מתכון מרק בצל

• הוסף לסימניות
מישהי יכולה להביא מתכון של מרק בצל פשוט והכי קל להכנה והכי חשוב טעים?

• הוסף לסימניות
הכי פשוט:
תטגני כ-3 בצלים בסיר.
תוסיפי 2-3 כפות קמח + כף אבקת מרק בצל + מעט מלח ופלפל שחור וערבבי תוך כדי טיגון קל.
שפכי פנימה מים רותחים (להכין קודם) תוך ערבוב חזק ומהיר שלא יווצרו גושים.
להשאיר לרתיחה על אש קטנה כמה דקות.
את המרק שנוצר טוחנים בבלנדר - הכי פשוט להשתמש בבלנדר מקל ישר בתוך הסיר.
תטעמי ואם לא מספיק עשיר ניתן לתקן תיבול - (אבקת מרק או מלח) ולהשאיר לעוד כמה דקות של רתיחה.
בהגשה מפוררים פתיתי גבינה צהובה ישר אל תוך המרק שבצלחת.
טעים עם קרוטונים.

• הוסף לסימניות
המתכון שלך נהדר.
אני אוהבת לעשות עם הרבה הרבה בצל, 8/10 בצלים לפחות.
אפשר גם להשאיר את המרק בלי לטחון אותו.

נכתב ע"י chani2006;987907:
בהגשה מפוררים פתיתי גבינה צהובה ישר אל תוך המרק שבצלחת.

רק אם המרק בושל בסיר פרווה !

סיר בשרי גם אם לא בן יומו - בבישול בצל - החריף גורם לבשרי.

• הוסף לסימניות
אני מכינה מרק בצל כך:

לכמות של גדולה של סועדים
פורסים במג'ימיקס כ- 15 בצלים ומאדים על אש נמוכה.

מקלפים כ- 3 תפו"א, חותכים לקוביות גדולות ומטגנים. כשזה מתחיל להשתזף, מוסיפים כ- 5-6 בצלים נוספים חתוכים לקוביות גדולות ומטגנים ביחד עם תפו"א עד ששניהם מקבלים צבע מגרה של צ'יפס עם בצל.

ממלאים את הסיר עם הבצל המאודה במים רותחים, מוסיפים את הבצל והתפו"א המטוגנים, מוסיפים כ- 2 כפות א. מרק בצל וכ 1 כף א. מרק עוף [או לפי הטעם, לטעום בין כף לכף].
מערביים טוב טוב ומשאירים להתבשל על אש נמוכה.
את השומן העודף מהטיגון אפשר להספיג עם נייר סופג אבל לא חובה.

כעקרון, הבסיס לכל מרק ירקות טוב הוא תפו"א ובצל מטוגנים. זה מוסיף טעם עשיר למרק ולכל מה שמסביב.

את אותו העקרון אני עושה גם במרק אפונה מהיר, שמוסיפה לתפו"א ובצל 2 קופסאות שימורים אפונה וגזר עם הנוזלים, וקופסא אחת של אפונה בלי גזר עם הנוזלים, [אני אישית לא מוסיפה שום אפונה יבשה כי אני לא אוהבת את המרקם הקמחי שלה].

• הוסף לסימניות
אם את רוצה שהמרק יהיה יותר טעים ומשמין אז במקום מים אפשר לשים חלב ולהוסיף שמנת לבישול / מתוקה, וכמובן כשמגישים לשים חתיכות גבינה צהובה.

• הוסף לסימניות
בסיר חלבי- עדיף לטגן את הבצל בחמאה- טעיםםם, מאדים את הבצל הרבה זמן עד שמזהיב היטב ומתרכך, אח"כ מוסיפים קמח כמו שכבר רשמו ומערבבים, מוסיפים מים באיטיות תוך כדי ערבוב למניעת היווצרות גושים. הרתחה ובישול על אש נמוכה עד שמסמיך. אפשר לרסק קצת עם הבלנדר מקל, לתבל בפלפל, עדיף לבן, מלח וקצת שום.

• הוסף לסימניות
יין לבן מוסיף מאוד

• הוסף לסימניות
תנסו להוסיף כרוב לבן - למי שאוהב את הטעם של הכרוב.

• הוסף לסימניות
אני אישית מעדיפה להסמיך מרקים עם תפו"א מאשר עם קמח.
יש אצלנו כמה אנשים שרגישים לקמחים ומישהי עם ציליאק.

• הוסף לסימניות
לא משנה איזה מתכון תבחרי, העיקר לשים לב לבשל את המרק המון זמן (לדעתי לפחות שעה!)
כך הבצל מתרכך ולא מרגישים שאוכלים פרוסות בצל

וכרגיל- מרקים טעימים יותר יום למחרת

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה