כללי מתלבטת לגבי לימודי תקשורת חזותית בבצלאל אומן

• הוסף לסימניות
כל החיים שלי חלמתי על לימודי תואר בגרפיקה
שמעתי שבשלוחה החרדית של בצלאל הולכים לפתוח
אני בדילמה רצינית
מצד אחד בטוח שהלימודים שם על רמה
מצד שני - שמעתי כל מיני שמועות לגבי הרמה הרוחנית שם
מצד שלישי - אני נשואה ואוטוטו ילד, איך זה לימודים עם ילדים?
בקיצור, אני מסובכת עם עצמי כהוגן
יש כאן מישהי שלומדת שם? או אולי קרובת משפחה או חברה של מישהי שלומדת שם?
אשמח לכל עזרה

נ.ב. בבקשה לא לכתוב באופן כללי על לימודי תואר - יש לי אישור מרב.

• הוסף לסימניות
כל החיים שלי חלמתי על לימודי תואר בעיצוב, ההתחלה זהה לשלי.
ולא סתם חלמתי, אלא דווקא בצלאל.
היה נדמה לי שתואר של בצלאל בתקשורת זה WOW וזה יפתח לי דלתות אינסוף והשכר יטפס גבוה.
ביררתי על זה חזק בזמנו (לפני 10 שנים) וכמעט קפצתי למים.
אבל אז הגיעו הילדים והחיים התובעניים שלא אפשרו וגיליתי ש...
התואר הזה מיותר.

השכר בחברה החרדית זהה עם תואר ובלי תואר משרדים מחפשים מקצוענים והם לא מעיפים מבט על התואר.
עבדתי במשרד פרסום, הכרתי את זה מבפנים, היו לנו עובדים בעלי תואר בבצלאל שלא ידעו להתמודד עם מודעת בייסיק.

והאם כל החיים שלך תרצי להיות שכירה? תגיעי לסכומים יפים אולי,
אבל כעצמאית בתחום הזה, תגיעי לסכומים הרבה יותר גבוהים!

למה תשאפי לתואר?
בשביל להיות שכירה כל חייך, שפחה נרצעת למשרה נחשקת שנקראת ארט-דירקטור, שנותן את נשמתו, שעותיו ונשימותיו האחרונות בסוף היום למען העבודה. כי ככה זה במשרדי פרסום.
יצאתי לחיים עצמאיים ויצאתי לחירות.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הקשר בין תואר לשכירים / חיים עצמאיים
מכירה בעלי תואר בעיצוב, שהם עצמאיים (ודווקא שם הביטוי המקצועי שלהם חזק פי כמה)

(ולא שאני בעד או נגד תואר בעיצוב, רק לא מבינה את ההקשר בין הדברים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;n4921977:
לא הבנתי את הקשר בין תואר לשכירים / חיים עצמאיים
מכירה בעלי תואר בעיצוב, שהם עצמאיים (ודווקא שם הביטוי המקצועי שלהם חזק פי כמה)

(ולא שאני בעד או נגד תואר בעיצוב, רק לא מבינה את ההקשר בין הדברים)

עיקר כוונתה לדעתי, לומר לך שאין כמעט הבדל בין מעצבת עם תואר או בלי, יתכן ובחברות חילוניות (בעיקר) כן יבקשו תואר, וגם שם זה רק מיעוט, אבל ברוב רובם של המקומות הן אצל חילונים והן אצל דתיים מה שבאמת מסתכלים עליו זה על תיק העבודות. אז למה לבזבז את הזמן?

​​​​

• הוסף לסימניות
דיברתי בשבילך עם חברה שלומדת שם
היא טוענת שבשיעורים מועברים תכנים גרועים, וחלק מהבנות ברמה רוחנית נמוכה ממש (חצאיות קצרצרות, מכנסיים, מעשנות)
לגבי ילדים - היא עצמה רווקה, אבל לפי מה שהיא שמעה מחברות זה קשה מאוד, הלימודים שם שונים מלימודים של תארים אחרים - כי כל הלימודים מתבססים על שיעורי בית, ויש המון המון עבודה לבית, וזה לא משנה כמה את מוכשרת - זה פשוט לוקח זמן, והזמן הזה הוא על חשבון הבית והילדים.

• הוסף לסימניות
מהיכרות אישית - לחשוב על הצעד אלף פעמים לפני
ובאופן אישי הייתי ממליצה להחליט לא ללכת על זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה