נדודי שינה - הפתרון

• הוסף לסימניות
למישהו יש פיתרון לבעיה המציקה הנקראת 'נדודי-שינה'?
אינני מתכוון לכל המוצרים המרגיעים למיניהם המשרים אוירה רגועה ואמורים לגרום אולי איזו שינה.
פתרון של דבר אשר בנטילתו (כוונתי גם (ובעיקר) לרפואה האלטרנטיבית) באופן די מיידי, שורה עליך העייפות הנכספת ואתה שוקע בשינה עמוקה...

• הוסף לסימניות
לא מידיעה אך אולי זה קשור למהלך היום.
ז"א שכדאי לשים דגש על קימה, מנוחה, סדר יום מתוכנן ומלא...!

• הוסף לסימניות
ואולי בכלל כדאי לבדוק זאת מבבחינה רפואית רצינית במעבדת שינה? אולי הנכם סובלים מדום נשימה?
גם אני סבלתי מנדודי שינה ועד שלא נבדקתי לא ידעתי שאני סובל מדום נשימה בחומרה בינונית. אני יושן עם מכשיר cpap ונהנה משינה רציפה ובטוחה....

• הוסף לסימניות
ואולי בכלל כדאי לבדוק זאת מבבחינה רפואית רצינית במעבדת שינה? אולי הנכם סובלים מדום נשימה?
לא נראה לי שזה קשור לבעיות בריאותיות מסויימות. מקס' - פסיכולוגיות.

ז"א שכדאי לשים דגש על קימה, מנוחה, סדר יום מתוכנן ומלא...!
אני מחפש פתרון פלא במובן מסויים. היינו שגם אם תכל'ס ישנתי כל היום ואני ערני ביותר, האם ישנו דבר שבנטילתו אני מתעייף (די) במהירות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוססיי;755646:
לא נראה לי שזה קשור לבעיות בריאותיות מסויימות. מקס' - פסיכולוגיות.

אני מחפש פתרון פלא במובן מסויים. היינו שגם אם תכל'ס ישנתי כל היום ואני ערני ביותר, האם ישנו דבר שבנטילתו אני מתעייף (די) במהירות?
כוס וודקה/שק אגרוף/שחייה שעתיים/סטייק עין 1200 גרם/אינפוזיה עם פרוזק/ציפרלקס/ריספרדקס עם מחט 2.5 צול.
וסליחה על הציניות.

• הוסף לסימניות
חז"ל אמרו ש"המאכל מביא את השינה" אז אולי צלחת טשולנט דשנה תועיל לשינה. (לבריאות פחות)
2. חלב (עיין בעניין יעל וסיסרא)
3.והפעם פתרון של ממש: לא לתכנן כלום לפני השינה. תכנון גורם לערנות, מוכח.

• הוסף לסימניות
קריאת משהו מעניין [ולא משעמם] אך לא מרתק מאוד.
העיקרון הוא שכשהמחשבה משוטטת סתם, היא גולשת מנושא לנושא במהירות, כך שבאמת היא לא נכנסת לרוגע, ולכן לא נרדמים. לכן בקריאת דבר מעניין שהמחשבה מתרכזת בו, לאט לאט הראש מאבד ענין והוא פשוט נרדם. ועכ"ז חשוב מאוד לקחת חומר רב ולא עלון קטן, דבר שבעיקרון יכולים לקרוא אותו חצי שעה ומעלה, כך שאין תכנונים להרדם תוך כמה דקות, אלא מתי שזה יקרה זה טוב.
[לכן יש כאלו שיותר קל להם להרדם באור מאשר בחושך [!!] כי בחושך המחשבה משוטטת יותר, ואילו באור הסיכויים להביט במשהו ולהתמקד בו גדולים יותר. אך זה כבר לא כ"כ מצוי.]

• הוסף לסימניות
קריאת משהו מעניין [ולא משעמם] אך לא מרתק מאוד.
העיקרון הוא שכשהמחשבה משוטטת סתם, היא גולשת מנושא לנושא במהירות, כך שבאמת היא לא נכנסת לרוגע, ולכן לא נרדמים. לכן בקריאת דבר מעניין שהמחשבה מתרכזת בו, לאט לאט הראש מאבד ענין והוא פשוט נרדם. ועכ"ז חשוב מאוד לקחת חומר רב ולא עלון קטן, דבר שבעיקרון יכולים לקרוא אותו חצי שעה ומעלה, כך שאין תכנונים להרדם תוך כמה דקות, אלא מתי שזה יקרה זה טוב.
[לכן יש כאלו שיותר קל להם להרדם באור מאשר בחושך [!!] כי בחושך המחשבה משוטטת יותר, ואילו באור הסיכויים להביט במשהו ולהתמקד בו גדולים יותר. אך זה כבר לא כ"כ מצוי.]

• הוסף לסימניות
יש סיפור ידוע, על ה"גוי'טע" (גויה בלה"ק) שעבדה אצל משפחה יהודית בעיירה, ויום אחד בתום עבודתה, בצאתה לביתה, הבחינו שהיא נושאת בכליה גמרא גדולה של בעה"ב. לתמיהת מעבידתה היהודיה הסבירה: בעלי סובל מנדודי שינה, וראיתי כי בעל הבית - בכל פעם שהוא פותח את הספר הזה, אחרי דקות ספורות נופלת עליו תרדמה...

• הוסף לסימניות
האם בכל זאת יש למישהו פתרון שאינו בגדר של רעיונות טובים, פטנטים, לספור כבשים וכו'. אלא סוג מסויים של מאכל וכד' שנטילתו משפיעה באופן די מיידי על ערנות הנוטל?

• הוסף לסימניות
כוס יין חזק ותוך כמה דקות אתה שם עמוק- בעולם השינה.
עכשיו השאלה כמה אחוז כוהל יפשיע עליך במהירות. לי מספיק 4% ואני בממלכת השינה.
לחמותי זה לא ספיק היתה צריכה פעם של 11% היום היא אוחזת ב27% (מה יהיה הלאה?:D)

מה שנשאר לך לנסות זה כמה ישפיע עליך.
בתוספת חלב חם. ו... גם אם טרקטור יעבור מתחת לכרית שלך אתה לא תשמע אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נס ופלא;755785:
בתוספת חלב חם. ו... גם אם טרקטור יעבור מתחת לכרית שלך אתה לא תשמע אותו.

חלב חם אכן עוזר?

• הוסף לסימניות
רגיעון לילה.

• הוסף לסימניות
מחשבות טורדות את המנוחה
ואם אתם גרים בקומת קרקע יש לזה גם השפעה
בכל אופן טוב לבדוק את כל הדברים שהעלו כאן

• הוסף לסימניות
שתיית אלכוהול מסוכנת ביותר,
ממכרת, ועלולה להרוס את החיים.
בנוסף, הוא לא בהכרח מרדים.

כדאי לבדוק את סיבת הבעיה ולא לטפל בה ב"אקמול".
כדי לישון צריך סיבה. אדם שישן הרבה ביום לא אמור להרדם בלילה. זה לא נדודי שינה.
השינה לא מגיעה בלחיצת כפתור אא"כ הורדמו בתרופת הרדמה.
לא כדאי להזניח בעיה מעין זו או לחפש תרופות פלא. אלא ללכת לאיש מקצוע (אפילו רופא משפחה) שיפנה למטפל מתאים.

• הוסף לסימניות
להרתיח פרג במים, ולשתות לפני השינה (בערך חצי שעה לפני)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה