מתכונים מקמח מלא

• הוסף לסימניות
למי יש דברים טעימים שאפשר להכין מקמח מלא?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני הפכתי כמעט כל מרשם של קמח רגיל - לקמח כוסמין. וזה יצא מעולה (רק טיפה יותר מים מאשר במתכון המקורי)
לחם, חלות, עוגות שמרים, מאפינס, פיצה... - קחי את המתכון הרגיל ותחליפי.
(אציין, שקמח כוסמין הוא הכי עדין מבין הקמחים המלאים וממילא אין הבדל גדול בהכנת בצקים ממנו לעומת קמח לבן)
את המתכון של עוגת שמרים קרה - עשיתי גם מקמח מלא בדיוק כמו במתכון של הקמח הלבן - ויצא מעולה. (שלחתי ליולדת, והיא אפילו לא דמיינה שזה מקמח מלא...)
והרי המתכון:
5 כוסות קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1 מרגרינה (אני החלפתי ל3/4 כוס שמן)
4 כפות סוכר
2 ביצים
1 כוס מים פושרים
קורט מלח

למלית:
1 מרגרינה (גם כאן החלפתי ל3/4 כוס שמן ויצא מעולה)
11/2 כוס סוכר
3 כפות גדושות קקאו
1 כף קינמון
מעט תמצית וניל (שפיכה קלה)

מעבדים חומרי הבצק, מחלקים ל- 3 או 4 כדורים, כל כדור שוטחים בשביל פס שמרים מורחים מלית, סוגרים - למרוח מלמעלה ביצה ולאפות בחום בינוני כעשרים דקות.
לאחר שיצא מהתנור (צבע שחום יפה) לשפוך סירופ מתוק:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
תמצית וניל (שפיכה קלה)

להרתיח את חומרי הסירופ ואח"כ לשפוך על הפסים החמים. (גם אם התקררו אפשר לשפוך עליהם וייספג יפה).

לבריאות!

• הוסף לסימניות
אני גם מחליפה כל דבר לקמח מלא, אבל במקום כוס של 200 גרם אני משתמשת בכוס של 180 גרם- כוס ח"פ, ולגבי לחמניות, חלות וכו'- כדאי שהבצק יהיה דביק יותר מבצק רגיל, תוסיפי מים בהדרגה עד שיתקבל המגע המבוקש,
כך זה פחות מתייבש!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לתרצה שלום, בשביל מה את הופכת לקמח מלא? מסתבר בשביל הבריאות. אז כדאי מאוד שתפחיתי מהסוכר הקטלני הזה. הוא הורג יותר מהר מהקמח.
מה פתאום לשים במילוי כוס וחצי סוכר על 3 כפות גדושות קקאו. היחס צריך להיות פי שתיים לכל היותר.
ומאותה סיבה של בריאות בשביל מה ציפוי הסוכר בסיום האפיה?
קראתי רעיון נחמד שיכול אולי להוות תחליף לציפוי: בביצה לשים סוכר וניל, ועם זה להבריש את השמרים לפני האפיה.

כדאי שתזכרו שהסוכר הלבן הוא ר-ע-ל.

• הוסף לסימניות
ועכשיו מתכון של אביגיל מייזליק מקמח מלא - חלבי
בעלי ואני אהבנו מאוד. הילדים פחות.
2.5 כוסות קמח מלא
0.5 כפית מלח
כפית אבקת סודה לשתיה
ביצה בינונית
כף דבש או סוכר
2 כוסות פרחי ברוקולי קפואים קצוצים
כוס יוגורט או לבן או רוויון
כוס קוביות גבינה מלוחה
0.5 כוס גבינה צהובה מגוררת
כפית פפריקה
2 כפות בצל ירוק קצוץ.
מערבבים יחד את כל החומרים לעיסה אחידה. קצת דביק. משמנים תבניות או מנג'טים גדולים ויוצקים עד לגובה שני שליש מהתבנית. אופים בחום של 200 מעלות 20-25 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים מעט.
כשזה חם וטרי, הגבינה הצהובה נמסה בפה וזה מעדן.
אם אופים באינגליש קייק זמן האפיה מתארך 35-40 דקות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אל תסחפי - - -!
הסוכר לא רעל. הוא אמנם גם לא בריאות.
משהו באמצע - הסוכר הלבן הוא 'סוכרוז' זהו דו סוכר, והגוף מפרק אותו לחד סוכר ומשתמש בו להפקת אנרגיה. נכון שכמויות מופרזות של סוכר עלולות להזיק. כמו בכל דבר בחיים - שלמה המלך אומר שגם דבש לא טוב להרבות לאכול.
ייתכן שכדאי להפחית את כמות הסוכר במרשם - לא ניסיתי ואין לי מושג מה יהיה הטעם. בסה"כ מדובר במרשם לעוגה - שלא אמורים לזלול במשך כל השבוע, ולא לאכול במקום ארוחה. אמורים לאכול לכבוד שבת, ואם יישאר - אז פה ושם עם הקפה... זה לא מרשם ללחם! בלחם אני לא מכניסה כמעט סוכר. (רק קצת כדי לעורר את השמרים).
בקיצור - אל תאבדו פרופורציות במהלך הריצה אל הבריאות.
ושיהיה לכולנו לבריאות!

• הוסף לסימניות
דברים שיוצאים מעולה מקמח מלא:
עוגות בחושות ללא הקצפה
עוגת דבש, שוקולד וכדו'
וכן עוגיות פריכות עוגיות קואקר ועוגות שמרים.

בעוגות שמרים חלות ולחם יתווסך טעם מסויים מורגש מעט
ניתן לטשטשו בתיבול חזק יותר (אבקת שום בלחמניות, מילוי שוקולד רב יותר בעוגת שמרים וכדו')

כל האגדה על צורך בקמח מיוחד או שימוש במשפרי אפיה אינו אלא קידום מכירות לחברות מסוימות שהמציאו את הבעיה ואת הפתרון גם יחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעלולה;599242:
לתרצה שלום, בשביל מה את הופכת לקמח מלא? מסתבר בשביל הבריאות. אז כדאי מאוד שתפחיתי מהסוכר הקטלני הזה. הוא הורג יותר מהר מהקמח.
מה פתאום לשים במילוי כוס וחצי סוכר על 3 כפות גדושות קקאו. היחס צריך להיות פי שתיים לכל היותר.
ומאותה סיבה של בריאות בשביל מה ציפוי הסוכר בסיום האפיה?
קראתי רעיון נחמד שיכול אולי להוות תחליף לציפוי: בביצה לשים סוכר וניל, ועם זה להבריש את השמרים לפני האפיה.

כדאי שתזכרו שהסוכר הלבן הוא ר-ע-ל.

הקמת הלבן מתנהג בגוף כמו הסוכר הלבן בדיוק, וכך גם אורז לבן וכ',
הכל נהפך לפצצת סוכר מתקתקת (תרתי משמע:) )
לכן אני משתדלת להמיר את הסוכר לסילאן- דבש תמרים, להוריד כמובן בכמות, ולא להשתמש בסוכר לבן אלא סוכר קנים אורגני.

• הוסף לסימניות
ברור שסוכר לבן הוא רעל! רק תסתכלי מסביב כמה חולי סכרת יש וכמה הם סובלים! אם תזהרי מסוכר בגיל שלך היום אולי לא תצטרכי להתנזר ממנו לגמרי (קשה באופן שלא ניתן להסביר) בגיל מבוגר יותר...
לגבי סילאן- כדאי לשים לב, יש סילאן עם סוכר ויש בלי. תבדקו את המרכיבים.

• הוסף לסימניות
איפה מוכרים סיליאן ?

בחנות טבע או כל חנות?
אני גם לא משתמשת בכלל בסוכר... וזה יכול להיות תחליף טוב בשבילנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;599897:
בחנות טבע או כל חנות?

אני מצאתי בחנות מינימרקט רגילה ליד הבית, צריך לחפש טוב. אבל אני בטוחה שבכל חנות טבע יש רק צריך לבדוק שאת קונה את הטהור ללא סוכר. עשיתי עם זה המון דברים וזה מצויין! עוגיות, בשר סיני, עוף בגריל וכו' אפילו מוסיף טעם מיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;599897:
בחנות טבע או כל חנות?

אז מה את שמה בעוגות?

• הוסף לסימניות
אני משתמשת רק בקמח מלא להכל, ושמה סוכר קנים. מבחינה גלוקומית אין הבדל בינו לבין הסוכר הלבן, אבל בכל זאת הוא טבעי, אז אולי קצת יותר בריא וטעים.

• הוסף לסימניות
לחמניות -פיתות מקמח מלא
1 ק"ג קמח מלא
2 כפות שמרים
כף מלח
3 כפות סוכר חום
1/3 כוס שמן
4 כוסות מים
לערבב הכל במיקסר- יוצאת עיסה מעט מימית-לא להבהל.
להתפיח כשעה.
את הבצק אפשר לצקת עם מצקת ככדורי בצק בתבנית או לשפוך הכל לתבנית ואח"כ לחתוך ריבועים.
לפזר מלמעלה אבקת שום, מלח גס, שמן זית וזעתר ועוד כיד הדמיון הטובה. אפשר גם לפזר כמה סוגים בתבנית אחת ולחתוך אח"כ לריבועים לפי ה'ציפוי'. לאפות בתנור בחום 200-220 מעלות כ-12 דקות.
בתאבון
אם ישאר משהו ליום הבא... כדאי להקפיא לשמירת הטריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;599897:
בחנות טבע או כל חנות?

בדרך כלל בצרכניות יש סילאן עם סוכר. בחנות טבע יש בלי סוכר, עולה בערך 25 ש"ח לצנצנת די גדולה. יותר זול מדבש!
אני גם משתמשת בזה להמון דברים - גלידות, עוף, להמתיק יוגורט ועוד כיד הדמיון...

• הוסף לסימניות
לגבי סילאן-
במתכונים שאפשר,
אני ממירה כוס סוכר ל-4 כפות סילאן.
אותה מתיקות לטעמי.
אגב, להוסיף סילאן לטשולנט- יוצא מעדן!
ולחלב- יוצא בצבע קפה ובטעם עדין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה