עזרה מתנה להורים -ילד הבר מצוה רוצה לקנות להורים

• הוסף לסימניות
אין לי רעיון,
אבל הייתי חייבת להגיב...
הוא ילד חמוד ובוגר ש(לענ"ד) כל הורה היה מתברך בו.
המחשבה והרצון הזה של 'להכיר טובה' הוא כ"כ יפה וכ"כ לא מובן מאליו...
ממש אשרי יולדתו.
מאחלת להורייך ולכולם לזכות לכאלו ילדים ולרוות רוב נחת.

• הוסף לסימניות
אין לי רעיון,
אבל הייתי חייבת להגיב...
הוא ילד חמוד ובוגר ש(לענ"ד) כל הורה היה מתברך בו.
המחשבה והרצון הזה של 'להכיר טובה' הוא כ"כ יפה וכ"כ לא מובן מאליו...
ממש אשרי יולדתו.
מאחלת להורייך ולכולם לזכות לכאלו ילדים ולרוות רוב נחת.
מצטרפת לנ"ל

אולי מסגור של תמונה יעפה מהארוע
או 2 מחזיקי מפתחות להורים עם תמונה שלו
משהו בכיוון של מזכרת כזו..

• הוסף לסימניות
אחי ביקש ממני רעיון מתנה לקנות להורים בערך ב200 ש"ח תודה על בר מצוה ושבת מושקעת שחגגו לו.

אשמח לרעיונות
אני חושבת שאת ההורים שלי היה הכי משמח לקבל תמונה בהגדלה על קאפה\קנווס\עץ וכו של כללל המשפחה מהאירוע.
תמיד אפשר לקנות כלי לבית\למטבח\עציץ וכו.\ משהו לחדר של ההורים.

• הוסף לסימניות
ילד מתוק ומתחשב.

הבן שלי קנה לי מתנה אחרי הבר מצווה שלו [הכנתי לו בר גדול ומשוקע ממש, ובכלל] קופסת תכשיטים ושעון.
הופתעתי ממש
והתרגשתי
לקח את אחותו הקטנה ממנו לבחור כדי שבטוח יהיה טעם של בנות.

• הוסף לסימניות
איזה נשמה
הלוואי על כולנו כזה ילד

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאת ההורים שלי היה הכי משמח לקבל תמונה בהגדלה על קאפה\קנווס\עץ וכו של כללל המשפחה מהאירוע.
תמיד אפשר לקנות כלי לבית\למטבח\עציץ וכו.\ משהו לחדר של ההורים.
אני חושבת שתמונה יפה של המשפחה זה רעיון מצוין

השאלה היא איך הוא משיג תמונה כזו בי לבקש מההורים

• הוסף לסימניות
אני חושבת שתמונה יפה של המשפחה זה רעיון מצוין

השאלה היא איך הוא משיג תמונה כזו בי לבקש מההורים
אולי מאחד האחים הנשואים שקבלו גם את התמונות...
אם התמונות נמצאות במחשב
בתיקיה ממש על המחשב
אולי שינסה להעתיק את כל התיקיה לדיסק און קי
וילך לחנות ויבחר תמונה....

• הוסף לסימניות
תודה לכולם,
מעבר לתמונה עוד משהו?

• הוסף לסימניות
שיכתוב מכתב מרגש מהלב מקסימום עם שוקולד קטן ושימשיך להיות ילד טוב (:
זה מה שהייתי מצפה לקבל מנער צעיר
מתנות יקרות זה לא מתאים לגיל ולא חושבת שההורים מצפים לזה
(דעתי בלבד, מותר לחלוק )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בשנתיים האחרונות נחשפתי לתופעה בציבור הליטאי שבה התחילו ילדים בסוף כיתה ו' כבר לעשות בר מצוה. נראה שהם נכנסים לישיבה קטנה בגיל 15 ומעלה. בשנים עברו בדרך כלל ילדים במהלך כיתה ח' עשו בר מצוה, וילדים שנשארו שנה בגן עשו בר מצוה בקיץ כיתה ז', והם היו הגדולים בכיתה.
נראה שבשנים האחרונות פשוט כופים את כולם להשאר שנה בגן, והמתקשים יותר נשארים שנתיים בגן.
מששאלתי יודעי דבר על הנושא, נעניתי ש'כך קרה' כיון שהתלמודי תורה גם מפעילים את הגנים אז הם מעוניינים שהילד ישהה במחיצתם כמה שיותר שנים על מנת למקסם את התקציב המתקבל על כל ילד. וכך כל ילד שנולד עד התאריך של סוף השנה למניינם עושה בר מצוה בחורף כיתה ח' ואלה שנולדו אחרי עושים בר מצוה החל מאמצע חורף כיתה ז. ואלה שנשארים שנה עושים בר מצוה בסוף כיתה ו'.

וכאן נשאלות מספר שאלות
1. האם הדבר נעשה בתיאום עם ההנהגה? או ש'כך קרה'
2. האם זה יותר טוב לילד או שמדובר בניסוי חינוכי של הדור הזה ואולי בדור הבא ימצאו עוד רעיון?
3. יוצא שהילד נשאר ילד על גיל 15, האם זה לא פוגע בו בבגרות? האם זה לא גורם לו ליותר ביטול תורה בשעה שהוא כבר מצוּוֶה? הנהלת הישיבות קטנות צריכות להתאים את עצמן לבחורים כבר יותר בוגרים.
4. האם זה לא דה פקטו מאחר את גיל הנישואין, כיון שראשי הישיבות הגדולות גם מעוניינים שהבחור ישהה אצלם את כל ה5 שנים על מנת שיספוק משיטת הלימוד וכן שיהיה פנוי מטרדות כדי ללמוד תורה?

אשמח לחכמתכם בנושא. ומי שחושב שצריך לטפל בזה ולעצור את התופעה, נשמח שישתף כיצד ניתן הדבר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה