מתקרבים לנושא ה10000..... אפקט הפאנינג.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אהבתי מאד את 2 הראשונות

• הוסף לסימניות
השניה הכי פאנינג, האובייקט חד והסביבה "נוסעת", איזה יופי של תנועה...:)

• הוסף לסימניות
השניה טובה, היית יכול להסתפק בה.
השאר לא טובות טכנית, חדות הנושא לא מספיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1405743:
השאר לא טובות טכנית, חדות הנושא לא מספיקה.

מעניין אם שייך להגיע לחדות גבוהה בכל מהירות אפשרית (של העצם הזז).
כי נניח שאופנוע שנוסע במהירות 100 קמ"ש מצריך מהירות תריס 80 [כך ההנחה שלי].
אז מה תעשה אם יסע במהירות 90 קמ"ש מהירות תריס 60 יהיה איטי מדי. וב80 לא תראה המריחה. אני יעדיף את ה60 שיראו רקע מרוח אם עצם לא הכי חד שבעולם. מאשר ה80.

אודה ולא אבוש כי צלם מתחיל אנוכי המחזיק את מצלמת 60D של קנון. ולא יודע הרבה על המצלמות המשובחות יותר שייתכן ששם יש מספר רב יותר של אפשרויות תריס (ואני צילמתי אם המגבלה שלי). ואם לא, אז כנראה שיש צדק בדברי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1406577:
מעניין אם שייך להגיע לחדות גבוהה בכל מהירות אפשרית (של העצם הזז).
כי נניח שאופנוע שנוסע במהירות 100 קמ"ש מצריך מהירות תריס 80 [כך ההנחה שלי].
אז מה תעשה אם יסע במהירות 90 קמ"ש מהירות תריס 60 יהיה איטי מדי. וב80 לא תראה המריחה. אני יעדיף את ה60 שיראו רקע מרוח אם עצם לא הכי חד שבעולם. מאשר ה80.

אודה ולא אבוש כי צלם מתחיל אנוכי המחזיק את מצלמת 60D של קנון. ולא יודע הרבה על המצלמות המשובחות יותר שייתכן ששם יש מספר רב יותר של אפשרויות תריס (ואני צילמתי אם המגבלה שלי). ואם לא, אז כנראה שיש צדק בדברי.

ההנחה הראשונה שלך לא נכונה...
אופנוע שנוסע במהירות 100 קמ"ש יש לצלם במהירות גבוהה יותר
כדי שהעצם שלך יהיה חד. את המריחה משיגים ע"י מהירות נמוכה יחסית וע"י מעקב אחרי העצם תו"כ הצילום. בנוסף יש לפתוח את הצמצם בכדי לקבל עוד מהירות תריס ועומק שדה רדוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1406620:
כדי שהעצם שלך יהיה חד. את המריחה משיגים ע"י מהירות נמוכה יחסית וע"י מעקב אחרי העצם תו"כ הצילום. בנוסף יש לפתוח את הצמצם בכדי לקבל עוד מהירות תריס ועומק שדה רדוד

וזו בעצם התשובה לשאלה איך עושים את זה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1406620:

אשמח מאוד להדרכה קצרה איך עושים את זה
מהירות נמוכה יחסית - של מה?
מעקב אחרי העצם- ידני?

והאם זה אותו דבר גם בוידאו?

תודה רבה מראש לעונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משרדי הפקה;1408083:
מהירות נמוכה יחסית - של מה?
מעקב אחרי העצם- ידני?
והאם זה אותו דבר גם בוידאו?

מהירות נמוכה- של התריס.
המעקב צריך להיות אחרי האובייקט שאתה רוצה לתפוס [אופנוע וכדו'].

בקיצור. לכוון את התריס במהירות שמתאימה למהירות האובייקט [מתאימה- ביחס לצילום פאנינג כמו שתמיר דייק אותי]. ללחוץ חצי לחיצה על האובייקט [לקבלת פוקוס] כשהוא מתחיל להתקרב. לעקוב אחריו עם המצלמה. וללחוץ לחיצה מלאה כשהוא מגיע למקום שאתה רוצה שמשם יראו אותו.

בוידיאו אם אתה עוקב אחרי אובייקט שזז גם תקבל אפקט של תנועת הרקע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1408123:
מהירות נמוכה- של התריס.
המעקב צריך להיות אחרי האובייקט שאתה רוצה לתפוס [אופנוע וכדו'].

בקיצור. לכוון את התריס במהירות שמתאימה למהירות האובייקט [מתאימה- ביחס לצילום פאנינג כמו שתמיר דייק אותי]. ללחוץ חצי לחיצה על האובייקט [לקבלת פוקוס] כשהוא מתחיל להתקרב. לעקוב אחריו עם המצלמה. וללחוץ לחיצה מלאה כשהוא מגיע למקום שאתה רוצה שמשם יראו אותו.

בוידיאו אם אתה עוקב אחרי אובייקט שזז גם תקבל אפקט של תנועת הרקע.
ולבחור בהגדרות המצלמה - פוקוס עוקב - c במצלמות ניקון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1408129:
ולבחור בהגדרות המצלמה - פוקוס עוקב - c במצלמות ניקון.
למה צריך פוקוס עוקב?
אם אתה נמצא באותו מישור עם הרכב, אין בו צורך, כי המרחק כמעט לא משתנה, ובצמצם שנדרש לסגור אין לו כמעט השפעה על החדות.
ואם אתה לא נמצא באותו מישור, אז זה לא ממש יעזור, אולי להפך, זה יגרום לחלק שלם של העצם להיות לא בפוקוס, לאורך כל המריחה.
וסתם אני מסופק האם מהירות העקיבה של הפוקוס העוקב היא מספיק גבוהה בשביל לשנות את הפוקוס בזמן קצר כל כך.
כשאני מצלם פאנינג, אני בדרך כלל מפקס על נקודה מסויימת בכביש, בנתיב המשוער שבו יעבור הרכב, ואז אני נועל את הפוקוס עד שהוא עובר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1408137:
למה צריך פוקוס עוקב?
אם אתה נמצא באותו מישור עם הרכב, אין בו צורך, כי המרחק כמעט לא משתנה,
אם המסלול לא מעגלי ומקיף אותך, אין מצב שאתה נשאר על אותו המישור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1408152:
אם המסלול לא מעגלי ומקיף אותך, אין מצב שאתה נשאר על אותו המישור.
במסלול כזה אין סיכוי לצלם בלי למרוח, בלי קשר לפוקוס.
יש גבול לאורך הפאנינג האפשרי.

• הוסף לסימניות
למה? את הצילום מבצעים כשהאוביקט ממול והמעקב מתחיל כשהאוביקט נע על המסלול מימין לשמאל או להיפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1408236:
למה? את הצילום מבצעים כשהאוביקט ממול והמעקב מתחיל כשהאוביקט נע על המסלול מימין לשמאל או להיפך.
סליחה, טעות שלי, קראתי אותך לא נכון.
אבל אין צורך שהמסלול יהיה מעגלי, להפך, מבחינה טכנית זה גורע. רק זה באמת קצת קשה יותר למרוח על מישור מקביל לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1408243:
אבל אין צורך שהמסלול יהיה מעגלי, להפך, מבחינה טכנית זה גורע.
ברור שאין צורך, אני הבאתי את הדוגמא הזאת כדי להמחיש שבכל מצב אחר המישור ישתנה.
בניגוד למה שכתבת: אם אתה נמצא באותו מישור עם הרכב, אין בו צורך, כי המרחק כמעט לא משתנה

• הוסף לסימניות
נכסנת שוב ונהנית להסתכל
אמנם לא מושלם... (חדות האובייקט וקצת תאורה)
אבל 2 ו-3 יפיפות!

• הוסף לסימניות
חודשיים לוקח לחשוב על כזו תמונה:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה