מתכון לעוגת קסטה בשכבות

• פותח הנושא imb
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שמעתי ממישהי שיש מתכון לעוגת קסטה - שכבות
שעשויה מביסקויטים מיוחדים.

מישהי מכירה את המתכון? זו אכן עוגה שמתאימה לשמחות?

• הוסף לסימניות
יש משהו שמכינים מבסקויטים רגילים, ומילוי מבושל בשלושה צבעים- ורוד חום ומוקה. הבסקויטים סופגים את הטעם. יוצא מאוד אלגנטי.
(אין לי זמן כרגע להקליד מתכון. אם זה מה שחיפשת- אולי אוכל בערב..)

• הוסף לסימניות
יכול להיות רעיון, אבל אני חושבת שקסטה משדרג הרבה יותר את העוגה.

אולי אפשר לשדרג את המתכון שלך ובמקום ביסקויטים רגילים לשים קסטה?
(אגב, אפשר לומר קסטות ברבים?)

• הוסף לסימניות
מה המשמעות של קסטה? מלמעלה יש קרם, והביסקויטים נמסים בין השכבות, לא רואים בכלל אילו בסקויטים שמת, אז למה??

• הוסף לסימניות
יש לי (כלומר במחברת המתכונים של אמא שלי...) מתכון כזה,
ביסקוויטים קסטה- המלבניים האלו טבולים בליקר בננות, ביניהם קרם שוקולד מעולה, ומעל ציפוי שוקולד קשה,כשפורסים את העוגה נראה שעבדו מאד קשה להכין 4 שכבות של בצק. לא בולט מיד שאלו ביסקוויטים, אבל יקח זמן עד שיהיה לי את המתכון.

• הוסף לסימניות
שרית,
אשמח לקבל בערב את המתכון, אם לא קשה לך.

סטודנטית,
ב"ה אני חסומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;716118:
סטודנטית,
ב"ה אני חסומה.

אז בבקשה:
עוגת ביסקוויטים משודרגת

המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
למלית:
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה (ראו הערות לתחליפים)
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
לשכבות:
2 חבילות ביסקוויטים בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה
לעיטור (לא חובה):
2 חבילות כדורי שוקולד (קליק)
או תלתלי שוקולד

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך.
2. מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של ביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא עד כמה שניתן בשברי ביסקוויטים.
3. מורחים על שכבת הביסקוויטים באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם. מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים (הפעם אין צורך למלא רווחים אם נוצרו). חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה.
4. למחרת מעטרים את העוגה בכדורי השוקולד – מהשוליים ופנימה.
העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.
* הערה: אם אין ליקר קפה אפשר להשתמש במיצוי של קפה – ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב-1/4 כוס מים רותחים, מניחים לצינון מוחלט, וממשיכים בהתאם למתכון.

קבצים מצורפים

• biscuit_cake1_c.jpg
    KB 47.8 · צפיות: 31
  • biscuit_cake7_g.jpg
    KB 56.4 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;716056:
יש משהו שמכינים מבסקויטים רגילים, ומילוי מבושל בשלושה צבעים- ורוד חום ומוקה. הבסקויטים סופגים את הטעם. יוצא מאוד אלגנטי.
(אין לי זמן כרגע להקליד מתכון. אם זה מה שחיפשת- אולי אוכל בערב..)
מחכים...

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מהמם לקסטה עם שוקולד וריבת חלב ושמנת ו...כל מה שיכול להשמין, מעדן אמיתי!
הבעיה היא שהעוגה לא מחזיקה 5 ד' אחרי שפותחים אותה...
אכניס מתכון בס"ד בערב

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
שכחתי לציין פרט חשוב:
העוגה חייבת להיות פרווה, לא חלבית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה