- הוסף לסימניות
אשמח אם יש למישהו תמונה של המתכון או מוקלד להעלותכדורי ערמונים בציפוי פריך
תודה רבה!!
אשמח אם יש למישהו תמונה של המתכון או מוקלד להעלותכדורי ערמונים בציפוי פריך
אשמח אם יש למישהו תמונה של המתכון או מוקלד להעלות
תודה רבה!!
נשמע מעולההה ממש באלי לנסותבראוניס חלבה
בראוניס רכים עם נגיעה של חלבה.
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
קורט מלח
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 ו 1/4 כוסו קמח
1 כוס שוקולד צ'יפס [לא חובה]
3/4 כוס ממרח חלבה
ערבבי את כל הרכיבים למעט ממרח החלבה וחצי כוס שוקולד צ'יפס לתערובת אחידה. מרחי בשכבה אחידה בתבנית בינונית מרופדת בניר אפיה.
את ממרח החלבה העבירי לשקית זילוף וזלפי פרסים מעל לעוגה. עברי בקיסם כדי להטמיע חלק ממנו בתוך העוגה. פזרי את שארית השוקולד צ'יפס על העוגה.
אפי ב 180 מעלות 35-40 דקות.
פרסי את העוגה רק לאחר התקררות מוחלטת ועדיף כשהיא קפואה למחצה.
טיפ: תוכלי להמיר ממרח חלבה בכל ממרח אחר כמו קרם לוטוס, קרם קפוצ'ינו, קרם נוגט או חמאת בוטנים מתוקה.
יש את הכי גדולה- זו ענקיתנשמע מעולההה ממש באלי לנסות
יש לי שאלה בענין שאני כל פעם מסתבכת איתו
מה מוגדר תבנית בינונית? מה גדולה? מה ענקית?
אני מכירה את האינגליש הרגילה והאינגליש הקצרה
אח"כ יש את הR2, R3 ואת הכי גדולה שהיא בגודל של תבנית תנור
כל פעם אני מסתבכת עם הגודל של התבנית
(כשכותבים תבנית רגילה הכוונה R3? והיא גם מכונה 'בינונית'?)
אשמח לסגור את הפינה הזו אחת ולתמיד
תודה רבה מרש לעונים![]()
שבוע שעבר היה בקטיפה מתכון של עוגת שכבות משהו עסיסימעניין. אולי היתה לי קופסא של מעולה ישנה או שאולי זה היה של חברת מיטב. גם להם יש.
אין לי קרם חלבה והמתכון נשמע מעולה...יעבוד גם עם חלבה מפוררת?מעניין. אולי היתה לי קופסא של מעולה ישנה או שאולי זה היה של חברת מיטב. גם להם יש.
שחורב בבסיס ומעליה לבן ואז גנאש?שבוע שעבר היה בקטיפה מתכון של עוגת שכבות משהו עסיסי
נעלם לי המתכון , יש לך אותו אולי?
או אולי יש למשיהי אחרת??
בניתי על זה לר"ה![]()
את מתכונת לבראוניס עם החלבה? א יכולה לפורר למעלה זה גם יהיה טעיםאין לי קרם חלבה והמתכון נשמע מעולה...יעבוד גם עם חלבה מפוררת?
כןןןשחורב בבסיס ומעליה לבן ואז גנאש?
בחושה שוקולד וניל?כןןן
קראת לזה בשם מעניין
אם אני רוצה להכין לתבנית אלומיניום בינונית (A4) זה חצי מהכמות?תבנית חד פעמית ענקית//פרווה
2/3אם אני רוצה להכין לתבנית אלומיניום בינונית (A4) זה חצי מהכמות?
בדיוק זאתבחושה שוקולד וניל?
עוגת שכבות מוצלחת במיוחד. אני לא יודעת מה מקבל כאן יותר נקודות קרדיט, קלות ההכנה או הטעם. האמת- הטעם והנראות שלה, למרות קלות ההכנה. עוגה שתשמחו להגיש.
תבנית חד פעמית ענקית//פרווה
לשכבת השוקולד:
1כוס סוכר
1/2כוס קקאו
3/4כוס שמן
1/3כוס ריצ' גולמי או חלב סויה או חלב שקדים [או מים...בלית ברירה, בנוסף למים שבמתכון[
1/3כוס מים
2כוסות קמח
4ביצים
לשכבת הוניל:
3כוסות קמח
6ביצים
1כוס שמן
1/2כוס ריצ' גולמי
3סוכר וניל
1/2כוס אינסטנט פודינג וניל
1/2כוס מים
1כוס סוכר
1כפית אבקת אפיה
לציפוי:
250גרם שוקולד מריר
1/2כוס ריצ'
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר את רכיבי שכבת השוקולד במשך כ-2 דקות עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
יוצקים לתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב- 180 מעלות כ- 10 דקות.
חשוב מאוד!- לאפות רק עד שנהיה קרום בשכבה העליונה של שכבת השוקולד ומגע אצבע מרגיש שהעוגה לא יבשה לחלוטין אבל יש לה קרום שנדבק מעט לאצבע. אפיית יתר תגרום לכך שהשכבה השניה תתנתק בפריסה מהשכבה התחתונה.
בינתיים כששכבת השוקולד בתנור, מכינים את שכבת הוניל. שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים. מקציפים ביצים שלימות עם סוכר במשך 5 דקות לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים שמן בקילוח דק. ולאחר מכן מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
כששכבת השוקולד אפויה דיה, מוציאים מהתנור, בודקים רק לוודא שיש קרום מעל לשכבת השוקולד כדי ששכבת הוניל לא תתערבב בשכבה הכהה.
יוצקים את שכבת הוניל בעדינות מעל לשכבת השוקולד, רצוי בעזרת כף או מצקת קטנה. מוודאים שהבלילה מצפה את כל פני העוגה בצורה אחידה.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ- 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מקררים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על העוגה.
פורסים רק לאחר שהעוגה חצי קפואה והגנאש יבש לחלוטין.
העוגה יצאה מעט צמיגית ופחות אווריריתבחושה שוקולד וניל?
עוגת שכבות מוצלחת במיוחד. אני לא יודעת מה מקבל כאן יותר נקודות קרדיט, קלות ההכנה או הטעם. האמת- הטעם והנראות שלה, למרות קלות ההכנה. עוגה שתשמחו להגיש.
לא. בכלל לאהעוגה יצאה מעט צמיגית ופחות אוורירית
ככה זה צריך להיות??
אם הכוונה לבראוניז חלבה העני שמה את זה פה, תדפדפי אחורהיש למישהי את העוגת חלבה מקטיפה שבוע שעבר?
זה?לא, הכוונה למתכון עם חלבה ממש ולא קרם חלבה
לדעתי מי שפתחה את האשכול גם התכוונה אליו
היה באותו גליון עם המתכון של החזה עוף והערמונים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים