נהג אוטובוס תקף אותי פיזית, אפשר לקבל פיצויים?

• הוסף לסימניות
הי הי הי!
שמתם לב שהדיון נהפך למחלקת התלונות?
לי יש דווקא סיפור על נהג טוב לב!
אח שלי נסע אתמול בקו 417 מירושלים לבית שמש ושכח את המזוודה באוטובוס.
הנהג יכל לשים את המזוודה במחלקת אבידות באגד אבל הוא ראה שמחובר למזוודה תפילין והבין שהדבר חשוב לבעליו וניסה להשיג אותו על פי שם המשפחה שעל התפילין. הוא עבר דרך כמה מבני המשפחה עד שהגיע לאבי, נתן לו את מספר הטלפון שלו ואמר לו באיזה שעה הוא יוצא מבית שמש כדי שנוכל לתפוס אותו באחת התחנות.

• הוסף לסימניות
מצער.
אני מציע נקודת מבט שונה: לפי החוק אסור לפתוח שוב לאחר הסגירה, והוא לא נסע קדימה כי התקשה לעשות זאת עם כל הכרטוסים.
היה ניתן לראות בבירור שלא. זה היה ריטואל קבוע
בד"כ שעולים לאוטובוס הדלת פתוחה כשיש עוד הרבה נוסעים שמשלמים, והנהג עדיין לא יכול לנסוע. הוא היה ממש מיד סוגר באובססיביות
פעם הוא כן פתח.. אבל למישהי חילונית.

• הוסף לסימניות
עוד מקרה הזוי:
עליתי על קו של חברת קווים והבאתי לנהג מאה שקלים לתשלום נסיעה בסך שש ש"ח.
הנהג - 'אין עודף'
הנוסעת - 'אז איך אני אשלם?!'
נהג - 'לא מעניין אותי איך תשלמי, אסור להביא סכום שגדול יותר מפי עשר (ז"א לא יותר משישים) ואם אין לך אז תעופי לי הרגע מהעיניים ותתעופפי מהאוטובוס שלי'
נוסעת - 'אני אנסה לפרוט'. עוברת אחד אחד באוטובוס, אין לפרוט, אין לאף אחד גם כסף קטן או משהו, כולם על חופשי.
נוסעת - 'אני לא מצליחה לסדר תשלום, אני אלך לחברה ואשלם להם עבור הנסיעה'
נהג - 'חוצפנית, את לא, את תעופי מהאוטובוס הזה הרגע'
נהג ח ר ד י .

• הוסף לסימניות
אמנם ההתנהגות לא ראויה,
אבל במבט שני החוק אוסר על הנהג להסיע אותך במקרה כזה, וא"כ את עיכבת את כל האוטובוס
ואני מצטט מהחוק :
  • נהג חייב להחזיק מספיק כסף קטן למתן עודף, ולהסיע נוסע שברשותו שטר שערכו לא עולה על מחיר הנסיעה 10X (לדוגמה, אם מחיר הנסיעה הוא 5.50 שקלים, הנהג חייב לקבל שטר של 50 שקלים, אך לא של 100 שקלים)
על הדיבור הלא יפה של הנהג הייתי פונה לחברה המפעילה את הנהג, כדי שהנהג יקבל ד"ש מגבוה על ההתנהלות שלו.

• הוסף לסימניות
ביום גשום אחד אחותי יצאה מהסמינר לכיוון התחנה, לא היה לה שום דבר להתגונן מהגשם, אפילו לא סודר. היא רואה את האוטובוס עומד בתחנה ומחכה, היא רצה עד שהגיעה לאוטובוס ואז הנהג עשה לה שלום, סגר את הדלת ונסע...
לעומת זאת אני הייתי נוסעת תקופה בשעה קבועה עם אותו נהג, יום אחד הגעתי לאזור התחנה והאוטובוס היה ברמזור-ממש אחרי התחנה- כשראיתי שפספסתי התקדמתי כמה תחנות קודם לאוטובוס הבא, יום למחרת עליתי על האוטובוס והנהג שואל אותי למה יום קודם לא עליתי- הוא ראה אותי, ידע שאני צריכה לעלות ורצה שאני אעלה אבל לא הבאתי לא את האפשרות הזו, באותו יום הוא אמר לי שכל פעם גם אם הוא ברמזור הוא יעלה אותי...
היתה גם תקופה שהיה נוסע איתי בחור מיוחד, היחס שהוא קיבל מהנהגים היה מדהים, הם כבדו אותו והתיחסו אליו כאילו הוא החבר הכי טוב שלהם...
אין מה להכליל את ההתנהגות של הנהגים, כל אחד הוא בן אדם בפני עצמו וצריך להתפלל שנסע עם נהגים טובים...

• הוסף לסימניות
מה עושים עם נהג שנוסע במהירות נמוכה אבל באופן חריג?
לצערי זה נהג קבוע אין לי אפשרות לנסוע לפני \ אחרי
אלא רק עם האוטובוס הזה ואני בדרך לצאת מדעתי
הוא נוסע על 19 קמ"ש בעירוני
ומשו כמו 30 קמ"ש בבינעירוני.

יש אולי איזה חוק או תקנה בנידון?

(זה שהוא לא גומר לקלל, לחרף ולגדף זה כבר סיפור אחר
אבל המהירות שלו זה משו מיוחד...)

• הוסף לסימניות
כנסען וותיק..
לצערי הרב יש נהגים שקמים בבוקר לתחרות.
תחרות עם הנוסעים מי יצליח לברוח למי. זו אובססיה שלמסתכל מן הצד נראית כרשעות, אבל אצלם זה אובייקט להפיג איתו את השיעמום.

ולצערי הרב, נהגים עם זקנים עבותים לא טובים בני דודינו.

מה שכן, חשוב מאד מאד להתלונן. הנהגים מפסידים מכך המון, ולאט לאט משתפרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה