רכבים נהיגה: ידני או אוטומט?

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות.
אז אפשר לומר שידני עדיף אבל קצת מיושן
חוץ מהלימוד שאולי קצת מורכב

אם ככה, אז מה הרעיון של הנהג באוטומט?
מה כבר נישאר לו לעשות?
גז-ברקס-גז -ברקס
:p:LOL::p

ואני באמצע ללמוד על ידני:sne:
אפשר לומר שחיפשת לשמוע שידני עדיף...
מהתגובות באשכול נראה אחרת...
אישית אני רואה את זה כמו לכבס ביד או להשתמש בטלפון חוגה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ללמוד על אוטומטי יהיה קל וקצר יותר.
אם מתכוונים לקנות רכב - עדיף ללמוד על אוטומט בראש שקט.
אם מתכוונים לשכור רכב ולנהוג פעם על הרכב של הגיס ופעם לשאול רכב משכן - עדיף ללמוד על ידני כדי לא להתקע.
כבר שאלת את הגיס והשכן אם הם מסכימים להשאיל לך את רכבם?

• הוסף לסימניות
רוב מוחלט ממי שלמד ידני מתחרט על זה
ממש לא!!
למדתי לפני יותר מ-20 שנה (!)
אמנם כיום כמעט ולא נמצא רכבים ידניים.. אך למה להתחרט? ברגע האמת שתצטרך מתישהוא לנהוג בזה ולעשות למשל "זינוק בעליה" תוכל לעשות בכיף. (איזה מעצבן זה שאתה תלמיד ושיירה אחריך צופרת ומצפה שתזדרז ובסוף המורה יעשה את זה במקומך..!!:sne:)
בסוף הוא עושה על ידני (לא ידעתי שעדיין מלמדים על זה) אז שיהיה לך הכי בהצלחה.
ושתזכי/ה לא לעשות שטויות על הכביש, ולנסוע ולחזור תמיד לחיים טובים ולשלום!

• הוסף לסימניות
ממש לא!!
למדתי לפני יותר מ-20 שנה (!)
אמנם כיום כמעט ולא נמצא רכבים ידניים.. אך למה להתחרט? ברגע האמת שתצטרך מתישהוא לנהוג בזה ולעשות למשל "זינוק בעליה" תוכל לעשות בכיף. (איזה מעצבן זה שאתה תלמיד ושיירה אחריך צופרת ומצפה שתזדרז ובסוף המורה יעשה את זה במקומך..!!:sne:)
בסוף הוא עושה על ידני (לא ידעתי שעדיין מלמדים על זה) אז שיהיה לך הכי בהצלחה.
ושתזכי/ה לא לעשות שטויות על הכביש, ולנסוע ולחזור תמיד לחיים טובים ולשלום!
כן אבל מי שעושה היום אין לו איך לצבור נסיון, ולכן תמיד שינהג בידני יעשה פדיחות.
יחידים בודדים היום צוברים נסיון בפועל על ידני

ולגבי מי שכתב ''שלא יהיה הגבלה ברשיון'', כל הרשיון שלך זה הגבלה אחת גדולה, בסה''כ רכב פרטי עד 3,500 ק''ג...
ותוסיף לזה שבשנים הקרובות לרוב המשאילים הפוטנציאלים לא יהיה ביטוח מתאים עבורך... בקיצור סתם משהו בראש, בעבר הייתה מלחמת כבוד בין הצעירים וגם זה הולך ונמוג, כמעט היסטוריה.

ובכלל כדאי לדעת שהיום בחדשים בכלל אין ידני, זה רכב אוטומטי עם קלאץ', הוא הרי אומר לך מתי להחליף הילוך, צועק עליך שאתה לא בהילוך המתאים, לפעמים גם ימנע בפועל שילוב הילוך לא מתאים.
ואם הרכב נכבה הוא מניע אותו מחדש אוטומטי....

• הוסף לסימניות
אם כבר התחלת ואתה רק רוצה לשמוע למה זה כדאי ושווה - לך על זה ותרגיש טוב עם עצמך.

אם אתה באמת רוצה להתייעץ - אני מכיר יותר מאחד שלמדו על ידני ואחרי כמה טסטים שנכשלו עשו טסט על אוטומט ועברו.

• הוסף לסימניות
אחרי שעשיתי רשיון על ידני, (ולא עברתי בטסט ראשון, וגם לא בשני) הצטערתי על כל המאמץ שעשיתי, כי ממילא נהגתי רק על אוטומט.
עד שיום אחד, יותר מ10 שנים אחרי קבלת הרשיון, קנינו רכב ידני. אם לא היה לי רשיון לידני מן הסתם היינו קונים רכב אוטומטי, זה לא סוף העולם, אבל כנראה שהיה עולה לנו יותר- גם בקניה וגם הדלק.
יחידים בודדים היום צוברים נסיון בפועל על ידני
מתרגלים מחדש. זה כמו רכיבה על אופניים.

• הוסף לסימניות
אם את טסה לחו"ל הייתי ממליץ ללמוד דווקא על ידני, באירופה הרוב עדיין על ידני, אני יודע שניתן להשיג בקלות גם אוטומט, אבל בזמנים הקשים לפעמים נגמר האוטומט, המחיר לפעמים גבוה בהרבה מהידני, כמו"כ רכב גדול (8 מקומות) קשה להשיג במקומות מסוימים באירופה אוטומט ואפילו א"כ זה יקר להחריד!
מסקנה שלי, אם את מרגישה שיש לך את זה ואת מצליחה להתרגל לידני עדיף להמשיך עם זה, אם לא הולך יכול להיות שהמאמץ לא שווה את זה, כי בסוף בחיי היום יום כמעט ולא נתקלים בהגבלה הזאת
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נו נו. עשר שנים בקושי נהגתי על ידני, והיום יש לי רכב ידני (די חדש) וכבר נהגתי עליו כמה עשרות אלפי ק"מ. צ'יק צ'ק מחזירים את האינסטינקטים לפעולה, וזה עובד יופי. (נכון שיותר נחמד לנהוג על אוטומט, אבל אם צריך, טוב שזה יהיה).
ושוב ושוב חוזרים על זה שאין היום כמעט רכבים ידניים. אז שתדעו שזה ממש לא נכון. יש הרבה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם כבר לומדים אז למה לא על ידני?!
גם מחיר השיעורים יותר זול
גם חווית הנהיגה היא אחרת
וגם לוקחים ברצינות את השיעורים ולכן עוברים טסט,
כל מי שעשה בסביבתי ידני לאחרונה עבר בין טסט ראשון לשני - אז שלא יפחידו עם כמויות של שיעורים וטסטים

ויש גם את החוויה לומר : "עשיתי על ידני" :sneaky:

• הוסף לסימניות
כל מי שעשה בסביבתי ידני לאחרונה עבר בין טסט ראשון לשני - אז שלא יפחידו עם כמויות של שיעורים וטסטים
לא יודעת מי בסביבתך אבל כל האחים שלי עשו על ידני ולא עברו לפני רביעי-חמישי
חוץ מאח אחד, שהתחיל ידני ונכשל בכמה טסטים ועבר לאוטומט..........

• הוסף לסימניות
הכל נכון חוץ מהמשפט שידני כמעט ולא מצוי היום.
יש המון ידני על הכביש, רק צריך להבין בדגמים, מאיזה יש רק ידני, ולגלות שיש אותם המון על הכביש.
ואגב, לא רק יד 2, גם מהיבואן זה יותר זול, וכמובן יותר חסכוני (בהשוואה לאותו דגם באוטומט, כמובן לא בהשוואה להיבריד או חשמלי)
חמש אחוז מהחדשים אם מדברים על נתונים

• הוסף לסימניות
@סמליל בגדול התשובה היא שלא מומלץ ללמוד על ידני, מכל הסיבות שכבר הוזכרו, יותר זמן, יותר כסף, יותר כשלונות, אא"כ את יודעת שהולך להיות לך הזדמנויות לנהוג על ידני, (יש לאבא, גיס, אח וכד') וגם אז לא תמיד מומלץ.
אישית אני ממליץ לאנשים לעשות על ידני (אם לא ידוע על צורך) רק אם אני יודע שיש להם חוש טכני ברמה גבוהה-גבוהה מאוד, וכן טקטיקה מעולה.
אני ממליץ לך בחום לעבור עכשיו לאוטומט. (ישנם גברים שמרגישים נחיתים לעשות על אוטומט בגלל הסביבה אני מאמין שאצל נשים המצב פשוט יותר)
ואם זה חשוב, אני עברתי בטסט ראשון ו28 שיעורים על ידני, אז ההמלצה שלי היא לא בגלל ביאוס שלי, אלא בגלל שראיתי מה זה דורש.

• הוסף לסימניות
@סמליל בגדול התשובה היא שלא מומלץ ללמוד על ידני, מכל הסיבות שכבר הוזכרו, יותר זמן, יותר כסף, יותר כשלונות, אא"כ את יודעת שהולך להיות לך הזדמנויות לנהוג על ידני, (יש לאבא, גיס, אח וכד') וגם אז לא תמיד מומלץ.
אישית אני ממליץ לאנשים לעשות על ידני (אם לא ידוע על צורך) רק אם אני יודע שיש להם חוש טכני ברמה גבוהה-גבוהה מאוד, וכן טקטיקה מעולה.
אני ממליץ לך בחום לעבור עכשיו לאוטומט. (ישנם גברים שמרגישים נחיתים לעשות על אוטומט בגלל הסביבה אני מאמין שאצל נשים המצב פשוט יותר)
ואם זה חשוב, אני עברתי בטסט ראשון ו28 שיעורים על ידני, אז ההמלצה שלי היא לא בגלל ביאוס שלי, אלא בגלל שראיתי מה זה דורש.

נו ומה זה דורש?

זה לא דורש יותר מ28 אולי 30 שיעורים , העבודה קצת יותר מאומצת אבל שווה את המאמץ,
וכן גם לנשים יש כבוד לומר עשיתי על ידני ;)

וכן יש לי על ידני.

• הוסף לסימניות
חחח אז את אומרת שאין לי תקווה? :(
תקווה תמיד יש,
אבל בידוע שצריך לידני חוש טכני כמו שכתבו לעיל וזה כנראה חושים מולדים
ולהתחיל על ידני אפעם לא מזיק אם רואים שלא הולך במיוחד שיש מסורת מפוארת כזו אז לעבור לאוטומט זה הרבה מעבר להמלצה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת