נכתב ע"י piku;599466:אין כמו אורז מלא. אצלינו במשפחה לא מסוגלים לגעת באורז רגיל(לבן) רק מלא.
צריך לדעת לבשל אותו כדי להנות ממנו.
ככלל, אל תקני אורז מהסופרים יש להם טעם לואי עדיף לקנותמחנות תבלינים אבל רק את צורת הפנינים ולא המאורכים. הפנינה יש לה טעם עדין וטוב.
בעיקרון בישול של אורז מלא הוא בדיוק כמו אורז רגיל רק צריך להוסיף יותר מים.
אצלינו אוהבים את האורז הזה בשני אופנים: גרסת שבת וגרסת יום חול...
בשבת שמים את האורז בשקית מרשרשת עם מלח, פלפל שחור ושמן, קושרים בקצה השקית, מערבבים את כל השקית לפיזור התבלינים, מחוררים את השקית עם מזלג כדי שיכנסו המים והטעמים ומכניסים לטשולנט. האורז יוצא עסיסי ונראה כמו גריסים.
כדי לקשור כדאי לתת מרוו של פי שלוש מגודל האורז כי הנוזלים מנפחים אותו.
(כן, אני יודעת שלא טוב לבשל עם שקיות, אל תגידו לי את זה שוב למי שיש תחליף אשמח לשמוע)
ביום חול אנחנו מטגנים הרבה בצל עם שום חתוך לקוביות, לאחר הזהבה מוסיפים עבניות מרוסקות, לא מהשימורים (למרות שאומרים שמבחינת בריאות זה לא טוב ביחד, אפשר להמיר לפפריקה), הרבה רצועות פלפלים מכל הצבעים, קוביות של חזה עוף, תבלינים ואחרי אידוי קצר מוסיפים את האורז, בוחשים היטב עד שמתחילים להרגיש שהאורז נתפס בקרקעית ומוסיפים מים רותחים. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. אין צורך לגעת בזמן הבישול.
תחשבי שיש מלא רוטב עגבניות, פלפלים קוביות עוף ואפשר להוסיף לבישול גם גזר מגורד, לפעמים אנחנו זורקים ברוטב גם אפונה אבל זה תלוי בסועדים.
האורז יוצא גם יפה וממש עסיסיייייייייייייייי.
אם מוסיפים ליד עוף מאודה או בתנור עם תפו"א(מאודה או אפוי) בכלל יש מנה מעוצבת.
ניתן להקפיא ויוצא ממש טרי.
אגב, הוא ממש לא יקר 9 ש"ח לקילו.
בהצלחה רבה ובתאבון!
לקילו אורז כף מלח וקומקום מים רותחים.נכתב ע"י start;599545:נשמע טוב, אני רוצה לנסות את האורז במתכונת היומחולית,
יש לך לומר לי כמות של כוסות אורז ומים?
שלא יצא מידי דיסה או לחילופין יבש ולא מספיק רך...
תודה!
נכתב ע"י piku;599466:אין כמו אורז מלא. אצלינו במשפחה לא מסוגלים לגעת באורז רגיל(לבן) רק מלא.
צריך לדעת לבשל אותו כדי להנות ממנו.
ככלל, אל תקני אורז מהסופרים יש להם טעם לואי עדיף לקנותמחנות תבלינים אבל רק את צורת הפנינים ולא המאורכים. הפנינה יש לה טעם עדין וטוב.
בעיקרון בישול של אורז מלא הוא בדיוק כמו אורז רגיל רק צריך להוסיף יותר מים.
אצלינו אוהבים את האורז הזה בשני אופנים: גרסת שבת וגרסת יום חול...
בשבת שמים את האורז בשקית מרשרשת עם מלח, פלפל שחור ושמן, קושרים בקצה השקית, מערבבים את כל השקית לפיזור התבלינים, מחוררים את השקית עם מזלג כדי שיכנסו המים והטעמים ומכניסים לטשולנט. האורז יוצא עסיסי ונראה כמו גריסים.
כדי לקשור כדאי לתת מרוו של פי שלוש מגודל האורז כי הנוזלים מנפחים אותו.
(כן, אני יודעת שלא טוב לבשל עם שקיות, אל תגידו לי את זה שוב למי שיש תחליף אשמח לשמוע)
ביום חול אנחנו מטגנים הרבה בצל עם שום חתוך לקוביות, לאחר הזהבה מוסיפים עבניות מרוסקות, לא מהשימורים (למרות שאומרים שמבחינת בריאות זה לא טוב ביחד, אפשר להמיר לפפריקה), הרבה רצועות פלפלים מכל הצבעים, קוביות של חזה עוף, תבלינים ואחרי אידוי קצר מוסיפים את האורז, בוחשים היטב עד שמתחילים להרגיש שהאורז נתפס בקרקעית ומוסיפים מים רותחים. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. אין צורך לגעת בזמן הבישול.
תחשבי שיש מלא רוטב עגבניות, פלפלים קוביות עוף ואפשר להוסיף לבישול גם גזר מגורד, לפעמים אנחנו זורקים ברוטב גם אפונה אבל זה תלוי בסועדים.
האורז יוצא גם יפה וממש עסיסיייייייייייייייי.
אם מוסיפים ליד עוף מאודה או בתנור עם תפו"א(מאודה או אפוי) בכלל יש מנה מעוצבת.
ניתן להקפיא ויוצא ממש טרי.
אגב, הוא ממש לא יקר 9 ש"ח לקילו.
בהצלחה רבה ובתאבון!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים