אולי מחלוקת בין הרופאים?לאאאא.
אי אפשר יחד!!!!!!!!
צריך לחכות 4 שעות. כלומר בין נורופן לנורופן מחכים 8 שעות ובאמצע - בארבע שעות ניתן לתת ממשפחת האקמול
כיצד לפעול כשלילד יש חום?
כלל, מאחר שהחום הוא סימן למחלה ולא המחלה עצמה, הרי שאם הילד מרגיש טוב ויש לו חום, לא חייבים להוריד את החום כלל. אם הילד אינו מרגיש טוב, והרגשתו משתפרת לאחר הורדת החום, ניתן לתת לו אקמול ונציג מקבוצת הנורופן-אדוויל-ארטופן לסירוגין – פעם אקמול פעם נורופן. בדרך זו נותנים לילד טיפול, ונמנעים ממתן כמות גדולה של אחת התרופות. אין צורך לשמור על מרווח זמן בין התרופות מכיוון שמדובר בתרופות שונות, אך יש להקפיד לא לתת תרופות מאותה משפחה לעיתים קרובות. אין לתת נובימול, אקמול או פארצטמול יחד מאחר שמדובר באותה תרופה, כמו שאין לתת נורופן, אדוויל, פוינט או ארטופן יחד. הקפידו על שימוש נכון בתרופות ובמיונים המתאימים למשקל הילד. מתן אקמול במינונים רגילים אינו מסוכן, אבל במינונים גבוהים, ובמיוחד לילד שאינו אוכל, עלול לגרום לנזק קשה לכבד עד צורך בהשתלת כבד. שימוש בתרופות מסוג ארטופן, נורופן, אדוויל וכו' יעיל להורדת חום, אך טומן בחובו סיכון לפגיעה בכליות כתופעת לוואי של התרופה.
מקור
אני ממליץ להשתמש בתרופה אחת להורדת חום כל זמן שהורדת החום היא מספקת, אבל במידה וההורים רוצים למקסם את הורדת החום בילד אזי ניתן לשלב ללא בעיות בין שתי הקבוצות של התרופות,
כל זמן ששומרים על רווח זמן מינימלי בין פראצטמול לפראטצמול (5 שעות) ואיבופרופן לאיבופרופן (8 שעות).
...
הוכח ששילוב מוריד חום ומטפל בתסמינים הנלווים לחום (שבהם אנחנו רוצים לטפל בעצם) בצורה יעילה יותר משימוש בתרופה ממשפחה אחת. אז למה לא בעצם?
מקור
לא פעם ולא פעמיים קבלתי הנחיה זו, אם מרופאים למיניהם ובבי''ח.אולי מחלוקת בין הרופאים?
לי רופא אמר שאין בעיה.
למבוגרים זה בסדר נורופן שמבוסס על איבופרופן ואקמול ביחד.לאאאא.
אי אפשר יחד!!!!!!!!
צריך לחכות 4 שעות. כלומר בין נורופן לנורופן מחכים 8 שעות ובאמצע - בארבע שעות ניתן לתת ממשפחת האקמול
אסור את שניהם יחד כל אחד פועל על מערכת אחרת בגוף ואיפשר להעמיס.
וכמובן נורופן מגיל חצי שנה.
עוד משהו- תמיד כדאי לתת קצת יותר ממה שמופיע בטבלה.
חוץ מזה אם אין חום והתרופה לא הרגיעה חפשו מוצא אחר.
גם אני יודעת שזה ככה.לאאאא.
אי אפשר יחד!!!!!!!!
אסור את שניהם יחד כל אחד פועל על מערכת אחרת בגוף ואיפשר להעמיס.
וכמובן נורופן מגיל חצי שנה.
עוד משהו- תמיד כדאי לתת קצת יותר ממה שמופיע בטבלה.
חוץ מזה אם אין חום והתרופה לא הרגיעה חפשו מוצא אחר.
אכן מה שכתבתי היה בנוגע לתינוקים, לגבי מבוגרים אין לי מידע.למבוגרים זה בסדר נורופן שמבוסס על איבופרופן ואקמול ביחד.
לא לתינוקות
גם לי רופא אמר שאין בעיה [לילדים]אולי מחלוקת בין הרופאים?
לי רופא אמר שאין בעיה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים