מתכון לספגטי אמיתי

• פותח הנושא miri
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש למשהי מתכון טוב ופיקנטי אשמח מאד
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אני מקפיצה את האשכול כי האורחות שלי בדרך..

• הוסף לסימניות
את מתכוונת לספגטי עצמו או שיש לך ספגטי מוכן ואת רוצה מתכון לרוטב?

• הוסף לסימניות
לא יש לי מקרונים ואני שואלת איך לתבל ברוטב כמה גבינה צהובה וכו' תודה

• הוסף לסימניות
יש הרבה סוגים של רטבים אבל שניים עיקריים - רוטב עגבניות ובזילקום ורוטב שמנת פטריות.
מה יש לך בבית?

• הוסף לסימניות
אין לי רטבים מוכנים יש לי רסק עגבניות אבל יש גם צרכניה ליד אז מה שתגידי בכיוון של רסק עגבניות ולא פטריות

• הוסף לסימניות
אני מטבלת ברוטב פיצה, אורגנו, פלפל שחור, תבלין פיצה (וגבינה צהובה) וזה יוצא מעדן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;538755:
אין לי רטבים מוכנים יש לי רסק עגבניות אבל יש גם צרכניה ליד אז מה שתגידי בכיוון של רסק עגבניות ולא פטריות

לא צריך רוטב מוכן - מכינים לבד...

הרכיבים לחבילת ספגטי (עדיפות מובהקת לפסטה מחיטת דורום - כמו "פרפקטו" של אוסם או "ברילה" - אין מה להשוות בטעם לספגטי הרגיל...):

4-5 עגבניות בשלות ואדומות
שום טרי קצוץ / שום כתוש
רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מעט סוכר
בזילקום

אופן ההכנה:
מבשלים את הספגטי: מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן וחצי כפית מלח. לאחר שהמים רותחים שמים את הספגטי, מחכים לרתיחה נוספת ומנמיכים. הספגטי מוכן כשהוא "אל-דנטה" - לא רך מידי ולא קשה מידי.

בינתיים כשהספגטי מתבשל מכינים את הרוטב בסיר אחר (ספגטי לעולם לא מחכה לרוטב...): חותכים את העגבניות לריבועים בינוניים (קצת יותר גדול מגודל לסלט), שמים בסיר עם מעט שמן יחד עם שום קצוץ / כתוש ומכסים במכסה לאידוי על אש נמוכה. לאחר מס' דק' מוסיפים את התבלינים והבזילקום לפי הטעם וממשיכים לאדות. מערבבים מידי כמה דק' עד שהתערובת מסמיכה ונוצר רוטב סמיך עם חתיכות עגבניות. מוסיפים לא יותר מכף רסק עגבניות (הסוכר הוא כדי לשבור את החמיצות שלו - לכן מוסיפים אותו רק אחרי שהוספנו את הרסק טיפין טיפין ובודקים את הטעם). אחרי הוספת הרסק מבשלים עוד כ-5 דק' על אש נמוכה ומורידים מהאש.
טוחנים את הרוטב לרוטב אחיד (אפשר עם בלנדר מוט תוך הסיר) ואם ממש רוצים להשקיע אפשר לסנן את הרוטב אבל יש שיאהבו דווקא בלי הסינון.

כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומחזירים לסיר, מצרפים את הרוטב ומערבבים עד שכל התערובת מכוסה ברוטב העגבניות. שמים את הספגטי בתבנית חד פעמי, זורים גבינה צהובה מגורדת או מכסים בגבינה צהובה רגילה ושמים בתנור על חום גבוה עד שהגבינה נמסה.

אם את רוצה לתת מנות אישיות כמו בצילומי המתכונים, אל תערבבי את הספגטי עם הרוטב אלא שימי בצלחת ספגטי לבן הניחי מעליו מעט מהרוטב במרכז וזרי מלמעלה את הגבינה הצהובה (אפשר לשים את הצלחת במיקרוגל כדי שהגבינה תימס) והגישי. אם יש לך עלה בזילקום לקישוט, המנה תיראה חגיגית במיוחד.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אפרופו ספגטי ופסטות למיניהן...
שאלות למומחיות בתחום-
אני "חולמת" כבר הרבה זמן להכין את הפסטות בעצמי,
כלומר משלב הבצק ועד לפסטה המיובשת/אפוי'ה או טרי'ה לבישול.
א. היכן ניתן לקנות מכונה להכנת הפסטה?
ב. מתכון ואופן הכנת הבצק.
תודה מראש לכל מי שתתרום מידיעותיה ונסיונה.
ושזה הפורום הכי מועיל וטעים כבר אמרו? ;):):D

• הוסף לסימניות
עדן תודה ענקית יצא מעולה ממש!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;538836:
אפרופו ספגטי ופסטות למיניהן...
שאלות למומחיות בתחום-
אני "חולמת" כבר הרבה זמן להכין את הפסטות בעצמי,
כלומר משלב הבצק ועד לפסטה המיובשת/אפוי'ה או טרי'ה לבישול.
א. היכן ניתן לקנות מכונה להכנת הפסטה?
ב. מתכון ואופן הכנת הבצק.
תודה מראש לכל מי שתתרום מידיעותיה ונסיונה.
ושזה הפורום הכי מועיל וטעים כבר אמרו? ;):):D

ראיתי כמה פעמים בחוברות של ישראכרט מכונה כזו. והחומרים? קמח ומים, לא? כתוב שזה מגיע עם חוברת מתכונים

• הוסף לסימניות
מוכרים מכונת פסטה בחנויות כלים העלות כ150ש"ח

• הוסף לסימניות
ויש לכם מושג לגבי התוצאות של המכונות האלה?
האם יוצאת פסטה אכילה? סבירה? יותר מסבירה?

ואיך הניקוי של המכונה? משהו משוגע ומעייף, או שטיפה פשוטה?

• הוסף לסימניות
הכנתי הרבה פעמים פסטה, ובלי מכונה.
זה ממש כיף לילדים, ואפשר לחתוך בכל מיני צורות חמדות כמו - משולשים, עיגולים,
עם חותכנים של עוגיות אפשר לתת לילדים לעשות צורות. חוייה משפחתית...
והדבר הכי חמוד, הם לא ממש האמינו לי שיש לזה בסוף טעם של פסטה "כמו מהחנות"
וכשטעמו - התלהבו.
אני אחפש את המתכון, מזמן לא הכנתי...

• הוסף לסימניות
תחפשי דחוף... עוד מעט פסח!!!

• הוסף לסימניות
הנה זה:

פסטה ביתית ללא מכונת פסטה

אפשר לחתוך את בצק הפסטה בכל צורה שרוצים
ניתן להיעזר בחותכנים, או לחתוך צורת אטריות ארוכות, קצרות, וכד'

½ 2 כוסות קמח
3 ביצים (מס' 2)
¼ כפית מלח
2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח וקצת שמן.
2. שמים בקערה גדולה את הקמח, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים.
3. לשים את העיסה עם הידיים עד שמתקבל בצק שאינו דביק.
4. מקמחים משטח עבודה (הכי טוב על השיש/שולחן), מחלקים את הבצק לכמה חלקים על מנת שיהיה יותר נח לרדד.
5. מרדדים את הבצק לעלה הכי דק שאפשר וחותכים בעזרת סכין חדה מאד אטריות מאורכות או קצרות או מרובעות או מה שיוצא. אפשר גם להשתמש בפורמות (טבעות מתכת בצורות) וליצור צורות חמודות.
6. זורקים את הפסטות למים הרותחים ומבשלים כ – 7 דקות או עד שהפסטה רכה מספיק (תלוי בעובי הבצק).
7. מסננים, ומוסיפים רוטב שאוהבים.

טיפים -
בצק של פסטה הוא בצק די קשה, הרידוד די אינטנסיבי. לא להתפתות להוסיף מים, אולי מקסימום כף.
צריך להקפיד שהבצק המרודד יהיה ממש דק.
אפשר להשתמש בקמח מלא, או חצי חצי, וזה יוצא מצויין.
כשחותכים את הפסטה, לכסות בינתיים את מה שמחכה להיכנס לסיר, ומה שעוד לא חתכנו בשקית ניילון, הבצק מתייבש די מהר.

• הוסף לסימניות
לחתוך אטריות אחת אחת זה די סיוט - בשביל זה קיימת מכונת הפסטה.
אם מכינים רביולי או לזניה אכן ניתן להסתדר עם רידוד - מה שכן הרידוד אף פעם לא יוצא אחיד כמו במכונת הפסטה ואם בצק הפסטה עבה מידי הוא כבר פחות טעים...

לגבי המתכון - אצלנו במשפחה יש מתכון די דומה (אין לי אותו כרגע) ואנחנו מכינים ממנו מאכל מיוחד לשבועות שנקרא "קלסונס" - שזה בעצם משהו כמו רביולי אבל עובר אצלנו במשפחה כבר במשך דורות עוד הרבה לפני שמישהו כאן ידע מה זה רביולי...

ודרך אגב, את מכונת הפסטה יש להורים שלי כבר כ-20 שנה כשהא היתה המצאה נדירה ויקרה שעלתה כמה מאות שקלים (סכום עתק באותם הימים) - אבל מה לא עושים בשביל לשמור על המסורת? :)

• הוסף לסימניות
"במקרה" נתקלתי באתר שמציעה למכירה מכונת פסטה של פרפקטו נעמן ב-89 ש"ח ומשלוח חינם...
נשמע לי ממש משתלם אז אני מקפיצה כדי לשתף אתכם :)
http://www.celim.co.il/products/182478

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;540014:
"במקרה" נתקלתי באתר שמציעה למכירה מכונת פסטה של פרפקטו נעמן ב-89 ש"ח ומשלוח חינם...

באותו אתר מוכרים גם מכונת פסטה איטלקית מחברת marcato שנחשבת לאיכותית ביותר ולא עולה הרבה יותר.
(אף פעם לא השתמשתי במכונה לפסטה. אני משתמשת בה לרידוד פימו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;540014:
תודה, איזה יופי...גיליתי שם עוד כמה כלים שימושיים שאני מחפשת כבר הרבה זמן כמו נפה חשמלית.
טוב, אני הולכת כנראה לעשות שם קני'ה מרוכזת...
האם יש להם מס' טלפון? כי באתר אין, ואני ממש לא אוהבת לשלם עם כרטיס אשראי דרך הנט...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה