כללי נוסחאות מתימטיות באינדיזיין

• הוסף לסימניות
אני צריכה לעמד חוברת שמורכבת בעיקר מנוסחאות וטבלאות.
כשאני מייבאת את הנוסחאות לאינדיזיין הן משתבשות,
וכל האותיות מקבלות את אותו הגודל.
איך שומרים באינדייין על מבנה המשוואה?
בבקשה אל תגידו לי שהפתרון הוא להקטין ידנית את האותיות... יש לי 150 עמודים כאלה...

דוגמא למשוואה - בקובץ המצורף.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 4.7 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
כתבה פה אחת שהיא העדיפה לעשות את זה בוורד
ואולי תעלי לפה חלק מהטקסט אני יעשה ניסוי ויגיד לך איך עושים את זה

• הוסף לסימניות
אה וגם אל תעשי פורמט לכל הטקסט בייבוא
פשוט, לא?

• הוסף לסימניות
סינית, מצטערת...

נכתב ע"י studio dv.d;389852:
אה וגם אל תעשי פורמט לכל הטקסט בייבוא
פשוט, לא?
למה הכוונה לעשות פורמט לטקסט?
והטקסט באאקסל, לא בוורד, ולא עובר טוב לוורד.
אוף.

• הוסף לסימניות
צריך לראות האם יש איזו הגדרות דריסה בזמן ייבוא הקובץ.
באם לא מצליחים לשמור על הגדלים, הייתי מדפיס PDF וממקם בצורה בטוחה.

באם יש אחידות בנוסחאות, ישנה אפשרות להגדיר שספרה ראשונה או 2 תהיה גדולה בגובה הרצוי

• הוסף לסימניות
לצערי אין שיטה כל-כך יעילה. השאלה איך הקלידו את המשוואות במקור. לרוב משתמשים או ה-TeX או בעורך המשוואות ב-Word. זה בעצם לפי הבנתי גירסא פשוטה יותר של תוכנת MathType. בקיצור, מה שאני עושה זה ייצוא ישירות מ-Word ל-PDF. אז אני לוקח את המשוואות מה-PDF כגרפיקה, ועושה place ב-InDesign.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זה לא יעזור

נכתב ע"י אריאל וו;389959:
בקיצור, מה שאני עושה זה ייצוא ישירות מ-Word ל-PDF. אז אני לוקח את המשוואות מה-PDF כגרפיקה, ועושה place ב-InDesign.
בהצלחה.
קודם כל- הקובץ המקורי הוא קובץ אקסל. בעיה.
אני גם מעדיפה שלא לייבא את הנוסחאות כגרפיקה, כי הן אמורות לבוא על רקע צבעוני, וזה לא ייראה טוב.
אני כבר רואה שאני הולכת לא לישון בחודש הקרוב (ולהפוך לאלופה בהקלדת משוואות). אוי לי. :eek:

• הוסף לסימניות
אני מנחש שגם באקסל משתמשים ב-MathType.
לייבא כגרפיקה עם רקע שקוף זה לא אמור להיות בעיה.

• הוסף לסימניות
נהדר!

נכתב ע"י אריאל וו;389999:
לייבא כגרפיקה עם רקע שקוף זה לא אמור להיות בעיה.
אז איך עושים את זה??
אשמח להסבר (אני חדשה באינדיזיין).

• הוסף לסימניות
איזו מן שאלה זו? זה PDF ווקטורי, ואין רקע לבן, אזי הוא שקוף.

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק את הגופן המורחב "ארץ הצבי" של אליהו פריד, היו שם אפשרויות לשברים ועוד.
מומלץ ליצור איתו קשר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;390226:
צריך לבדוק את הגופן המורחב "ארץ הצבי" של אליהו פריד, היו שם אפשרויות לשברים ועוד.
מומלץ ליצור איתו קשר.

אחרי ברור בעבר עם אליהו פריד
אין דרך מתאימה לעשות זאת באינדיזיין
מומלץ בעורך המשוואות של וורד
ולהביא לאינדיזיין
ניתן לסגור לפידיאף
וניתן גם לגרור כמלל חי לאינדי או לאילוסטרטור לשינויים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה