מידע שימושי מתכנתות וגרפיקאיות- זקוקה לעזרתכן בהתלבטות בבחירת מקצוע

• פותח הנושא SHB
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
את רצינית??
את באמת קובעת מה היא השתדלות ומה לא?

אני גם מסיימת י"ב
למדתי במגמות גרפיקה ויצאתי משם כי הרגשתי בקיטנה
המורה שלי שכנעה אותי ללכת לתכנות והיא טענה שיש לי ראש בול לזה
דבר שאף פעם לא התחברתי אליו בטח לא עם הבעיות הלכתיות שכל שניה אמרו שיש בו
אני יכולה להגיד לך משהו אחד
מהחקירה שאני בדקתי,
כל מי שלמדה מקצוע כי הוא נותן כסף לא שרדה בו הרבה כי אישה חייבת לעבוד במה שהיא אוהבת
(תדמייני את עצמך חוזרת הביתה אחרי שמונה שעות עבודה שלא נהנהית בהם גמורה מתוסכלת איפה את ואיפה הילדים?)
ואם את מאמינה באמת!! (מה שצריך להיות, רק בעונותינו אנחנו קצת רחוקים משם ויותר מאינים במקצועות וביכולות שלנו..) שהכסף הוא רק משמים ופרנסה זה גזירת שמים ואין לנו שותפות בה לכי למקצוע שאת אוהבת תעבדי בו כמה שאת רוצה ויכולה ותזכרי כל הזמן שהכסף מגיע רק ממנו ואין לנו כלום בזה!!
אפח'ד לא יכול לקבוע לך מה זה השתדלות כי השתדלות זה דבר אינדיבידואלי וללכת לעבוד בדבר כי הוא מכניס כסף זה לא השתדלות זה נוגד אמונה כי שום דבר לא מכניס כסף רק רבוש"ע!!!
אין מקצוע שמכניס יותר או מכניס פחות המקצוע לא מכניס הרבוש"ע מכניס תזכרי את זה!!
אם את רוצה לשמוע קצת מעבר בקשר למקצועות תפני אלי בפרטי יש לי המון מה להגיד לך (חקרתי את הנושאים האלה מכל נתון הגיוני ולא הגיוני ומכל הבט שקיים.)
חבל שאי אפשר ללייק 100 פעמים

• הוסף לסימניות
מרשה לעצמי להגיב בתור אחת שהייתה במקום הזה.
אני מאוד מאוד רציתי ללמוד גרפיקה (הייתי אחרי קורסים חובבניים בגרפיקה והתחום מאוד משך אותי) ומצד שני לא רק שלא התחברתי לתכנות אלא ממש לא רציתי את התחום הזה.
בסוף למדתי תכנות מדין כיבוד הורים...
היום, אחרי תקופה לא ארוכה בעבודה אני יכולה להגיד לך שאני ממש מודה לאבא שלי על כך שהוא עמד על זה שאלמד תכנות.
תכלס, כמה שלא נהניתי בלימודים (ואני לא מכירה הרבה ששנאו את הלימודים כמוני...) היום אני ממש נהנית בעבודה. וברוך השם נהנית גם מהמשכורת...
סיפור מוזר מאוד!
ברור שלא כדאי ללמוד ממנו לחיים....
מעניין לעקוב במבחן הזמן

• הוסף לסימניות
לדעתי לא זה ולא זה,
בשתיהם השוק רווי עד לעייפה,
מה עם הנדסת תעשיה וניהול? ביוטכניקה? חוקרת? מתכנתת חומרה? שיווק? תפ"י? רפואה משלימה? אחיות? רפואה? פסיכולוגיה? עובדת סוציאלית?
תמכרי את נשמתך לשטן!

• הוסף לסימניות
בנוגע לכישורים - יש מספיק משרות בתכנות שלא מחפשים שם גאונים ולא דומה לזה.
בנוגע למידת הענין - כשהלכתי לתכנות, קללתי כל הזמן. לא אהבתי את הלימודים, לא הבנתי מה הרעיון לסבול בחיים 9 שעות כל יום בשביל לחיות אח"כ שעתיים ברווחה.....
היום, אני עובדת בתכנות ונהנית מאד גם בחיים שבחצי הראשון של היום. מכייפת עם החברות בעבודה, עם הכסף מהעבודה ובהחלט גם עם המחשב של העבודה....

• הוסף לסימניות
בנוגע לכישורים - יש מספיק משרות בתכנות שלא מחפשים שם גאונים ולא דומה לזה.
בנוגע למידת הענין - כשהלכתי לתכנות, קללתי כל הזמן. לא אהבתי את הלימודים, לא הבנתי מה הרעיון לסבול בחיים 9 שעות כל יום בשביל לחיות אח"כ שעתיים ברווחה.....
היום, אני עובדת בתכנות ונהנית מאד גם בחיים שבחצי הראשון של היום. מכייפת עם החברות בעבודה, עם הכסף מהעבודה ובהחלט גם עם המחשב של העבודה....
זה הרבה קשור למקום העבודה והמשכורת,
מכירה מקום שכמה משם חשבו וגם עשו הסבת מקצוע מתכנות, כי ניסו למצוא עבודה במשך שנים בלי גוזמא, וזה עצמו תיסכל אותם, האוירה נהייתה קשה, קיבלו שואף למינימום וכו וכו. אז נכון שהן היו בירושלים... במרכז זה לא היה קורה כך, לכאורה.
אני עובדת 9 שעות, זה בהחלט לא קל לאמא לילדים, וזה בא גם על חשבון הבית, בהחלט!
אבל אני מאוהבת בתיכנות, אז גם ש9 שעות בחדר לבד לא עוברות ככ מהר, בכל אופן הן רוב היום - עדין כיף לי איתן,
וככה, יש מוכשרות שלא התקבלו ויש בינוניות שהתקבלו, זה תלוי בס"ד

• הוסף לסימניות
לגבי בחירת מקום עבודה - יש יועצים לתחום הזה,
כי בתחילת כל מסלול לעולם לא נדע האם הנוף בסופו שווה את המאמץ...

כאשר הייתי באקדמיה, הגיע אלינו מרצה [חרדי] ודיבר על הליך בחירת מגמת לימודים, והיה מדהים לראות את מערכת השיקולים שגרמה לכל אחד להגיע למגמה זו.
היו - בגלל המשכורת
היו - בגלל המשפחתיות
היו - בגלל חבר שהלך
היו - בגלל שהיה נראה להם טיקט מכובד להיות עם תואר כזה
והיו - כי אהבו את התחום, התחברו אליו, והרגישו חלק ממנו....

דעתי האישית [והבלתי מקצועית] שאדם חייב ללכת ללמוד ולעבוד למקום שהוא מתחבר אליו, ומדוע?

מעבר לכך שכאשר אתה עובד במקום שאתה מתחבר - אתה נהנה, מרגיש סיפוק, תחושת שליחות ועוד,
אתה גם פחות מאמץ את הכוחות הנפשיים שלך,
לא אכנס כאן לכל התאוריה הפילוסופית של הענין, אבל האישיות שלנו רוצה לבטא את עצמה, ולא רק בתלוש משכורת.

ולכן - החיבור הפנימי הוא הדבר החשוב בעיני.

• הוסף לסימניות
אני התלבטתי מאוד בין תכנות לעוד משהו.
את שתיהם הרגשתי שאני אוהבת, את השני אולי קצת יותר.
הלכתי לרב לשאול מה לעשות (מומלץ מאוד!! עדיפות לרב שמכיר את הענין), והוא אמר לי לדבר עם תלמיד שלו שהוא בעלים של חברה של התחום ההוא, והיה אם הוא אומר שהמשכורות נמוכות אזי מדין השתדלות צריך ללכת לתכנות, (כמובן בגלל שגם אהבתי תכנות הוא יכל להגיד את זה), כי הרי המטרה שלי היתה ללמוד מקצוע כדי לפרנס את בעלי שישב וילמד בעז"ה.
אכן דיברתי עם אותו מנהל והוא אמר שהוא אישית לא לוקח אנשים שלא למדו לפחות תואר שני, וגם חברות שכן לוקחות בוגרי תואר ראשון - משלמות שכר מינימום....
אני אמרתי לעצמי - אני לא הולכת לבזבז 3 שנים ולקבל שכר מינימום גם אם יש אופציה לעושת תואר שני ואז עם הוותק לעלות, עדיף לי ללמוד משהו שאוכל להיכנס למשרת סטודנט תוך שנתיים ולהרויח ממש לא מינימום (מה שאכן קרה) , בדיוק בגלל שאני לא יודעת מה יהיה עוד כמה שנים.
וב"ה אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי.

חוץ מזה, אני רוצה לנפץ לך כמה מיתוסים על תכנות -
בתכנות עובדים כל היום עם מחשבים ואני לא יכולה לחשוב על זה -
1. גם גרפיקאיות ואדריכליות ומנהלות חשבונות ומזכירות יושבות על המחשב כל היום, ההבדל היחיד הוא בתוכן העבודה...
2. בתוך עולם התכנות יש אינסוף של סוגי עבודות ומשרות, ויש שמתקדמים תוך כמה שנים לעמדת ניהול שזה ממש לא תכנות.
3. מתכנת ממוצע לא יושב כל היום מול המחשב, יש המון ישיבות והפסקות ודיונים.

שעות העבודה בתכנות כ"כ תובעניות ודורשות -
1. נכון שרוב המשרות הן משרות של 9 שעות, אבל רוב המעסיקים מאוד גמישים ובכלל לא מסתכלים על כמות השעות שהעובד מפיק. מבחינתו כל עוד הוא נותן לך משימות והן מתבצעות בהצלחה+, את טובה.
2. שעות ההתחלה והסיום גמישות - את לא זאת שפותחת את החנות...
3. בהרבה חברות יש אפשרות לעבוד מהבית מדי פעם.
4. בכלליות סביבת העבודה גמישה ומתחשבת בחופשים של ילדים, חול המועד וכו'.
5. מאוד מקובל אחרי כמה שנים לבקש הורדה בכמות השעות הרשמית. במיוחד אמהות.

תכנות זה משעמם -
1. תלוי למי.
2. לא יושבים כל היום ומקודדים. יש הרבה לימוד של חומר, הבנה, תכנון הפתרון, ואז ביצועו בפועל - כתיבת קוד.

• הוסף לסימניות
סיפור מוזר מאוד!
ברור שלא כדאי ללמוד ממנו לחיים....
מעניין לעקוב במבחן הזמן

לא כזה ספור מוזר - זה גם הספור שלי ושל עוד כמה מתכנתות מעולות שעובדות סביבי.
כולנו עובדות 8 שעות עם התחשבות מלאה בחגים וזמנים עמוסים.

והסיבה היא -
אני התלבטתי מאוד בין תכנות לעוד משהו.
את שתיהם הרגשתי שאני אוהבת, את השני אולי קצת יותר.
הלכתי לרב לשאול מה לעשות (מומלץ מאוד!! עדיפות לרב שמכיר את הענין), והוא אמר לי לדבר עם תלמיד שלו שהוא בעלים של חברה של התחום ההוא, והיה אם הוא אומר שהמשכורות נמוכות אזי מדין השתדלות צריך ללכת לתכנות, (כמובן בגלל שגם אהבתי תכנות הוא יכל להגיד את זה), כי הרי המטרה שלי היתה ללמוד מקצוע כדי לפרנס את בעלי שישב וילמד בעז"ה.
אכן דיברתי עם אותו מנהל והוא אמר שהוא אישית לא לוקח אנשים שלא למדו לפחות תואר שני, וגם חברות שכן לוקחות בוגרי תואר ראשון - משלמות שכר מינימום....
אני אמרתי לעצמי - אני לא הולכת לבזבז 3 שנים ולקבל שכר מינימום גם אם יש אופציה לעושת תואר שני ואז עם הוותק לעלות, עדיף לי ללמוד משהו שאוכל להיכנס למשרת סטודנט תוך שנתיים ולהרויח ממש לא מינימום (מה שאכן קרה) , בדיוק בגלל שאני לא יודעת מה יהיה עוד כמה שנים.
וב"ה אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי.

חוץ מזה, אני רוצה לנפץ לך כמה מיתוסים על תכנות -
בתכנות עובדים כל היום עם מחשבים ואני לא יכולה לחשוב על זה -
1. גם גרפיקאיות ואדריכליות ומנהלות חשבונות ומזכירות יושבות על המחשב כל היום, ההבדל היחיד הוא בתוכן העבודה...
2. בתוך עולם התכנות יש אינסוף של סוגי עבודות ומשרות, ויש שמתקדמים תוך כמה שנים לעמדת ניהול שזה ממש לא תכנות.
3. מתכנת ממוצע לא יושב כל היום מול המחשב, יש המון ישיבות והפסקות ודיונים.

שעות העבודה בתכנות כ"כ תובעניות ודורשות -
1. נכון שרוב המשרות הן משרות של 9 שעות, אבל רוב המעסיקים מאוד גמישים ובכלל לא מסתכלים על כמות השעות שהעובד מפיק. מבחינתו כל עוד הוא נותן לך משימות והן מתבצעות בהצלחה+, את טובה.
2. שעות ההתחלה והסיום גמישות - את לא זאת שפותחת את החנות...
3. בהרבה חברות יש אפשרות לעבוד מהבית מדי פעם.
4. בכלליות סביבת העבודה גמישה ומתחשבת בחופשים של ילדים, חול המועד וכו'.
5. מאוד מקובל אחרי כמה שנים לבקש הורדה בכמות השעות הרשמית. במיוחד אמהות.

תכנות זה משעמם -
1. תלוי למי.
2. לא יושבים כל היום ומקודדים. יש הרבה לימוד של חומר, הבנה, תכנון הפתרון, ואז ביצועו בפועל - כתיבת קוד.

ישבתי לא מזמן עם חברה שהיא מרפאה בעיסוק ודיברנו על העבודה.
המסקנה המאד מפתיעה שלי היתה שלמרות שהיא עובדת עם אנשים ואני קרה וקרירה ועובדת עם המחשב. בפועל - היא יושבת ימים שלמים עם ילדים ולא מחליפה כמעט מילה עם אדם בגילה. ואני חווה חיי חברה פורחים ולפחות מחצית מהיום אני לא מול המחשב אלא עובדת עם אנשים בעבודת צוות , ישיבות תכנונים ... :)

• הוסף לסימניות
אי אפשר לעבוד בתחום שאת לא מתחברת אליו.
לא כל החיים זה כסף. יש הרבה מעבר.
זה נכון שלא כל החיים הם כסף, אבל יש אינספור מתכנתות חרדיות שעובדות בזה שנים על גבי שנים וזה לא האהבה שלהם ולא המקצוע שלהם.
לא בטוחה שהנפח של העיירה אהב את העבודה שלא לדבר על הבורסקאי..
ב"ה שבימינו זה על תכנות ולא על עבודה שמכלה הרבה יותר כוחות ועמל.
לצערי הרב (הרבה יותר מלצערי הרב) היצע המשרות של אישה חרדית הוא מתחת למינימום, ואם היא רוצה מקצוע שהיא תקבל מעבר לשכר מינימום ולא תקרע את הצורה 24 שעות ביממה זה ממש בלתי אפשרי.
זה נשמע מצחיק אבל אם יש לך ראש לעבוד בתכנות זה לא כל כך קשה ויחסית לעמל המשכורת נחמדת.

גרפיקה זה נחמד, אבל הביקוש (כמו כל המקצועות החרדים) גורם לחרדיות להרגיש נחשבות אם הצליחו להתקבל לעבודה קבועה במגזין שכונתי בשכר טיפה מעל מינימום עם דדליינים לוחצים הרבה יותר מתכנות.

עם כל האהבה שיש למקצוע, אם תמצאי את עצמך עם 3 ילדים בגיל 26 מקבלת 7000 שקל על משרה מלאה ותרגישי שהגעת לפסגת תקרת הזכוכית, את לא תאהבי כל כך את המקצוע..

במיוחד שבלימודים (ושוב, גם זה רלוונטי לכל המקצועות) מוכרים לך את ה1-2 סיפורי הצלחה שיש להם על נשים שעובדות בזה ומקבלות 20K++, אז זהו שאם תדברי עם הנשים האלו קודם כל תיוכחי שהם מוכשרות מעבר לנורמה בתחום הלימודים (ומי אמר שאת כזו? צריך להיזהר להתפתות אחרי כל אשליה שמוכרים לך רכזות הלימודים), דבר שני תשמעי שהם השקיעו הרבה מעבר למה שהם קבלו בלימודי המגמה, דבר שלישי תוכלי לשמוע גם כל מיני דברים מעבר שגרמו לכך שהם הצליחו, כמו רווקות עד גיל מאוחר/ילדים שנולדו מאוחר/הורים מאחד הצדדים שמאוד תמכו ודחפו כלכלית ופיזית.

אני לא כותבת בציניות, אני כותבת כדי שתסתכלי למציאות בעינים ריאליות וכמה שיותר בוגרות.

• הוסף לסימניות
זה נכון שלא הכל כסף. אבל הרבה מאד מאד זה כסף.
וכן, פרנסה טובה היא מרכיב חשוב באיכות החיים.
והעדרה יכול בהחלט למנוע מהאדם להנות מהדברים הטובים שהוא כן זכה בהם (כלומר גם לזאת שממש כיף בעבודה, אבל המחשבות סביב מאיפה תקנה ביגוד לילדים בחג, או איך מתגברים על המינוס לא באמת נותנות לה להנות מזה)
אני לא אומרת שלא להתחשב בכלום מסביב, אבל זה בהחלט פרמטר חשוב ועיקרי.

• הוסף לסימניות
עם כל האהבה שיש למקצוע, אם תמצאי את עצמך עם 3 ילדים בגיל 26 מקבלת 7000 שקל על משרה מלאה ותרגישי שהגעת לפסגת תקרת הזכוכית, את לא תאהבי כל כך את המקצוע..
חזק!!

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת להסביר לי מה זה מנהל עסקים?
ובמה העבודה בפועל?

• הוסף לסימניות
ממליצה על תכנות - אם את מתאימה. יש בתכנות תחומים שונים, מעניינים יותר ופחות, תשתדלי לנווט את עצמך לתחום שמושך אותך. המשכורות גבוהות וזה משמעותי גם לסיפוק.

גרפיקאית - רק אם את חזקה בתחום במיוחד ויודעת לעבוד כעצמאית (טובה בשיווק, בדרישה עצמית, ראש גדול).

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
יש לי אחות (גרפיקאית כאן בפורום) שאחרי כמה שנים שהייתה מורה ולא הצליחה להתקדם, הלכה ללמוד גרפיקה.
תוך כדי הלימודים היא התחילה לקבל עבודות, היא לא הייתה יום אחד שכירה
והיום, שנה וחצי בלבד אחרי הלימודים השכר החודשי שלה בין 10 ל-25 אלף.
אז נכון היא גאונית בשיווק ומוכשרת פצצה בעיצוב ויש לה טעם מדהים ולקוחות רודפים אחריה.
אבל אני רק חושבת אם היא הייתה מסתכלת על השוק הרווי ולא הולכת לתחום הזה - איזה פספוס זה היה.
דרך אגב היא מחפשת כבר הרבה זמן עובדת לתגבור ולא מוצאת!! כמה קורות חיים ששלחו לה.. הגרפיקאיות המקצועניות עם הנסיון ועם הטעם המיוחד לא תלכנה לעבוד ב-40 שקל לשעה.
אז תעשי חושבים במה את הכי חזקה ואל תסתכלי על רוויה של שוק!
קחי בחשבון שגם בגרפיקה וגם בתכנות לא מעניין אנשים כמה שנות נסיון יש לך, אלא מעניין תכל'ס לראות תיק עבודות שלך וממנו בלבד להתרשם. וזה דבר שתלוי רק בך ולא באף אחד אחר.

• הוסף לסימניות
אני גם אוהבת מאוד גרפיקה והתלבטתי בדיוק כמוך, ולא הלכתי לשם רק כי אין בזה עבודה,
בסוף למדתי תכנות, אני שנה ראשונה בחוץ- ותכל'ס- לא מצאתי עבודה :( (יש פה למישו משו בשבילי ;) )
השוק לא משו- כולם רוצים תואר או ניסיון- אבל שיש ניסיון כבר אפשר להתקדם יחסית בקלות וזה כסף טוב...

אבל בגרפיקה מאוד מאוד קשה למצוא עבודה מסודרת, גם שמוצאים המשכורת לא בשמיים, רובם בסוף מזכירות וכד', חלק עושות קצת עבודות מהצד(הבנתי שלזה יש הרבה ביקוש בעיקר אם את טובה אבל זה לא כ"כ נחמד- כי זה לא עבודה מסודרת וקבועה), או שחלק פותחות סטודיו- לא נראה לי שזה כ"כ ריווחי- זה המון עבודה....

אם את אוהבת לעבוד פרטי ומהצד, אולי כדאי לך גרפיקה....

ואם מעניין אותך אני יפרט- יש המוווון חסרונות בהייטק, זה רק נראה כזה ורוד.....

• הוסף לסימניות
כבוגרת לימודי תכנות, שלא עבדה במקצוע אפילו יום אחד,
המלצתי היא, כמו שהמליצו הרבה לפני-'לכי עם הלב שלך',
עם הכישורים שלך, אבל אל תתעלמי מהתחביבים שלך.
אחרי שלוש שנים מתסכלות (והמוווווון כסף שהושקע בלימודים),
אני מציעה לך לא להתעלם מחוסר סיפוק והנאה.
אם את נהנת ממשהו וגם יכולה לעשות ממנו כסף- מה טוב, אם לא תמצאי משהו שאת אוהבת,שיספק אותך ותרגישי טובה בו, כשתעשי מה שאת אוהבת בעז"ה תצליחי

• הוסף לסימניות
ואגב
ב"שער הבטחון"
כתוב שההשתדלות היא לעסוק במה שליבו מושך אותו
שם גם כתוב שזה צריך להיות באופן שזה מביא תוצאות ולא באופן שרירותי!

• הוסף לסימניות
@אלוקים גדול , אני מבינה את התסכול שלך אבל את מקרה יחיד שכמותו יכולים לקרות גם בגרפיקה.
לצורך ההשתדלות אדם צריך לבדוק מה יותר "הגיוני", ולכאורה שוק ההייטק יותר יציב.
אגב את בוגרת תואר או סמינר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה