נכתב ע"י נוי;771706:נ.ב.סבתא של בעלי הייתה מוסיפה גם"נוקדלי" (מהונגרית) נטיפי בצק למרק.
נכתב ע"י נוי;771706:סבתא של בעלי הייתה מוסיפה גם"נוקדלי" (מהונגרית) נטיפי בצק למרק.
נכתב ע"י mig;771745:סבתא שלי הוסיפה קלויזקעס![]()
נכתב ע"י נוי;771754:???
תוכלי לתרגם לי להונגרית?
![]()
אל תבכי. אני לא יכולה לשאול גם כי היא לא הכינה, וגם כי אין את מי... מנחם אותך?נכתב ע"י תקוה;771761:אמא שלי היתה מכינה בצקיות מקמח ומים ומעט אבקת מרק.
לו יכולתי הייתי שואלת אותה איך...?
אבל אין את מי![]()
נכתב ע"י אז מה;771764:אל תבכי. אני לא יכולה לשאול גם כי היא לא הכינה, וגם כי אין את מי... מנחם אותך?![]()
אז ככה: ערבבי קמח, מים וביצה ואבקת מרק (אני שמתי מלח פלפל, אבל שיהיה הכי קרוב לאימא)נכתב ע"י תקוה;771761:אמא שלי היתה מכינה בצקיות מקמח ומים ומעט אבקת מרק.
לו יכולתי הייתי שואלת אותה איך...?
אבל אין את מי![]()
אינבעיה. וכעת אני שמה לב שאת פותחת האשכול... אבל סורי, אנלא חסידה גדולה של משקה שאוכלים בכף, וגם אפונה - לא ממש מכירה את צורתה מקרוב.נכתב ע"י תקוה;771767:לא התכוונתי להתבכיין. סתם תגובה על המשפטים הנ"ל שעוזרים קדחת.![]()
אם את רוצה חגיגה רצינית תעשי גם מרק כתום, וצקי בעת ובעונה אחת מסיר מרק האפונה הירוק ומהסיר הכתום ויהיה בצלחת מרק חצי חצי: חצי ירוק, וחצי כתום.נכתב ע"י תקוה;771810:איזה אשכול מעלה נוסטלגיות עססיות?
בעתם מה זה משנה העיקר יהיה כאן מה לאכול מחר.
תודה לכן.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים