מתכון לאמנון-מושט

• הוסף לסימניות
למישהו יש אולי מתכון טוב לאמנון-מושט.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
יש לי מלא, השאלה אם את אוהבת פשוט או חריף
יש לי מתכון מרוקאי נפלא
אם תרצי, יידעי אותי.
אצלנו בשולחן שבת אני מגישה את זה הרבה פעמים,
רק שאת מידת החריפות שאני מעדכנת בהתאם לאורחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;767432:
יש לי מלא, השאלה אם את אוהבת פשוט או חריף
יש לי מתכון מרוקאי נפלא
אם תרצי, יידעי אותי.
אצלנו בשולחן שבת אני מגישה את זה הרבה פעמים,
רק שאת מידת החריפות שאני מעדכנת בהתאם לאורחים.

רק לא חריף, חוץ מזה הכל פיקנטי, מתוק וכו'

• הוסף לסימניות
שמים בתבנית פרוסות גמבה, הרבה שום וחצי חבילת כוסברה קצוצה. מעל מניחים את הדגים כשהם משוחים במטבל העשוי משמן זית, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון (לאוהבי החריף אפשר להוסיף מעט פלפל שאטה) את הדגים מניחים עם העור כלפי מטה. מעל מפזרים שוב מהירקות הנ"ל (גמבה, שום, כוסברה.) אופים כחצי שעה מכוסה ועוד כעשרים דקות פתוח.

בהצלחה
חני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;767444:
שמים בתבנית פרוסות גמבה, הרבה שום וחצי חבילת כוסברה קצוצה. מעל מניחים את הדגים כשהם משוחים במטבל העשוי משמן זית, מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון (לאוהבי החריף אפשר להוסיף מעט פלפל שאטה) את הדגים מניחים עם העור כלפי מטה. מעל מפזרים שוב מהירקות הנ"ל (גמבה, שום, כוסברה.) אופים כחצי שעה מכוסה ועוד כעשרים דקות פתוח.

בהצלחה
חני.
האמת שהמתכון הזה מעולה! אני עושה את בלי גמבה וכמון! והכוסברה משפרת לזה את הטעם המון, מתכון פיצוץ! אגב, הצעת הגשה: מעולה עם סלט כרוב וגזר ליד! אם את רוצה אתן לך ת'מתכון! בתאבון!

• הוסף לסימניות
אצלנו הסלט הנילווה הוא כזה: (אין לי שם בשבילו, אז אביא את המתכון להכנתו) ביצים קשות מגורדות במגרדת דקה, מלפפונים חמוצים בערך בכמות של הבצים מגוררים גם הם במגרדת דקה, מערבבים עם מיונז ( די הרבה)

בתאבון
חני

• הוסף לסימניות
יש לי משהו קל להכנה וטעים טעים ממממ...

שימי את המושטים על נייר אפיה בתבנית
הכיני בצלחת (כדאי לך ח"פ) שמן והרבה פפריקה מתוקה עד שהשמן פחות נוזלי.
ולמרוח על הדג עם מברשת שמשתמשים למריחת ביצה על חלות.
פזרי מלמעלה שקדים פרוסים וקצת עלים של פטרוזיליה.
ואפי כחצי שעה על חום של 180 מעלות.

כמו שאמרתי קל וטעים...

• הוסף לסימניות
מושט ברוטב חרדל ועשבי תיבול

בצלחת מכינים מרינדה של 2 כפות חרדל
רבע כוס שמן (עדיף זית)
חצי צרור כוסברה או פטרוזליה לפי הטעם
6-7 שיני שום פרוסים
מעט מים (ממש מעט, כף או 2)
מלח, פלפל, חוואיג' או כמון וכורכום

למרוח את הרוטב הזה על 6-7 דגי מושט
ולאפות בתנור

קבצים מצורפים

• דג.jpg
    KB 112.1 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
אדל -המתכונים שאת מעלה פשוט עסיסים כבר הכנתי כמה מהם!!!
ושאת מעלה תמונות זה עושה חשק להכין אותם עוד היום!!
יישר כח ותודה רבה!
ד"א איך תמיד יש לך תמונות של המתכונים ????

• הוסף לסימניות
תודה לכולם המתכונים נראים ממש מעולים,
ותודה לחני הדג בתנור ומריח ונראה מעולה אני בטוחה שהוא גם טעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;767444:

בהצלחה
חני.

איזה קטע, זה בדיוק אותו המתכון, רק שאני מוסיפה פלפל שטה כי אני אוהבת חריפות.

חשוב מאד - חייבים או לקלף את העור, או עם סכין לגרד את העור נגד כיוון הקשקשים. הקשקשים יכולים להיות רעילים ומומלץ לא להשאיר אותם על הדג.
בדגים כמו סלמון, אני מקלפת את העור כשהדג עוד קפוא. במושט זה קצת בעיה כי לא נשאר דג, אז אני מגרדת את הקשקשים עם סכין.

זה חשוב מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;767488:

חשוב מאד - חייבים או לקלף את העור, או עם סכין לגרד את העור נגד כיוון הקשקשים. הקשקשים יכולים להיות רעילים ומומלץ לא להשאיר אותם על הדג.
בדגים כמו סלמון, אני מקלפת את העור כשהדג עוד קפוא. במושט זה קצת בעיה כי לא נשאר דג, אז אני מגרדת את הקשקשים עם סכין.

זה חשוב מאד!
תודה! לא ידעתי על ענין הקשקשים. נשמע עבודה די מפרכת, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחל שור;767465:
אדל -המתכונים שאת מעלה פשוט עסיסים כבר הכנתי כמה מהם!!!
ושאת מעלה תמונות זה עושה חשק להכין אותם עוד היום!!
יישר כח ותודה רבה?
ד"א איך תמיד יש לך תמונות של המתכונים ????

תודה רבה!
זה תחביב שלי לצלם את מה שאני מכינה...:)
יש לי המון המון תמונות של דברים שהכנתי....
יום יבוא ואוליאכין מזה ספר מתכונים לעצמי:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חמודה;767471:
תודה לכולם המתכונים נראים ממש מעולים,
ותודה לחני הדג בתנור ומריח ונראה מעולה אני בטוחה שהוא גם טעים.

בתאבון ולבריאות!

נכתב ע"י גינגית;767488:

שימי לב שכתבתי שאוהבי החריפות יכולים להוסיף פלפל שאטה!

זה חשוב מאד!

בכל דג? כי עד כמה שידוע לי במושט יש עצם מסוימת בראש שעלולה להיות רעילה, אבל את מקבלת את הדג בלי העצם הזו. (אלא אם כן את דגה אותו בעצמך מהכנרת...) אבל על קשקשים רעילים מעולם לא שמעתי. טוב, מכל מלמדי השכלתי.

תודה
חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;767488:

אני מקלפת גם את המושט, אני מוציאה אותו מהמקפיא וישר מקלפת מתחת זרם מים, ואז הקליפה יוצאת בשלמותה והדג לא מתפרק

• הוסף לסימניות
מתכון מדהים שקיבלתי מגיסתי, מתאים ל-מושט/נסיכה (וגם לסלמון-אך לא הייתי ממליצה על כך, זה יבש מדי.) כמובן שעדיף פילה בלי עצמות.

רוטב קוריאלי:
1 בצל בינוני קצוץ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות.(יש של חסלט)
1 פלפל ירוק לרצועות (אני המרתי אותו לאדום,פחדתי ממרירות)
2 כפות שמן
2 עגבניות גדולות לקוביות
לבחירה- 1 ק' קטנה רסק עגבניות
2/3 כוס מים
1/2 כף מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
לבחירה-כפית אורגנו/קורנית.

אופן ההכנה:
לאדות את הכל ורק לבסוף להוסיף מים ותבלינים.
לבשל 1/4 שעה ואז להכין בתבנית את הדגים לשפוך מעט מתחת ואת הכל מעל הדג. ולאפות בתבנית מכוסה 20 ד' עד 3/4 שעה. צריך לבדוק מדי פעם.
למי שאוהבת דג יבש ניתן לפתוח את המכסה לקראת הסיום ואז הדג לא התייבש לגמרי רק מעל.
בתאבון!
ניתן להגיש בשבת כמנת דגים חמה שהוכנה לפני שבת ונשארה בתנור. טעים וקל!

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת עד כמה זה רעיל בכל הדגים, אבל בכל מקרה לא נעים לאכול קשקשים. וזה לא עבודת פרך, פשוט מברישים נגד כיוון העור וזהו. זה מוריד את הקשקשים

• הוסף לסימניות
אני תמיד בהזמנה מבקשת שיורידו הכל, עור ועצמות ונותר פילה, ואין צורך כשאוכלים לחשוש מעצמות או מבעיה של בורר. פשוט אוכלים הכל ולבריאות.
שנים הייתי מזמינה ולא עלה בדעתי לבקש, מאז שאני עושה כן גם הילדים אוכלים הרבה יותר ולא חוששים לדברים לא מזוהים שיש להבחין בהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה