בקשה נהג יקר, המזגן ברכב עובד? יש עוד משהו חשוב לפני שיוצאים!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ראשית, באמת מבין השורות ניכר שאתה אחלה בחור!
אממה 😉
בא נתחיל מזה, שנראה שאתה ממש משועמם בשעות כאלו..
חד משמעית זוכרים
אבל עדיין כשרואים שהשעה 01:00 הרכב ריק אין שום סיבה שלא תעצור
ההחלטיות והאסרטיביות שלך ממש לא נעימים (בלשון המעטה) ואל תכתוב לי זה החלטה שלך..
בחיים לא התבטאתי כך באתר,

אבל חמוד, תקשיב טוב!
אני רוצה לחדש לך שלמרות היותם של בחורי הישיבות נזר לראשנו וכתר לכיפתינו, לא הבנתי מי ולמה חייבים לעצור לך ולחבריך?!?!
בציבור החרדי הנושאים האלה תמיד בשקט בשקט...
אני פשוט מכירה אישית כמה סיפורים, אבל גם למי שלא מכיר אישית הסברתי בהגיון-

יש לך דרך לבדוק מיהו הנהג שאיתו אתה עולה? מהם דעותיו?
יש לנו דרך לבדוק מיהו האלמוני שעולה לרכב סגור?

ובנוגע לזה-

אתה יכול לראות פה ושם, אבל על משהו חד"פ שקרה לבחורה היא לא תפתח אשכול בפרוג.
עצם זה שפתחת- זה מראה עד כמה זה דרך חיים אצלך.

זה כדי שהקהל פה יעזור בעשרות המקרים של ה"פספסתי בטעות" האלה.

אני לא אומרת, זה ודאי חסד לעזור שלא נתחספס חלילה,
אני רק מאירה את תשומת ליבם לאלו שמשתמשים בזה בתדירות גבוה, כדרך חיים.
צודקת בכל מילה, ואין מה להיתמם כאן.
אדרבה שיסבירו למה לא
נח איש תמים.
מה לעשות שאי אפשר לדבר על בעיות צניעות בקולי קולות, כי זהו בעצמו ההיפך מהצניעות.

אני רק אומרת שבמקרה חד"פ מנסים להסתדר חד"פ,
אבל זה לא סוד שאצל בחורי הישיבות (וכן יש לי אחים, בני דודים, מהמוון ישיבות) שזה פשוט אופציה שניה.לא פספוס. לא טעות. קורה בכמויות הזויות.

כל עוד אתה עולה לרכב סגור בו אתה לא יודע עם מי אתה הולך להיות(אתה לא מכיר אותו אישית... זה לא אוטובוס או משהו ציבורי שבו יש אכיפה יותר ופחות פרטיות)
- אתה יכול לפגוש בכל בעיה וזה הגיוני-
בעיה של חוסר צניעות, בעיה בטחונית...
וזוהי גם נקודת מבטו של הנוהג...

ה' יעזור שלא נצטרך,
וה' יעזור שמי שכן צריך באמת יעזרו לו.
ברור!
כשאני הייתי נער פזיז ולא מחושב נסעתי המון בטרעמפים, והיום לאחר כמעט 20 שנה מאז עזבתי את הישיבה לא מבין איך לא פחדתי וזה היה קודם וגם בתקופת האינתיפאדה והחטיפות..
למשל, ב-3 לפנות בוקר מוצא את עצמי עומד לבדי בצומת התשבי (למי שמכיר) 😱 ובאמת עשו לי שם בי"ס כמה פוחזים..
או נסיעה לבאר שבע ובדרך באשדוד שם ישננו לילה בגינה ציבורית.. ועוד שטויות.
לא נתפס לי מאיפה זה הגיע.. אני ממש לא טיפוס כזה.
וסיפרתי את זה לא כי בא לי לחשוף את עצמי אלא להסביר שאני יודע מה זה טרעמפים, אבל נחרצות כזו לא פגשתי מעולם!
אם אתה כל כך רוצה לאסוף את ניצוצי הקדושה ברחבי ארצנו, תתמודד לבד!
אפשר לבקש יפה, אל תחייב ותכריח אותנו לעצור לך.
אוהב אותך ודואג לך,
ויאללה לך תרביץ שטייגען בחורף הקודש כמאמר הרבי מקוברין כמדומני זי"ע

לילה טוב ידידי, אל תכעס עלי 🙏

• הוסף לסימניות
אני נוסע המון בכבישים ומשתדל מאוד לעצור לטרמפיסטים,
ולרוב גם מצליח בכך.
ולגופם של דברים
כדאי מאוד שגם הצד השני ינהג בצורה מנומסת ומתורבתת.
לדוג'
לא יפתח את הדלת לרווחה ויתחיל לראיין את הנהג בסדרת שאלות, רק כשביל שחבר שלו יגמור את הסיגרייה.
לא ידבר בטלפון ברכב. (בטח לא שיחות ארוכות )
לא יכריח את הנהג להאריך את הדרך, כדי לקרב אותו לאן שרוצה להגיע. (זה רק תוספת של דקה..)
ועוד דברים רבים כדומה לאלו.

לפני שאתה דורש מהנהגים שנוסעים ברכבם הפרטי שזה בדיוק כמו הבית שלהם.
לארח אותך ואת חבריך,
תדאג שהאורחים יהיו ראוים ונעימים ולא ישאירו טעם רע מאוד אחריהם.

ממתין לאשכול שלך בעניין הזה.

• הוסף לסימניות
יוצא לנו הרבה לעבור בערב שבת סמוך לטרמפיאדה ביציאה מירושלים
מעניין איך תמיד אלה שעומדים שם, שניה לפני שבת, לחוצים ונואשים זה דוקא בחורי ישיבות
והמשפחות עם הילדים והאוכל, שצריכות הרבה יותר התארגנות משום מה מספיקות בזמן

כנראה שעם הגיל והבגרות עוברת תחושת ה'סמוך' הזאת, ולומדים לקחת יותר אחריות על החיים..

• הוסף לסימניות
נראה אותו כשזה יהיה הפוך
ים אחד ילך לו הקורבורטור
והוא יהיה חייב טרמפ
פעם אחת באמת ירגיש מה זה לעמוד ביציאה מבני ברק שעתיים וחצי לחכות לטרמפ ל"ראשון מזרח" ואז ידבר

לא הכרחתי
ביקשתי מיהודים עם לב רחב

ואגב הרבה פעמים נהגים אמרו לי
אף פעם לא חלמתי שזה כל כך נצרך עד שנתקעתי לילה אחד
או לא תכננתי לעצור לך אבל נזכרתי בעצמי בתור בחור ישיבה
ועוד כאלה וכאלה
ככה שזה לא בא בחלל ריק
אתה מדבר לגמרי בנימה של האשמה, כולל "איחולים" ליום שבו הוא יינזק.
תחיה את החיים שלך איך שאתה רוצה, מתכון טוב זה לא.

נ.ב. ולא שאני לא יודעת כמה תחבורה ציבורית מבאסת, מניסיון אישי של שנים רבות מאד.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני לא בעל רכב,
וכמובן אני שמח מאוד על כל אחד שעוצר לי מיוזמתו ומקרב אותי ליעד, זה חסד עצום,
אבל אני גם מבין את אלו שלא לוקחים טרמפיסטים,

ישנם כאילו שיעלו על טרמפ ומרגישים שיש להם עכשיו נהג מונית צמוד לבקשתם,
הם ישאלו אותו שאלות חטטניות או ינהלו שיחות טלפון קולניות, ואפילו יעיזו לאכול,

כן, ברכב של הבעל חסד שמוותר על פרטיותו ועל השקט שהוא אוהב, ובמקום זה הוא יקבל הרגשה רעה על זה שהטרמפיסט לא מבין לא הוא לא נוסע מכביש אחר שיותר נוח לו.

• הוסף לסימניות
רק אני כאבא מזדעזע מתופעת הטרמפים?!
אתמול נופף לי ילד בן 10 לטרמפ (!)
כבחור לעולם עצרתי טרמפים וגם היום אני סבור שזו תופעה מגונה שיש לשרשה...
עצם בקשת החסד, ניחא.
אבל הסכנות עצומות וד"ל
ומלבד זאת אנשים מאבדים את הרגש שעשו עמם חסד ומתחילים לדרוש - הב הב ככלבא דשקיל ולא יהיב.

• הוסף לסימניות
אני ממש נגד טרמפים וסכנותיהם, כן חושבת שאפשר שהנקודה היתה ראויה לעלות לעזור למי שכן החליט להשתמש.
מה שלא לגיטימי לחלוטין זה נימת הדרישה והביקורת (והאיחולים...) אף אחד לא חייב לך כלום! וגם מאוד לא בריא לחיות בגישה הזאת.
בכל אופן יש מספיק סיבות שאתה לא יכול להבין.

• הוסף לסימניות
ישנם כאילו שיעלו על טרמפ ומרגישים שיש להם עכשיו נהג מונית צמוד לבקשתם,
הם ישאלו אותו שאלות חטטניות או ינהלו שיחות טלפון קולניות, ואפילו יעיזו לאכול,

כן, ברכב של הבעל חסד שמוותר על פרטיותו ועל השקט שהוא אוהב, ובמקום זה הוא יקבל הרגשה רעה על זה שהטרמפיסט לא מבין לא הוא לא נוסע מכביש אחר שיותר נוח לו.
חד משמעית!!!!!!!

לפני כמה שנים כשקניתי רכב הייתי מלא בכוונות טובות לעצור טרמפים כפי יכולתי,

אמנם גם היום אני עוצר, אבל המוטיבציה שלי לזה ממש ירדה לאחר כמה וכמה טרמפיסטים מהסוג הנזכר,

ולא, זה לא בגלל ששכחתי מה זה להיות בלי רכב, חלק גדול מאד מהזמן הרכב לא אצלי ואני נאלץ ככולם להסתדר בתחב"צ/טרמפים/הליכה רגלית, אבל אני כבר ממש מבין את מי שלא עוצר.

לסיכום, כמו שכתבו רבות, כשאתם עולים על רכב אתם אמורים להתנהל לפי בעל הרכב, אל תדברו אם לא הוא התחיל, אל תענו לטלפון, כמובן אל תאכלו, וודאי וודאי אל תנסו לשכנע אותו להאריך את הדרך עבורכם ואל תעשו לו פרצופים כש(נראה לכם ש)הוא לא מבין את הרמזים שלכם בעניין.

ותזכרו, הוא זה שהשקיע ומשקיע כסף רב ברכב שאתם נוסעים בו עכשיו, אז בבקשה.......

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת שרצוי להעיר ולהאיר לכל הטרמפיסטים, כמעט כולם טורקים את הדלת חזק מאד (כנראה בגלל שמעולם לא היה להם רכב ולא ישבו במושב הנהג),
זה ממש מפריע, גם על הרכב, ובמיוחד ברכבים ישנים הטריקה יכולה להזיז את הכיוונון של המראה, דבר שגורם לחוסר נוחות מרובה.

אז בבקשה, לתשומת ליבכם.

• הוסף לסימניות
שוב פעם אופצייה שניה
ולכן זה קורה כ"כ הרבה. אצלי לדוגמא (ואצל רוב הנשים...) זו פשוט לא אופציה. אופציה ראשונה תחב"צ, אופציה שניה מונית, אופציה שלישית טרמפ עם מישהו מוכר שנוסע לאזור ובתיאום מראש, אופציה רביעית לוותר על הנסיעה אם אני חוששת להיתקע בנצר סירני, ואין אופציית טרמפ. לכן גם מעולם לא קרה לי שנתקעתי במצב שהייתי חייבת טרמפ.
אני לא מדבר רק בשמי אלא בשם ה20 חבר' שכל פעם עומדים איתי בטרמפיאדה ביציאה מבני ברק
אפילו בביירון היו שם 10 חבר'ה
אם אתם כל פעם 20 חברה זה רק מוכיח את מה שכתבו לעיל שזה בגלל הסתמכות על טרמפים מלכתחילה.
קצת מוגזם, לכעוס על מי שלא עשה לך טובה שהוא לא מחויב לעשות
מדוייק.
לא כועס
מעיר את תשומת ליבו
אתה זה שכתבת שעליו להסביר לך כדי שלא תכעס עליו.

כשעוצרים לך טרמפ אתה יודע להעריך את זה, או מרגיש שזה הכי ברור בעולם וחובתו הבסיסית של הנהג?
אין לי רכב. היו כמה פעמים שחיכיתי לאוטובוס בתחנות שידועות כבעיתיות מצד בסיכוי לעלות לאוטובוס ולא עלה בדעתי לעצור טרמפ, אבל אנשים טובים (או נשים... תלוי אם הייתי עם בעלי) עצרו לי. לא יכולה לתאר את הכרת הטוב שהייתה לי כלפיהם.
כשהייתי עם רכב שכור, מרוב שאני יודעת כמה זה סיוט לפעמים, עשינו עיקוף בדרך חזור מטיול זוגי כדי לבדוק אם יש מישהו בתחנות הבעייתיות יותר שצריך להגיע לעיר שלי. אבל ברור לי שלא בכל מצב זה מתאים, ברור לי שאף אחד לא חייב לעצור לי וגם לא להסביר את עצמו, ומעריכה מאוד אם מי שכן עוצר.

העלאת מודעות היא דבר נחמד וחשוב, אך אינה יכולה לבוא בצורה של דרישה בלתי מתפשרת, אלא בעדינות ובטקט, כדי להזכיר את המציאות שיש כאלה שזה יכול לסייע להם - ומי שיכול יהיה נחמד מצידו לעצור.
אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן לחנך את עצמו לדון לכף זכות ולידיעה שלא חייבים לנו כלום, במקום לדרוש מהנהגים להסביר את עצמם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חד משמעית!!!!!!!

לפני כמה שנים כשקניתי רכב הייתי מלא בכוונות טובות לעצור טרמפים כפי יכולתי,

אמנם גם היום אני עוצר, אבל המוטיבציה שלי לזה ממש ירדה לאחר כמה וכמה טרמפיסטים מהסוג הנזכר,

ולא, זה לא בגלל ששכחתי מה זה להיות בלי רכב, חלק גדול מאד מהזמן הרכב לא אצלי ואני נאלץ ככולם להסתדר בתחב"צ/טרמפים/הליכה רגלית, אבל אני כבר ממש מבין את מי שלא עוצר.

לסיכום, כמו שכתבו רבות, כשאתם עולים על רכב אתם אמורים להתנהל לפי בעל הרכב, אל תדברו אם לא הוא התחיל, אל תענו לטלפון, כמובן אל תאכלו, וודאי וודאי אל תנסו לשכנע אותו להאריך את הדרך עבורכם ואל תעשו לו פרצופים כש(נראה לכם ש)הוא לא מבין את הרמזים שלכם בעניין.

ותזכרו, הוא זה שהשקיע ומשקיע כסף רב ברכב שאתם נוסעים בו עכשיו, אז בבקשה.......
קרה לי בדיוק אותו דבר.
כשקנינו רכב עצרנו בהתלהבות ובאדיקות לטרמפיסטים.
תוך כשנה הפסקתי לעצור לגמרי, בעלי שרד עוד קצת וגם הוא הפסיק.
חקירות של שעות בתחנה לאן נוסעים. מי שלא מכיר את האזור, שלא יקח טרמפים, זה לא זמן לשיעור גיאוגרפיה. או לחילופין - קודם עולים ואז באמצע הדרך נזכרים לשאול (אה, מה, אתם נוסעים דרך בגין? יש מצב לעצור ליד תחנה מרכזית?)
מבקשים לעצור במקומות לא סבירים, קופצים מהרכב בצומת בלי רשות (הלו, זו עבירת תנועה של הנהג). לא חוגרים (מסכן גם את שאר הנוסעים, ועבירת תנועה של הנהג). עושים נזקים לרכוש ברכב או מאבדים אותו בעליה וירידה.
פעמים שגיליתי כמה שניות אחרי תחילת הנסיעה שהטרמפיסט עישן לפני העליה לרכב ומתתי מחנק כל הנסיעה.
יש לי רשימה ארוכה של התנהגויות מעצבנות של טרמפיסטים שהצליחה להוציא לי לחלוטין את החשק לעצור.

• הוסף לסימניות
מהיכן נובעת ההסתכלות שלמי שיש-חייב להעניק למי שאין ?
אולי תייעץ לנו למי להפריש תרומות ומעשרות ?
ההסתכלות, המאוד חותכת, של "אתה התברכת מבורא עולם" / "אתה בעל אמצעים כי אני בחור/אברך/מחוסר דיור" היא לא בריאה; שחור או לבן אף פעם לא יכולים לנווט אותנו בחיים. תמיד יהיה אפור
מי שיש לו רכב הוא לא המאושר הגדול בעולם, כמו שבחור ישיבה הוא ממש לא מסכן!
לכל אחד יש את הסיטואציות, שהוא זקוק נואשות לעזרת האחר.
אז עכשיו כיסינו את עניין המחוייבות.
לעניין הסכנות הכרוכות בלקיחת טרמפים, אולי אין כאן המקום להאריך אבל בכל זאת חשוב לציין:
1.גם המסיע וגם הנוסע שניהם עלולים להיות חשודים. לא חסרים סיפורים (מהשבוע האחרון) על דמויות מהציבור שלנו או שאינם שהציעו טרמפ, או ביקשו להצטרף לנסיעה והם לא היו אנשים כשרים בלשון המעטה.
2.דבר שולי אך משמעותי: טרמפיסטים נוהגים לחוש בנוח ברכב הנוסע, כאילו היה אוטובוס בינעירוני שלא עולה עליו שום פקח וגם אין צורך להעביר את הרבקו. אי לכך הם גם לא חוגרים חגורה - פעולה שגוררת קנס על הנהג עצמו, ולא מדובר רק ב 20 שח.
אולי זה יעזור לך לפרש את חוסר היענות בעלי הרכבים למיניהם,
מאחלת לך שתוכל להיכנס לנעליים שלהם במהרה ולזכות לסמן שהרכב מלא.

• הוסף לסימניות
חזרתי עכשיו מנסיעה ולקחתי איתי כמה טרמפיסטים,
רובם היו נחמדים ונעימים,
אבל אחד היה מסריח מזיעה ושאר ריחות שהיה ממש סיוט לשבת איתו במכונית
כל הדרך נסעתי בגשם עם חלונות פתוחים כדי לא למות מגועל.

גם זה קורה וזה לא מקרה נדיר, לדאבוני.
קרה לי אישית כבר כמה פעמים.

אין לך איך לדעת מראש מי יעלה אליך לרכב
וברור שלא תגרש אף אחד לגשם ב1.30 בלילה.
גם את זה צריך לקחת בחשבון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה