נחוץ | לטובת העורכים בפורום זה

• הוסף לסימניות
לאור המצב בפורום זה.... שאני רואה מדי פעם
שעורכים מוכנים לקחת מחירי רצפה ולא להרוויח
העיקר שיהיה להם עבודה.
אני מפרסם מחירון נחמד שראיתי באחד האתרים
http://director-editor.coi.co.il/מחירי-צילום-ועריכה.htm
כמובן שאין לקחת את המחירון כתורה למשה מסיני
זה תלוי בהרבה פרמטרים כגון וותק וטיב העורך או בציוד הצילום
שיש לעורך וכדומה

• הוסף לסימניות
אולי לטובת החסומים מישהו יעלה את זה?

• הוסף לסימניות
העתק הדבק>>

מחירון ריאלי להפקת סרטים FULL-HD עפ"י סקר קבוצת פייסבוק בו השתתפו
כ-20 עורכי וידאו צלמי אופנה ואירועים בעלי עסקים ברחבי הארץ.
כל המחירים מוקדשים להפקת קובץ צפייה סופי באיכות FULL-HD

מחירי הפקה, צילום ועריכת וידאו מומלצים בשוק ולא כוללים מע"מ:
*צילום במצלמת וידאו HD, או DSLR, ליום צילום אחד או שניים בלבד.

.................................................................................................................................................
עריכת סרט חתונה/בר מצווה מצלמה אחת: 1500- 1000 ₪
*תתכן תוספת מחיר בצילום DSLR, ובצורת העריכה המבוקשת וחומר הגלם המוגש

.................................................................................................................................................
עריכת סרט חתונה/בר מצווה שתי מצלמות : 1200-2000 ₪
*תתכן תוספת מחיר בצילום DSLR, ובצורת העריכה המבוקשת וחומר הגלם המוגש

יום צלם עצמאי בצילום ידני בלבד: 800-1500 ₪
*תתכן תוספת מחיר באופי הצילום, מיקומו, שעת הצילום, ניסיון הצלם ווסוג המצלמה

יום עבודה של צלם במצלמת DSLR או מצלמת וידאו FULL-HD
עם ציוד סטדיקאם, חצובות, סליידר: 2000 - 1500 ₪
*תתכן תוספת מחיר באופי הצילום, מיקומו, שעת הצילום, ניסיון הצלם וסוג המצלמה

יום עבודה של עורך וידאו עצמאי : 1500 - 1000 ₪
*תתכן תוספת מחיר באופי העריכה , מקום העריכה בפועל וניסיון העורך

יום צלם שכיר (או ללא ציוד) , תלוי בהפעלת סוג הציוד – 800– 500 ₪

יום עורך וידאו שכיר (או ללא ציוד) , תלוי בהפעלת סוג הציוד – 800– 500 ₪

הפקת קליפ תדמיתי כולל צילום ועריכה: 5000-10000 ₪
*לא כולל עוזרי צלם, תסריטאים, פגישות קונספט ודד-ליין להגשת עבודה
צילום אירוע בר/בת מצווה או חתונה בחבילה כוללת של סטילס ווידאו – 8000-15000 ₪

המחירים הינם המלצה בלבד ועלולים להשתנות בהתאם לבית העסק וסוג העסקה לפרטיה.

גורמים שיכולים לייקר את הצעות המחיר:
- סוג המצלמה, איכותה, מחירה והציוד ההיקפי הנלווה כגון: עדשות, סטדיקאם, סליידר, חצובה
- מקומות צילום , שעות עבודה כוללות, נסיעות, הכנות מיוחדות
- אופי הקליפ המבוקש: קליפ צילומי נוף, קליפ שיר, קליפ תסריט
- ניסיון הצלם, מוניטין העסק, גודל העסק וכמות העבודה החודשית
- הפעלת במאי, עוזר צלם, תסריטאי, קריין, פגישות קונספט, דד-ליין להגשת עבודה
- הוספת אפקטים מיוחדים, כתוביות, פתיחים, אנימציות תלת מימד ועריכה מיוחדת

צילום ועריכה הינם מטלות המשלבות אומנות- ניסיון וידע טכני, ואמנות- מעוף האמן.
יש לבחון כל הצעת עבודה לגופה, עם דגש על צורת העבודה ויכולת המבצע.

תודה רבה לכל מי שעזר האיסוף המידע, בתגובות, בהצעות מחיר וברוח חיובית.

שיהיה לכולם בהצלחה, ממני, אמיתי אנגור.

• הוסף לסימניות
אוקי, בואו חברים, נרים את הכפפה
ויחד נמריא משדה תעופה
טיפים ועצות ברוח טובה
איך לעשות קופה....

וברצינות,
מה גורם לך לקחת מחיר זול/לא משתלם/לא רווחי?

יאללה תענו ברצינות!

ולכל אלו שב"ה כבר נמצאים במקום נכון ומרוויחים לחמם ביושר, שתפו בעצות מניסיונכם העשיר.
אולי בסוף גם לנו יהיה מדריך כדוגמת ל-כוח של נעמה...
רק צריך למצוא לו שם מתאים---

• הוסף לסימניות
כששואלים אותי למה אני לא מעלה את המחירים שלי יותר, בהתאם לידע, הניסיון והמקצועיות. אני עונה: כשאני באה לקנות שולחן המחיר נע לדג': בין 1000-2000 ש"ח. אם המוכר יגיד לי, השולחן הזה מיוחד מאד כי XY, ולכן, מחירו 3,000 ש"ח. אני אתלבט, ואולי אשתכנע לקנות, אבל, אם הוא יגיד לי השולחן מיוחד ומחירו 9,000 ש"ח. אני אגיד לו- המחיר לא ריאלי בכלל.
אני יכולה להעלות את המחיר ולקחת מחיר גבוה יותר אבל, זה חייב להיות במדד לנורמה בשוק. אני לא יכולה לקחת 300% יותר מהממוצע, גם אם אני אלופה בעריכה. אני כן יכולה לקחת 50% יותר מהממוצע.
מקווה שהובנתי.
כעת, השאלה הנשאלת היא איך מעלים את הממוצע המקובל?!

• הוסף לסימניות
הבעיה מתחילה בגלל שהציבור שלנו פחות נחשף לאיכות הסרטה/עריכה עקב החשיפה המוגבלת למדיה הויזואלית מה שיוצר אי הבנה במושג "איכות" וזה הגורם לאי הרצון של הלקוח במקרים רבים לשלם עבור איכות!
זה לא שהעורך היקר יותר הוא גם העורך היקר ביותר לפי שעת עבודה אלא פשוט הוא משקיע יותר זמן ויותר ידע במוצר המוגמר....
ואז מגיע עורך שמנצל את העובדהה שהלקוחות לא מבינים באיכות ומבקש מהם מחיר מינמאלי לפעמים אפילו פחות משכר מינימום ואותו לקוח שלא יודע מה היא איכות מתפתה ולוקח את העור הזול יותר ומקבל בסוף סרט שבמקרה הטוב הוא גיבוב של סרטונים או הסרטות לא איכותיות.

עיצה שלי...
להקפיד שלא לקחת סרט שהחומרים שלו אינם טובים וכן שלא לקחת עבודה מלקוח שאינו רוצה להשקיע שהמוצר המוגמר יהיה איכות י יותר...
זה ימתג את העורך קצת יותר גבוה בסקאלה והוא יכנס לתחום הגבוה יותר של המחירים

• הוסף לסימניות
אבל אל דאגה, הוא יחזור מהר מאוד לעורך היקר.
כי באיזשהו מקום התוצאה לא עושה את אותה עבודה!! (אם מדובר נגיד בסרט תדמית)...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rainbow;1039955:
אבל אל דאגה, הוא יחזור מהר מאוד לעורך היקר.
כי באיזשהו מקום התוצאה לא עושה את אותה עבודה!! (אם מדובר נגיד בסרט תדמית)...

לכן הקדמתי ואמרתי שהלקוח הרבה פעמים לא מבין באיכות וגם אחרי זה הוא לא יחזור לעורך היקר וכן יעשה את הסרט אצל הזול ואחרי זה לא יבין למה הסרט לא עושה את העבודה

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבתם נכון, אבל...
השאלה פה היא לא על עורך/כת שאינו/ה מקצועיים בעליל המשתמשים בחומרי גלם ירודים, זה עניין לדיון אחר.
השאלה הייתה, מה גורם לעורך/כת לקחת מחיר שאינו שווה את העבודה שהושקעה בתוצר המוגמר. (הכוונה לתוצרים טובים)

ואולי אני סתם הוזה,
ועורכי וידאו מעולים משתכרים כיאות, ואלו שהם בין לבין גם המחיר הוא בין לבין...

אז נכון שתמיד נאמר לעורך שלא משתכר כיאות ושואל שאלות כמו: בכמה לתמחר וכו':
בוא, תעלה את העבודה לחוות דעת ואז נוכל לעזור לך בתמחור אחרי שנראה את הרמה וכו'.
אבל בדרך כלל רוב אלו שמעלים שאלות תמחור הם אלו שנופלים בקטע הזה בגדול: עובדים קשה ומשתכרים מעט. השאלה אם זה בגלל שהם מתחילים בראשית דרכם שאז זה מובן. או שגם בהמשך הדרך הם מתמחרים כך כי___________ (ועל זה אין עדיין תשובה...)

• הוסף לסימניות
חלק מהענין, קשה מאוד להסביר לציבור, כמה שעות יושבים ליד המחשב, בנוסף וידיאו זה לא כ"כ "חשוב"
אז אולי עדיף להשקיע בדברים אחרים, ואת העריכה ניתן לבחורה שתקח מחיר טוב, לפעמים רק אחרי שנחשפים לחומרים טובים, הלקוח מתחיל להבין על מה אני מדברת.

• הוסף לסימניות
ולכל אלו שב"ה כבר נמצאים במקום נכון ומרוויחים לחמם ביושר, שתפו בעצות מניסיונכם העשיר.
אולי בסוף גם לנו יהיה מדריך כדוגמת ל-כוח של נעמה...
רק צריך למצוא לו שם מתאים---
לא בטוחה שאני בסוף הדרך מבחינת המקום הנכון של התמחור, אבל משתדלת להתקדם
הנה הטיפ שלי:
תהיו גאים במחיר שלכם, שהוא תוצר של המון ידע, נסיון ציוד מקצועי ושרות מעולה. אל תתנצלו ואל תחביאו את המחיר, נפנפו איתו.
כשאני מריחה לקוח שהמחיר מאד חשוב לו, אני פשוט אומרת בנעימות בתחילת השיחה- אם אתה מחפשת כך וכך, אני חוששת שאני לא הכתובת. המחיר שלי לשעת צילום הוא איקס שקלים, והמחיר לשעת עריכה הוא זד, זה בטח ממש לא הסכום אותו תיכננת לשלם.
ואז יש שני מסלולים:
1. ואוו, זה המון כסף!:eek:
נכון, אני יודעת שיש צלמים/עורכים מתחילים שלוקחים רבע מהסכום, כדאי לך לפנות אליהם באמת.שלום וכל טוב, הרבה הצלחה
2. ואם בכל אופן אני מחליט שזה שווה לי?
בשמחה, אתן לך את כל השרות ובעז"ה לא תתחרט על ההשקעה:)
נ.ב.- כל זה אמור למי שהתוצר והתהליך שלו מצדיקים מחיר שונה ממחיר הבסיס של מתחיל!

• הוסף לסימניות
דוג' קצרה כדי להבין את הלקוחות ואת עצמינו-
מתקשרת אלי אם שתכננה מסיבת בת מצוה לביתה
היא רוצה מצגת מרגשת ומאלפת וכו' וכו'
כשנתתי לה הצעת מחיר, היא נבהלה ואמרה:
בסכום הזה אני יכולה לקנות לה תכשיט!

נתתי לה שמות של כמה נערות
שערכו לה מצגת בסכום שהיא רצתה להשקיע
והיא היתה מרוצה

הפסדתי לקוחה או הרווחתי?

אמנם הפסדתי כביכול 300 ש"ח
אותם היא רצתה להשקיע
אבל הרווחתי באותו רגע, תדמית מצוינת
וכשתרצה פעם באמת להשקיע
וכשיהיה לה תקציב,
[או יתכן שתפגוש משהו שמחפש עריכה מקצועית]
ואז היא תזכור
שיש משהי מקצועית מאוד,
שעכשיו יש לה אפשרות לעבוד איתה

כל האמור לעיל, רלוונטי כמובן
כשאנחנו מצדיקים מבחינת המחיר את התוצר שאנחנו נותנים

המון הצלחה ופרנסה לכולנו:eek:

נ.ב.
אני לא חושבת
שהצבור לא מודע
לשעות על גבי שעות שהעריכה לוקחת
דווקא יש די מודעות לעניין
הבעיה היא בדרך כלל
בלקוחות צעירים הרוצים סרט משפחתי
בהמון בתים בכלל אין מחשב
וברב הבתים, אין מחשב לבילוי
אלא רק לעבודה
ולכן סרט מבחינתם, זה לא משהו ששווה להשקיע בו
ובינינו, הם צודקים
גם אני לא הייתי משקיעה כמה אלפים
עבור בת מצווה לבת שלי
והייתי מעדיפה לקנות לה תכשיט...

• הוסף לסימניות
גם אני לא הייתי משקיעה כמה אלפים
עבור בת מצווה לבת שלי
והייתי מעדיפה לקנות לה תכשיט...
אולי באמת הגיע סופסוף הזמן להבדיל בין עריכה משפחתית לבין עריכה מקצועית.
בסרטי משפחה מתבזבז המון זמן על הכרת דמויות, סינון חומרים וכו', וכן הם מתבססים כמעט תמיד על חומרים לא איכותיים בעליל. מה שמצריך המון שעות עבודה והתוצאה לא תמיד מדהימה.
מסיבות אלו ועוד אני כמעט לא לוקחת סרטי משפחה
באמת חושבת שזה המקום של עורכים מתחילים יותר להשתפשף, להתקדם וכל הצדדים יצאו מרוצים
:)

• הוסף לסימניות
תמיד כשמבקשים מצגת, לחתונה הכסף/בת מצוה וכו' אני דואגת שיהיה לי מאגר של שמות, עוד לפני שמבררים אני מפנה לבחורה, וממליצה, שיותר שוה לה אצלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה