אם זה היה כתוב באיזה מקום מילא.כתוב בדם...[לפעמים הדברים הלא כתובים חזקים מהכתובים...]
אחותי עברה שנה קשה מאוד בדרך לגט. תקופה איומה. ביום שזה קרה כולנו שמחנו והתרגשנו, ורק היא עמדה בצד ובכתה בכי גדולללל. קורע לב.זה לא נכון.
מאמר חז''ל ידע לכולנו, ואעפ"כ, הרבה פעמים זה תהליך של מאבקים של שנים, עוגמת נפש שאן לך מושגים, סערות נפש ומסכנות כ''כ גדולה. השחרור עם הגט הוא חגיגה ענקית! איזה אושר יכול להיות בגט! את הצער כבר הצטערו לפני זה. לא צריך עוד.
שלא תדע, אבל אתה כנראה באמת לא יודע.
לפעמים זה כמו פדיון שבויים!
לחגוג מכל הלב ולאחל התחלה חדשה. הקושי הגדול מגיע אחרי זמן. אבל בזמן הגט עצמו, רק שמחה והתלהבות. לתת ציפיה לפרק חדש בחיים משוחרר ונח. זקוקים אז לכל כך הרבה שמחה ותמיכה.
ממש עצוב האמת שעל נושא כזה רגיש... באים בקטע ציני או מסתלבט
כי הזוג בוודאי שבור
אפילו אם הם לא יראו את זה!
הוא אשר כתבתי לעיל.אחותי עברה שנה קשה מאוד בדרך לגט. תקופה איומה. ביום שזה קרה כולנו שמחנו והתרגשנו, ורק היא עמדה בצד ובכתה בכי גדולללל. קורע לב.
(נשואה ב"ה באושר וכבר מחתנת ילדים שלה מזיוו"ש).
לרוב, הזוג כבר עייף ומותש מהתהליך אחרי שנות סבל (לא מדברת על הזו"צים שמתגרשים אחרי פחות משנה ששם יתכן שמישהו שבור).ממש עצוב האמת שעל נושא כזה רגיש... באים בקטע ציני או מסתלבט
כי הזוג בוודאי שבור
אפילו אם הם לא יראו את זה!
פעם כששמעתי על עוד חולה סרטן, כימותרפיה טיפולים, הזדעזתי.פעם ששמעתי שזוג מתגרש הייתי יכולה לבכות מזה. היום אני יודעת שגט זה גמר טוב. מה לעשות, אלו החיים שלנו - מלאים נסיונות אבל נישאים על ידיים של אבא אוהב ורחמן.
הייתי נכנסת להלם ואומרת זה גמר טובפעם כששמעתי על עוד חולה סרטן, כימותרפיה טיפולים, הזדעזתי.
כששמעתי על עוד פיגוע עם הרוגים חרדתי.
כשרקראתי בעיתון על עוד משפחה שנהרגה בתאונה, רעדתי.
והיום התקלקלתי...
הראיה שהתקלקלתי היא שכשזה מתקרב אלי זה שוב מזעזע אותי.
אז חשבי נא אם המתגרש היה מהמעגל הקרוב אליך גם היית אומרת לעצמך נו, נו, גט זה ג'מר ט'וב או שהיית נכנסת להלם...
הלואי.במגזר שלנו תהליך כזה מלווה בדעת תורה
לא נפתח כאן דיון מיהו חרדי...הלוואי.
נכון, אבל לפי החגיגות והשמחה שנשבה מההודעות בחלק מהאשכול הנוכחי היה נשמע שמדובר בסגנון האנשים הנ"ל. וד"ל.לא נפתח כאן דיון מיהו חרדי...
אבל חרדי בד"כ לא עושה כזה צעד בלי דעת תורה.
ממנה, נכון. יש עוד בחינות.ומהבחינה הזו אכן טוב שכיום יש יותר מקרי גירושין!
לא ברור לי אם האשכול הזה גורם לי לבכות בגלל החיספוס שיש בו לתהליך כל כך לא אופייני לממסד הנישואין היהודי האוטנטי או בגלל הניסוחים קלי הדעת שעלו כאן.
לפעמים ישנם זוגות שלא מתאימים ונאלצים להפרד, לעיתים אחד מהם חולה בגוף או חמור מכך בנפש וזו עילה לפרידה.
לפעמים הדרך היא דרך חתחתים, עם המון קושי ריגשי.
אבל בסופו של דבר זה ממש כמו ניתוח מציל חיים, לא נראה לי שלמי שקטעו רגל או כל אבר אחר יחשבו כיצד לחגוג את הרגע שסוף כל סוף קטעו לו רגל, [אולי יעשו מסיבת הודיה על הצלת החיים, אבל לא שמחה על ההתפטרות מחלק ממנו].
עם זאת חשוב לי להדגיש שאכן הצד הנפגע או שניהם צריכים המון תמיכה, תקווה לעתיד טוב יותר, ורגישות למצבם.
האשכול הזה לוחש לי הסבר כאוב להתעצמות של תופעת הגירושין במחננו, כשאפשר ונישואין נתפסים בתודעה של אנשים נורמטיבים ככלוב, ככלא, כמקור של רוע אין כל פלא שהתופעה מתרחבת...
עצוב לי...
חבל, לפותח האשכול הייתה כוונה טובה.
ובלי לשים לב האשכול הזה הפך להיות משהו שממש לא נעים לקרוא אותו.
ואולי דווקא כשהתמקדו בבקשה.
לכאורה זה פשוט חוסר הבנה והכרה בנושא הזה.
ושוב, חבל...
נכון מאדפשוט: לא כל שאלה שצצה בחיי היומיום ראויה להישאל בפורום ציבורי.
מבלי לפגוע בכבוד פותח האשכול, זה ענין של נסיון וותק.
כשהייתי ניקית טריה פתחתי אשכול בתמימות: "איך משנים את שם הרחוב שלי"- הוא התחרד ועדיין תקוע עם שם ציוני...
עד מהרה ננעל האשכול תוך הערה נזעמת של מנהל תורן. יש אשכולות שמועדים לירידה מהפסים.
תסכימו שזה פחות צפוי באשכול המלצות על תנורי סאוטר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים