נדרשת רק תשומת לב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1242174:
אני שוב בהלם:
ילדה בת 8 שומרת על תינוקת בן כמה חודשים? ועוד באופן נורמלי?
זה הזוי
ויותר הזוי מכך שזה נראה כאן שזה נורמלי.
מה נקרא אצלך נורמלי? ראוי ואחראי זה לא, אבל מצוי- לצערי ראיתי מקרים. אצלי ב"ה לא.
אבל מי שעושה את זה בערב פסח עושה את זה גם בהזדמנויות אחרות. זה לא קשור לעיתוי אלא לעיקרון, ולכן לא משנה כמה מהבית ימכרו לגוי אלא כמה האם אחראית ושקולה.

• הוסף לסימניות
עברתי אתמול באיזה רחוב צדדי בב״ב,
נכון זה רחוב צדדי, וחד סטרי כך שאין שם הרבה מכוניות ואם יש אז הן ״אמורות״ לסוע לאט.
על הכביש משחקים ילדים בגילאים שונים ומשונים....
ובין רגלייהם מסתובבים כמה וכמה וכמה תינוקות בגילאי 1-2!!!!! ...
והתנוקות לא היו שייכים לאמא אחת כנראה... (אלא אם כן יש לה שמיניה או 2 שלישיות :))
ליבי נפל ממש,
שקלתי אם לאסוף את התינוקות המסתובבים ולצעוק אחד אחד לבנינים מסביב,
״סליחה... למי זה שייך פה???״

כדי ״להוסיף נופך לסיפור״ אחד מהתינוקות גם טייל לו לאיטו לכיוון הכביש הראשי... (שהוא כבר ממשל לא שקט וכדו׳...
לקחתי אותו בחזרה לכיוון הילדים המשחקים, ודאגתי לתת אותו בידו של הילדון המשחק בכדור שהיה אמור להיות אחראי עליו, וגם הזהרתי: ״שים לב הוא הולך לכביש״
זה המעט שיכלתי לעשות.

תגידו אמהות, אתן נורמליות?
סליחה...

• הוסף לסימניות
הייתי בפארק סגור (שהכניסה אליו עם שומר בפתח ותשלום), האחראית על המשטח של בריכת הכדורים באה אליי עם ילד כבן שנתיים שאין לו דורש ושאלה אם אני יודעת מי האמא שלו.
היא פנתה לעוד הורה שהיה בגינה והוא אמר לה: מה זה פה. ילד לבד? תפני למשטרה!
התעצבנתי עליו. אמרתי לו: אתה רוצה גם ללכת שניה למתקן קרוב ויקראו למשטרה בשביל הילד שלך?

האדם הזה לא היה דתי, וגם הילד לא (לפי הלבוש שלו), אבל הגישה הזו של להזמין משטרה על כל מאורע, זה לא מנהג שיסודתו בהררי קודש.

לקחתי את הילד ומצאתי את אמא שלו. אחרי רגע ראיתי אותו שוב משוטט ללא תכלית. כבר התלבטתי אולי עבור ילדים כאלו כן כדאי לתאם עם המשטרה..

• הוסף לסימניות
אני מנסה לסנגר שגם לאמהות האלו יש גישה לחלון ״כל כמה דקות........״ (כמה דקות?)
רק הן שוכחות שתינוק לא צריך יותר משניה בשביל לעבור לעולם שכולו טוב...
לא, אני רצינית... מאד....

• הוסף לסימניות
אגב,
יש ילדות בנות 10 שאחראיות כמו ילדה בת 14.
זה מצוי שילדה תשמור על אחיה, ואני בעד (תינוק בן שלושה חודשים נראה לי מוגזם, גם בן חצי שנה).
אבל רציתי לעורר את האמהות להיזכר מדי פעם בצאן מרעיתן, להתעניין איפה הם, האם נהיה כבר קר בחוץ, ולהיות עם יד על הדופק.

• הוסף לסימניות
משמח לראות שיש אמהות שבאמת אכפת להן.
עושה רושם שיש יותר מדי שסומכות על זכויות מפוקפקות.

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שצריך "לבגר" את הילדים בכמה שנים.
תנו להם לשחק ולהנות.
למה הם צריכים לקחת אחריות יותר מכפי גילם??

• הוסף לסימניות
אם באחריות ההורים עסקינן אז יש לי סיפור מפורים האחרון שיזכיר לכולנו משהוא נוסף.
ההורים שלי גרים על רבי עקיבא, אני מסתכלת מהחלון לעבר הכביש הראשי של רבי עקיבא, ואני רואה על הכביש משהוא זז , חשבתי שזה כנראה מסיכה שמשהוא זרק, אבל בגלל שמשטרה חסמה את התנועה המשכתי להסתכל, אחרי חמש דקות שהמשטרה עומדת וחוסמת את הכביש יוצאים השוטרים בריצה מהרכב ומרימים תינוקת בת חצי שנה בערך מהכביש. כן תינוקת אני לא מתבלבלת. לא עובר כמה דקות מגיעה האמא לוקחת את התינוק וממשיכה ללכת.
אני הייתי בהלם ועד עכשיו אני מזועזעת. שימו לב גם על הילדים שבעגלה שיהיו קשורים עם כל חמשת הרצועות, לא חסר מקרים שילדים נופלים מהעגלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1242102:
מסכימה איתך בגדול

אז בגלל הפרפקט שלה למרות ששמה 2 כפפות על כל יד תלמידתי התאשפזה מיד אח"כ בגלל כוויות חמורות ידיים נפוחות ואי יכולת להזיז את הידיים.
נשים יקרות! תחשבו ע"ז ....

:mad::mad:
זה סיפור מעכשיו?
האשה שגרמה לכוויות למדה את הלקח לפחות?

אני הייתי שמחה לשמוע שהיא גם משלמת על הנזק הגופני והנפשי שנגרם לתלמידה שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1242211:
אני מנסה לסנגר שגם לאמהות האלו יש גישה לחלון ״כל כמה דקות........״ (כמה דקות?)
רק הן שוכחות שתינוק לא צריך יותר משניה בשביל לעבור לעולם שכולו טוב...
לא, אני רצינית... מאד....
כשדיברתי על חלון קרוב לא מדובר על ליד כביש כמובן, אני צריכה לאמר את זה?
ליד כביש לא משחקים גם אם האמא נמצאת. כשאני מדברת על חצר בנין, לא סמוכה לכביש, והפחד הוא מזרים וכדומה אז חלון סמוך שילדים יודעים שאפשר לצעוק לאמא אם הילד טיפה התרחק או שמשהו זר מתקרב וכדומה- זה טוב. וגם האמא מציצה כל כמה רגעים לראות שהחבורה בשליטה. אחריות אמהית היא חשובה מאוד ולכן שוב, לא הנקודה פה היא פסח או פורים ולא עד כמה הילדה גדולה. אמא אחראית היא אמא אחראית. אני רואה גם הרבה אמהות שרואות ילד נוסע באופנים על הכביש ולא אומרות כלום. אני כמעט אומרת אבל אי אפשר להעיר לכל אמא ברחוב. אז מבקשים מה' שישמור על הילדים האלה ומתרחקים כדי לא להיות בלחץ הזה.

• הוסף לסימניות
ואגב, סנט מוריץ- תזהרו!!!!!!!! פחד פחדים.
תאמינו לי שיש חומרים אחרים שמנקים טוב מאוד עם קצת שיפשוף. זה שאנשים רוצים חיים קלים- להשפריץ וגמרנו, ומסכנים את החיים שלהם ושל הילדים- לא יודעת מה לאמר על זה. אני לא מכניסה הביתה, ואפשר לבוא לראות את הסירים הנקיים, אני מוכנה להתחרות על זה.

• הוסף לסימניות
לגבי זה:
נכתב ע"י אפרתה;1242294:
ליד כביש לא משחקים גם אם האמא נמצאת.
מקודם כתבת יפה את הדברים הבאים, שנכונים גם לעניין הנ"ל:
נכתב ע"י אפרתה;1242191:
מה נקרא אצלך נורמלי? ראוי ואחראי זה לא, אבל מצוי- לצערי ראיתי מקרים. אצלי ב"ה לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1242294:
ליד כביש לא משחקים גם אם האמא נמצאת. כשאני מדברת על חצר בנין, לא סמוכה לכביש, והפחד הוא מזרים וכדומה אז חלון סמוך שילדים יודעים שאפשר לצעוק לאמא אם הילד טיפה התרחק או שמשהו זר מתקרב וכדומה- זה טוב. וגם האמא מציצה כל כמה רגעים לראות שהחבורה בשליטה. אחריות אמהית היא חשובה מאוד ולכן שוב, לא הנקודה פה היא פסח או פורים ולא עד כמה הילדה גדולה. אמא אחראית היא אמא אחראית. אני רואה גם הרבה אמהות שרואות ילד נוסע באופנים על הכביש ולא אומרות כלום. אני כמעט אומרת אבל אי אפשר להעיר לכל אמא ברחוב. אז מבקשים מה' שישמור על הילדים האלה ומתרחקים כדי לא להיות בלחץ הזה.

אני מעירה כמה שאני רק יכולה.
אני מעירה לילדים ואם האמא בסביבה אז גם לה.
(וגם לנשים שחוצות כביש באדום...)

אמנם אני נשמעת יאכנע ומעצבנת. וגם בעלי לא פעם אומר לי עזבי, מה את מתערבת להם
אבל ממש לא אכפת לי. נמאס כבר לשמוע על אסונות!!!

אני רואה ילד נוסע בכביש אני מרימה טלפון לאמא שלו ומספרת לה מה הבן היקיר שלה עושה עכשיו כשהיא משוחחת עם שכנה בנחת בבית או עושה כל דבר אחר.

וככה הייתי רוצה שיתנהגו איתי וישימו לב אם הילדים שלי עושים מעשה מסוכן.

אם נשמור על הילדים בצורה ראויה, הקב"ה יוסיף שמירה על שמירתנו.

• הוסף לסימניות
יש הבדל, כשהתקשרה אלי שכנה ואמרה שהילדה מתכופפת לחלון שהיה במקרה פתוח- הודיתי לה מקרב ליבי, אבל אם האמא רואה וחושבת שזה בסדר- אני אעיר לה? זה לא מציאותי וגם הן לא ממש מתיחסות מנסיוני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1242298:
ואגב, סנט מוריץ- תזהרו!!!!!!!! פחד פחדים.
תאמינו לי שיש חומרים אחרים שמנקים טוב מאוד עם קצת שיפשוף. זה שאנשים רוצים חיים קלים- להשפריץ וגמרנו, ומסכנים את החיים שלהם ושל הילדים- לא יודעת מה לאמר על זה. אני לא מכניסה הביתה, ואפשר לבוא לראות את הסירים הנקיים, אני מוכנה להתחרות על זה.

עוד לא הבנתי מה פחד פחדים בסנט מוריץ.
בארון גבוה
עם סוגר הרמטי (ההברגה של הפקק על גבי הבקבוק לא ניתנת לפתיחה!)
כפפות
חלונות פתוחים
שטח נקי מילדים

אחריות. זה הכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1242308:
יש הבדל, כשהתקשרה אלי שכנה ואמרה שהילדה מתכופפת לחלון שהיה במקרה פתוח- הודיתי לה מקרב ליבי, אבל אם האמא רואה וחושבת שזה בסדר- אני אעיר לה? זה לא מציאותי וגם הן לא ממש מתיחסות מנסיוני

אפילו אם היא לא תתיחס.
בשבילי שאדע שעשיתי השתדלות למחות ולנסות למנוע את האסון הבא.
מעבר? זה באמת לא בכוחנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1242313:
אפילו אם היא לא תתיחס.
בשבילי שאדע שעשיתי השתדלות למחות ולנסות למנוע את האסון הבא.
מעבר? זה באמת לא בכוחנו.
אם היא לא תתייחס, למה זו השתדלות?
כשם שמצווה... כך מצווה.

• הוסף לסימניות
כי את לא יכולה לדעת אם זה לא מזיז לה באמת.
ואולי רק בגלל שלא נעים לה או משהו, היא מגיבה כך.

• הוסף לסימניות
ומהיום:
בכניסה לבנין עומדות כמה שכנות במשך דקות ארוכות, כשבפי כולן שאלה זהה: "מי הם שני הפעוטות הללו?" עד שמגיעה ילדונת (7?) ומסבירה שהם ברחו מהקיטנה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1242275:
אם באחריות ההורים עסקינן אז יש לי סיפור מפורים האחרון שיזכיר לכולנו משהוא נוסף.
ההורים שלי גרים על רבי עקיבא, אני מסתכלת מהחלון לעבר הכביש הראשי של רבי עקיבא, ואני רואה על הכביש משהוא זז , חשבתי שזה כנראה מסיכה שמשהוא זרק, אבל בגלל שמשטרה חסמה את התנועה המשכתי להסתכל, אחרי חמש דקות שהמשטרה עומדת וחוסמת את הכביש יוצאים השוטרים בריצה מהרכב ומרימים תינוקת בת חצי שנה בערך מהכביש. כן תינוקת אני לא מתבלבלת. לא עובר כמה דקות מגיעה האמא לוקחת את התינוק וממשיכה ללכת.
אני הייתי בהלם ועד עכשיו אני מזועזעת. שימו לב גם על הילדים שבעגלה שיהיו קשורים עם כל חמשת הרצועות, לא חסר מקרים שילדים נופלים מהעגלה.

הלכתי בצהרי יום הפורים ברח' מאה שערים, כנראה שבלי ידיעתי התחפשתי לשומרת הטף.
זאטוטים קטנים הסתובבו על הכביש בלי השגחה, קטנטונת אחת בת לא יותר מ-3 הסיעה את הבימבה במ ר כ ז הכביש (ברח' יואל), כנראה חשבה שכך מהדרים ב"ונהפוך הוא".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה