הסיפור הכי משעשע בעיני, הוא הסיפור אותו ראיתי בעצמי.
לפני כמה שנים באחד הלילות, הסתובב איזה יצור מוזר באחד השטיבלאך ההומים, וסיפר שיש לו נמק ברגל, ומחר הוא אמור לעבור כריתה, ו'אני יודע שמחר בבוקר אקבל טלפון מהבית חולים, שאני צריך לבוא לניתוח', והראה לכולם את רגלו הצבעונית.
כמובן שכולם הזדעזעו עד עמקי נשמתם, וההוא יצא משם עם סכומים לא רעים בכלל.
למחרת בבוקר הוא הגיע, אבל, לא לביה"ח - אלא לשטיבלאך להמשך עבודה!
חשבתי אולי יש איזו דחיה או משהו כזה, אבל לא, הבנאדם הצליח להסתובב עוד תקופה צולע, עם מקל, ורגל צבעונית, ולעשות קופה יפה...
צריך לדון לכף זכות. אפילו עם הסיפור הזה אני לא זוכר בדיוק את הפרטים, אולי פספסתי משהו, והוא לא היה שקרן, בגמ' נפסק שכל האומר פרנסוני צריך לפרנס אותו, לא כולם שקרנים.
אבל מצד שני, כבדהו וחשדהו, אסור להיות תמימים! יש גם את המושג של 'הכשילהו בבני אדם שאינם הגונים', שזה נאמר בגמ' על צדקה לכל מיני גנבים כאלו.
בקיצור, נדבנות זו תכונה חיובית ונדרשת, אבל גם זהירות!
ברכבת ישראל יש 2 אנשים קבועים, שיום יום הם נעמדים (בנפרד כמובן) ומכריזים כמה הם מסכנים.
אחד מהם נראה שדוף כמו אחד מכור...
והוא מדבר כ"כ יפה על מטרנה ועל תינוק.
פעם אנשים היו שולפים ארנקים ושופכים.
לאחרונה הוא יוצא בערך עם 2 שקל מקרון שלם.
זה באמת דיון האם צריך לתת או לא.
מוסיפה משלי-
ערכתי קניה בברכל.
ניגש אלי ילד נראה נורמטיבי לחלוטין ובמבט מושפל
סיפר שאמא שלו לא בבבית והוא מאוד רעב
מהבוקר הוא לא אכל כלום...
מאוד התלבטתי אם לתת לו או לא. שאלתי אותו מה הוא רוצה לקנות והוא הראה לי על חבילת קרקרים.
הבנתי שהילד באמת רעב כי אם הוא היה רוצה סתם להתפנק הוא לא היה מתפשר על פחות מצ'יפס...
הוספתי לו גם שקית שוקו ושילמתי על הכל בקניה שלי,
אני בטוחה שעשיתי נכון.
בקניון בפתח תקווה שמול בלינסון, ניראה לי קוראים לו הקניון הגדול...וואי גם לי זה קרה!!! איזה אישה אחת הגיעה אליי באמצע קניון ואומרת לי כזה בפרצוף מבוייש "אולי יש לך דרך לעזור לי, אני רואה שאת דתייה..." אני בתמימות הקשבתי למה שיש לה להגיד שהיא צריכה לנסוע לדרום ואין לה כסף לנסיעה וכו'.... האמת שחשדתי בה אבל היא שיחקה כ"כ אומללה, ולקחה אותי לחנות בגדים מאחורי איזה מדף שלא יראו כי היא מאוד מתביישת....
ממש התלבטתי מה לעשות, היא רצתה 50 ש"ח... בסוף נתתי לה 20 ש"ח, והיא שואלת אותי "בטוח אין לך עוד? אולי יש לך פה אשראי ותוציאי כסף...?" אמרתי לה שאין לי יותר ואני מאוד מצטערת....
היא הודתה לי מקרב הלב....
לאט לאט הבנתי שהסיפור הזה לא היה ולא ניברא ולך תדע איזה מספר אני היום שלה....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים