כללי מתלבט לגבי הצעת מחיר לחוברת+גרפיקה

• הוסף לסימניות
לקוח שרוצה שאעמד לו חוברת בת כ-50 עמודים (פלוס-מינוס, כדבריו), לבד מהעימוד הוא רוצה עיצוב כריכה של החוברת ועיצוב גרפי לכל החוברת, כלו' זה לא רק הכנסת טקסט וכו' אלא אני אקבל ממנו אלמנטים שהוא רוצה שאני אעצב/אניח אותם בתוך אלמנטים גרפיים שאני אצור.

אשמח לשמוע כמה לדעתכם אמורים לגבות על עבודה כזו

• הוסף לסימניות
אני לא יכול להגיד לך כמה בדיוק אבל לא פחות מ3000 ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י +FiX;514024:
אני לא יכול להגיד לך כמה בדיוק אבל לא פחות מ3000 ש"ח

זה המחיר באמת. אם הלקוח מוכן לשלמו. אנ פגשתי לקוח אחד שהיה מוכן לשלם מחיר מלא(ושילם 5000 ש"ח על חוברת בת 110 עמוד ואין ספור הגהות... ו20 טיוטות לכריכה בערך) אך לרוב אני לוקח בפועל על אותו דבר בערך 500 ש"ח.. ובמיוחד אם יש לי עניין בקרדיט בתוך החוברת, שאז בעצם זה הנחה תמורת פרסום.

• הוסף לסימניות
טקסט רץ? שחור לבן או צבעוני?

• הוסף לסימניות
בתימכור משנה שחור לבן או צבעוני??
מה ההפרש בערך??

על כריכה לוקחים בין 100-300 דולר.
תלוי ברמה המתבקשת, בהשקעה וכו'.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;514026:
זה המחיר באמת. אם הלקוח מוכן לשלמו. אנ פגשתי לקוח אחד שהיה מוכן לשלם מחיר מלא(ושילם 5000 ש"ח על חוברת בת 110 עמוד ואין ספור הגהות... ו20 טיוטות לכריכה בערך) אך לרוב אני לוקח בפועל על אותו דבר בערך 500 ש"ח.. ובמיוחד אם יש לי עניין בקרדיט בתוך החוברת, שאז בעצם זה הנחה תמורת פרסום.

תסלח לי,
זה לא מקובל משום צומת לשלם לחוברת 50 עמ' + עיצוב כריכה 500 ש"ח!!!
ואנשים משלמים, שאף אחד לא יגיד אחרת, ואם הם לא משלמים חפשו עבודה אחרת.

כריכה לבד עולה יותר מ-500.
ואכן כל הסיפור לא פחות מ-3000, כמה בדיוק זה תלוי בנתונים ספציפיים יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;514026:

קרדיט?
מה יעזור קרדיט אם כל לקוח שמגיע מבקש הנחה תמורת קרדיט?

עם קרדיטים לא משלמים במכולת...

• הוסף לסימניות
עם קרדיטים לא משלמים במכולת...[/QUOTE]
אבל כן מוצאים עוד לקוחות שישלמו כמה גרושים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;514297:
עם קרדיטים לא משלמים במכולת...
וכי אני ממציא את המחירים? אני לא נותן מחירי זול עד שהלקוח בא ואומר הציעו לי כך וכך, מה אתה נותן... ואלו המחירים שרוב הלקוחות שפגשתי מכירים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;514319:
וכי אני ממציא את המחירים? אני לא נותן מחירי זול עד שהלקוח בא ואומר הציעו לי כך וכך, מה אתה נותן... ואלו המחירים שרוב הלקוחות שפגשתי מכירים!

זה מעגל סגור שעליך מוטל לשבור אותו (אם אתה לא מרוצה ממצבך הנוכחי. אם אתה מרוצה, נפלא, המשך כך).
מסיבות כלשהן לא מגיעים אליך הלקוחות הנכונים.
נכון שאתה לא ממציא את המחירים, אבל אתה תחשוב על מעצב חולצות יוקרה שמגיע לשוק ראש העין ומנסה למכור חולצה ב-700 שקל, וכל הלקוחות צוחקים עליו שהם יכולים לקנות בדוכן הסמוך חולצה ב-70.
זה בדיוק המצב.

אתה מתאר מצב של שוק, לקוח בא אליך ואומר "הציעו לי כך וכך, מה אתה נותן", זה משפט שאני אומרת למוכר העגבניות בדוכן במחנה יהודה, זה לא משפט שלדעתי מעצב צריך להתמודד מולו בכלל. מעולם לא ניהלתי שיג ושיח כזה עם לקוחות.

יש רמות מחירים שונות שמיועדות ללקוחות שונים, עבור תוצרים שונים (לא מקבלת שניתן להשקיע באותה רמה של עיצוב וגימורים עבור עבודה שמשלמים לך עליה 500 ש"ח כששוויה האמיתי 3000 ש"ח. אתה פשוט תיאלץ לחפף כמה שיותר העיקר לסיים מהר כדי שהכמה גרושים עוד ישתלמו לך...).
בידך היכולת לבחור את לקוחותיך ולהגיד "לא" למי שלא מוכן לשלם כראוי.
בחרת לעבוד איתו? כאילו הצדקת את גישתו ונתת לו אישור לחשוב שאין מה לשלם עבור חולצה יותר מ-70 ש"ח... (באלגוריה, כן?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514386:
זה מעגל סגור שעליך מוטל לשבור אותו (אם אתה לא מרוצה ממצבך הנוכחי. אם אתה מרוצה, נפלא, המשך כך).
מסיבות כלשהן לא מגיעים אליך הלקוחות הנכונים.
נכון שאתה לא ממציא את המחירים, אבל אתה תחשוב על מעצב חולצות יוקרה שמגיע לשוק ראש העין ומנסה למכור חולצה ב-700 שקל, וכל הלקוחות צוחקים עליו שהם יכולים לקנות בדוכן הסמוך חולצה ב-70.
זה בדיוק המצב.

יש רמות מחירים שונות שמיועדות ללקוחות שונים.
בידך היכולת לבחור את לקוחותיך ולהגיד "לא" למי שלא מוכן לשלם כראוי.
בחרת לעבוד איתו? כאילו הצדקת את גישתו ונתת לו אישור לחשוב שאין מה לשלם עבור חולצה יותר מ-70 ש"ח... (באלגוריה, כן?)
תודה על ההערה.
אדרבה, מאד אשמח לעיצות איך מגיעים ללקוחות הנכונים?

• הוסף לסימניות
אוהו, שנחשוף כאן את כל סודות המקצוע? :)

סתם. אין מתכון קסם כמובן, זה תהליך שנבנה עם השנים.
אבל הבסיס הוא מה שחשוב: לקבל החלטה מה קהל היעד שלי, מה רמת המחירים שלי, מה הקוים האדומים שלי ועל מה אני לא מתפשר. ומכאן לא לזוז מילימטר (טוב נו, מלימטר אפשר).

אחר כך, להתחיל לסנן לקוחות שלא עומדים בקריטריונים שהצבת, ולחכות בסבלנות עד שתצליח "לדוג" את מי שכן (יש דברים שמושכים לקוחות כאלה). דגת אחד כזה? נפלא. עכשיו תן לו את השירות הכי נפלא ואת העיצוב הכי מדהים שאתה יכול תמורת כספו, ומובטחך שהוא יעביר את שמך הלאה לחוג מכריו ועמיתיו, שהוא לרוב באותה רמה כמוהו (כלומר מוכנים לשלם בשביל עבודה).

עוד טיפ קטן הוא לנסות לחדור לקהל חוצניקי. מנסיוני עד כה עם לקוחות אמריקאיים, העבודה מולם היתה תענוג בכל ההיבטים. משלמים כראוי, בזמן, מכבדים את המעצב כאיש מקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514390:
אוהו, שנחשוף כאן את כל סודות המקצוע? :)

סתם. אין מתכון קסם כמובן, זה תהליך שנבנה עם השנים.
אבל הבסיס הוא מה שחשוב: לקבל החלטה מה קהל היעד שלי, מה רמת המחירים שלי, מה הקוים האדומים שלי ועל מה אני לא מתפשר. ומכאן לא לזוז מילימטר (טוב נו, מלימטר אפשר).

אחר כך, להתחיל לסנן לקוחות שלא עומדים בקריטריונים שהצבת, ולחכות בסבלנות עד שתצליח "לדוג" את מי שכן (יש דברים שמושכים לקוחות כאלה). דגת אחד כזה? נפלא. עכשיו תן לו את השירות הכי נפלא ואת העיצוב הכי מדהים שאתה יכול תמורת כספו, ומובטחך שהוא יעביר את שמך הלאה לחוג מכריו ועמיתיו, שהוא לרוב באותה רמה כמוהו (כלומר מוכנים לשלם בשביל עבודה).

עוד טיפ קטן הוא לנסות לחדור לקהל חוצניקי. מנסיוני עד כה עם לקוחות אמריקאיים, העבודה מולם היתה תענוג בכל ההיבטים. משלמים כראוי, בזמן, מכבדים את המעצב כאיש מקצוע.

תודה!
אבל כל זה טוב למי שיש לו איזה קהל לקוחות...
אני יושב ביישוב ואף אחד לא מכיר אותי, ואין לי כמעט לקוחות, את מי אסנן?
האם לא הגיוני לקחת כל מחיר בשביל עצם הקרדיט?
כך אולי משהו יידע על קיומי בעולם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;514397:
תודה!
אבל כל זה טוב למי שיש לו איזה קהל לקוחות...
אני יושב ביישוב ואף אחד לא מכיר אותי, ואין לי כמעט לקוחות, את מי אסנן?
האם לא הגיוני לקחת כל מחיר בשביל עצם הקרדיט?
כך אולי משהו יידע על קיומי בעולם...

וכי אני יושבת בסטודיו מפואר במרכז העיר?
ממש לא.
הסטודיו שלי הוא בבית ביישוב נידח בבנימין, מקום שקרית ספר היא העיר הגדולה בשבילו... ועם זאת, אני זוכה לעבוד מול לקוחות איכותיים כשאנחנו מתקשרים בעיקר דרך המייל... (לעיתים רחוקות נוסעת לפגישה פנים-אל-פנים באזור המרכז)

גם אותי אף אחד לא הכיר בהתחלה. גם אני לקחתי מחירי רצפה בהתחלה.
לאט לאט לומדים, משתפשפים ומתבגרים. השינוי לא בא ביום אחד.

הנה עוד 2 טיפים קטנים:

-אם רמת המחירים שלך בסוף שנה (לועזית או עברית, מה שנוח לך) זהה לרמת המחירים שהיתה בסוף השנה שעברה, משהו לא בסדר. המחירים שלך צריכים להיות בעליה מתמדת, גם אם קטנה, ובהתאם לכך התוצרים שלך צריכים להשתבח.

-לפנות ליועץ שיווק ומיתוג מקצועי ואיכותי, שמבין את התחום, ולקבל ייעוץ מקצועי כיצד למתג (לא במובן הגרפי אלא במובן האסטרטגי של בידול, קהל יעד וכד') את העסק שלך.

• הוסף לסימניות
תיק עבודות

אני לא יודעת אם אתה יודע, אבל תיק העבודות שלך ריק.
תכניס משהו.

• הוסף לסימניות
נעמה צודקת בכל מילה. חוץ מזה מכל 4 שנותי בעיצוב והוספת קרדיטים לעבודות- אף פעם לא הגיע אלי מישהו דרך הקרדיט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיתי;514451:
נעמה צודקת בכל מילה. חוץ מזה מכל 4 שנותי בעיצוב והוספת קרדיטים לעבודות- אף פעם לא הגיע אלי מישהו דרך הקרדיט.

אלי הגיעו, אבל יותר מאשר לקוחות, הגיעו אלי מחפשי עבודה ששאלו אם אני יכול להעסיק אותם בהגהה וכו'...

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם!

הייתה תקלה באזור שלי ולא היה לי נט, לכן לא יכולתי להגיב לשרשור הזה.

עזרתם לי מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אתי לוי;514433:
אני לא יודעת אם אתה יודע, אבל תיק העבודות שלך ריק.
תכניס משהו.

תודה!
מלאתי אותו, אתם מוזמנים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה