מתמטיקה OUT פסיכולוגיה IN

• הוסף לסימניות
אני ניצב כעת בפני דילמה שלכאורה היא קשורה למתמטיקה ולפורום דין וחשבון, אך למעשה היא יותר נראית לי קשורה לפסיכולוגיה.
אציג אותה בפניכם ואשמח לשמוע את דעתכם. אך אנא פרטו מדוע בחרתם באחת מהאפשרויות דלהלן.
(ואגב, הענין הוא אמיתי לגמרי ולא רק תיאורטי)

עומדים בפני שתי אפשרויות.
א. בתקופה הקרובה לאורך לא מעט זמן (כמה שנים) תגדל ההוצאה החדשית בכ1300 ש"ח לערך. הוצאה קבועה שלא תשתנה.
ב. ההוצאה החדשית לא תגדל ותהיה כפי שכעת, אלא שבתקופה הקרובה לאורך אותו זמן תקטן הכנסתי החדשית שהיא די קבועה בכ1300 ש"ח.

מה עדיף ?
אנא פרטו.

• הוסף לסימניות
טוב, מבחינה מתמטית אין כמובן שום הבדל וכמו שציינת.
מבחינה פסיכולוגית אני אישית הייתי מעדיף את האפשרות השניה, כי לי אישית יותר קשה לשמור על כסף שנמצא אצלי , וכמה שפחות הכנסות שיש, הבזבוזים פוחתים.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בוחרת באפשרות הראשונה- כי כנראה קיבלת משהו בתמורה להוצאה הזו (אלא אם מדובר בטיפול שיניים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;778002:
אני הייתי בוחרת באפשרות הראשונה- כי כנראה קיבלת משהו בתמורה להוצאה הזו (אלא אם מדובר בטיפול שיניים...)
לא לא.
שוב, אני מדגיש, מבחינה מתמטית אין כאן שום הבדל. אין כאן רווח צדדי או לא צדדי,
מה שנקרא 'בלי טריקים - בלי שטיקים'...

• הוסף לסימניות
אם אתה מקבל תמורה הולמת ל1300 הנוספים כל חודש, אז בוודאי שכדאי.
וסיבה נוספת להעדפת אפשרות זאת-
הורדה של 1300 ש"ח מהמשכורת, תגרום לקשיי נזילות מזומנים ביחס למה שהיית רגיל עד היום. אפשרויות התמרון יורדות.
מקווה שהובנתי.
בכל מקרה- אני מעדיפה את א'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;778005:
אם אתה מקבל תמורה הולמת ל1300 הנוספים כל חודש, אז בוודאי שכדאי.
כפי שכתבתי מקודם, מבחינה מתמטית אין כאן הבדל, ולכן אין הגיון במה שכתבת. לא אקבל שום תמורה יותר ממה שאקבל אם ארד לי במשכורת.
נכתב ע"י cello;778005:
וסיבה נוספת להעדפת אפשרות זאת-
הורדה של 1300 ש"ח מהמשכורת, תגרום לקשיי נזילות מזומנים ביחס למה שהיית רגיל עד היום. אפשרויות התמרון יורדות.
מקווה שהובנתי.
בכל מקרה- אני מעדיפה את א'
לא הבנתי בכלל.
למה הורדה במשכורת תגרום לקשיי נזילות יותר מהעלאה קבועה בהוצאות ??

• הוסף לסימניות
משלם מיסים בגין התוספת?
נשמר לפנסיה?

• הוסף לסימניות
אצלנו תמיד אומרים,
לא צריך הרבה כסף,
אלא ברכה בכסף,
האפשרות השניה עדיפה...(למה סתם לבלבל את המוח)

• הוסף לסימניות
בואו נאמר שזה עובד בערך ככה.
אני אדם שקול מאד מבחינה כלכלית. לא משתמש בכרטיס אשראי או בצ'קים. רק מזומן. מה שיש משתמשים. בסוף החודש נחנקים עד תחילת החודש הבא. וד' עזר עוזר וגם יעזור הלאה.

אני עמוד כעת בפני שיקול של הרחבת הדירה, אך בל"נ לא אעשה זאת לפני שאדע (פחות או יותר כמובן, הכל בעזרתו יתברך וברצונו) כיצד אעמוד בתשלומים.
אם אקח משכנתא אצטרך להחזיר כ1300 ש"ח בחודש, ואני מסתפק אם אוכל לעמוד בזה לאורך זמן, כי בשבילי זה חתיכת הגדלה להוצאות.
חבר הציע לי לחשוב על כיוון כזה.
יש לך בלע"ה 6 ילדים. אתה מקבל קיצבת ילדים בדך כ1300 ש"ח. תעביר את הקצבה לחשבון בנק נפרד (חשבון בבנק הדואר שלא יהיו עמלות) ואת המשכנתא תשלם משם, וזה לא יעמוד לך בראש.
זה היה נראה לי פנטסטי מדי.
לאחר מחשבה בעצם ראיתי שבמקום להוסיף על ההוצאות, אני מוריד מההכנסות. ומבחינה פסיכולוגית זה יותר קל.
חשבתי אם גם מבחינה מעשית זה כך. לכן פתחתי את האשכול.
אני מקוה שעכשיו זה מובן.

(לא כתבתי את הכל בהתחלה כי רציתי לראות מה חושבים באופן כללי)

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם מותר לך להגדיל הוצאה מבלי לדעת מהיכן תכסה אותה, לפחות מבחינת השתדלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;778750:
אני לא יודעת אם מותר לך להגדיל הוצאה מבלי לדעת מהיכן תכסה אותה, לפחות מבחינת השתדלות.
..... כיסיתי טפחיים.
מעניין אותי העיקרון המובא מבחינה פסיכולוגית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה