כללי ניהול חשבונות לבד בעוסק מורשה

• הוסף לסימניות
אני עומדת כרגע בצומת ומתלבטת מה לעשות אשמח לשמוע חוו"ד ממבינים בתחום
עד עכשיו הייתי עוסק פטור וניהלתי את כל החשבונות לבד אחרי שקיבלתי כמובן תדרוך ממנהלת חשבונות
כרגע אנו צריכים להפוך לעוסק מורשה וזה עושה רושם של משהוא הרבה יותר רציני, קחו בחשבון שזה לא רק גרפיקה זה הרבה יותר קונים סחורה/מוכרים וכו'וכו', האם כדאי להמשיך לנהל חשבונות לבד או שיש בזה סיכון(?האם עוקבים הרבה יותר אחרי עוסק מורשה?)
עוד דבר שחסר במקרה שמנהלים לבד שאין מי שיעדכן לגבי הוראות חדשות לדוג' במקרה נודע לי שהשנה צריך להגיש דו"ח מקוון וכן הלאה
מה לדעתכם/ן כדאי לי?

• הוסף לסימניות
ההבדל המשמעותי בין עוסק פטור לעוסק מורשה, הוא חובת הדיווח למע"מ מידי חודש / חודשיים.

לא הייתי ממליץ למי שהוא לא איש מקצוע להגיש לבד דוחו"ת, כי הוא עלול לדרוש מע"מ או לא לדרוש על הוצאות מכורות / לא מוכרות.. ישנם אחוזים שונים (הוצ' רכב, שימוש מעורב, ועוד)

חשוב לדעת שמה שמדווחים מידי חודש משפיע גם על הדו"ח השנתי למס הכנסה.

מניסיון מי שלא מתמצא ומנהל בעצמו, עלול לשלם יתר מס - במקרה הטוב, או לדווח לא נכון - במקרה הפחות טוב.

דו"ח מקוון לכאורה לא תצטרכו עד 2012.

בכל מקרה מה שתחליטו, אשמח לעזור ולענות על שאלות בענינים הנ"ל.

למען ההגינות: אני יועץ מס במקצועי. ולכן אני נוגע בדבר

• הוסף לסימניות
לאחר שבמשך ארבע שנים ניהלתי את חשבון העסק הפרטי לבד - ולא מדובר במשהו מאד מסובך כי אין לי מלאי וכדו',
אני ממליצה בחום לעבור לניהול החשבונות במאצעות רואה חשבון

השיקול שלי היה גם כלכלי וגם פרקטי

מבחינה כלכלית, כשהגעתי להגשת דו"ח בסוף שנה, ממילא פניתי ועשיתי זאת דרך רואה חשבון, ואז הוא גבה ממני סכום השווה למה שאני משלמת כיום לרואה חשבון שעושה עבורי באותו הסכום גם את הדוחות החודשיים

מבחינה פרקטית, לא למדתי בעבר הנהלת חשבונות כך שמעבר לדברים הבסיסיים ביותר שהייתי צריכה לדעת כדי לעשות את הדוחות החודשיים לא הבנתי את כל המסביב ובכל דבר חריג שהיה הייתי צריכה לפנות לרו"ח לשאול מה לעשות ואיך וכו'...
היום, כשהכל מרוכז אצלו - הוא למעשה עושה הכל
כל מה שנותר לי זה להעביר לו פעם בחודש את החומר - וזהו!!!
הוראת קבע לרשויות המס משולמות בהוראה ישירה ממנו
אם הוא רואה משהו חריג בדוח - הוא יודע לזהות את החריגה ומברר אותה איתי (מה שלבד לא תמיד הייתי יודעת לזהות כחריגה)

בקיצור - מומלץ ביותר!!!!!

וגם קצת בהיבט פסיכולוגי - תמיד ביום שבו הייתי משלמת את המיסים הייתי מרגישה איך "מעשי ידי טובעים בים". גם היום הכסף יורד בדיוק אותו הדבר, אך משהו בהרגשה, בזה שלא אני מתעסקת עם זה, קצת מקל...

הרבה הרבה הצלחה!!!!!

• הוסף לסימניות
ממליץ מאוד לתת לאיש מקצוע לעשות את העבודה.
מה גם שהסכום החודשי הקבוע הוא פעוט יחסית (להבדיל מהמאזן השנתי).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה