עזרה מתמצאת בחוקי עבודה? אודה לעזרתך

• הוסף לסימניות
היו לי החודש שעות חופשה רבות, ביקשתי מהמעסיק שלי שיקזז לי בשכר תמורת שעות אילו במקום לנצל שעות חופשה.
הוא טוען שאין אפשרות לקזז מהשכר בשעה שיש יתרת זכות של שעות חופשה.

זה נכון? יש איזה דרך אחרת להתגבר על זה?

המטרה שלי היא לשמור יתרה גבוהה של שעות חופשה לניצול בעוד מספר חודשים במקום עכשיו

תודה!

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי
אין שום בעיה להוריד בשכר
גם כשיש שעות חופשה
זו צורת התנהלות שנוחה לו כנראה...
או שכך החשבת שכר שלו עובדת...

אבל בינינו מה ההבדל אם תקחי עכשיו חופשה ואח''כ ירדו לך הימים במשכורת
או להפך??

• הוסף לסימניות
כי ה 3 חודשים שלפני חל"ד יוצאים לי בדיוק בבין הזמנים ובחגים, שאז אני חייבת לקחת חופש
ואז יפסיד לי בדמי לידה מביטוח לאומי :(

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי
אין שום בעיה להוריד בשכר
גם כשיש שעות חופשה
זו צורת התנהלות שנוחה לו כנראה...
או שכך החשבת שכר שלו עובדת...

אבל בינינו מה ההבדל אם תקחי עכשיו חופשה ואח''כ ירדו לך הימים במשכורת
או להפך??

את מתכוונת מבחינה חוקית?

• הוסף לסימניות
שימי לב שדמי לידה מחושבים לפי ממוצע השכר של 3 חודשים או 6 חודשים לפני היציאה לחל"ד. הגבוה מביניהם לטובת היולדת.
תבדקי ויתכן שזה כבר לא משנה

• הוסף לסימניות
לא, התכוותי מבחינתך, מה משנה לך, אם נח לו יותר ככה...
עכשיו אני חושבת אולי זה משהו משמעותי מאד כספית
שלא מתאים לכם עכשיו....

יצא לי הציטוט לא טוב

לגבי מה ששאלת - עניתי את זה:
כי ה 3 חודשים שלפני חל"ד יוצאים לי בדיוק בבין הזמנים ובחגים, שאז אני חייבת לקחת חופש
ואז יש יפסיד לי בדמי לידה מביטוח לאומי

ומה ששאלתי אם מבחינה חוקית היה לגבי:
למיטב ידיעתי
אין שום בעיה להוריד בשכר

:)

• הוסף לסימניות
שימי לב שדמי לידה מחושבים לפי ממוצע השכר של 3 חודשים או 6 חודשים לפני היציאה לחל"ד. הגבוה מביניהם לטובת היולדת.
תבדקי ויתכן שזה כבר לא משנה

כן, אני יודעת, תודה :)
עדיין אני ארצה שזה יחושב לפי 3 חודשים, ושבחודשים הללו לא ירד לי שכר על חופשות

• הוסף לסימניות
מבחינה חוקית,
ימי חופשה לא קשורים להעדרות שלך
עבדתי בכמה מקומות עבודה
והתנהלו בשני האופנים
מה שמחזק לי את זה שזה לא חוק

• הוסף לסימניות
רק כדי לוודא שאני מבינה באמת - מדובר על שעות חופשה, ולא ימי חופשה?
אם ככה הוא ממש טועה, כי מבחינת החוק צריך לתת דווקא ימים ולא חלקים כשהעדיפות היא לנתינת 7 ימים קלנדריים רצופים.

חוצמזה שאין שום בעיה חוקית אם ביקשת שלא לנצל את ימי החופשה אלא לספוג אותם.

העירו הערה נכונה שייתכן ולא משנה לך אם החודש הזה נכלל ב6 החודשים שקדמו ללידה בשל שינוי הסעיף בביטוח לאומי.

(גילוי נאות, עובדת בתחום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה