"נא להעביר הלאה"...| תמימות יתר או פקפוק יתר?

• הוסף לסימניות
קבלתי עוד מייל מהזן לעיל: "תעבירו הלאה ותחסכו מלן כסף בלהבלהבלה..."
דא עקא, שהמייל הזה הצליח בהחלט להביכני בסגנונו, ולגרום לי לפקפוקים רציניים האם יש לי בעית אתאיסטיות יתר, או שמא לפתע תום יתר... :(
הרי הוא לפניכם:
300 ש"ח פחות לבזק בשנה
לפני כמה זמן, אפילו הרבה זמן, יצא חוק שבא להגביל את המחיר המרבי שבזק רשאית לקחת על דמי ניהול הטלפון. החוק אומר שאם אתה לא משתמש "כבד" בקו הטלפון (יש הגדרה בחוק, ורובנו, עם כל השיחות בסלולארי לא משתמשים כבדים) - בזק חייבת להוריד לחצי את דמי המנוי החודשיים. זה חוק. אין ויכוח.
מה עשו בזק? אמרו: בסדר גמור. מי שיבקש - ניתן לו את החצי-מחיר ככתוב בחוק. אבל צריך לבקש.

קוראים לחסכון הזה מסלול קו קל. כל אזרח רשאי (על פי חוק) לקבל את ההנחה הזאת, אבל צריך לעשות שיחה (הזויה למדי לטעמי) עם המרכזנית ב-199 ולהגיד לה, בעל פה,
שאתה בעל הקו ורוצה לעבור למסלול הקו הקל ואז היא אומרת "בסדר" ואתה שואל: "זהו זה?" והיא אומרת: "כן אדוני". ומאותו רגע - אתה משלם חצי מחיר כל חודש על הקו טלפון, שזה חסכון של איזה 300 ש"ח בשנה.

אם הייתי יכול הייתי מספר את זה לכל אדם ואדם במדינה שמשלם סתם, ממש סתם, כסף מתנה לבזק. הייתי בייחוד מנסה להדריך אנשים שמבקרים זקנים בבית, שיעזרו לזקנים לחסוך 24 ש"ח כל חודש בשיחת טלפון אחת שלוקחת 2 דקות.

כל מי שאכפת לו, מוזמן:
א. לנסות בעצמו ולראות איך חוסכים את הכסף בשיחה אחת

ב להפיץ את הבשורה (כולל העתקת הטקסט כאן, כל הרוצה - מוזמן לעשות CUT ו-PASTE) לכל מי שיוכל ליהנות ממנה.

מי מכיר מי יודע, מי יפתור את החידה?
האם לדעתכם יש להאמין אך הפעם, כל-כך כל-כך כל-כך לשם שינוי?

• הוסף לסימניות
את יכולה לנסות:). (את האופציה לחיסכון...)

אבל במטותא אל תעבירי הלאה,

• הוסף לסימניות
אפשר להתקשר ולברר ולפתור את הספקות.
אני כבר מזמן לא בבזק אבל מה שזכור לי מאז, שבקו קל אמנם משלמים תשלום קבוע פחות, אבל השיחות הרבה יותר יקרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;348690:
את יכולה לנסות
צודקת שבמקרה הזה, אכן- סיכונים אין.
מה שמוליד הרהורים דוקא על כנות השולח העלום, שכן אם הוא לא לוקה בשגעון שעמום חריף במיוחד, מה גרם לו לשולחו?
כלומר, אם זה לא מפיל אנשים תמימים - כי במקרה דנן אין למה - אז מה זה יתרום לו למען ד'???

אבל בודאי תסכימי אתי שמביך עד אימה להרים טל לבזק ולגרום לפקידה לשקול עבורך אשפוז בכפיה... ומצד שני, על הספק ספיקא שיש חשש כלשהו של משו מן המשו שאנו מפרנסים את בזק - מעניין אותי האם יש פה אי מישו שיודע בבירור דברים כהוויתם.

• הוסף לסימניות
הענין שלהם הוא ככל ענין של העברת מייל שרשרת,(צבירת כתובות וכד'...)
פעם כבר דיברו כאן על הכוונות שלהן ומטרות הרווח...

אני אפילו מיילים בעלי ענין משתדלת שלא להעביר!

• הוסף לסימניות
לעצם הענין, לרוב המשתמשים זה לא רלוונטי. זה מתאים אולי למי שלא משתמש 150 דקות בחודש, (5דקות ביום..) או למי שיש קו מושבת (לשימוש אינטרנט בלבד).
עלות השיחות גבוהה פי 5 בשעות הערב (לא בשעות שאנו ישנים, לא בשעות הפטפוטים..)
אז אין מה למהר ולעשות זאת.

• הוסף לסימניות
האם איש מכם אינו יודע, שהקו הקל הוא קל בתשלום החודשי אבל כבד מאוד במחיר שיחה? (וכאן טמון המוקש ב"תעבירו הלאה"...) 25 אג' שלמות לדקה בכל זמן שהוא במקום משהו כמו 9 אג' (פחות או יותר) תעריף יקר ו-4.5 אג'(כנ"ל) תעריף זול.

• הוסף לסימניות
לי נראה שזה, איזה לקוח מתוסכל שהחליט להיכנס בבזק והחליט לפרסם אימייל כזה לרשימת תפוצה קטנה, ומשם זה יגיע הלאה לכל חור קיים. כי הרי מי לא רוצה כסף? והספקף, שווה שיחה אחת.
בקיצר, יקח זמן ובזק יצטרכו להתייחס לאותו לקוח מתוסכל, מי יודע אולי הוא עוד ירוויח כמה שקלים מהמהלך.
כמובן במידה וזו שטות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;348697:
הענין שלהם הוא ככל ענין של העברת מייל שרשרת,(צבירת כתובות וכד'...)
פעם כבר דיברו כאן על הכוונות שלהן ומטרות הרווח...

אני אפילו מיילים בעלי ענין משתדלת שלא להעביר!

מה זה קשור? תמיד אפשר להפסיק את השרשרת.

• הוסף לסימניות
יש לי רשימה של מיילים שאני מקבלת והם שטותיים לחלוטין... (את ההוא עם הפלאפון קיבלתם??? ואלו של האזהרות של וירוסים שמגיעים כל שני וחמשי?)
בקיצר... לא להעביר... זה סתם מסבך את השכל לאנשים.
מי שרוצה באמת להעביר מיייל שרשרת הייתי מצפה ממנו לרשום שם ומס' טלפון.
חוץ מזה יש אתר ששמו "לא רלונטי" הוא חוקר את הוצרות מייל שרשרת ומטרתו. סתם מעניין....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י n_eli;348774:
מה זה קשור? תמיד אפשר להפסיק את השרשרת.

ודאי,
אני היא זאת שמפסיקה את השרשרת...:)

• הוסף לסימניות
יש דבר כזה, לא לכל אחדזה מתאים,
רצוי לבדוק את התעריפים היטב.

• הוסף לסימניות
אם הוא מתכווין לקו הקל הרגיל, אז אין פה שום חידוש, סתם בלבולי שכל. גם בזק לא מנסים להסתיר את זה בכלל.

גם אתם בטח קיבלתם את המייל על החתן המסכן שנפגע בתאונה שבוע לפני החתונה, אני מקבל את המייל הזה פעם בשנה. בפעם הראשונה אמרתי שני פרקי תהלים לרפואתו. בפעם השניה עשיתי חשבון שאחת מן השתים, או שהוא כבר התרפא, או שהוא כבר מת מזמן....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;348795:
אז תגיד לעילוי נשמתו, מה יש?
הענין הוא שבלעילוי נשמת יש לומר את שם אביו ולא את שם אמו, ובנוסף אין להתפלל על המת המה כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד.

• הוסף לסימניות
הקו הקל - יש דבר כזה. התעריפים מתאימים למי שמחזיק את הקו רק עבור שיחות נכנסות או שהוא כל היום בחוץ ומדבר מסלולרי או שאין לו חברים או שאין לו משפחה או שהוא מגמגם או ש..
בקיצור ספקי שרות משתמשים בו בתור תשתית של בזק - ואני מנצלת את הבמה (ותמיד לבחור - תודה) כדי לשאול על חבילת התקשורת של 012 - ההצעה שלהם אטרקטיבית מאוד - ונשמעת חסכונית בצורה משמעותית. השאלה איך הם בתור ספקי שרות ומבחינת שרות לקוחות. מישהו ממליץ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה