד עם ילדיו כך שזה ללא תמיד הכוון של ההרבה ילדים דווקא

• הוסף לסימניות
שמעתי ממורה אחת לכיתה א' שיש לה תלמידות בנות יחידות והם מוזנחות פיזית ורגשית, ולא מדובר במשפחות עניות כלל וכלל, הכל תלוי בהורים, וכמו"כ כשיש אחים גדולים הרבה פעמים הם עוזרים לקטנים לעשות שיעורי בית וכו'
בכל אופן הדיון לא רלוונטי, הכל תפילות והכל לפי מה שה' נותן לנו

• הוסף לסימניות
זה ברור שאי אפשר להגיע לכל ילד לעומק כשיש הרבה ילדים. אני באה ממשפחה קטנה ובעלי ממשפחה גדולה ויש הבדל גדול מאד בשיח הרגשי, בשיתוף של ההורים, במעורבות, יש לזה יתרונות ויש חסרונות. וברור שאמא ל-12 ילדים לא יכולה לשבת עם הילדה בכתה א' ולקשט לה מחברות כמו ילדה ראשונה או רביעית. וכמו שאמרו יש יתרונות גדולים למשפחה גדולה ויש גם פספוסים, אין ספק. הצרכים המחויבים ניתנים בודאי אם זה צורך רפואי או צורך רגשי באופן קיצוני, אבל ביום יום זורמים עם מה שבסדר ולא יכולים להגיע למעבר.
אשרי ההורים שמסוגלים להכל.

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיש חולק על כך שהורים לילד ראשון הם הורים אחרים לחלוטין בילד העשירי..
במהלך השנים הללו קורים לנו כל מיני דברים: אנחנו גם נהיים עסוקים יותר-מטבע הדברים, גם מקבלים פרופורציות אחרות על החיים ומשנים תיעדופים- אם בילד ראשון היה לנו חשוב שידע צבעים וצורות בגיל קטנטן והשקענו בזה המון, הרי שבעשירי יתכן שיותר חשוב לנו להשקיע בדברים אחרים- אפילו סתם בקשר שמתבטא בכל משחק טיפשי באשר הוא.
וגם האקלים שונה- ילד ראשון משתעמם הרבה יותר, והוריו הם החברה שלו בבית, לעומת ילד עשירי שהוא כבר חלק מה"חבר'ה"....
וכבר יש אחים גדולים יותר שנהנים לשחק יחד וגם לקחת לגינה...
כך שגם במקרה של הורים מאד משקיעים ומכווננים- ילד ממשפחה עם 2-3 ילדים מרוויח כל מיני דברים שחברו ממשפחה בת 10 ילדים אולי מקבל הרבה פחות, אבל מנגד- חברו שגם הוריו מאד משקיעים ומכווננים מרוויח דברים שהראשון לא זוכה להם.
ככה זה בחיים.
והלוואי שנזכה להיות הורים מסורים וכל ילד ירגיש את המקום המיוחד ששמור לו בליבנו.

• הוסף לסימניות
אצלינו האח ה12 למד לקרוא בגיל 3 - כמוני הבכורה
כי האחות הגדולה הבחורה לימדה אותו!
זאת אומרת - שאני קיבלתי את מה שקיבלתי כבכורה והוא קיבל את מה שקיבל כאח ה12- לא חושבת שהמוזיניקים מקבלים פחות!

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה אחת בת 3 כמעט וחצי
אני משתדלת לדבר איתה וללמד אותה הרבה דברים. היא נכנסת איתי למטבח באפיה והיא עושה דברים
שילדה בת 3 וחצי לא עושה. וב"ה היא מאד מפותחת לומרות שהיא הכי קטנה בגן רובם בנות 4+.
אני בטוחה שאם כמו חברותי וגיסותי היו לי שלושה ילדים כרגע כל התמונה היתה נראית אחרת.
אבל ברור שחסר לה אחים וברור קשה לשחק לבד עם עצמה. והיא אוהבת ללכת למקומות עם ילדים.
אבל מבחינת התפתחות אני רואה את ההבדלים בצורה ברורה ביותר מול ילדים בגיל שלה עם עוד 2 אחים.
גם רגשית היא מפותחת יותר מהם. כן, קשה להתחלק עם השני והכל שלה . בכל דבר יש מינוס ופלוס.
בסופו של דבר הכל תפילות וה' יתן כוח כי זה בסוף המכריע.

• הוסף לסימניות
דודה שלי - שיש לה ילדים כל שנה
שמעה צרחות לא נגמרות מהשכנה החילוניה
- היא דפקה ושאלה אם צריך עזרה עם התינוקת - והשכנה ענתה - שהיא לא יודעת מה קורה
תכלס כמובן שהיה לה גזים ודודתי הרגיעה אותה בשניה
אחרי זה היא אמרה לי - חשבתי שהילדים שלי מופסדים מהילודה התכופה
כנראה זה לא ממש בטוח ..
- אצלינו הילדים ממש ממש אינטלגנטים ומלומדים בלי קשר למיקומם במשפחה - האח שלי - בן גילו של הבן הבכור שלי - יודע וקורא הרבה יותר - - שניהם במכינה
פשוט כי יש לו אחים צמודי גיל שמרימי אותו לרמה שלהם ומעסיקים אותו בתכנים יותר בוגרים

• הוסף לסימניות
וואו כמה הכללות באשכול אחד.

• הוסף לסימניות
רק נזכור, שה' שולח כל נשמה להורים ולמשפחה שהכי טובים בשבילה.

עבור כל נשמה הוא בוחר בקפידה את האישיות של ההורים, את מספר האחים, את מקום המגורים, וגם את כל שאר הפרטים הוא לוקח בחשבון, ובסופו של דבר הוא שם כל נשמה ונשמה במקום המושלם ביותר בעבורה.
במקום שבו היא תוכל לעשות בשלימות את התפקיד בעבורו הוא שלח אותה לכאן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה