מזגן מתקין מזגן שפגע בצנרת בקיר, מי אשם? מי צריך לשאת בעלות התיקון?

• הוסף לסימניות
התקינו לי מזגן, והמתקין פגע בצנרת בקיר, כל פעם שיורד גשם חצי בית מוצף מים. המתקין מתנער מאחריות וכן החנות, מישהו נתקל פעם בכזו סיטואציה ויודע מה אומרת ההלכה? ולהבדיל אלף אלפי הבדלות מה אומר החוק?
מי אמור לשאת בתשלום התיקון: המתקין, החנות או הקונה המסכן שפשוט נדפק...?

• הוסף לסימניות
במידה ויש לך הוכחות וראיות לנזק תגישי תביעה, רצוי להתייעץ רק עם עו"ד מצ"ב פס"ד מקרה של נזק. בנוסף כתבה מי מתקין לכם את המזגן? בידיעות אחרונות והמלצות לפני שמזמינים טכנאי.

• הוסף לסימניות
יש מצב לשלוח לי את הכתבה אפילו בפרטי? אני חסומה... תודה רבה, יעזור לי מאוד.

• הוסף לסימניות
לך תחפש מי שיתקן לך.... אף אחד לא יעשה כלום וכולם יתנערו ממך.
המתקין מזגנים יגיד שזה באשמת הבניה ועוד... כדאי שתתקנו לבד ולא תסבלו מזה.

• הוסף לסימניות
לך תחפש מי שיתקן לך.... אף אחד לא יעשה כלום וכולם יתנערו ממך.
המתקין מזגנים יגיד שזה באשמת הבניה ועוד... כדאי שתתקנו לבד ולא תסבלו מזה.
זו דירה ישנה שעד היום לא היו בה בעיות, קניתי מזגן בחנות שנקראת אמינה, הם שלחו את המתקין מטעמם, וכל פעם שיש גשם, אני זקוקה למגפיים.

• הוסף לסימניות
יש אולי עוד מישהי שנתקלה בכזה מקרה?

• הוסף לסימניות
יכול להיות עוד סיבות (מנסיון בבניין שלי) את בטוחה שהצינור נפגע בהתקנת המזגן?

• הוסף לסימניות
דווקא הלכתית אני יודעת שזה לא כל כך פשוט- אם זה דבר שעלול לקרות בהתקנת מזגן, ולא תופעה הזויה ונדירה שמקורה ברשלנות בלבד. משאלות ששאלנו בעבר- הרב התעכב על זה. למשל חייט שפוגע בטעות בבד- לא צריך לשלם על הבד לפי ההלכה, וכיו"ב.
היום, מבחינה צרכנית , מקובל, לפצות את הלקוח,אולי זה אפילו גם משתלם בסוף. אבל ההלכה לאוו דווקא מעדיפה את הלקוח על פני מספק השירות

• הוסף לסימניות
אני יודעת שכאנחנו התקנו את המזגן המתקין חשש מאד לפגוע בצינור של המרזב, ולא רצה לקדוח באיזור שלו.
אני התעקשתי על המיקום, ואמרתי לו שיקדח על אחריותי.
ב"ה הוא לא פגע בכלום, אבל זה משהו שמתקין אמור לשים לב אליו מראש.

• הוסף לסימניות
אצל מכרה שלי המתקין של המזגן פגע בצינור הניקוז,
והוא גם לקח אחריות ותיקן.

• הוסף לסימניות
יכול להיות עוד סיבות (מנסיון בבניין שלי) את בטוחה שהצינור נפגע בהתקנת המזגן?
כשיורד גשם שומעים קולות מים בתוך המזגן. עד התקנת המזגן לא היה שום סימן רטיבות לא בבית ולא בחוץ.
זו דירה עם חצר, אם הוא יוצא לחצר היה רואה את יציאת הצנור בסוף הקיר למטה. אני דיירת חדשה בדירה, כך שלא מספיק התעמקתי מה יש בקיר שהוא קודח.

• הוסף לסימניות
לנו קרה מקרה דומה. המתקין פגע במהלך העבודה בצינור ניקוז שעבר בקיר.
למיטב זכרוני מבחינה הלכתית מסתבר שהוא לא חייב לפצות כי לא תמיד הוא יכול לדעת היכן עובר צינור. כיון שהוא היה אדם הוגן הגענו לפשרה מסוימת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה