שיתוף - לביקורת נוסחה מתמטית בלתי פתירה

• הוסף לסימניות
אין לי משקפיים על קצה החוטם. גם לא פדחת בוהקת. לעולם לא נראיתי בציבור בוהה באוויר ומצייר סימוני חשבון באצבע. בשיעורי מתמטיקה הייתי בדרך כלל מחוץ לכיתה. אם היה פרס נובל על אי־יכולת לחשב, הייתי זוכה בו פה אחד.

אז אם אני לא נראה, לא חושב ולא משעמם כמו פרופסור למתמטיקה, כנראה שאני פשוט לא פרופסור למתמטיקה.

פעם, בשיעור חשבון בכיתה ו', חישבתי ש־1+1=3. המורה נתן על זה כפל סטירות, הוריד אותי למינוס 1 לחדרו של המנהל. האחרון הוסיף כמה פלוסים משלו שעד היום מצלצלים לי בנבכי האוזניים. מאז הבנתי ש־1+1 שווה מכות רצח, והחלטתי לא לחשב יותר.

אז למה בכל זאת בני אדם פונים אליי עם שאלה מתמטית בלתי פתירה? הם נהנים לבזוק מלח על הפצעים? וזה לא שאני לא סקרן לדעת את הפתרון. אני אפילו חייב לדעת אותו. הוא קריטי. אם אתם תגיעו אליו תשתפו. ועדיין, לפי תעודת הזהות שלי קוראים לי פלקלר, לא איינשטיין. ובדקתי: לאיינשטיין לא היה חתן בשם פלקלר, כך שאני גם לא נין שלו בשום צורה.

ובכל זאת, פעמיים בשנה אנשים חוזרים אליי עם אותה שאלה: כשמזיזים את השעון במוצאי שבת אנחנו מרוויחים שעת שינה או מפסידים אחת?

לאיינשטיינים הפתרונים

• הוסף לסימניות
לטובת הפלקלרים והמסתבכים למיניהם:
1761069828946.png

כאשר:
ΔS = השינוי בכמות השינה (בשעות)
dT = הזמן שהשעון מראה
dt = הזמן האמיתי ביקום
sgn(x) = פונקציית הסימן (אם הזזת קדימה 1+ אם הזזת אחורה 1-)

ובמילים פשוטות:
אם השעון הוזז קדימה, כלומר dT/dt > 1
אז ΔS = -1 → הפסד של שעת שינה.

אם השעון הוזז אחורה, כלומר dT/dt < 1
אז ΔS = +1 → רווח של שעת שינה.

• הוסף לסימניות
אין לי משקפיים על קצה החוטם. גם לא פדחת בוהקת. לעולם לא נראיתי בציבור בוהה באוויר ומצייר סימוני חשבון באצבע. בשיעורי מתמטיקה הייתי בדרך כלל מחוץ לכיתה. אם היה פרס נובל על אי־יכולת לחשב, הייתי זוכה בו פה אחד.

אז אם אני לא נראה, לא חושב ולא משעמם כמו פרופסור למתמטיקה, כנראה שאני פשוט לא פרופסור למתמטיקה.

פעם, בשיעור חשבון בכיתה ו', חישבתי ש־1+1=3. המורה נתן על זה כפל סטירות, הוריד אותי למינוס 1 לחדרו של המנהל. האחרון הוסיף כמה פלוסים משלו שעד היום מצלצלים לי בנבכי האוזניים. מאז הבנתי ש־1+1 שווה מכות רצח, והחלטתי לא לחשב יותר.

אז למה בכל זאת בני אדם פונים אליי עם שאלה מתמטית בלתי פתירה? הם נהנים לבזוק מלח על הפצעים? וזה לא שאני לא סקרן לדעת את הפתרון. אני אפילו חייב לדעת אותו. הוא קריטי. אם אתם תגיעו אליו תשתפו. ועדיין, לפי תעודת הזהות שלי קוראים לי פלקלר, לא איינשטיין. ובדקתי: לאיינשטיין לא היה חתן בשם פלקלר, כך שאני גם לא נין שלו בשום צורה.

ובכל זאת, פעמיים בשנה אנשים חוזרים אליי עם אותה שאלה: כשמזיזים את השעון במוצאי שבת אנחנו מרוויחים שעת שינה או מפסידים אחת?

לאיינשטיינים הפתרונים
אדיר.
מצאתי את עצמי מחשב נוסחאות מתמטיות כדי להגיע לפאנץ' בעצמי. לא הצלחתי.

• הוסף לסימניות
חזק! ועכשיו נבדוק אחת ולתמיד, מי המפדבקים הכנים, מי להיפך ומי מגיבים מתוך שינה, באקראי.
פשוט מאוד: אין מצב שעליתם על הפאנץ'! זה היה גאוני!
פעם, בשיעור חשבון בכיתה ו', חישבתי ש־1+1=3. המורה נתן על זה כפל סטירות, הוריד אותי למינוס 1 לחדרו של המנהל.
אהמ. למה??? (1+1 סימני שאלה. סה"כ 3.)

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 2082796
כאשר:
dT = הזמן שהשעון מראה
dt = הזמן האמיתי ביקום

ובמילים פשוטות:

אחת ההה תגובות!

• הוסף לסימניות
1761069828946.png

כאשר:
dT = הזמן שהשעון מראה
dt = הזמן האמיתי ביקום

ובמילים פשוטות:

ענק
אכן, ניתוח מרשים.
רק פספסת משתנה אחד קריטי:
η = רמת הבלבול של פלקלר ביחס לכיוון ההזזה.
היא קבועה ועומדת על ∞, ללא תלות ב־dT/dt.

ולכן, גם אם ΔS = +1,
בפועל מתקבל ΔZ = -2,
כש־Z מייצג את מצב העירנות ביום שאחרי.

בקיצור, לפי כללי הפיזיקה הפלקלרית:
לא משנה לאן מזיזים את השעון,
בסוף אני מאחר לתפילה.

• הוסף לסימניות
אדיר.
מצאתי את עצמי מחשב נוסחאות מתמטיות כדי להגיע לפאנץ' בעצמי. לא הצלחתי.

חזק! ועכשיו נבדוק אחת ולתמיד, מי המפדבקים הכנים, מי להיפך ומי מגיבים מתוך שינה, באקראי.
פשוט מאוד: אין מצב שעליתם על הפאנץ'! זה היה גאוני!
תודה רבה על מילים משמחות וממלאות. כיף לשמוע

• הוסף לסימניות

לאיינשטיינים הפתרונים
הזוי. הזוי. אבל פשוט נכון.
ומילא אתם, לא הצלחתם ללמוד בשיעור.
אני יודעת מתמטיקה די טוב, עברתי את הבגרות ב100
ועם כל זה, בכל פעם שהזיזו את השעון,
שוב מצאתי את עצמי חושבת אם זה אומר שיש עוד שעה או שאיבדנו אחת:sneaky:
סימן פשוט:

חורף - חְרוֹפּ עוֹד שָׁעָה
קיץ - הַקִיצוּ מוּקְדָם יוֹתֵר
גאונות של יותר מאיינשטייןן
וואוו
השארת אותי עם פה פעור:LOL:

• הוסף לסימניות
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
נהניתי ואהבתי מאוד! (או כפי שהמורה לחשבון שלי היה נוהג לא לומר: ∞ +
מתי ואיך הומצא החיוך כפי שאנחנו מכירים אותו? | מוסף כלכליסט
+ ... = :ROFLMAO:)

לא משנה לאן מזיזים את השעון,
בסוף אני מאחר לתפילה.
על זה אמר איינשטיין שיש 2 דברים אין סופיים: היקום והמניינים בשטיבלך הסמוך... ;)

סימן פשוט:

חורף - חְרוֹפּ עוֹד שָׁעָה
קיץ - הַקִיצוּ מוּקְדָם יוֹתֵר
ניסוח מקורי בהחלט! (מכיר את זה פשוט כ'קיץ - קדימה, חורף - אחורה...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זו איזושהיא נוסחא? :cool:
בהתחשב בזה שאף פעם לא שמעתי אותה ממנו, אני לא יודע... :geek:

המוחות שמאחורי האותיות חושפים את עצמם.
הי! נא לא לשכוח לרחם על האמריקאים המסכנים, שצריכים להתמודד עם מילים לא קליטות בעליל... (ועוד זה מבלי לדבר על כך שהמילים האלו הן באנגלית... ;))

• חחח
Reactions: T;)
  • הוסף לסימניות
בהתחשב בזה שאף פעם לא שמעתי אותה ממנו, אני לא יודע... :geek:
חח הייתי רוצה ללמוד אותה😏
הי! נא לא לשכוח לרחם על האמריקאים המסכנים, שצריכים להתמודד עם מילים לא קליטות בעליל... (ועוד זה מבלי לדבר על כך שהמילים האלו הן באנגלית... ;))
באיזה הקשר.. כלומר, על אילו מילים?

• הוסף לסימניות
כן, אבל מה במה שאמרתי גרר את התגובה שצריך לרחם עליהם?
לא, סתם כתבתי בצחוק על עצם זה שאומנם אצלנו שמות העונות לכאורה 'תוכנתו' מראש כך שיתאימו לאותיות, בעוד שאצל האמריקאים זה לא ככה... (מקווה שהובנתי...)

• הוסף לסימניות
לא, סתם כתבתי בצחוק על עצם זה שאומנם אצלנו שמות העונות לכאורה 'תוכנתו' מראש כך שיתאימו לאותיות, בעוד שאצל האמריקאים זה לא ככה... (מקווה שהובנתי...)
פתאום נופל האסימון😁:sne:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה