- הוסף לסימניות
למישהו יש אולי מתכון טוב לאמנון-מושט.
תודה מראש
תודה מראש
נכתב ע"י גינגית;767432:יש לי מלא, השאלה אם את אוהבת פשוט או חריף
יש לי מתכון מרוקאי נפלא
אם תרצי, יידעי אותי.
אצלנו בשולחן שבת אני מגישה את זה הרבה פעמים,
רק שאת מידת החריפות שאני מעדכנת בהתאם לאורחים.
האמת שהמתכון הזה מעולה! אני עושה את בלי גמבה וכמון! והכוסברה משפרת לזה את הטעם המון, מתכון פיצוץ! אגב, הצעת הגשה: מעולה עם סלט כרוב וגזר ליד! אם את רוצה אתן לך ת'מתכון! בתאבון!נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;767444:שמים בתבנית פרוסות גמבה, הרבה שום וחצי חבילת כוסברה קצוצה. מעל מניחים את הדגים כשהם משוחים במטבל העשוי משמן זית, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון (לאוהבי החריף אפשר להוסיף מעט פלפל שאטה) את הדגים מניחים עם העור כלפי מטה. מעל מפזרים שוב מהירקות הנ"ל (גמבה, שום, כוסברה.) אופים כחצי שעה מכוסה ועוד כעשרים דקות פתוח.
בהצלחה
חני.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;767444:שמים בתבנית פרוסות גמבה, הרבה שום וחצי חבילת כוסברה קצוצה. מעל מניחים את הדגים כשהם משוחים במטבל העשוי משמן זית, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון (לאוהבי החריף אפשר להוסיף מעט פלפל שאטה) את הדגים מניחים עם העור כלפי מטה. מעל מפזרים שוב מהירקות הנ"ל (גמבה, שום, כוסברה.) אופים כחצי שעה מכוסה ועוד כעשרים דקות פתוח.
בהצלחה
חני.
תודה! לא ידעתי על ענין הקשקשים. נשמע עבודה די מפרכת, לא?נכתב ע"י גינגית;767488:איזה קטע, זה בדיוק אותו המתכון, רק שאני מוסיפה פלפל שטה כי אני אוהבת חריפות.
חשוב מאד - חייבים או לקלף את העור, או עם סכין לגרד את העור נגד כיוון הקשקשים. הקשקשים יכולים להיות רעילים ומומלץ לא להשאיר אותם על הדג.
בדגים כמו סלמון, אני מקלפת את העור כשהדג עוד קפוא. במושט זה קצת בעיה כי לא נשאר דג, אז אני מגרדת את הקשקשים עם סכין.
זה חשוב מאד!
נכתב ע"י רחל שור;767465:אדל -המתכונים שאת מעלה פשוט עסיסים כבר הכנתי כמה מהם!!!
ושאת מעלה תמונות זה עושה חשק להכין אותם עוד היום!!
יישר כח ותודה רבה?
ד"א איך תמיד יש לך תמונות של המתכונים ????
נכתב ע"י חמודה;767471:תודה לכולם המתכונים נראים ממש מעולים,
ותודה לחני הדג בתנור ומריח ונראה מעולה אני בטוחה שהוא גם טעים.
נכתב ע"י גינגית;767488:איזה קטע, זה בדיוק אותו המתכון, רק שאני מוסיפה פלפל שטה כי אני אוהבת חריפות.
שימי לב שכתבתי שאוהבי החריפות יכולים להוסיף פלפל שאטה!
חשוב מאד - חייבים או לקלף את העור, או עם סכין לגרד את העור נגד כיוון הקשקשים. הקשקשים יכולים להיות רעילים ומומלץ לא להשאיר אותם על הדג.
בדגים כמו סלמון, אני מקלפת את העור כשהדג עוד קפוא. במושט זה קצת בעיה כי לא נשאר דג, אז אני מגרדת את הקשקשים עם סכין.
זה חשוב מאד!
נכתב ע"י גינגית;767488:בדגים כמו סלמון, אני מקלפת את העור כשהדג עוד קפוא. במושט זה קצת בעיה כי לא נשאר דג, אז אני מגרדת את הקשקשים עם סכין.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים