נכתב ע"י מעיינות21;417777:וואי מיס, למרות התחזיות השחורות שלך יצא לי טעים בטירוףףףףףף
אני מקווה שעד שבת יישאר לי משו!!!
תודה לכולם!
ושבת שלום!
המון סוכרנכתב ע"י סימה שלי;417644:המתכון שלי - הטעם מיוחד ביותר!
2.25 ק"ג קמח
150 גר' שמרים
כ- 2 כוסות סוכר (מלא שלושת רבעי)
3/4 כןס שמן
כ 5 כוסות מים (תלוי בבצק, ניתן להוסיף בהמשך)
1 אבקת אפיה
5 כפיות מלח
מכניסים את הקמח לקערה ויצרים באמצע חור, כמו מבצר, ומסביב שג"כ יהיה ג,כ חור.לתוך החור מכניסים 1/4 כוס סוכר, שמרים, וכוס מים פושרים. מערבבים היטב, ומכסים מלמעלה עם קמח שיכסה את כל החור.
כעת שמים את כל החומרים מסביב, את המים (חמימים) יש להיזהר שהמים החמימים לא יגעו בשמרים, כי אז זה הורס את כל השמרים, והבצק לא טופח!
וכן יש להזהר שהמלח לא יגע בכלום.
בדרך כלל כאשר אני מסיימת להכניס את החומרים. הבור המכוסה של השמרים נהיה כמו הר געש, ואז כאשר הוא פורץ יש להרבב את כל החומרים - עד שכל הבצק נהיה בצק רך וגמיש .
מכניסים לתוך שקית, וסוגרים אותו היטב.
לאחר כ- חצי שעה צריך להוריד את הבצק (שתפח) לאחר כשעה ניתן כבר ליצור את החלות !
ולאפות....
והריח............ אי אפשר לעמוד בזה! בעלי תמיד נהיה רעב לאחר האפיה ותמיד כ- 3 לחמניות נעלמות...
בתאבון...........................
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים