בקשה נהג יקר, המזגן ברכב עובד? יש עוד משהו חשוב לפני שיוצאים!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
למי שלא מבין את הסכנה, מאמינה שלא צריך לחזור על הסיפורים המוכרים ועל הנערים שנרצחו בטרמפ.
מכירה באופן אישי בחור שלקח עם 2 חברים טרמפ. באחד הרמזורים הנהג הוציא אקדח (לא איים, הניח לידו), הם פתחו את הדלתות וברחו- מאז הוא לא עולה לטרמפים והיום עם רישיון, לא לוקח אף אחד. מפחד מי יעלה לו.
אני לפעמים מציעה לבחורות ונשים שאני רואה, אבל אחרי כמה פעמים שהצעתי לבחורות (דתיות) והם לא היו צריכות למקום אבל צעקו בקול בתחנה לאן אני נוסעת ומי רוצה להצטרף, וכמה בחורים זה התאים להם, אני יותר לא מציעה.
לעיתים רחוקות לנשים חרדיות, תסלחו לי, אבל עליהן אני סומכת שלא יציעו לאחרים גם לעלות

וחבל שלפעמים השכל מגיע מאוחר מדי. מאחלת לך שתקלוט את הסכנה בדבר רק מסיפורים, ותפסיקו לעשות את השטות הזאת.
מה שכן- יכולה להבטיח לך שמי שידרוש טרמפ- רק מוציא את החשק לקחת אותו.

0

• הוסף לסימניות
חזרתי עכשיו מנסיעה ולקחתי איתי כמה טרמפיסטים,
רובם היו נחמדים ונעימים,
אבל אחד היה מסריח מזיעה ושאר ריחות שהיה ממש סיוט לשבת איתו במכונית
כל הדרך נסעתי בגשם עם חלונות פתוחים כדי לא למות מגועל.

גם זה קורה וזה לא מקרה נדיר, לדאבוני.
קרה לי אישית כבר כמה פעמים.

אין לך איך לדעת מראש מי יעלה אליך לרכב
וברור שלא תגרש אף אחד לגשם ב1.30 בלילה.
גם את זה צריך לקחת בחשבון.
וואו כמה שזה נכון, לא היה נעים לי לכתוב את זה, אבל פעמיים שזה כבר קרה לי, משהו בלתי נסבל.

• הוסף לסימניות
נמאס לי שכל כמה זמן אני צריכה לכתוב אותם דברים.
בתור משהיא שנוסעת ברכב מלא טרמפיסטיות (בלבד! לא מצליחה להבין למה אני צריכה להגיד לפעמים לאנשים חרדים שרק נשים, מצפה שזה יהיה מובן מעליו!),
להלן רשימת הסיבות לרכב ריק שלא עוצר לכם (אמתיות שקרו לנו):
  • הרכב מלא חפצים לפחות עד גובה המושבים כי חזרנו מקנייה רצינית, לפעמים זה חלקי ארונות וכו שלא ניתן לראות מגובה הכביש
  • יש טרמפיסט שהבטחנו לאסוף והוא מחכה בצומת הבאה
  • יש משהו עם מחלה מדבקת באוטו
  • יש נהג שאשתו אוסרת עליו להעלות טרמפ נשים אלר אם הן עם הבעל/ תינוק
  • יש נהגת שההיגיון שלה אוסר להעלות טרמפ גברים
  • אני בכיכר הבאה עושה אחורה פנה, והולך לחניה
  • הנהג/ת באמצע שיחה על רמקול עם רופאת פוריות / אנקולוג / עסקה של מיליונים, אולי שינתק את השיחה?!
נתתי קצת דוגמאות יש עוד המון.

ולא, אנחנו לא תמיד נעזוב הגה כדי לסמן שמלא, לפעמים יש בדיק סיבוב חד, גשם זלעפות וכו. אנחנו לא נסכן חיים בניהגה כדי לתת לך הרגשה טובה.

• הוסף לסימניות
רק אני כאבא מזדעזע מתופעת הטרמפים?!
אתמול נופף לי ילד בן 10 לטרמפ (!)
כבחור לעולם עצרתי טרמפים וגם היום אני סבור שזו תופעה מגונה שיש לשרשה...
עצם בקשת החסד, ניחא.
אבל הסכנות עצומות וד"ל
ומלבד זאת אנשים מאבדים את הרגש שעשו עמם חסד ומתחילים לדרוש - הב הב ככלבא דשקיל ולא יהיב.
בהחלט תופעה מסוכנת ורווחת, נערים צעירים שלא לדבר על ילדים שעוצרים טרמפים.

נקודה נוספת, אתם באמת מצפים מנהגת שתעצור ותעלה בחור או שניים? או שפשוט לא שמתם לב שיושבת שם אישה?!

• הוסף לסימניות
אני לפעמים מציעה לבחורות ונשים שאני רואה, אבל אחרי כמה פעמים שהצעתי לבחורות (דתיות) והם לא היו צריכות למקום אבל צעקו בקול בתחנה לאן אני נוסעת ומי רוצה להצטרף, וכמה בחורים זה התאים להם, אני יותר לא מציעה.
לעיתים רחוקות לנשים חרדיות, תסלחו לי, אבל עליהן אני סומכת שלא יציעו לאחרים גם לעלות
תהי החלטית, בקול תקיף: אני מעלה רק נשים (נשמע יותר טוב מאני לא מעלה גברים)

טיפ לנהגים: כשאני ממהרת אני מודיעה מראש נוסעת לx אין עצירות בדרך בכלל. זה עדיף על לא לעלות נוסעים בכלל. ולעולם לא להושיב טרמפיסט לא מוכר במושב הקידמי אלא אם יש עוד טרמפסטים או נוסעים מאחורה.
(סיוט מטרמפיסטים שעשו לנו זוועות באוטו יש לנו המון! אבל עדיין באחוזים זה ממש מאט, אל תתנו לאחוזים המועטים לגנוב לכם את המצווה)

• הוסף לסימניות
אבל אחד היה מסריח מזיעה ושאר ריחות שהיה ממש סיוט לשבת איתו במכונית
כל הדרך נסעתי בגשם עם חלונות פתוחים כדי לא למות מגועל.
מבין אותך אבל זה מקרה די חריג

לקחתי דרייבר לנסיעה בינעירונית שעה וחצי הוא היה עם ריח זיעה מטורף
לא הצלחתי לנשום, ואני עוד צריך לשלם על החוויה הזו כמה מאות שקלים

• הוסף לסימניות
מענין שכל הסיבות החריגות שכתבו פה למה 'לא תמיד' אפשר לצרף מישהו קורים תמיד במקומות שמחכים שם טרמפיסטים ולכל הרכבים שעוברים.............
נכון שיש לפעמים סיבות אבל אל תתכחשו שהרבה הרבה פעמים אתם פשוט מתעצלים מלעשות את החסד הזה........
אז מה שנכון זה שנהג יהודי צריך לדאוג לאחים שלו ולרצות לקחת אותם (גם כשאי אפשר צריך לרצות, ואם לא רוצים תמיד יימצא סיבה למה אי אפשר), ומצד שני הטרמפיסט צריך לדון לכף זכות כל נהג שלא עצר שכנראה לא יכל (יכול להיות אלפי סיבות), וכל מה שאמרו פה על שתי הצדדים נכון ביותר כי לא תמיד הכל אותו דבר...............

ועוד משהו, שמעתי על אחד מגדולי ישראל מהדור הקודם שכשמישהו ניגש אליו לבקש ברכה להצליח להוציא רישיון בירך אותו שיצליח אבל שיראה לעשות חסד ליהודים עם רכבו.

• הוסף לסימניות
אני לא מדבר רק בשמי אלא בשם ה20 חבר' שכל פעם עומדים איתי בטרמפיאדה ביציאה מבני ברק
אפילו בביירון היו שם 10 חבר'ה
אתם עומדים ביציאה מתחנת דלק, מי שלא הגיע מהתחנה ממש קשה לעצור שם! מאוד!
זה השיקול: אם עמדתם לפני תחנת אוטובוס הרווחתם את מי שהגיע מהגהה, ואם אחרי התחנת דלק הרווחתם את מי שמגיע מתחנת דלק, תעשו שיקול איפה יש יותר תנועה באותה נקודת זמן.

(לרוב אנחנו נכנסים למפרצון של תחנת האוטובוס כדי לקחת מהיציאה של תחנת הדלק, ואז אופסס אף אחד לא עומד שם! עד שרצינו להרגיש בני אדם טובים לא הצלחנו)

• הוסף לסימניות
ועוד משהו, שמעתי על אחד מגדולי ישראל מהדור הקודם שכשמישהו ניגש אליו לבקש ברכה להצליח להוציא רישיון בירך אותו שיצליח אבל שיראה לעשות חסד ליהודים עם רכבו.
רק חבל שהטרמפיסטים לא ביקשו ברכה מאותו גדול בישראל,
כך הם היו שומעים כמה חשוב להיות אנושי ומתחשב.

• הוסף לסימניות
מענין שכל הסיבות החריגות שכתבו פה למה 'לא תמיד' אפשר לצרף מישהו קורים תמיד במקומות שמחכים שם טרמפיסטים ולכל הרכבים שעוברים.............
נכון שיש לפעמים סיבות אבל אל תתכחשו שהרבה הרבה פעמים אתם פשוט מתעצלים מלעשות את החסד הזה........
אז מה שנכון זה שנהג יהודי צריך לדאוג לאחים שלו ולרצות לקחת אותם (גם כשאי אפשר צריך לרצות, ואם לא רוצים תמיד יימצא סיבה למה אי אפשר), ומצד שני הטרמפיסט צריך לדון לכף זכות כל נהג שלא עצר שכנראה לא יכל (יכול להיות אלפי סיבות), וכל מה שאמרו פה על שתי הצדדים נכון ביותר כי לא תמיד הכל אותו דבר...............

אני מעלה אנשים פעמים רבות אך בודדות הפעמים שאני אעלה אדם שמנופף.
אנשים בגשם בתחנות אוטובוס וכו'
אני עוצר ושאול לאן הם צריכים אבל כשמנופפים וכו' - לא ראוי ולא מתאים מכיוון שזו תופעה שיש בה סכנות מרובות וכפי שציינתי לעיל היום ילדים גם עומדים ומנופפים.

• הוסף לסימניות

לא נעים,
אבל תגובה כזאת עושה לי הרבה פחות חשק להעלות טרמפיסטים,
אני לא צריך להעלות אף אחד לרכב שלי (שאגב, למי שלא זוכר אני משלם עליו באופן תכוף טבין ותקילין),
ומידת סדום אין כאן ברגע שזה גורם לי לאי נוחות כל שהיא (מספיק זה שבא לי עכשיו פרטיות ושקט בראש בשביל שזה לא יחשב מידת סדום),
בדיוק כמו שאף אדם לא מחויב להכניס אורחים לבית וכו' וכו',
אלא מה, אני רוצה ושמח לעשות חסד ליהודי, אבל אם הלה מרגיש שאני חייב לו את זה זה ממש מוריד את החשק להעלות טרמפים.................

• הוסף לסימניות
יש הרבה חסדים שאפשר לעשות עם הרכב.
לאסוף טרמפיסטים באמצע הדרך זה רק סוג אחד של חסד :)

** מכירה טוב מאוד את הצד שישמח מאוד בטרמפ**

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני מבינה שאת שתגמר חופשת חנוכה, כל אשכול שני פה זה בחורים ובחורות(נערים ונערות) צעירים...
גם האשכול של הערבון מרגיש מישהי בת פחות מ20..
ניקים ותיקים קחו בחשבון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה