עזרה מתנות ומתנות , מה הייתן עושות?

• הוסף לסימניות
שאלה מוזרה :)

יש מישהי שלאחרונה כבר מעל שנה,
כל יומולדת שלי או של אחד הילדים קונה לנו משהו,
קורה גם הרבה שאלו לא דברים שאני צריכה או משתמשת , אבל עדיין לא נעים
אני לא מבינה מה היא חושבת לעצמה
ואין להם כסף מיותר , מסכן בעלה מבזבזת לו את מה שיש על מתנות לאיזה מישהי כמוני.
אני גם לא מבינה למה (היא טוענת שמגיע לי חחחח) אנחנו לא חברות או משהו,
יותר נכון היא מנסה להיות (כל כמה זמן מתקשרת לשאול אם אני מסתדרת , צריכה עזרה , אם אני רוצה שהיא תשמור לי על הילדים, מה שלומי וכדו')
עכשיו היא הודיעה לי שיש לי עוד הפתעה ליום ההולדת של הבת שלי והיא לא מגלה היא תעביר לי בימים הקרובים
(עושה רושם שהיא בדקה איפשהוא במאגרים עלומים. מאיפה היא יודעת מתי נולד לי כל ילד??)
ובאמת , אולי זאת בעיה מצחיקה , אבל אני כל פעם נבוכה מחדש, ולא יודעת מה לומר , כדי לא לפגוע.
ויוצא שכל תקופה אני קונה לה חזרה מתנה או זר מיוחד לכבוד שבת או חג.
לי זה מפריע. אני מרגישה לא נעים בכלל, ובלי קשר ההוצאה הזאת , והמתנות האלו מיותרים.

רעיונות יתקבלו בשמחה :)

• הוסף לסימניות
אם היא לא בת משפחה היא כנראה רוצה ממך משהו...
זה יכול להיות קשר, או שתעשי בשבילה גם משהו...
תנסי לפענח , להכנס לנעליים שלה
בין לבין תגידי לה אגב שאצליכם לא מתיחסים מידי ליום הולדת תרמזי לה בעקפין שהמתנה מיותרת וחבל שהיא טורחת...

• הוסף לסימניות
זה נשמע התמודדות לא פשוטה בכלל
אני רק מציעה...אולי תגרמי לה להכיר עוד נשים , אולי בסגנון שלה, בגינה, במופע, בקורס...
לפעמים יש כאלה שהן באמת בודדות:(
ולא כ"כ יודעות לפתח קשרי חברות תקינים
וקל להן ליפול על השכנה וכו' ומי שבהישג יד...

• הוסף לסימניות
אני יודעת מה היא רוצה , קשר. ולא היא לא בת משפחה
אבל לי זה לא מתאים, משום בחינה..
וניסיתי לומר לה במיליון צורות,
שאני לא צריכה , ויש לי, ולא צריך , וזה מיותר , ולא נעים , ותודה, ומה לא
כלום לא עוזר. אולי היה עוזר למישהי עם טקט אבל היא לא בדיוק .. מהבחינה הזאת.
סה"כ היא באמת אישה מסכנה שחסר לה כנראה חברות , מעט מבוגרת ויש לה 2 ילדים יחסית קטנים אחרי הרבה שנים, אבל אני לא רואה שזה הולך ומתמעט. זה כבר באמת מוגזם
לפעמים אומרים שגם לקבל משהו ממישהו זה גם חסד, לכן אני פוחדת לפגוע בה.
אבל לא מוצאת דרך שהיא תבין.
נשמע בדיוק כמו מישהי שאני מכירה טוב. אותו סיפור מעט מבוגרת 2 ילדים קטנים אובססיבית ממש צמאה לקשר. לא עמדתי בזה וכשהקשר טיפה דעך אחרי כמה שנים פשוט שמרתי על מרחק ולא נתתי לזה להתאושש שוב, מקווה מאוד שהיא לא כועסת עליי אבל במירוץ החיים אין לי זמן לזה ושאלוקים יסלח לי. (זו שאני מכירה , סבירות גבוהה מאוד שגולשת פה בפרוג בפורומים ספציפיים)

אז לדעתי להתייחס כמה שפחות לאט לאט היא תמצא קורבן אחר, ולהתפלל עליהם, על האנשים השקופים הללו, זה הכי חשוב.

• הוסף לסימניות
כמה שנים?
אוי ואבוי :)

זה כזה .. מילא אם היה רק טלפונים וכד' אז היה רק מציק. נו , עוד הייתי מתמודדת עם זה.
אבל כשהיא כל הזמן קונה מתנות , זה כבר ממש לא נעים!!
(הנה מקודם התקשרה לוודא מתי נוכל לעבור אליהם לקחת את השקית מתנות......בושות!!)

צודקת , באמת צריך להתפלל עליהם , סה"כ הם מסכנים.

היא גם כן היתה קונה לך כל מיני דברים?
אני בעיקר תוהה אם עלי להמשיך ולהחזיר לה מפאת חוסר הנעימות, או ללכת על הדרך של אסטתיקה ולא להחזיר עד שתבין.
זו הייתה חברות של משהו כמו 5 שנים. אני החזרתי רק בפורים משלוח מנות, ולמתנות לא הגבתי מלבד תודה. עם הזמן הגבתי הרבה פחות בחביבות, ממש מן השפה ולחוץ בשביל שתבין שזה לא רצוי. איןצלי מספיק ילדים בשביל יתנות לכל יומולדת אבל קיבלתי לא מעט מתנות בכל מיני אירועים שונים, ואוכל ביתי לפעמים וכו' זה היה מאוד מאוד לא נעים. יחס צונן מצידי עזר להתקררות הקשר.

• הוסף לסימניות
קשה מאוד, במיוחד שאת לא מעוניינת בקשר, ובאמת מביך לקבל מתנות פעם אחרי פעם

מבינה מאוד את מי שלא מתאים לה, אבל בכל אופן, עוד כיוון מחשבה
כתבתם שתיכם במפורש שהיא צמאה לקשר, וב"ה שאנחנו אף פעם לא היינו מהעבר השני של המתרס ולא חיפשנו קשרי חברות בצימאון שכזה...

אז אולי כן להתייחס קצת בנחמדות, ולגשת לטלפון ולומר לעצמי לשם מצוות חסד, באמת שאין לנו מושג כמה עצומה ויקרה מצוות בן אדם לחברו,
ומתי שלא מתאים לא לענות, אפשר בהחלט להדגיש כל הזמן שהמתנות מיותרות, ולפרגן קצת בטלפון
ולפעמים דווקא כשכן נותנים את המקום ואת היחס, הצד השני קצת מוריד לחץ ונרגע...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה