כללי ניסוח | אידיש

• פותח הנושא david
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
איך כותבים

א פריילעכן כאשר פסח?!

אם יש מישהו שיכול לתקן אותי או להגיד לי שזה טוב

• הוסף לסימניות
א פרייליכן כשר'ן פסח

א פריילעכ'ן כשר'ן פסח

אולי יש עוד אופציות... חכה לחוצניקים...

• הוסף לסימניות
מתי הם מתעוררים?

פשוט חבל לי לפספס היום את הדפוס

• הוסף לסימניות
אם הם לא מתעוררים עד שהדפוס סוגר תעשה כמו האפשרות הראשונה של גרף.

• הוסף לסימניות
לענ"ד; א פרייליכען/ פריילעכען און (א) כשר'ן פסח

• הוסף לסימניות
האופציה הראשון של גרף, בדיוק כזה:

א פרייליכן כשר'ן פסח

• הוסף לסימניות
הספקתי את פונטוגרפר

שלחתי לדפוס

תודה לכולם

• הוסף לסימניות
הגם שהוא קצת מאוחר, אבל ביודיש כותבים ומאחלים:
א כשר'ן פסח

או לפני פורים מאחלים:
א פרייליכן "פורים" און א כשר'ן "פסח"

כפי הנראה, הנ"ל הוא מישמש משני האיחולים...

• הוסף לסימניות
הזכרת לי שמסופר על אחד מגדולי הדור איני זוכר את שמו, שהיה נוהג לברך בפורים 'א כשר'ן פורים' ובפסח 'א פריילכען פסח'.

והסביר שבפורים בין כה וכה כולם שמחים, אז צריך לברך שהשמחה תהיה שמחה כשרה ולא שמחת הוללות. וכן בפסח כולם מקפידים על חמץ אפי' במשהו אבל צריך לברך שלא יתעצבנו בגלל הלחץ אלא ישארו בשמחה ויקיימו ושמחת בחגך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה