מידע שימושי נאפה לאחר הפסח פ"ה מה הגיע לחנויות?

מצב
הנושא נעול.
סתם שאלה- אשמח להסבר.
מי שלא סומך על מכירת החמץ- וקונה רק מה שנאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח וכו'
הוא הולך לרב למכור את החמץ שלו לפני הפסח? אז הוא כן סומך על מכירת חמץ או לא?

סתם שאלה- אשמח להסבר.
מוכר חשש חמץ, לא חמץ בעין.

סתם שאלה- אשמח להסבר.
הוא לא מוכר חמץ של מאכל.... הוא מוכר אם נשאר פירורים בכיסא תינוק וכאלה....
אני לא מכירה כיום אנשים שמוכרים חבילת וופלים לגוי בפסח....

סתם שאלה- אשמח להסבר.
אני לא יכול לענות בשם כולם
אבל אצלינו נהגו גם לא למכור חמץ לגוי דרך הרב
אבל בעיקרון יש הבדל גדול בין הדברים וזה לא תלוי אחד בשני
דבר ראשון אתה סומך יותר על הרב שאתה מוכר דרכו בשונה ממכירה של רבנות או רב לא מוכר
ודבר שני שאתה כיהודי שומר תורה ומצוות באמת מוכר מכירה גמורה
אבל החילוני שיש לו חנות או חברה לא תמיד באמת מתכוון למכור מכירה גמורה (וחוץ מזה שיש חשש שלא נמכר כלל לגוי שזה היה אצל ספק וכו')

ומאז הגופים הגדולים שצריכים אותנו, הן המפעלים הגדולים והן הבד"ץ העדה"ח, מיישרים קו ומספקים לנו את הדרישה שלנו.

המציאות מוכיחה אחרת.
בפועל משנה לשנה מתווספים עוד גופים וחברות שמתיישרים לפי ההוראות של הרב כץ, ופחות לפי רוח הקודש...
עדיין לא ענית עד לפני כ 15 שנה כל המאפיות הגדולות ברמן אנג’ל ועין בר השתמשו בימים הראשונים עם קמח יבש מה קרה שהפסיקו
אתה טוען של הזמן מתווספים עוד גופים וחברות?
מאפית הצבי בב”ב שנים היו עם קמח יבש וקיבלו מדגן את הקמח הראשון מה קרה שהפסיקו?

עדיין לא ענית עד לפני כ 15 שנה כל המאפיות הגדולות ברמן אנג’ל ועין בר השתמשו בימים הראשונים עם קמח יבש מה קרה שהפסיקו
אתה טוען של הזמן מתווספים עוד גופים וחברות?
מאפית הצבי בב”ב שנים היו עם קמח יבש וקיבלו מדגן את הקמח הראשון מה קרה שהפסיקו?
אני לא יכול להתווכח, כי זה לא זכור לי כך.
אני כן זוכר שלפני 15 שנה כולם סביבי הלכו למחרת פסח למכולת וקנו לחם, לא היתה את המודעות לבעיה, עד שבא ר' חיים כץ בגיבוי הרב אלישיב, והציף אותה, ומאז משנה לשנה גוברת הדרישה וההיענות.
מה שיכול להיות ומסתבר שהיה, שעד לפני 15 שנה כל אחד היה יכול לספר מה שבא לו, ואפילו לבד"ץ זה לא היה אכפת, כי הם מחזיקים מהמכירה שלהם ולא מהחומרא של הגאון, עד שבא ר' חיים כץ ועשה לזה סטופ.
בשנים האחרונות ממש, הבד"ץ שינו כיוון והתחילו לזרום עם הדרישה, ולפקח שלא כותבים סתם.

אני כן זוכר שלפני 15 שנה כולם סביבי הלכו למחרת פסח למכולת וקנו לחם, לא היתה את המודעות לבעיה, עד שבא ר' חיים כץ בגיבוי הרב אלישיב, והציף אותה, ומאז משנה לשנה גוברת הדרישה וההיענות.
מה שיכול להיות ומסתבר שהיה, שעד לפני 15 שנה כל אחד היה יכול לספר מה שבא לו, ואפילו לבד"ץ זה לא היה אכפת, כי הם מחזיקים מהמכירה שלהם ולא מהחומרא של הגאון, עד שבא ר' חיים כץ ועשה לזה סטופ.
בשנים האחרונות ממש, הבד"ץ שינו כיוון והתחילו לזרום עם הדרישה, ולפקח שלא כותבים סתם.
אז הזיכרון שלי כנראה ארוך יותר
וכל המאפיות השתמשו בעבר עם קמח יבש ואני זוכר את המודעות בעיתונים למחרת חג הפסח כל שנה.
ואת המודעה של הצבי בע”פ.
ככל הנראה הם ראו שאין דרישה לזה כי למה לעשות דברים שאין דרישה.
וכל זה הם שינו ממתי שהתחילו לעשות מזה עסק.
כנראה זה לא כזה כלכלי כמו מה שמספרים.

אני כן זוכר שלפני 15 שנה כולם סביבי הלכו למחרת פסח למכולת וקנו לחם, לא היתה את המודעות לבעיה,
איך אתה מסוגל לומר על דבר שגדולי מורי ההוראה אמרו שאין שום בעיה לכתחילה אתה קורא לזה בעיה ???
כאילו הר' חיים כץ הוא המאן דאמר שבדור ואף אחד לא יודע מזה רק הוא היחיד ש"גילה" את הסוד ?
זה כזה גלוי שאתה מנסה לשווק אותו ואת החומרה החדשה שלו

וכל המאפיות השתמשו בעבר עם קמח יבש ואני זוכר את המודעות בעיתונים למחרת חג הפסח כל שנה.
ואת המודעה של הצבי בע”פ.

איך אתה מסוגל לומר על דבר שגדולי מורי ההוראה אמרו שאין שום בעיה לכתחילה אתה קורא לזה בעיה ???
איך אתה מסוגל לומר על דבר שהגאון ז"ל קרא לו חמץ שעבר עליו הפסח, שאין שום בעיה לכתחילה???
כאילו הר' חיים כץ הוא המאן דאמר שבדור ואף אחד לא יודע מזה רק הוא היחיד ש"גילה" את הסוד ?
הוא אכן זה שגילה את הסוד שיש שינוי במציאות בשיטת הזילוף. דייקת.
זה כזה גלוי שאתה מנסה לשווק אותו ואת החומרה החדשה שלו
אני מצהיר ע"כ בריש גלי!

איך אתה מסוגל לומר על דבר שהגאון ז"ל קרא לו חמץ שעבר עליו הפסח, שאין שום בעיה לכתחילה???
וכל עמך ישראל וגדולי עולם מאז הגאון ועד הר' כץ אכלו חמץ שלאחר הפסח ????
חוץ מזה, ששיטות המכירה בזמן הגאון שונות לגמרי מהמכירת חמץ בדורינו וברור שהגאון היה בדורינו- היה אומר שאפשר לאכול לכתחילה ואין צורך להחמיר
בזמנו, כל אדם עשה מכירה לבד, וזה שונה מדורינו שגדולי תורה ומורי הוראה שבקיאים בהלכה וחרדים מחמץ שלאחר הפסח לא פחות מהר' חיים כץ עושים את המכירה עם דגש על כל צורות הקניין לכתחילה

ר' חיים כץ לא "המציא" את החומרא. הגאון ז"ל "המציא" את החומרא.
ר' חיים כץ הוא "הרב וייא של החמץ", הוא זה שבא לפוסקים ועדכן אותם ואת הציבור במציאות כיום.
ומאז הגופים הגדולים שצריכים אותנו, הן המפעלים הגדולים והן הבד"ץ העדה"ח, מיישרים קו ומספקים לנו את הדרישה שלנו.

המציאות מוכיחה אחרת.
בפועל משנה לשנה מתווספים עוד גופים וחברות שמתיישרים לפי ההוראות של הרב כץ, ופחות לפי רוח הקודש...
הרב וויא הוא בקי במציאות של תולעים ורק אחרי שהוא גילה שיש תולעים בודקים מהי דעת ההלכה והפוסקים לגבי זה,
משא"כ הרב כץ בהתחלה אכן חשבו שהוא בקי בתהליך האפייה ולכן הקשיבו לו בהתחלה שבזה הוא אכן בקי ובזה הוא גילה הרבה דברים שלא כל הרבנים יודעים,
אבל אח"כ התגלה שהוא מאוד קיצוני בפסיקה ובזה אין הוא יכול לחלוק בדעת יחד על שאר הרבנים ופוסקי הלכה,

אגב, האדמו"ר מאמשינוב מאוד פרקטי ומאוד הלכתי ואין לזה קשר לרוח הקודש,
ועצם זה שהרב כץ ניסה לשכנע אותו זו הוכחה כי דעתו נחשבת בהלכה ולא בתור בעל רוח הקודש.

יש הוראות מלפני 30 שנה ויותר ממרן הסטייפלר איזה חמץ לקנות אחרי הפסח וכמה זמן לחכות ולא לקנות.
רק שהיו אלו אנשים צנועים שעשו את חומרותיהם בשקט ולא ניפנפו בהם לכל העולם
עד שבאו אנשים והחליטו לתקן את העולם
מה שקורה עכשיו שיוצא מיד אחרי פסח כל החמץ החדש, חכו עוד חודש חודשיים תראו מה הולך בחנויות עם חמץ ישן

חוץ מזה, ששיטות המכירה בזמן הגאון שונות לגמרי מהמכירת חמץ בדורינו וברור שהגאון היה בדורינו- היה אומר שאפשר לאכול לכתחילה ואין צורך להחמיר
בזמנו, כל אדם עשה מכירה לבד, וזה שונה מדורינו שגדולי תורה ומורי הוראה שבקיאים בהלכה וחרדים מחמץ שלאחר הפסח לא פחות מהר' חיים כץ עושים את המכירה עם דגש על כל צורות הקניין לכתחילה
אז גמרת לכתוש את הרב כץ, ואתה עובר לגאון?

ואת המודעה של הצבי בע”פ.
ככל הנראה הם ראו שאין דרישה לזה כי למה לעשות דברים שאין דרישה.
וכל זה הם שינו ממתי שהתחילו לעשות מזה עסק.
כנראה זה לא כזה כלכלי כמו מה שמספרים.
כבודו גר בק״ס וזה נחמד מאוד!

במאפיות בירושלים שהיה קמח יבש/נטחן זה ככה גם היום {גרליץ/נחמה {חלק מוצרים}/קצבורג/סנהדריה/בריזל/יעלה}
במו״ע וב״ב מאז ומעולם כמעט אף מאפייה לא הקפידה ע״ז {למעט הצבי בלחמניות בלבד} וכך נשאר גם היום.

חבל מאוד שלא אכפת לכשרויות בב״ב מהציבור..
{קצת מוזר שדבר שאכפת להם וקיבלו מרבותיהם מי שלא עושה הוא גוי גמור, ומה שלא קיבלו שיקפצו כולם..}

אבל לכו״ע שטות לטעון שראו שאין ביקוש והפסיקו איפה שהיה ממשיכים ואיפה שלא היה גם היום אין.

הרב וויא הוא בקי במציאות של תולעים ורק אחרי שהוא גילה שיש תולעים בודקים מהי דעת ההלכה והפוסקים לגבי זה,
משא"כ הרב כץ בהתחלה אכן חשבו שהוא בקי בתהליך האפייה ולכן הקשיבו לו בהתחלה שבזה הוא אכן בקי ובזה הוא גילה הרבה דברים שלא כל הרבנים יודעים,
אבל אח"כ התגלה שהוא מאוד קיצוני בפסיקה ובזה אין הוא יכול לחלוק בדעת יחד על שאר הרבנים ופוסקי הלכה,
יש הוראות מלפני 30 שנה ויותר ממרן הסטייפלר איזה חמץ לקנות אחרי הפסח וכמה זמן לחכות ולא לקנות.
רק שהיו אלו אנשים צנועים שעשו את חומרותיהם בשקט ולא ניפנפו בהם לכל העולם
עד שבאו אנשים והחליטו לתקן את העולם
מה שקורה עכשיו שיוצא מיד אחרי פסח כל החמץ החדש, חכו עוד חודש חודשיים תראו מה הולך בחנויות עם חמץ ישן

טוב, עד עכשיו הייתי בטוח שיש לי עסק עם כאלו שבקיאים בסוגיה ובמציאות, ומידיינים על בסיס זה.
מי שלא שם, אמליץ לו ללכת לשמוע שיעור-שתים של הרב כץ בקול הלשון, ואז לחזור לכאן ולהביע את דעתו.
לפתוח את כל הסוגיה, אין לי כח, אכתוב בכמה מילים ספורות, והמבין יבין:

ציבור המדקדקים, לא סומך על מכירת חמץ בעין, כדעת הגר"א ז"ל. הגאון אסר גם חיטה לתותה [של זמנו].
על חיטה לתותה במאה האחרונה, יש מחלוקת באחרונים, המשנ"ב [לכאו'] מחמיר והחזו"א מיקל.
בכל עשרות השנים האחרונות רוב הציבור היקל כדעת החזו"א, ורק הצנועים משכו ידיהם.
בשנים האחרונות בירר הרב כץ וגילה שיש שינוי בצורת הרטבת החיטה, זילוף בלחץ, השרייה בתעלה וכו'.
הוא בא עם החומר לרב אלישיב, שהורה שאכן היום זה יותר חמור, והמקפידים שלא להשתמש בחמץ שנמכר בעין, שלא ישתמשו גם בקמח מחיטה לתותה.
אני ועוד מחמירים כך ו"משווקים" את החומרא הזו של הגאון, וממילא את המציאות שגילה הרב כץ, וכנראה שאנחנו מייצגים ציבור ענק, והראיה ההתגייסות ההולכת וגוברת של החברות ושל הבד"ץ לענין בשנים האחרונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה