דגים מתכון לסלמון הכי קל ועשיר שטעמתי

• הוסף לסימניות
המתכון נולד כשהתבלבלתי בין שתי מתכונים וחיברתי כמה מוצרים.
כמה פשוט ככה טעים! והרוטב מושלם!!! אפילו סרבניות הדגים הקטנות שלי חיסלו וליקקו את הצלחת!
מי שאוהב סלמון בתיבול עדין או עשבי תיבול לא מתאים, זה מתכון עמוס טעמים ועשיר, כמה דקות עבודה בלבד!

המתכון עבור 4 פרוסות סלמון מכובדות. אין צורך להשרות, רק להפשיר.
אין צורך לדייק בכמויות. תשחקו עם זה

לחמם תנור ל200 מעלות (בלי טורבו)
בקערית קטנה מערבבים:
3 כפות דבש
2 כפות חרדל
כפית מיץ לימון
כף וחצי מלאים שום כתוש (אפשר מהקפואים המוכנים)
לתבל במעט פלפל שחור.
לערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
להניח את הסלמון בתבנית על נייר אפייה. לשים לב שהנייר אפייה לא מכסה חלק מהדגים, אם זה גדול אפשר לגזור מה שמיותר.
למרוח מעל פרוסות הסלמון את כל התערובת.
כדאי להוסיף מעט פטרוזיליה מיובשת קצוצה ליופי / טימין מי שאוהב.

לאפות 22 דקות בדיוק (אם הנתחים ממש ממש גדולים אפשר מעט יותר). (מן הסתם אפשר לאפות במיני קיטשן גם)
להגיש חם וטרי!!
הולך מדהים עם פיתה חמה מהמצנם, לנגב את הרוטב!

בתאבון!!
מצורפות תמונות, המצלמה הפושטית שלי לא מראה כמה שזה טעים!!
לפני ואחרי האפייה
1747122989724.png
1747123048687.png

• הוסף לסימניות
זה זמן אפיה מאד ארוך בשביל סלומון,
חתיכות סלומון לא ענקיות דורשות 10-12 דקות אפיה ,
בתנאי שהן מקבלות מכת חום, כלומר לחמם את התנור קודם על 250, להנמיך ל200 ולהכניס ל10-12 דקות גג!!
ככה שומר על העסיסיות ולא מתייבש.
עוד טיפ-
אם מכינים לליל שבת,
אפשר בשישי להכניס את הסלמון לתבנית עם התיבול , וממש דקה לפני שבת להניח ישירות על הפלטה-
נאפה מצוין!!!
לפעמים אפילו צריך להעלות קומה בפלטה

• הוסף לסימניות
אפשר בשישי להכניס את הסלמון לתבנית עם התיבול , וממש דקה לפני שבת להניח ישירות על הפלטה-
נאפה מצוין!!!
זה מפחחידדד אותי! פעם גיסתי עשתה והיה מהמם, אבל אני ממש חוששת.. אולי השבוע אני אנסה בזכותך♥

• הוסף לסימניות
אני עושה ככה כל שבוע
מניחה ישירות על הפלטה בערב שבת
שמה בצד שם הפלטה פחות רותחת
מכסה את התבנית עם ניילון ניצמד רק מלמעלה
יוצא מושלם רך ועסיסי ברמות
אגב אני שמה ככה גם תבנית עם העוף/בשר
הבישול האיטי ודווקא עם הניילון נצמד (ששומר על הנוזלים) משדרג ממש

• הוסף לסימניות
בתנאי שהן מקבלות מכת חום, כלומר לחמם את התנור קודם על 250, להנמיך ל200 ולהכניס ל10-12 דקות גג!!
עוד טיפ-
אם מכינים לליל שבת,
נאפה מצוין!!!

אפשר גם להשאיר בתנור עד ליל שבת, נשאר רותח
מנסיון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אנחנו שמים על הפלטה די בצד, אין לי ניסיון עם בלעך.
הפלטה מכוסה בנייר כסף.
כמובן שנעשה אחרי שאלת רב אבל הצלחתם לערער אותי אז שלחנו שוב לשאול.
מותר לכתחילה מעיקר הדין ואין כל חשש (אשכנזים, ר' עמרם פריד).

• הוסף לסימניות
מותר ישירות על הפלטה רגיל בתנאי שיהיה לפני שבת ויספיק להיות אכיל לפני כניסת שבת במילא אם מניחים לפני הדלקת נרות והפלטה כבר חמה הדג יספיק קצת להתבשל לפני שבת אבל מה שאסור זה להניח רגע לפני השקיעה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני אופה 22 דקות ויוצא לי ממש עסיסי ולא יבש...
אני לא אוהבת שזה מדי רטוב בפנים. אבל אולי באמת אנסה כמו שאמרת

• הוסף לסימניות
עוד טיפ-
אם מכינים לליל שבת,
נאפה מצוין!!!
קודם אבהיר שאני לא מבשל, רק מחוויות .

מסכים, הורס את הדג , אני בדיעה שזה בדרך כלל דג שלא מתאים לשבת. כי הוא נהרס מחימום יתר.
קרה שנתקלתי - שיצא מושלם. אבל נדיר, אני חושב שצריך לעטף בנייר כסף שישמור נוזלים.

אני אישית מעדיף על מחבת 2-3 דקות כל צד. על מחבת מחוממת. ביום חול , שאתה יכול להשגיח על מידת הבישול.

דרך אגב שאלה הלכתית - אם מותר לאכול אותו אפילו חי אז למה אי אפשר להשים אותו לפני שבת על פלטה?, הרי הוא כל צרכו.

• הוסף לסימניות
גם אני מבשלת את הדגים על הפלטה ויוצא מעולה.
אבל אחרי שנתתי למישהי את העצה הזו, והתברר שעבורה זו הייתה עצת אחיתופל, חשוב לי להדגיש-
מיועד רק לפלטות חזקות מספיק!
יש פלטות שרמת החום שלהם לא מספיקה בשביל בישול.
או כמו שההיא הגדירה אחרי המקרה ההוא-
יש פלטות שמבשלות,
יש פלטות שמחממות,
ויש פלטות שאם שמים עליהן אוכל חם, הן עושות טובה ושומרות על החום...
העצה הזו מתאימה לפלטות מהסוג הראשון.
אני, אגב, באיזשהו רגע מניחה את התבנית על גבי תבנית הפוכה, אחרת זה ממש נשרף.

• הוסף לסימניות
מתכון מעולה
אני שמה במקום לימון 2 כפות מיונז
וב5 דק' אחרונות מפזרת פירורית זהב
יוצא מושלם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה