אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
  • הוסף לסימניות
ליבה ארזי
יש לי שאלה בנוגע לניצול חללים, אני הוספתי בעבר חדרון לבת שלי, ולא חשבתי על אופציות נוספות, לשימוש עתידי, כרגע אני רוצה להסב את החדרון לקליניקה לטיפול רגשי וזה מתסכל אותי כי המקום קטן, ואני גם עדיין רוצה שהוא ישמש כחדר אירוח לנשואים בשבת, את גודל החדר לא ניתן לשנות אשמח לרעיונות כיצד אוכל להכניס בו שולחן עבודה שידה עם מדפסת ו2 כורסאות באופן שנוכל להוציא לפני שבת . מידות: שולחן+ כסאות לי ולמטופלים רוחב מטר על 2 מטר כולל מרווח להזיז כסאות כי השולחן לבד הוא 60 על 90 ס"מ מדפסת רוחב 41 ועומק כולל חיבור לכבל 50 ס"מ כרגע היא עומדת על שידה רוחב 53 ס"מ ועומק 35 ס"מ לפני החדרון הזה מתוכננת להיות מבואה עם שירותים , מטבחון ומקום לאורגנית ושולחן ליצירות עם הילדים המקום קטן , אשמח לכל רעיון שיוכל לתת אשליה שהמקום גדול יותר וניצול חללים מקסימלי שפחות יתפוס שטח ברצפה
תודה רבה!,
יכול להיות שריהוט מסוג אחר יכול לתת לך את המענה פה, לדוג' שולחן מעוגל שנותן לך יותר קוטר משטח עבודה בפחות רוחב.
ובאזור הכורסאות ניתן לשים מיטה מתרוממת אל הקיר הסמוך, ובשבת להוציא את הכורסאות למבואה.
1738508086332.png

• הוסף לסימניות
שלום @ליבה ארזי
אשמח אם תוכלי לתת לנו עצה.
אני גרים בדירה עם 2 קומות והקיר שליד המדרגות כל הזמן מתלכלך מטביעות ידיים של הילדים וכד'.
ניסינו לצבוע את הקיר באפור אבל זה עדיין לא מתגבר על הבעיה.
כעת חשבנו לחפות את הקיר בחיפוי פולימרי. המדרגות עצמן בצבע אפור קצת כהה (מבריק), שאר הריצוף בבית באפור בהיר יותר (מט). את חושבת שיפה לחפות בפולימרי דמוי אבן לבנה-אפורה? והאם חיפוי לא מבריק של דמוי אבן גם ניתן לניקוי בקלות כמו המבריקים?
חוץ מזה יש לנו חדרון מקלחת בגודל 4 מ"ר בערך. אם נחפה אותו בחיפוי המצ"ב זה נחשב חיפוי כהה מדי שעלול להקטין? והאם לדעתך יפה לשלב בנוסף גם באחד הקירות של המקלחון עצמו דמוי עץ? אם כן באיזה גוון מהמצ"ב?
נשמח מאד לתשובתך, אנחנו מתלבטים בנושא כבר די הרבה זמן....
תודה רבה!!

קבצים מצורפים

• דמוי אבן.jpg
    דמוי אבן.jpg
    KB 264.3 · צפיות: 15
  • דמוי עץ 2.jpg
    דמוי עץ 2.jpg
    KB 243.4 · צפיות: 18
  • דמוי עץ.jpg
    דמוי עץ.jpg
    KB 277.6 · צפיות: 19
  • חיפוי למקלחת.jpg
    חיפוי למקלחת.jpg
    KB 356.9 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
שלום @ליבה ארזי
אשמח אם תוכלי לתת לנו עצה.
אני גרים בדירה עם 2 קומות והקיר שליד המדרגות כל הזמן מתלכלך מטביעות ידיים של הילדים וכד'.
ניסינו לצבוע את הקיר באפור אבל זה עדיין לא מתגבר על הבעיה.
כעת חשבנו לחפות את הקיר בחיפוי פולימרי. המדרגות עצמן בצבע אפור קצת כהה (מבריק), שאר הריצוף בבית באפור בהיר יותר (מט). את חושבת שיפה לחפות בפולימרי דמוי אבן לבנה-אפורה? והאם חיפוי לא מבריק של דמוי אבן גם ניתן לניקוי בקלות כמו המבריקים?
בנוגע לחיפוי הקיר ליד המדרגות, נראה לי שהייתי הולכת על חיפוי בהיר יותר, אולי הדמוי אבל הלבן שנמצא השני משמאל.
נראה לי שהאפור יהיה כהה מידי. (גם הרצפה, גם המדרגות וגם הקירות)
בנוגע לרמת הנקיון שלו, לכאורה זה בסדר, אבל צריך להרגיש ולמשש בחנות את הלוח בעצמו.
חוץ מזה יש לנו חדרון מקלחת בגודל 4 מ"ר בערך. אם נחפה אותו בחיפוי המצ"ב זה נחשב חיפוי כהה מדי שעלול להקטין? והאם לדעתך יפה לשלב בנוסף גם באחד הקירות של המקלחון עצמו דמוי עץ? אם כן באיזה גוון מהמצ"ב?
החיפוי למקלחון שמצולם פה יפה ממש, ועשיר מאוד, לא הייתי משלבת אותו עם משהו נוסף.
מבחינת רטיבות וחדר מקלחת החנות אומרת שאין בעיה?

• הוסף לסימניות
1738518039024.png

@ליבה ארזי
זה החדר של הילדות שלי.
כרגע עוד אין שם שולחן. אבל מה כן יש?
2 עגלות בובה
1 עגלת קניות
מטבח
קופסאות קפלה, מגנטים וכו'
שולחן פלסטיק+2 כסאות
ובין לבין מתגלגלים כלי משחק שונים, בובות, כדורים ועוד.
כמה שאני מסדרת [מכניסה את הקופסאות הנ"ל ואת הבובות לארון], תוך כמה דקות של משחק הכל מתבלגן, מחוסר מקום.
מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1887934
@ליבה ארזי
זה החדר של הילדות שלי.
כרגע עוד אין שם שולחן. אבל מה כן יש?
2 עגלות בובה
1 עגלת קניות
מטבח
קופסאות קפלה, מגנטים וכו'
שולחן פלסטיק+2 כסאות
ובין לבין מתגלגלים כלי משחק שונים, בובות, כדורים ועוד.
כמה שאני מסדרת [מכניסה את הקופסאות הנ"ל ואת הבובות לארון], תוך כמה דקות של משחק הכל מתבלגן, מחוסר מקום.
מה אפשר לעשות?
לתלות מתלים על הקיר לעגלות מקופלות, ושידת כוורת מאיקאה לקופסאות משחקים,
מאוד מומלץ לעשות קופסא גדולה לכל מיני משחקים אבודים שונים וחלקי משחקים, שלפחות זה יהיה המקום שלהם ולא יתגלגלו סתם...
את המתלים ניתן גם לעשות על הדופן הצדדית של הכוורות.
ואת הכוורות עצמם תשימי לא הכי סמוך לקיר, אלא עם רווח , ששם יכנס הדברים שאינם מתקפלים ונכנסים בתוך הכוורת.
1738519045700.png

1738519194324.png
1738519266260.png
1738519430622.png

• הוסף לסימניות
החיפוי למקלחון שמצולם פה יפה ממש, ועשיר מאוד, לא הייתי משלבת אותו עם משהו נוסף.
מבחינת רטיבות וחדר מקלחת החנות אומרת שאין בעיה?
תודה רבה על המענה המפורט והמהיר!
מבחינת רטיבות אין בעיה.
אילו ברזים היית משלבת עם החיפוי הנ"ל - שחור/ זהב/ כסוף?
וכן מה החומר הכי מומלץ ועמיד לברזים?
תודה

קבצים מצורפים

• חיפוי למקלחת.jpg
    חיפוי למקלחת.jpg
    KB 356.9 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
תודה רבה על המענה המפורט והמהיר!
מבחינת רטיבות אין בעיה.
אילו ברזים היית משלבת עם החיפוי הנ"ל - שחור/ זהב/ כסוף?
וכן מה החומר הכי מומלץ ועמיד לברזים?
תודה
נראה לי שהייתי נותנת זהב בשביל לתת לזה קצת חמימות, תראי את זה לעומת השחור:
1738523420262.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה!!!

בשירותים שלנו עוברת צנרת של שירותי השכנים המתגוררים בקומות העליונות (אנו גרים בקומה א' מתוך 3 קומות בבניין).
כמו כן, בקירות החדר הצר שצמוד למטבח גם עוברת אינסטלציית המטבחים של השכנים בקומות מעל (במקור החדר הזה היה מטבח). הצנרת עוברת בקיר המשותף לחדר השינה הנוסף. מה עושים במקרה כזה, כשרוצים לשבור קיר ולשנות את מבנה הבית? איך מתגברים על בעיית האינסטלציה של השכנים? והאם שינוי כזה כרוך בעלויות כבדות?
אודה מאד למענה.

• הוסף לסימניות
תודה!!!

בשירותים שלנו עוברת צנרת של שירותי השכנים המתגוררים בקומות העליונות (אנו גרים בקומה א' מתוך 3 קומות בבניין).
כמו כן, בקירות החדר הצר שצמוד למטבח גם עוברת אינסטלציית המטבחים של השכנים בקומות מעל (במקור החדר הזה היה מטבח). הצנרת עוברת בקיר המשותף לחדר השינה הנוסף. מה עושים במקרה כזה, כשרוצים לשבור קיר ולשנות את מבנה הבית? איך מתגברים על בעיית האינסטלציה של השכנים? והאם שינוי כזה כרוך בעלויות כבדות?
אודה מאד למענה.
כשמדובר בצנרת לשרותים אי אפשר להזיז :(
בניקוזים אחרים רק של מים וצמ"ג יותר פשוט.

• הוסף לסימניות
מבחינת החלון הגדול אין בעיה, לא אמור להגיע אליו.
הבעיה היא יותר רווח הכניסה למטבח, אבל אם המקרר יכנס פנימה יותר, זה יסתדר.
השולחן שצירפתי פה והכסאות הם בקנ"מ תואם, המקרר לא.
השולחן באורך של 155, כמובן שאפשר לקצר בהתאם, לכן אני חושבת שזה כן יכול להצליח בעז"ה, עם משחקים של מידות והתעגלויות מדויקות.
צפה בקובץ המצורף 1886551
@ליבה ארזי אם כבר אנחנו מזיזים את המקרר פנימה, כזה רעיון של שולחן הגיוני (מה שסימנתי באדום)? זה אופציה יותר טובה?
1738306226989.png

• הוסף לסימניות
@ליבה ארזי אם כבר אנחנו מזיזים את המקרר פנימה, כזה רעיון של שולחן הגיוני (מה שסימנתי באדום)? זה אופציה יותר טובה?צפה בקובץ המצורף 1888964
יתכן שכן, אבל אני צריכה לדעת מה המרחק של הקיר של המטבח מהפרוזדור ומה הרוחב של הפרוזדור.
(לראות שזה לא יפריע למעבר).

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני ליבה ארזי, מעצבת פנים שמתמחה בתכנון מבני ונכון, ניצול חכם של חללים, שיפוצי פנים ומטבחים.
בעבודתי אני שומעת שוב ושוב מאנשים כמה תסכולים קטנים בבית,
לפעמים אפילו דברים פשוטים – יכולים להשפיע על איכות החיים.

בטח גם לכם יש את השטחים ה"מעצבנים" שמקשים על ההתנהלות בבית, והופכים הכל למסורבל יותר.
התסכולים האלו שהבטחתם לעצמכם שבפעם הבאה, לא תחזרו עליהם בשום אופן, אבל אתם לא יודעים איך!

מה לדוגמא?
סיפרה לי לקוחה, שכשהייתה צעירה ושיפצה את ביתה,
עניינו אותה רק צבע ודוגמת האריחים, ורק לאחר מעשה,
היא הבינה שבכלל לא שמה לב שאין לה מקום לשים סל כביסה! מוצר בסיסי ביותר בכל בית...
מעיון בשרטוט ביתה, היה יכול להיות מקום, לו רק היו חושבים על זה מראש. :censored:

עכשיו, אני כאן כדי לעזור לכם!
מבחינתי, חשיבה מחוץ לקופסא יכולה להביא פתרונות יצירתיים ומפתיעים!

בואו, כאן המקום להעלות את כל סיפורי התסכולים הקטנים גדולים האלו...
ואם תרצו שאעזור לכם לפתור אותם, תוכלו גם להעלות שרטוט עם שאלה מפורטת,
תכתבו מה התסכול.. תתייגו אותי, ואשתדל בלי נדר ובס"ד בחודש הקרוב לעזור לכם למצוא את הפתרון שלכם!

ויש גם צ'ופר! :love:
בין מי שמתייג אותי עם סיפור התסכול שלו, יוגרל בעז"ה 300 ₪ מזומן או הנחה של 1000 ש"ח על תכנון!!
ומי שמצרף גם שרטוט יכנס פעמיים להגרלה...
אז קדימה...

ההגרלה היא לאשכול הזה והאשכול השני ביחד.
@ליבה ארזי
אמבטיה מוארכת ענקית שיכולה בקלות היתה להפוך לאמבטיה סטנדרטית + חדר שירותים קטן...
[בביתשיש שם רק שירותים אחד

• הוסף לסימניות
@ליבה ארזי
היי, אצלינו יש בעיה עם מקום לארון לכביסה , דבר ראשון השירותים והאמבטיה שלנו מחוברים והם ממש פיציים. בתוך האמבטיה ממש צמוד לשירותים יש מקום לסל כביסה והייתי רוצה שבמקום הסל יהיה בכלל ארון עם מגירות של כביסה. הבעיה היא שצריך לתכנן אותו מאד קומפקטי ובחכמה כי בחלק התחתון יש את השירותים שצמודים והמגירה לא תוכל להיפתח. אגב מאחורי האמבטיה הזו בדיוק יש את החדר שירות עם המכונת כביסה, אבל לא קריטי לי שהארון יהיה דו צדדי. בקיצור הייתי שמחה לעיצה בעניין הזה. תודה.

• הוסף לסימניות
@ליבה ארזי
אמבטיה מוארכת ענקית שיכולה בקלות היתה להפוך לאמבטיה סטנדרטית + חדר שירותים קטן...
[בביתשיש שם רק שירותים אחד
אעזור לך בשמחה, רק תביאי מידות ועדיף שרטוט...

• תודה
Reactions: ST!
  • הוסף לסימניות
@ליבה ארזי
היי, אצלינו יש בעיה עם מקום לארון לכביסה , דבר ראשון השירותים והאמבטיה שלנו מחוברים והם ממש פיציים. בתוך האמבטיה ממש צמוד לשירותים יש מקום לסל כביסה והייתי רוצה שבמקום הסל יהיה בכלל ארון עם מגירות של כביסה. הבעיה היא שצריך לתכנן אותו מאד קומפקטי ובחכמה כי בחלק התחתון יש את השירותים שצמודים והמגירה לא תוכל להיפתח. אגב מאחורי האמבטיה הזו בדיוק יש את החדר שירות עם המכונת כביסה, אבל לא קריטי לי שהארון יהיה דו צדדי. בקיצור הייתי שמחה לעיצה בעניין הזה. תודה.
כנ"ל, אני צריכה לראות שרטוט בשביל להבין את המבנה ולעזור ספציפית :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה